Mládežnický zpravodaj č. 6 - 23/24

Co přinesly uplynulé týdny u našich mládežnických mužstev?

DOROST U19

10. kolo: FK Příbram - MFK Chrudim 1 : 2 (1 : 1)

Branky: 9‘ Čada, 71‘ Gerhart

Sestava: Kobera, Dalecký (64‘ Mošner), Hromek, Kaválek, Fojtů, Gerhart, Lang, Boguaj (60‘ Valenta), Bíško (64‘ Rešetár), Smutný (88‘ Wirkner), Čada

Hodnocení: Nepříznivé počasí, katastrofální stav hřiště a další okolnosti vedli k tomu, že se dnes fotbal moc nehrál. K vidění byl spíše jiný sport. Hru tedy nemá cenu moc hodnotit, ač tam snaha od kluků hrát fotbal byla. Výsledkově jsme to naštěstí zvládli v poměru 2:1 v náš prospěch, ale neměli jsme to vůbec jednoduché. Domácí hodně "kousali".

Allstars: Gerhart Tobiáš

11. kolo: MFK Chrudim - SK Motorlet Praha 4 : 1 (2 : 1)

Branky: 21‘ Gerhart, 38‘ Smutný, 47‘ Čada, 78‘ Gerhart

Sestava: Kobera (77‘ Oberreiter), Lang, Hromek, Kaválek, Fojtů (77‘ Macháček), Gerhart, Bíško, Rešetár (59‘ Mošner), Smutný, Čada, Valenta (72‘ Drobný)

Hodnocení: V dalším kole jsme se utkali na umělé trávě proti Motorletu. V domácím prostředí jsme chtěli natáhnout bodovou šňůru a připsat si další body do vyrovnané tabulky České ligy dorostu. Kluci k utkání přistoupili perfektně a ve 21´ jsme se zaslouženě dostali do vedení, kdy se pěknou střelou prosadil Tobík Gerhart. V dalších minutách jsme pokračovali v náporu a ve 38´ si všiml Michal Smutný vyběhnuvšího brankáře hostí a chytrou střelou nás poslal do dvoubrankového vedení. Bohužel jsme si nepohlídali poslední minutky prvního poločasu a Motorlet po rohovém kopu vstřelil kontaktní branku. Zlomová trefa přišla ve 47´, kdy se hezky uvolnil Denis Čada a opět jsme odskočili na rozdíl dvou branek. Po třetí brance jsme nechali hrát více Motorlet a čekali jsme na další naše příležitosti. V 78´ jsme se dočkali čtvrté branky po další trefě Tobiáše Gerharta.
S konečným výsledkem 4:1 a předvedenou hrou panuje opět velká spokojenost.

Allstars: Gerhart Tobiáš

Foto z utkání: https://www.rajce.idnes.cz/klang/album/mfk-chrudim...


DOROST U18

10. kolo: MFK Chrudim - FC Slavia Hradec Králové 2 : 0 (0 : 0)

Branky: 59‘ Rešetár, 69‘ Wirkner

Sestava: Kalousek, Mošner (61‘ Holý), Vavřín, Meduna, Macháček (61‘ Kudlačík), Pilař, Rešetár, Tichý, Chichak (65‘ Zahradník), Valenta (61‘ Gocman), Wirkner (69‘ Andrejs)

Hodnocení: Skoro celý zápas jsme byli s míčem na polovině soupeře, ale nebyli jsme nebezpeční. V posledních 30 metrech nám chyběla kreativita, přesnost a hlavně chyběla střelba. Spíš jsme akce překombinovali. Naštěstí jsme ve druhém poločase vstřelili dvě branky a získali 3 body. Celkově jsme podali průměrný výkon.

Allstars: Vavřín Marek

11. kolo: FK Náchod - MFK Chrudim 1 : 1 (0 : 0)

Branky: 56‘ Chichak

Sestava: Zářecký, Kaufman (76‘ Dítě), Vavřín, Meduna, Kudlačík, Pilař, Tichý, Holý, Chichak (76‘ Andrejs), Gocman (60‘ Zahradník), Wirkner (70‘ Novák)

Hodnocení: V Náchodě jsme zápas totálně nezvládli, za bod musíme být rádi, a hlavně děkovat brankáři, který nás podržel. V prvním poločase jsme měli mizerný pohyb, byli nepřesní, a hlavně nám chyběla chuť se domácím aspoň v agresivitě vyrovnat. Ve druhém poločase jsme se zlepšili a ujali se vedení. A když jsme neproměnili asi 4 vyložené šance a když domácím nebyl uznán gól pro ofsajd, tak si chvilku poté necháme dát gól z hodně podobné situace. Z tohoto zápasu se musíme poučit a uvědomit si, že každý zápas musíme hrát s maximálním nasazením, jinak se nám to prostě vymstí.

Allstars: Zářecký Lubomír


DOROST U17

10. kolo: FK Příbram - MFK Chrudim 0 : 3 (0 : 2)

Branky: 5‘ Bažout, 15‘ Drobný, 86‘ Bauer

Sestava: Kolbaba, Látal, Kučera, Tlapák, Bažout, Brychnáč (75‘ Komárek), Dvořák, Kohout (70‘ Olšán), Drobný (75‘ Koutský), Novák (46‘ Bauer), Růžička (70‘ Zářecký)

Hodnocení: Dobrý vstup do utkání byl korunován dvěma góly Bažouta po akci Kohouta a Drobného po kolmici Dvořáka, domácí svou možností pohrdli a během celého utkání už se do další nedostali, defenzívní činnost týmu byla velmi dobrá, ta ofenzívní mohla být ještě lepší v předfinální a finální fázi, tam jsme volili nepříliš dobrá, a hlavně neefektivní řešení. Skóre tak uzavřel hlavou Bauer po načechraném míči od Koutského, dobrou a zaslouženou vizitkou je pak nula vzadu.

Allstars: Celý tým U17

11. kolo: MFK Chrudim - SK Motorlet Praha 4 : 2 (2 : 1)

Branky: 16‘ Bauer, 22‘ Drobný, 87‘ Henderson, 89‘ Drobný

Sestava: Kolbaba, Látal, Kučera, Tlapák, Koutský (46‘ Bažout), Brychnáč, Dvořák (60‘ Komárek), Olšán (60‘ Zářecký), Drobný, Bauer (70‘ Henderson), Horký (46‘ Růžička)

Hodnocení: První poločas byl rozháraný, kombinace bylo málo a vítězem byl docela silný vítr, přesto byly šance na obou stranách, ale většina zůstala neproměněna. Druhý poločas tento vývoj pokračoval, hosté dokázali vyrovnat, v závěru jsme si dokázali vytvořit jakýsi tlak a rozhodnout utkání dvěma brankami po celkem pěkných akcích obou křídelních hráčů, velmi dobře do utkání zapadli střídající hráči.

Allstars: Kolbaba Pavel, Drobný Lukáš


DOROST U16

10. kolo: MFK Chrudim - FC Slavia Hradec Králové 1 : 2 (0 : 1)

Branky: 64‘ Kumpošt

Sestava: Oberreiter, Kusý (58' Novotný), Holeka, Hilbert, Branda (66' Nejedlý), Vaško (70' Valeš), Štěpánek, Kumpošt, Zvěřina (58' Tomášek), Šimák (66' Sadílek), Oblouk

Hodnocení: Utkání zhodnotil hráč Dominik Sadílek: Na minulou výhru jsme navázali na domácím hřišti, a to v utkání se Slavií Hradec. Na zápas jsme nastoupili proti kvalitnímu týmu, který byl o bod za námi a my museli být koncentrováni. Do zápasu jsme nenastoupili nejlépe, ztráceli jsme balóny, neměli žádné vyhrané souboje, a proto jsme opět obdrželi první gól v zápase. V prvním poločase jsme se nedostali skoro k žádné útočné situaci a většinu celého poločasu byli na své půli a bránili.
K druhému poločasu jsme přistoupili o něco lépe, vytvářeli si šance, kombinovali a drželi více procento balonu. Vstřelili jsme první gól, který nás více namotivoval a my toužili ještě více po bodech. Po chvíli hry kvůli našem chybám po celém hřišti, jsme lacině inkasovali, stav nám nepomohl mentálně a lehce jsme hru zpomalili. Pár šancí jsme si ještě vytvořili, soupeře tlačili, ale výsledek už nezvrátili. Celková hra nebyla špatná, určitě jsme aspoň bod mohli vzít, ale ještě máme co zlepšovat, musíme se ponaučit a jít dál.

Komentář trenéra: Pokud někdo čekal zajímavé a atraktivní utkání dvou sousedů v tabulce, tak byl asi zklamaný, alespoň z jedné strany. My nechytli prvních 30 minut utkání, poté jsme byli silnější v kombinaci. Soupeř se ani o žádnou nepokoušel, všechny míče posílal rychle nahoru. Druhý poločas byl pak pouze v naší režii, hráli jsme dobře, měnili jsme tempo a styl hry - tak jak se chceme prezentovat, za což klukům patří velké dík. I přes prohru musíme být s přístupem hráčů spokojeni, byla na nich vidět velká touha a chuť utkání převrátit na svoji stranu i přes řadu chyb, které přichází. Vám ostatním chci slíbit, že se rozhodně NIKDY nebudeme prezentovat jednoduchým fotbalem, tak aby míč v pravidelných intervalech lítal z jedné strany na druhou, chceme se fotbalem bavit, ukázat co umíme a připravit se na Českou ligu dorostu. Fotbal tak v pátek bohužel prohrál nad jednoduchostí.

Allstars: Kumpošt Radovan

11. kolo: FK Náchod - MFK Chrudim 2 : 2 (0 : 0)

Branky: 76‘ Šimák, 87‘ Oblouk

Sestava: Ondrůšek, Obermajer (73' Bohuněk), Holeka, Hilbert, Valeš (60' Oblouk), Štěpánek, Novotný (65' Šimák), Kumpošt, Branda (73' Kusý), Sadílek (65' Zvěřina), Tomášek

Hodnocení: Utkání zhodnotil hráč Adam Štěpánek: V dalším kole mistrovských utkání jsme se u hostů potkali s Náchodem. Hned od začátku jsme se snažili hrát kombinačně, zklidňovat hru a zbytečně nevyhazovat. První poločas se nám dařilo, ale chyběla tomu branka. Do druhého poločasu jsme tedy nastoupili za stavu 0:0. V 52 minutě bohužel dali domácí branku a my jsme vypadli z naší hry. Vzápětí jsme dostali druhou, ale nic jsme nevzdávali a přidali jsme. 10 minut po druhé brance jsme odpověděli brankou na 2:1. Zbývalo 5 minut do konce a dokázali jsme dát i druhou branku ze standardní situace. Nakonec si do zpět do Chrudimi odvážíme 1 bod.

Komentář trenéra: V Náchodě se hrálo velmi zajímavé utkání ve vysokém tempu se skvěle připraveným soupeřem. Za sebe musím říct, že každého diváka tento zápas musel bavit. Naši hráči do utkání vstoupili s velkou chutí zopakovat výkon z minulého týdne a tentokráte ho potvrdit i body do tabulky. Byli jsme dostatečně kreativní a aktivní, bohužel nám v určitých fázích hry chyběla lehkost. Soupeři jsme však opět ulehčili cestu za góly, avšak nic jsme nezabalili a s trochou štěstí bychom se radovali i ze 3 bodů. Hráčům patří dík za jejich práci nejen v tomto zápase, ale i v tréninkovém procesu, pokud na této cestě vydržíme výsledky se dostaví! Soupeři děkujeme za kvalitní utkání na dobře připravené hrací ploše.

Allstars: Hilbert Jan


ŽÁCI U15

10. kolo: FC Slavia Hradec Králové - MFK Chrudim 0 : 6 (0 : 2)

Branky: 7‘ Benák M., 9‘ Flaška, 58‘ Benák O., 69‘ Benák M., 73‘ Koblížek, 75‘ Koblížek

Sestava: Mikan (41´ Paták), Šustr (56´ Chaloupka), Holešínský, Kurštejn, Lorenc, Polák, Flaška, Benák M., Bodnár (41´ Nehoda), Strnad (50´ Záleský), Benák O. (64´ Koblížek)

Hodnocení: Začátek utkání byl z naší strany nervózní, chyběl nám klid na míči. I když jsme vstřelili dva góly, tak jsme byli stále zbrklí a často jsme se nechali soupeřem vystavit do postavení mimo hru. Do druhého poločasu jsme vstoupili lépe. Drželi jsme víc míč a lépe jsme kombinovali. S tím i přicházeli góly. Doufáme, že se vyvarujeme chyb, které v zápase byli a už teď se budeme soustředit na zápas s doposud vedoucím celkem tabulky SC Xaverov Horní Počernice.

Allstars: Benák Matyáš

11. kolo: MFK Chrudim - SC Xaverov Horní Počernice 2 : 1 (0 : 1)

Branky: 60‘ Polák, 75‘ Lorenc

Sestava: Paták, Flaška, Holešínský (52´ Zlesák), Kurštejn, Lorenc, Záleský, Dušek (72´ Nehoda), Polák, Uhlíř (52´ Bodnár), Strnad (41´ Wenzl), Benák O.

Hodnocení: Utkání dvou poločasů. V prvním půlce byl lepší soupeř a ve druhém my. Rozhodli naše dvě přesné střely oproti jedné soupeře.

Allstars: Lorenc Jaroslav


ŽÁCI U14

10. kolo: FC Slavia Hradec Králové - MFK Chrudim 2 : 1 (1 : 0)

Branky: 53‘ Pedro

Sestava: Barvík, Kučera, Zlesák, Koblížek, Čapka (20´ Dibelka), Chaloupka, Janeš (52´ Wenzl), Záleský, Pedro (61´ Suk), Letocha (41´ Pečinka), Voňka (41´ Uhlíř)

Hodnocení: První poločas se nám vůbec nepodařilo chytit. Bohužel jsem se stylem a tempem přizpůsobili soupeřově jednoduché nakopávané hře. Nedokázali jsme se dostat do pořádné kombinace ani šance. V poločase proběhla menší bouřka v kabině. Ta nás zdravě nakopla a hra se výrazně zlepšila. Soupeře jsme defacto zamkli na jeho polovině. Přišlo několik slibných šancí, ze které se nám povedlo proměnit jednu. Ojedinělý výpad soupeře na naši polovinu bohužel skončil gólem, kvůli naši zbrklosti.

Allstars: Barvík Tadeáš

11. kolo: MFK Chrudim - SC Xaverov Horní Počernice 3 : 7 (1 : 2)

Branky: 30´ Zlesák, 44´ Kučera, 69´ Uhlíř

Sestava: Smrček (57´ Pištora), Kučera, Zlesák (57´ Suk), Čapka, Dibelka, Wenzl (57´ Letocha), Ficek (57´ Záleský), Pečinka, Janeš, Pedro, Barvík (57´ Uhlíř)

Hodnocení: Do zápasu jsme vstoupili oslabeni o kluky, co nastoupili za 2009. Prvních 30 minut jsme byli aktivnější a lepší na míči, ale scházela nám finální fáze. Proměněná penalta nám spíš uškodila a po chybách jsme do poločasu inkasovali 2x. V druhém poločase jsme sice vstřelili vyrovnávací branku, ale naše hra byla poté plná nepřesností, nedůrazu a chybělo nám odhodlání vyhrát. Soupeř pak trestal všechny naše chyby a lehkovážnosti. Je potřeba přidat nasazení, hrát pro tým, srovnat si v hlavě, zda chci, musím nebo můžu, protože fotbalově máme na to být lepší.

Allstars: Uhlíř Marek


ŽÁCI U13

10. kolo: MFK Chrudim – FC Háje JM 7 : 4

Branky: 10´ Laštůvka, 13´ Teplý, 16´ Souček, 30´ Staněk, 33´ Teplý, 43´ Šmidrkal, 44´ Dubina

Sestava: Šupík – Říha, Kaluža, Staněk, Vrba, Teplý, Adam, Šmidrkal, Souček, Gellér, Laštůvka, Podlucký, Dubina, Fianda

Hodnocení: Utkání musíme rozdělit na dvě části – v té první jsme dobře napadali, tlačili se do zakončení a pramenilo z toho vedení na začátku druhé třetiny již 5:0. V té druhé polovině jsme se již víceméně bránili, hosté přidali na pohybu, nám zase trochu ubyl. Ale aspoň jsme si vyzkoušeli obrannou činnost, dobře jsme zavírali prostory a hosty vyloženě do velkých šancí nepouštěli. Každopádně jsme v utkání zaostávali v pohybu a v práci s míčem. Očekával jsem lepší konstruktivní hru, a i celkové pojetí v zápase nám v té druhé polovině moc nešlo. I taková utkání někdy jsou: hosté hráli, my dobře bránili a stříleli branky.

Allstars: Staněk Daniel

11. kolo: SC Xaverov Horní Počernice – MFK Chrudim 5 : 6

Branky: 53´ Pilař, 54´ Souček, 56´ Pilař, 63´ Teplý, 75´ Souček, 80´ Teplý

Sestava: Šupík – Pilař, Kaluža, Staněk, Souček, Rykýř, Vrba, Teplý, Adam, Nekvinda Šmidrkal, Gellér, Dubina, Fianda, Nejtek

Hodnocení: Utkání na Xaverově bylo docela zajímavé a taky celkem kvalitní. V první třetině jsme byli dost neaktivní a nedůslední. Domácí využili našich chyb a vedli po 30´ 3:0. V poločase jsme kluky spíše uklidnili, aby si věřili, ale hlavně jsme změnili rozestavení a trochu proházeli posty. Určitě to byl dobrý tah – domácí jsme víc přitlačili a začali si více vytvářet střeleckých pokusů a šancí. V rozehrávce jsme začali být více jistí, lépe drželi balón a kombinace byla o mnoho výživnější. První branku jsme vstřelili po rohu v 53´, potom kluci ještě více ožili a během tří minut bylo vyrovnáno. V třetí třetině jsme prakticky nic neměnili, hráli jsme dobře a přidali další tři branky. Jenže domácí to nezabalili a snažili se s utkáním ještě něco udělat. Po naší chybě a faulu před vápnem snižují v 85´ a za další tři minuty přidávají další gól a je to rázem jen o jednu branku. Naštěstí již mnoho času domácím nezbylo, proto si odvážíme z Prahy tři body. Samozřejmě těší, že jsme utkání otočili v náš prospěch a od druhé třetiny těší i herní výkon.

Allstars: Adam Kryštof, Pilař Radek


ŽÁCI U12

10. kolo: MFK Chrudim – FC Háje JM 13 : 5

Branky: 3´ Drotár, 5´ Petrák, 12´ Nevečeřal, 38´ Petrák, 49´ Hovorka, 51´ Petrák, 54´ Hovorka, 58´ Drotár, 61´ Mach, 67´ Pavlas, 72´ Mádlo, 78´ Hromek, 81´ Hovorka

Sestava: Jakub Haman, Tomáš Kepka, Tomáš Hovorka, Matyáš Petrák, Tomáš Mádlo, Jan Pospíšil, Max Urban, Matěj Drotár, Filip Hromek, Marek Pavlas, Karel Mach, Matěj Jukl, Vojta Brožek, David Nevečeřal

Hodnocení: V sobotu jsme na UMT přivítali tým FC Háje JM. Věděli jsme, že po náročném začátku se opět vracíme do klasického fotbalového týdne. Zároveň jsme si chtěli vyzkoušet nové věci z tréninku a být opět více na míči, než soupeř. První třetina i druhá byla hodně nahoru a dolů, kluci drželi vysoké tempo. Vše se dařilo dodržovat i v momentech, kdy kluci nehráli na pozici, kterou již měli zažitou. Ale i to je rozvíjí, stejně jako náročné situace ve hře. Když si dokáží poradit v souboji 1na1 a vykombinovat ji tak, že křížná přihrávka jde přímo na zakončujícího hráče a ten dává gól. Zápas přinesl spousty pěkných momentů. Soupeře jsme přestříleli, jen škoda, že se nám nepodařilo využít více z toho, co bylo jasnou gólovou šancí. Poté by byl více klid na kopačkách. Kluci si za svou bojovnost zasloužili vítězství 13:5. Ale i soupeř hrál velmi dobře, a tak pochvala patří i jemu. Stále platí, že v tomto věku platí rozvoj na prvním místě. Kluci fungují jako tým a do fotbalu dávají srdíčko, což je vidět v každém momentě na hřišti i mimo něj.

Allstars: Pavlas Marek, Kepka Tomáš

11. kolo: SC Xaverov Horní Počernice – MFK Chrudim 6 : 9

Branky: 1´ Petrák, 18´ Hovorka, 20´ Pavlas, 54´ Petrák, 58´ Hromek, 68´ Mádlo, 70´ Hovorka, 75´ Pavlas, 87´ Hromek

Sestava: Jakub Haman, Tomáš Kepka, Tomáš Hovorka, Matyáš Petrák, Tomáš Mádlo, Jan Pospíšil, Max Urban, Matěj Drotár, Filip Hromek, Marek Pavlas, Karel Mach, Matěj Jukl, Vojtěch Brožek, Josef Čáslavka

Hodnocení: V sobotu jsme sehráli utkání v Praze na Xaverově. Hráli jsme na hlavním hřišti, což už jen to, bylo pro kluky, velkým zážitkem. Zápas jako takový měl vše, co do fotbalu patří – náboj, zápletku, fotbalovost a spoustu krásných momentů, které si zasloužili parametr velkého fotbalu. Dali jsme nejrychlejší gól sezóny již v 8 vteřině. Poté jsme se evidentně spokojili s tím, jak rychle to šlo a soupeř toho využil a začal hrát také. Naše vítězství se nerodilo jednoduše. Až do 60 minuty byl stav nerozhodný. Velkou poklonu skládáme brankáři hostí, který ukázal, jak moderní brankář hraje a nebojí se míče. Nám se podařilo zápas zlomit v poslední třetině, kdy jsme stále trpělivě hráli to, co jsme chtěli od začátku. Stavět hru od gólmana a kombinací se dostat do zakončení a zůstat v tlaku u soupeře na jeho polovině. To se dařilo a díky tomu vezeme z Prahy vítězství 6 : 9.

Je vidět, že týmovost je pro kluky důležitá, a to se ukázalo i v zápase. V momentě, kdy dokázali makat jeden za druhého, tak se obraz hry začal měnit. Zároveň i změna postů klukům pomohla,
a hra začala mít spád. V tom musíme pokračovat.

Allstars: Brožek Vojtěch, Hromek Filip

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.