Mládežnický zpravodaj č. 10 - 23/24

Soutěžní kolotoč se naplno rozběhl i u naší mládeže. Březen přinesl celou řadu zajímavých klání, ve kterých si naši mládežníci vedli na jedničku...

DOROST U19

20. kolo: MFK Chrudim – FK Mladá Boleslav U18 0 : 1 (0 : 0)

Branky: nikdo

Sestava: Kobera, Kaválek, Gerhart (63´ Fojtů), Lang, Boguaj, Čada (74´ Macháček), Mošner (69´ Rešetár), Holý, Vondrouš, Chichak (63´ Valenta), Pilař

Hodnocení: Prvních 20´ nebylo z naší strany špatných, ale velkou příležitost Matyášem Langem jsme neproměnili. Poté hru hosté vyrovnali a dostali se do vyložené příležitosti, ale naštěstí nás podržel Matěj Kobera. Těsně před koncem prvního poločasu jsme vstřelili po rohovém kopu Alešem Kaválkem regulérní branku, ale bohužel nám z nepochopitelných důvodů nebyla uznána.

Po změně stran jsme se snažili trpělivě kombinovat, ale hosté hráli opravdu skvěle do defenzívy. Bohužel v 62´ vyšel Boleslavi jeden z protiútoků a soupeř šel do vedení. Od inkasované branky jsme hosty zatlačili, měli jsme mnoho standardních situacích, ale hosté s vypětím všech sil veškeré naše příležitosti přežili, včetně krásné střely z trestného kopu Šimona Pilaře. Neskutečné nasazení a týmovost dovedla hosty k zaslouženému vítězství."

Allstars: Kobera Matěj

Foto z utkání: https://www.rajce.idnes.cz/klang/album/mfk-chrudim...

21. kolo: MFK Chrudim – FK Ústí nad Labem 4 : 2 (2 : 0)

Branky: 5´ Čada (pk), 42´ Čada (pk), 52´ Lang, 57´ Čada

Sestava: Kobera, Dalecký (63´ Holý), Kaválek, Vondrouš, Lang (63´ Fojtů), Pilař, Hromek, Bíško (75´ Rešetár), Čada, Valenta (72´ Mošner), Boguaj

Hodnocení: Velmi dobrý první poločas jsme proměnili ve dvě vstřelené branky Denisem Čadou. Aktivita neustála ani dalších 15´ po poločasové přestávce, kdy nejprve Matyáš Lang vstřelil další branku, aby hned o 5´ později nás poslal Denis Čada již do čtyřbrankového vedení. Za stavu jsme 4:0 jsme trochu polevili a Ústí přebíralo postupně otěže zápasu. Nejprve v 64´ kosmeticky snížil Severa a v poslední minutě hosté upravili na konečných 4:2. V dnešním utkání měla naše hra patřičné parametry, ale nebyli jsme schopní kvalitu našeho herního projevu udržet po celých 90´.

Allstars: Čada Denis

Foto z utkání: https://www.rajce.idnes.cz/klang/album/mfk-chrudim...

22. kolo: FK Admira Praha – MFK Chrudim 0 : 0 (0 : 0)

Branky: nikdo

Sestava: Kobera, Dalecký, Holý, Kaválek, Vondrouš, Lang, Pilař, Bíško (72´ Kučera), Boguaj (63´ Rešetár), Hromek (63´ Gábel), Čada (72´ Kohout)

Hodnocení: Utkání bylo o jedné brance, kterou jsme vstřelili dvakrát, ale nejprve kvůli útočnému faulu a poté kvůli ofsajdovému postavení jsme si do oficiálních statistik žádnou nepřipsali. Bohužel mě více mrzí náš herní projev, který prostě dobrý nebyl. Měli jsme velký problém s kombinací,
a proto se spíše na hřišti odehrával boj než fotbal. Jeden získaný bod tak musíme brát.

Allstars: Holý Michal

Foto z utkání: https://www.rajce.idnes.cz/klang/album/fk-admira-p...

23. kolo: MFK Chrudim – FC Hradec Králové 2 : 0 (2 : 0)

Branky: 30´ Kaválek, 40´ Čada (pk)

Sestava: Kobera, Dalecký (76´ Boguaj), Holý, Kaválek, Vondrouš, Fojtů (84´ Meduna), Lang, Pilař, Hromek, Valenta (70´ Mošner), Čada (76´ Gábel)

Hodnocení: Dnešní vítězství je naprosto zasloužené, protože si to kluci za své enormní nasazení a hladem po vítězství vybojovali. Musím před chlapci smeknout, protože takový týmový výkon jsem od nich dlouho neviděl. Sice jsme dnes nehráli úplně nejhezčí fotbal, ale každý zápas je jiný. Klukům ještě jednou moc gratuluji a věřím, že nás toto vítězství pozitivně nastartuje do dalších těžkých utkání.

Allstars: Celý tým

Foto z utkání: https://www.rajce.idnes.cz/klang/album/mfk-chrudim...

24. kolo: SK Kladno – MFK Chrudim 0 : 1 (0 : 0)

Branky: 85´ Lang

Sestava: Kobera, Dalecký, Kaválek, Holý (65´ Kohout), Vondrouš, Fojtů (46´ Gerhart), Lang, Pilař, Čada (75´ Chichak), Valenta (23´ Boguaj), Hromek

Hodnocení: Velmi nepříjemný soupeř, který nám po celé utkání zatápěl zejména ze standardních situací. My jsme se snažili o kombinaci, ale ta nám v prvním poločase vázla. Do domácích jsme se moc nedostávali. O poločase jsme upravili organizaci v útočné fázi, provedli jsme určité změny a naše hra začala jít nahoru. Velká škoda neproměněných šancí Lukáše Kohouta a Lukáše Hromka. Na druhou stranu se po chybě Vondrouše dostali do jasné vyložené šance domácí, ale naštěstí svou příležitost také neproměnili. V 85´ přišla chvíle Matyáše Langa, který z úctyhodné vzdálenosti vymetl pavučinky domácího brankáře. Utkání jsme nakonec dovedli do vítězného konce a strašně těžké jsme zvládli.

Allstars: Lang Matyáš


DOROST U18

17. kolo: MFK Trutnov - MFK Chrudim 2 : 3 (0 : 2)

Branky: 9´ Mošner, 19´ Henderson, 72´ Chichak

Sestava: Zářecký – Macháček, Fojtů, Kučera, Meduna, Henderson (59´ Bauer), Rešetár (73´ Kudlačík), Olšán, Chichak, Mošner (73´ Zahradník), Kohout

Hodnocení: Do zápasu jsme vstoupili dobře a za cca 20 minut jsme vedli o dvě branky a další slibné akce jsme nedotáhli do konce, takže jsme do druhého poločasu vstupovali se zaslouženým dvoubrankovým náskokem. Bohužel k tomu druhému jsme nepřistoupili dobře, celkově jsme polevili. Domácí vstřelili kontaktní gól, naštěstí jsme je do další pořádné šance nepustili. Sami jsme však také nebyli vůbec nebezpeční. Srážela nás hlavně nepřesnost a mizerný pohyb. Ale i přesto jsme nakonec dali třetí gól, který nás měl uklidnit, ale to se nestalo a dál jsme pokračovali ve špatném výkonu. Domácí na konci vstřelili opět kontaktní branku, více toho však nestihli, a tak jsme si tak odvezli první jarní body.

Allstars: Henderson Craig Gordon

18. kolo: MFK Chrudim – FC Hradec Králové 2 : 0 (1 : 0)

Branky: 39‘ Chichak, 70´ Henderson

Sestava: Zářecký – Gábel, Meduna, Kučera, Fojtů (62.Macháček), Mošner, Rešetár, Olšán, Kohout (59´ Bauer), Chichak (59´ Henderson), Valenta (66´ Elišák)

Hodnocení: Věděli jsme, že nás čeká hodně těžký zápas, což se potvrdilo. Kluci tento zápas zvládli skvěle, soupeři povolili minimum šancí (max dvě) a sami jsme si vypracovali několik šancí. Proto si myslím, že naše vítězství je zcela zasloužené. Celkově se jednalo o vyrovnaný a bojovný zápas, který musel diváky bavit. Na rozdíl od zápasu s Trutnovem jsme hráli dobře celý zápas, hlavně jsme nepolevili v soustředěnosti a nasazení. Navíc všichni hráči, co nastoupili v průběhu zápasu hru oživili a předvedli výborný výkon. A když bychom ještě zlepšili finální a před finální fázi, mohli bychom být spokojeni na 100 % :D. Všem kluků patří velká pochvala, ale v příštím kole nás čeká další hodně těžký soupeř, tak nesmíme polevit a makat dál, abychom tento výkon zopakovali.

Allstars: Gábel Matěj

19. kolo: FC Tempo Praha – MFK Chrudim 3 : 3 (1 : 1)

Branky: 3´ Rešetár, 68´ Macháček a 84´ vlastní

Sestava: Oberreiter – Mošner, Meduna, Kučera, Gábel (57´ Macháček), Hrenderson (51´ Olšán), Bíško, Rešetár, Chichak (65´ Kudlačík), Boguaj (57´ Elišák), Bauer, (51´ Kohout)

Hodnocení: Na hřišti prvního týmu tabulky jsme do zápasu vstoupili skvěle, brzy jsme vstřelili vedoucí gól, a hlavně jsme byli lepší. Sice jsme dovolili domácím brzo vyrovnat, ale i přesto jsme pokračovali v kvalitní hře. Jediná chyba byla, že jsme zahodili minimálně tři 100 % šance. Bohužel jsme cca po 25 minutách přestali běhat a domácí nás začali přehrávat, do konce poločasu jsme hru ale opět vyrovnali. Do druhé půle jsme vstoupili strašidelně, prohrávali jsme souboje, byli jsme nepřesní a byli všude pozdě a domácí nám během 15 minut utekli o dva góly. Pak jsme se zvedli, k čemuž pomohli kluci, co přišli na hřiště ze střídačky a dokázali jsme vyrovnat. Kluci ukázali skvělý týmový charakter a byla radost koukat na to, jak se navzájem podporují. Zápas jsme mohli nakonec vyhrát, ale i prohrát. Mrzí nás, že jsme na začátku zápasu neproměnili šance, které jsme si vypracovali. Zároveň ale musíme uznat, že domácí měli později také šance a ukázali proč jsou na špici tabulky.

Allstars: Meduna Šimon

20. kolo: MFK Chrudim – FC Sellier & Bellot Vlašim 4 : 0 (2 : 0)

Branky: 18´ Chichak. 44´ Kohout, 56´ Olšán, 74´ Oberreiter (pk)

Sestava: Oberreiter – Mošner, Meduna, Macháček, Kudlačík, Henderson (46´ Rešetár), Olšán, Vavřín (65´ Tichý), Chichak, Elišák (46´ Bíško), Kohout (60´ Bauer)

Hodnocení: Na začátku zápasu nám chyběl pohyb a vázla kombinace. Hosty jsme pustili do dvou šancí, a hlavně v té první nás podržel Ondra Obereitter. Poté jsme vše zlepšili a začali si vypracovávat šance, ale buď jsme pokazili finální přihrávku nebo jsme šanci prostě neproměnili. Pomohla nám až penalta, kterou proměnil Nazar Chichak, a když po chybě obránce hostů přidal druhý gól Lukáš Kohout, skončil první poločas 2:0. Druhý poločas jsme měli pod kontrolou, přidali jsme další dva góly a další šance jsme neproměnili. Vyhráli jsme zaslouženě, šancí jsme měli na daleko více branek, ale na druhou stranu jsme hosty pustili do více šancí než bychom měli.

Allstars: Chichak Nazar


DOROST U17

20. kolo: MFK Chrudim – FK Mladá Boleslav U16 0 : 1 (0 : 1)

Branky: nikdo

Sestava: Kolbaba – Látal (65´ Horký), Kučera, Procházka, Bažout – Zářecký (46´ Souček), Brychnáč, Olšán (65´ Tlapák), Koblížek (60´ Tomášek), Henderson (60´ Růžička) – Kohout

Hodnocení: Utkání se nám nevydařilo, naše hra byla pomalá a nepřesná, chyběl pohyb, nápad i odvaha. Měli jsme pouze dvě velké možnosti, kdy jsme postupovali sami na brankáře, ale obě jsme doslova zahodili. Vítězství hostí je tedy naprosto zasloužené, my se musíme zamyslet nad přístupem k utkání a rapidně zlepšit naši hru. A to po všech stránkách.

Allstars: Nikdo

Foto z utkání: https://eu.zonerama.com/Bazi-foto/Album/11154895

21. kolo: MFK Chrudim – FK Ústí nad Labem 6 : 1 (2 : 0)

Branky: Souček (Zářecký), 27´ Bažout (Tomášek), 74´ Drobný (Novák), 80´ Novák (Drobný), 81´ Koblížek (Drobný), 90´ Drobný

Sestava: Zavřel – Horký (60´ Dítě), Komárek, Procházka, Bažout (70´ Koutský) – Drobný, Zářecký, Látal, Brychnáč (70´ Novák), Souček (60´ Růžička) - Tomášek (60´ Koblížek)

Hodnocení: Zlepšení oproti minulému utkání zcela jistě nastalo i když nebylo vše zdaleka ideální, tak některé pasáže naší hry nebyly vůbec špatné a po nějakém čase jsme dokázali být i produktivní, i když v prvním poločase to mělo být po stránce produktivity lepší. Vítězství věnujeme Ondrovi Dvořákovi, který se na předzápasové TJ nešťastně zranil a současně mu přejeme brzké a úplné uzdravení.

Allstars: Drobný Lukáš

Foto z utkání: https://eu.zonerama.com/Bazi-foto/Album/11181837

22. kolo: FK Admira Praha – MFK Chrudim 2 : 5 (1 : 1)

Branky: Bažout (Koblížek), Koblížek (Drobný), Novák pk. (Novák), Tomášek (Novák), Látal (Koutský)

Sestava: Zavřel – Dítě (65´ Tlapák), Komárek, Procházka, Bažout – Drobný (75´ Horký), Zářecký (46´ Novák), Látal, Brychnáč, Růžička (65´ Koutský) - Koblížek (65´ Tomášek)

Hodnocení: Utkání jsme dobře začali a již v první desetiminutovce jsme šli do vedení po akci Růžičky s Koblížkem, prosadil se Bažout. Další možnosti (Látal Koblížek) jsme nevyužili a ke konci poločasu jsme dovolili domácím vyrovnat stav. Hned po pauze měl šanci opět Koblížek, ale nedal, ale napravil to hned vzápětí. Další branky pak přidali střídající hráči, kteří do utkání přinesli kvalitu i klid – Novák s Tomáškem. V závěru se trefil zpoza vápna i Látal a korekce domácích přišla z pk až v samotném závěru utkání. I toto vítězství věnujeme Ondrovi Dvořákovi, který se dál zotavuje ze zranění kotníku.

Allstars: Látal Jakub

23. kolo: MFK Chrudim – FC Hradec Králové 2 : 5 (2 : 2)

Branky: 37´ Zářecký (Tomášek), 42´ vlastní (Novák)

Sestava: Kolbaba – Koblížek (60´ Dítě), Komárek (60´ Tlapák), Procházka, Bažout (60´ Koutský) –Drobný, Zářecký, Látal, Brychnáč (60´ Horký), Novák – Tomášek (46´ Růžička)

Hodnocení: Začali jsme velmi ospale a bez sebevědomí, takže hosté se ujali vedení 2 : 0 a mohlo být možná i hůře. Ke konci poločasu jsme odbrzdili a nejprve Zářecký zužitkoval dobré napadání Tomáška – 1 :2 a hned vzápětí si Novákův ostrý centr srazili hosté do vlastní branky – 2 : 2. Jenže hned po pauze nám dali hosté další lacinou branku – dokonce z velké dálky a pak jsme zaspali při standardní situaci, a bylo rozhodnuto. Vítězství hostí je naprosto zasloužené, my se musíme nad naším výkonem zamyslet a pracovat na zlepšení.

Allstars: Zářecký Filip

Foto z utkání: https://eu.zonerama.com/Bazi-foto/Album/11237557

24. kolo: SK Kladno – MFK Chrudim 2 : 3 (2 : 0)

Branky: 58´ Novák (Drobný), 73´ Novák (pk) a 74´ Horký (Drobný)

Sestava: Zavřel – Tlapák, Kučera, Procházka (46´ Bažout), Koutský – Drobný, Zářecký (60´ Komárek), Látal, Růžička (46´ Horký) - Tomášek (46´ Novák), Koblížek (60´ Dítě)

Hodnocení: Opět jsme přešli na UMT a moc nám to nešlo, první poločas to nebylo ono, nebyli jsme nebezpeční a domácí šli zaslouženě do vedení 2 : 0. Po změně stran se obraz hry změnil, přidali jsme plyn, změny se vyplatily a dokázali jsme nakonec i otočit stav ve svůj prospěch, čehož si velmi ceníme. Do třetice věnujeme toto vítězství Ondrovi Dvořákovi. 😊

Allstars: Novák Matyáš


DOROST U16

17. kolo: MFK Trutnov - MFK Chrudim 0 : 2 (0 : 2)

Branky: 51' Štěpánek (pk), 59' Holeka

Sestava: Ondrůšek, Kusý, Holeka, Vaško (29' Obermajer), Nejedlý (59' Průša), Kumpošt, Štěpánek, Novotný (74' Hilbert), Oblouk, Branda, Sadílek (59' Růžička - 89' ČK)

Hodnocení obránce Václava Holeky: Do prvního jarního mistrovského utkání jsme jako tým vstoupili velice špatně. První poločas jsme nehráli vůbec hru, kterou umíme. Nebyli jsme aktivní
a neběhali, zkrátka soupeř chtěl vyhrát více než my. Probrali jsme se až v druhém poločase, kdy o půlce pomohl motivační proslov kapitána s trenérem. Druhý poločas byl od nás výrazně lepší, byli jsme lepší, než soupeř, a to jsme také ukázali dvěma góly, zejména nádherným gólem Václava Holeky. Zaslouženě jsme tak vyhráli a z Trutnova vezeme důležité tři body.

Hodnocení trenéra: První poločas byl jako z fotbalového hororu, velmi slabý výkon způsobil, že soupeř měl více míč na svých kopačkách a my jsme nebyli schopni se srovnat a dostat do hry. Přesto jsme si nějaké šance vypracovali, avšak i zásluhou smůly bez gólového efektu. Do druhého poločasu jsme vstoupili velmi dobře, ihned jsme soupeře zamkli v jejich pokutovém území a po sérii rohů jsme se dostávali do dobrých příležitostí. Gólovou radost nám přinesla až oprávněná penalta a uklidňující nepovedený centr z hloubi pole, který nakonec skončil krásným gólem. Za druhý poločas jsme si zasloužili vyhrát, avšak vstup do utkání je pro nás velkým vykřičníkem k dalším utkáním. Velkou kaňkou na utkání je také zranění soupeře, za které byl náš hráč zcela po právu oceněn červenou kartou. Ještě jednou se hráči soupeře za celou situaci omlouváme a přejeme brzké uzdravení!

Allstars: Kumpošt Radovan

18. kolo: MFK Chrudim – FC Hradec Králové 1 : 1 (1 : 0)

Branky: 63´ Kumpošt

Sestava: Podaný – Bohuněk, Holeka, Obermajer (84´ Nejedlý), Branda - Kumpošt, Vaško, Štěpánek - Zvěřina (55´ Sadílek), Novotný (71´ Průša), Šimák (55´ Oblouk)

Hodnocení obránce Václava Holeky: Začátek utkání patřil soupeři, prvních 20. minut měl více pohybu a zaslouženě se po naší chybě a nedůrazu dostal do vedení 0-1.Tato branka nás nezlomila, přidali jsme na důrazu a pohybu, a zbytek prvního poločasu dokázali posunout hru na polovinu soupeře. Druhý poločas jsme se více tlačili do zakončení a odměnou bylo srovnání stavu na 1-1 v 63. minutě, kdy si na přední tyč naběhl Kumpošt a překonal hostujícího golmana. Ve zbytku utkání jsme si vytvořili ještě několik příležitostí ke vstřelení branky, ale skóre se již neměnilo. Vzhledem k šancím soupeře byla nakonec remíza spravedlivá.

Hodnocení trenéra: Těší nás, že i s tak kvalitním soupeřem jako byl Hradec dokázali kluci plnit to co po nich chceme, nebáli se hrát po zemi od gólmana, nevyhazovali zbytečně míče a trpělivě se pokoušeli dostat do zakončení. Defenzivní činnost fungovala skvěle, od inkasované branky jsme měli více pohybu a důrazu, než soupeř a za posledních 30 minut si kluci zasloužili vyhrát. Pochvalu zaslouží všichni za dobrý týmový výkon, přístup k zápasu, snahu a chuť hrát a vyhrát.

Allstars: Celý tým

Foto z utkání: https://www.rajce.idnes.cz/petronela2023/album/mfk...

19. kolo: FC Tempo Praha – MFK Chrudim 3 : 1 (2 : 0)

Branky: 77´ Štěpánek

Sestava: Podaný – Bohuněk, Holeka, Obermajer, Branda (71´ Juriček) - Kumpošt, Vaško, Oblouk (59´ Šimák) - Zvěřina, Novotný (67´ Průša), Nejedlý (46´ Štěpánek)

Hodnocení záložníka Sama Oblouka: V dalším mistrovském utkání jsme se utkali s kvalitním soupeřem Tempo Praha na jejich půdě. Ze začátku jsme se bohužel nechytili jejich hře a doplatili jsme na to dvěma góly během prvních dvaceti minut. Po druhém obdrženém gólu se naše hra sice zvedla, ale soupeř stále měl šance na navýšení skóre. Začali jsme si též postupně vytvářet šance, které jsme bohužel nezužitkovali, a tak skóre po prvním poločase bylo 2:0 pro domácí.

Do druhého poločasu jsme naskočili s větší chutí vyhrát. Vytvářeli jsme si víc a víc šancí, ale bohužel se nám nedařilo vyřešit je tak, abychom vstřelili gól. Šance měli i domácí, když hned dvakrát nastřelili tyč. V 77. Minutě jsme se po hezké akci dostal do zakončení Adam Štěpánek
a vstřelil gól, který nás dostal na rozdíl jednoho gólu. Jenomže bohužel hned minutu poté jsme obdrželi zbytečný gól, a tak domácí opět vedli o 2 góly. Tento gól nás bohužel zlomil a už se nám nedařilo si vytvořit ještě nějaké šance, a proto bohužel odjíždíme z Prahy bez zisku bodů.

Hodnocení trenéra: Utkání se od začátku nevyvíjelo v nás prospěch, naše hra byla neucelená
a ustrašená, soupeři jsme dávali až moc prostoru a nezachytávali jejich rotace. Druhý poločas byl z naší strany lepší, dokázali jsme si vytvořit několik šancí, bohužel ihned po kontaktní brance jsme opět zbytečně inkasovali.

Allstars: Štěpánek Adam

Foto z utkání: https://www.rajce.idnes.cz/petronela2023/album/fc-...

20. kolo: MFK Chrudim – FC Sellier & Bellot Vlašim1 : 3 (1 : 1)

Branky: 7´ Vaško

Sestava: Podaný – Bohuněk (46´ Juriček), Holeka, Obermajer (76´ Hilbert), Branda – Zvěřina, Oblouk, Vaško, Štěpánek (76´ Valeš), Průša (59´ Sadílek) – Šimák (70´ Nejedlý)

Hodnocení obránce Ondřeje Obermajera: V dalším kole mistrovských utkání jsme doma potkali Vlašim. Hned od začátku jsme začali hrát kombinačně s dlouhými nákopy na obě strany. V sedmé minutě po centru z pravé strany dával Ondra Vaško gól. Poté jsme měli dále několik šancí, ale ani jednu jsme neproměnili. Od 20' jsme přestali hrát, dostali jsme ve 27' gól a bylo vyrovnáno. Do konce první půle jsme udrželi výsledek 1:1. V druhé půlce utkání jsme jsme úplně přestali hrát náš fotbal a začali jsme nakopávat a vymýšlet blbosti. Kolem 84' jsme obdrželi gól na 1:2 a o pár minut později na 1:3 a byl konec.

Hodnocení trenéra: Utkání rozhodlo prvních dvacet minut utkání, kdy jsme dokázali proměnit jen jednu z mnoha velkých šancí. Špatné řešení ve finální fázi nás stálo zbytek utkání, herní projev i výsledek. Individuální výkony některých hráčů jsou na zamyšlenou.

Allstars: Vaško Ondřej, Branda Daniel

Foto z utkání: https://www.rajce.idnes.cz/petronela2023/album/mfk...


ŽÁCI U15

17. kolo: MFK Chrudim – FK Čáslav 7 : 0 (3 : 0)

Branky: 45´, 63´, 80´ Polák, 65´, 75´ Benák M., 11´ Dušek, 14´ Machač

Sestava: Mikan (41´ Paták), Makovský, Flaška, Vágner, Vencl, Kurštejn (50´ Holešínský), Dušek (63´ Bodnár), Machač (41´Dvořák), Polák, Benák M., Benák O. (69´ Kaška)

Hodnocení: Zlepšení oproti minulému utkání zcela jistě nastalo i když nebylo vše zdaleka ideální, tak některé pasáže naší hry nebyly vůbec špatné a po nějakém čase jsme dokázali být i produktivní, i když v prvním poločase to mělo být po stránce produktivity lepší. Vítězství věnujeme Ondrovi Dvořákovi, který se na předzápasové TJ nešťastně zranil a současně mu přejeme brzké a úplné uzdravení.

Allstars: Polák Alex

18. kolo: ČAFC Praha – MFK Chrudim 1 : 5 (1 : 2)

Branky: 54´,77´, 83´ Dušek, 20´ Benák O., 40´ Polák

Sestava: Paták, Makovský, Flaška, Vágner, Vencl, Dvořák (52´ Nehoda), Dušek, Benák M., Polák (72´ Kurštejn), Horák (41´ Machač), Benák O.

Hodnocení: Od začátku až do konce utkání jsme byli lepším týmem. Hodně šancí v prvním i druhém poločase jsme ale neproměnili. Doufáme, že v zakončení budeme efektivnější. Další utkání nás čeká proti FC Háje JM.

Allstars: Dušek Vojta

19. kolo: MFK Chrudim – FC Háje JM 1 : 1 (1 : 1)

Branky: 24´ Benák O.

Sestava: Paták, Makovský, Flaška (55´ Nehoda), Vágner, Vencl, Kurštejn (66´ Bodnár), Polák, Benák M., Machač (71´ Kaška), Dušek (43´ Holešínský), Benák O.

Hodnocení: Prvních 20 minut jsme nehráli dobře. Poté se začala naše hra zlepšovat. Bohužel jsme za celý zápas nebyli schopni dát víc než jednu branku. Dát gól nám dělá problém. Snad se to další zápas zlepší. Příští kolo jedeme do Ústí nad Orlicí.

Allstars: Benák Ondřej

20. kolo: FK Orlicko – MFK Chrudim 0 : 2 (0 : 1)

Branky: 16´ Benák M., 58´ Polák

Sestava: Paták, Holešínský (41´ Kaška), Vágner, Horák, Vencl, Kurštejn , Dušek , Machač (53´ Nehoda), Polák (68´ Švejk), Benák M., Benák O.

Hodnocení: Od začátku utkání jsme dobývali soupeřovu branku. Jasně jsme byli celý zápas lepším týmem. Jejich obranný blok byl hodně hluboký a my svými nepřesnostmi a někdy i zbrklostí jsme si nedokázali vypracovat více brankových příležitostí. Náš brankář nemusel za celý zápas nic podstatného řešit. Další utkání nás čeká s Náchodem doma. Tak snad v tomto zápase bude naše finální řešení lepší a dáme více branek.

Allstars: Dušek Vojta


ŽÁCI U14

17. kolo: MFK Chrudim – FK Čáslav 8 : 1 (4 : 0)

Branky: 17´ Wenzl, 19´ Pecháček, 24´ Čapka, 34´ a 43´ Záleský, 50´ Wenzl, 53´ Záleský, 59´ Wenzl

Sestava: Smrček (41´ Pištora) - Čapka (41´ Pečinka), Pecháček, Dibelka (52´ Suk) - Barvík (52´ Letocha), Zlesák, Pedro (41´ Koblížek), Záleský, Ficek (41´ Chaloupka) - Wenzl, Janeš (41´ Uhlíř)

Hodnocení: První poločas nebyl z naší strany úplně ideální. Příliš se nám nedařilo držet míč, jak bychom chtěli. Přesto jsme se dostali do vedení. V druhém poločase se náš tlak zvýšil, z toho pramenilo mnoho šancí, ale bohužel jsem spoustu z nich nedokázali proměnit, jinak by skóre bylo ještě vyšší.

Allstars: Pečinka Patrik

18. kolo: ČAFC Praha – MFK Chrudim 2 : 6 (1 : 4)

Branky: 3´ Barvík, 10´ a 27´ Záleský, 35´ Barvík, 45´ Zlesák, 52´ Wenzl

Sestava: Smrček - Čapka (53´ Suk), Pecháček, Dibelka - Chaloupka (53´ Pedro), Zlesák (53´ Janeš), Koblížek, Záleský, Ficek (53´ Letocha) - Koblížek, Barvík (41´ Wenzl)

Hodnocení: Utkání probíhalo na malé umělce, takže bylo velmi soubojové. Zpočátku nám příliš nevycházely přihrávky a kličky. Ale díky bojovnosti jsme přesto dokázali strhnout vedení na naší stranu. Bohužel druhý poločas nebyl z naší strany úplně ideální, ale podařilo se nám skóre navýšit.

Allstars: Záleský Vít

19. kolo: MFK Chrudim – FC Háje JM 5 : 0 (4 : 0)

Branky: 5´, 20´ a 29´ Koblížek, 37´ Uhlíř, 50´ Wenzl

Sestava: Smrček (41´ Pištora) - Čapka (41´ Dibelka), Pecháček (54´ Janeš), Letocha (54´ Pedro) - Chaloupka, Koblížek, Pečinka, Záleský, Suk (41´ Ficek) - Wenzl (49´ Barvík), Uhlíř (41´ Zlesák)

Hodnocení: První poločas byl z naší strany výborný. Dařilo se nám přenést soustu věcí z trénink do zápasu a na hře to bylo znát. Využili jsme připravené šance a šli zaslouženě do vedení. V druhém poločase jsme v naší hře pokračovali, ale opět nás brzdilo proměňování šancí. Je potřeba se z toho poučit do dalších zápasů, kdy nás tyto šance mohou mrzet.

Allstars: Koblížek Adam

20. kolo: FK Orlicko – MFK Chrudim 0 : 2 (0 : 1)

Branky: 18’ Ficek, 35’ Záleský, 38’ Chaloupka, 41’ Koblížek, 46’ Barvík, 51’ Koblížek, 57’ Zlesák (pk)

Sestava: Smrček – Dibelka, Pecháček, Zlesák, Letocha (41’ Čapka) - Pečinka (55’ Pedro), Koblížek (55’ Voňka), Záleský – Chaloupka (50’ Suk), Janeš (41’ Barvík), Ficek (50’ Uhlíř)

Hodnocení: Úvod utkání byl z naší strany opatrný, přizpůsobili jsme se hře soupeře, který se dostával k našemu vápnu po jednoduché výstavbě. První gól nás však nakopl, začali jsme praktikovat naši hru, což přineslo další dva góly. Do druhého poločasu nám skvěle vyšel vstup a rychlý gól prakticky utkání rozhodl. Zbytek utkání jsme diktovali tempo zápasu a soupeř se dostal na dostřel branky jen sporadicky.

Allstars: Letocha David


ŽÁCI U13

17. kolo: MFK Chrudim – FK Admira Praha 8 : 7

Branky: 3x Teplý, 1x Rykýř, Laštůvka, Kaluža, Říha a Nekvinda

Sestava: Šupík – Říha, Kaluža,Teplý, Adam, Šmidrkal, Rykýř, Laštůvka, Nekvinda, Vrba, Pilař, Nejtek

Hodnocení: Po dlouhé zimní přípravě a spousty přátelských utkání jsme vstoupili do jarní fáze mistrovských utkání a na naší umělce jsme přivítali borce z Admiry. Chtěli jsme hrát aktivně s dobrou a přesnou kombinací, což se nám celkem v první a druhé třetině dařilo, a i proto jsme po 60´ vedli 8:2. Za tyto dvě třetiny kluci zaslouží pochvalu. Ale třetí třetina se nám vůbec nepovedla, hosté přidali a prakticky jsme se nedostali na útočnou polovinu. Aktivita totálně upadla, začali jsme být zbrklý, hosté nás ve všem přehráli. Jediné, co jsme ve třetí třetině zvládli, tak bránit výsledek. Vítězství na začátku dlouhého jara těší, ale to, jak jsme k němu došli, hlavně ve třetí třetině, určitě ne. Myslím si, že kdyby se hrálo ještě pár minut, tak si vítězství připíší výborně hrající kluci z Admiry. Bohužel nám konce zápasu nešli ani moc na podzim, takže máme další záležitost, na kterou se musíme zaměřit.

Allstars: Teplý Patrik

18. kolo: MFK Chrudim – FC Slavia Hradec Králové 10 : 3

Branky: 2x Laštůvka a Beneda, 1x Kaluža, Nekvinda, Podlucký, Teplý, Staněk, Adam

Sestava: Šupík – Kaluža, Vrba, Vancl, Teplý, Adam, Staněk, Pilař, Rykýř, Laštůvka, Fianda, Beneda, Říha, Šmidrkal, Nekvinda, Gellér, Podlucký

Hodnocení: V druhém jarním kole jsme hostili tým Slávia HK. Šanci hrát dostali prakticky všichni zdraví hráči. Nabádali jsme k velké aktivitě, ale to se nám prakticky v první třetině vůbec nedařilo. Hosté hráli velmi dobře, byli hodně běhaví a výteční v souboji jeden na jednoho. A když nám dali branku hned ve třetí minutě, nám to trochu vzalo vítr z placet a prakticky celou třetinu jsme se nedostali k naší hře. Jediné, co se povedlo, byla vyrovnávací střela Matěje. Po zklidnění v poločase a úpravě detailů ve hře, nastoupili kluci do druhé třetiny jako lvi. Začali jsme více kombinovat, hlavně přesněji a rychleji, a po vedoucí brance Nekviho se s brankami roztrhnul pytel. Za 16´ jsme jich dokázali vstřelit 7, a to ještě několik nadějných akcí zazdili buď nepřesně nebo slabě nebo ze tří kroků do břevna. První branky v chrudimském dresu zaznamenal dobře hrající Marek. Ve třetí třetině se opět hrál vyrovnaný boj, kluci ze Slávie to nezabalili a hráli s námi znova rovnocennou partii. O výsledku tak rozhodla naše výtečná druhá třetina.

Já bych samozřejmě rád, abychom byli více ve hře, více aktivní, více si věřili na míči, lépe podstupovali souboje. Jak jsem již psal několikrát: Je stále na čem pracovat….

AllStars: Laštůvka Jaroslav

19. kolo: FK Orlicko – MFK Chrudim 4 : 13

Branky: 4x Teplý a Beneda, 2x Laštůvka, 1x Vrba, Pilař a Šmidrkal

Sestava: Šupík – Kaluža,Teplý, Adam, Šmidrkal, Rykýř, Laštůvka, Nekvinda, Vrba, Pilař, Podlucký, Beneda, Staněk

Hodnocení: V dalším zápase jsme zavítali na umělku do Ústí nad Orlicí. Domácí jsme se snažili přehrát kombinační hrou a celkově jsme se snažili o dobrý fotbalový dojem. Každopádně, něco se povedlo více něco méně. Měli jsme dobrý začátek a první branku střílí Sam, od 10-20 minuty jsme nehráli, úplně jsme vypadli z rytmu a to, co jsme vymýšleli na hřišti, bylo něco nad moje chápání. Naštěstí to netrvalo dlouho a do konce třetiny jsme se dokázali 4x prosadit. Druhá třetina byla z našeho herního projevu ta nejpovedenější. Domácím jsme míč víceméně moc nepůjčovali a kombinace byli celkem zdařilé. Ve třetí třetině jsme se dál snažili a celkem v klidu dovedli utkání do vítězného konce. I když bylo vidět, že kluci hrají s chutí, tak si přesto myslím, že to mělo být, rychlejší a přesnější. Co mě tedy nejvíce trápí, jsou ztráty v přechodové fázi, a hlavně zakončení. V dnešním zápase jsme mohli s přehledem nastřílet 30 branek…

AllStars: Vrba Samuel


ŽÁCI U12

17. kolo: MFK Chrudim – FK Admira Praha 24 : 0

Branky: Hovorka 5x, Růt 4x, Drotár 4x, Mádlo 2x, Hromek 3x, Pavlas, Kozel, Brožek, Urban, Petrák, Mach

Sestava: Haman, Hovorka, Mádlo, Kozel, Drotár, Pavlas, Mach, Brožek, Petrák, Jukl, Hromek, Růt, Pospěch, Urban

Hodnocení: V sobotu jsme začali druhou část sezóny na domácím hřišti s Admirou. I přes marodku se nám podařilo sehrát dobré utkání. Soupeř vzdoroval v první půli. Kdy nás nastartovalo zranění ze hry našeho gólmana. Který už v první třetině nenastoupil. Dochytal ji Tomáš Mádlo, který pomohl k dobrému výkonu celého mužstva. Na klucích byla vidět ohromná chuť hrát fotbal. Hnáni diváckou kulisou se jim dařilo plnit naše pokyny a trpělivou hrou i těžit ze zakončení. První třetina skončila 3:0. Do dalších třetin se nám vrátil gólman sic s menším monoklem, ale zdravě naštván pochytat vše, co na něj půjde, a to se mu i podařilo. Celkový výsledek 24:0, mohl být ještě vyšší, kdybychom opravdu proměnili všechny vyložené šance.

Zápas hodnotíme velmi dobře, kluci hráli hru, co jsme chtěli, vytvářeli si dostatek šancí, hráli kombinačně a týmově. Je však vidět, že musíme srovnat mušku, jelikož i vyložené góly jsme nedokázali proměnit. Někdy více klidu na noze a v mysli, by nám neškodila.

Allstars: Růt, Mádlo

18. kolo: MFK Chrudim – FC Slavia Hradec Králové 13 : 3

Branky: Hovorka 9x, Hromek, Petrák, Jukl, Kunc

Sestava: Haman, Hovorka, Kozel, Pavlas, Mach, Brožek, Petrák, Jukl, Hromek, Růt, Pospěch, Urban, Kunc, Novotný

Hodnocení: Ve čtvrtek jsme dohrávali přeložené kolo s FC Slavia HK. Do zápasu jsme vstupovali po delší době bez zápasového vytížení. Výsledek zápasu vypadá jednoznačně, ale rozhodně tomu tak po celou dobu hry nebylo. V první třetině se nám dařilo hrát vše, co jsme si řekli a kluci byli koncentrovaní na zápas, a proto i stav byl 9:1. Bojovali jsme a dostupovali zodpovědně soupeře, až na jednu obdrženou branku, se nám dařilo udržet Slavii na její půlce. Odměnou bylo dostatečné vedení. Což se ukázalo v dalším čase jako zátěž. V druhé třetině soupeř začal více hrát na balonu a mi přestali být aktivní až pasivní a asi i s vidinou vysokého vedení jsme nechali soupeře hrát, i Slavie ukázala svou kvalitu a chuť s výsledkem něco udělat. Což se ji v druhé třetině povedlo i po výsledku 2:1. Ve třetí třetině jsme se zase pokusili vrátit do hry, ale na nastavené tempo z první třetiny jsme již nedokázali navázat. I třetí třetina skončila 2:1 a tak celkový výsledek zápasu byl 13:3.

Hodnotíme první třetinu jako velmi úspěšnou, zároveň je vidět, jak nám prázdniny berou nastavené tempo a koncentraci na zápas. S tím si musíme ještě pohrát a dostat do hlav soustředění, nejen na 30 minut, ale na celých 90 minut, tak aby vše bylo bez herního výpadku.

Allstars: Hovorka Tomáš

19. kolo: FK Orlicko – MFK Chrudim 5 : 0

Branky: nikdo

Sestava: Haman, Hovorka, Kozel, Pavlas, Mach, Brožek, Petrák, Mádlo, Hromek, Růt, Urban, Kunc, Novotný

Hodnocení: V sobotu jsme zakončili náročný týden v Ústí nad Orlicí s týmem FK Orlicko. Věděli jsme, že to nebude jednoduché s ohledem na marodku a rychlý slet zápasů po sobě. Ještě před začátkem zápasu se zranil jeden z útočníků a tím se i vykračovalo s určitým hendikepem. Předvedená hra byla dobrá, dostávali jsme se kombinačně z těžkých situací, hráli jsme fotbal. Bohužel jsme se však nevyvarovali individuálních chyb a ty soupeř, který hrál jednoduše a pomáhal si hodně nákopy využil. My to soupeři dost přihrávkami na nohu zjednodušili. Proto je to letošní první prohra 5:0.

Kluci se rvali do poslední minuty, bohužel nám nebylo přáno, fyzická únava a nepřesnosti v obraně nám ukázali, na čem ještě máme pracovat a v čem se rozvíjet.

Allstars: Haman Jakub

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.