Nezdar ze Žižkova nás nezlomí, věří kapitán Kesner. Stále je o co hrát

Chrudimským fotbalistům vůbec nevyšlo poslední utkání na hřišti Viktorie Žižkov, odkud si přivezli porážku 1:3. Za utkáním se ohlédl kapitán Chrudimi Ondřej Kesner.

Na Žižkově se bodově neurodilo, v čem ty vidíš hlavní příčinu?
Ztráta bodů na Žižkově nás hodně mrzí. Věřili jsme, že je v našich silách odvést tři body. Bohužel jsme však v zápase udělali několik chyb, za které nás domácí potrestali. V tom také vidím hlavní příčinu porážky.

V prvním poločase jsme kupili chyby v rozehrávce, které soupeř trestal. Je potřeba to prostě hodit za hlavu?
Přesně tak. To je fotbal, chyby se stávají i na té nejvyšší úrovni. My jsme si celou situaci, která předcházela první brance, rozebrali a pokusíme se z ní poučit.

Trenér v hodnocení nechtěl vůbec mluvit o druhém poločase. Jaký byl výkon Chrudimi?
Druhý poločas se nám moc nepovedl. Určitě ho ovlivnila brzká druhá branka Viktorky, která domácí nakopla a nás naopak srazila psychicky dolů. Poté jsme se již nedokázali vrátit do zápasu a vyjma jedné šance Závina (Jana Závišky, pozn. red.) jsme si už nic nevypracovali.

Zápas prakticky rozhodl bývalý Chrudimák David Sixta. Mluvil si s ním po zápase? Motivace pro něj musela být speciální..
Jojo, po zápase jsme se s Davidem pozdravili. Mám ho moc rád, jsme kamarádi. Občas si i zavoláme. Samozřejmě jsem mu po zápase pogratuloval. Měl pochopitelně velkou radost, pro Žižkov jsou to nesmírně důležité body. Speciální motivaci bych ale řekl, že neměl. Zápas bral jako kterýkoli jiný.

Vy jste momentálně odpadli z boje o to třetí místo, ale stále je to skvělý výsledek. Nálada v kabině po posledních dvou ztrátách zůstala pozitivní?
Tak je jasné, že po výhře je vždycky nálada lepší, než když se prohraje. V kabině jsme si ale řekli, že je před námi ještě šest zápasů a stále je o co hrát. Určitě budeme bojovat až do konce a nezdar z posledního zápasu nás nezlomí.

Jasný cílem je se nyní vrátit na vítěznou vlnu doma proti Příbrami?
Určitě, byť víme, že nás opět čeká strašně těžký soupeř. My však hrajeme doma a budeme chtít poslední nepovedený zápas odčinit a před našimi fanoušky předvést co nejlepší výkon.

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.