Mládežnický zpravodaj č. 5 - 23/24

Po přinesl uplynulý týden u naší mládeže?

DOROST U19

8. kolo: FK Pardubice - MFK Chrudim 0 : 3 (0 : 2)

Branky: 4‘ Rešetár, 43‘ Gerhart, 73‘ Kaválek

Sestava: Kobera (88‘ Zářecký), Dalecký, Hromek, Kaválek, Fojtů, Gerhart, Rešetár (78‘ Pilař), Lang, Boguaj (70‘ Vondrouš), Smutný (78‘ Mošner), Valenta (70‘ Čada)

Hodnocení: Jeden z nejlepších výkonů jsme předvedli v derby se sousedními Pardubicemi, které jsme zvládli vítězstvím 0:3. Kluci hráli perfektně jak do obranné, tak i do útočné fáze, leč několik chyb v naší hře k vidění bylo. Vyhráli jsme naprosto zaslouženě a klukům za dnešní výkon patří absolutorium.

Allstars: Rešetár Dominik

19. kolo (předehrávané): MFK Chrudim – SK Dynamo ČB B 3 : 1 (2 : 0)

Branky: 16´ Dalecký, 44´ Hromek, 47´ Smutný

Sestava: Kobera – Vondrouš, Kaválek, Fojtů – Dalecký (71´ Mošner), Rešetár (60´ Boguaj), Lang, Hromek (71´ Pilař), Gerhart – Valenta (60´ Čada), Smutný (78´ Bíško)

Hodnocení: S Českými Budějovicemi to nebylo vůbec jednoduché. První poločas jsme se do toho nemohli dostat. Chyběli nám emoce, větší pohyb a agresivita. Hosté byli prostě lepší, běhavější
a fotbalovější, přesto jsme odcházeli do kabin s vedením 2:0. V kabině bylo velké dusno a kluci si naše slova vzali k srdci. Herní výkon se rapidně zlepšil, přepli jsme na vyšší obrátky, hodně pomohla střídání a utkání jsme nakonec dovedli do vítězného konce v poměru 3:1 v náš prospěch.

Allstars: Dalecký Radek

9. kolo: MFK Chrudim – RMSK Cidlina Nový Bydžov 2 : 1 (0 : 1)

Branky: 49´ Smutný, 51´ Čada

Sestava: Kobera – Hromek, Kaválek, Fojtů – Dalecký, Rešetár (33´ Bíško), Pilař (61´ Mošner), Boguaj (75´ Tichý), Lang – Čada, Smutný

Hodnocení: Jestli jsme měli špatný první poločas v minulém utkání tak v dnešním utkání s Cidlinou jsme snad zejména prvních 30´ hůře hrát nemohli. Asi nám uškodili 2 dny volno, nevím, nechápu, nerozumím. V útoku jsme byli absolutně bezzubí, v záložní řadě jsme byli jak na tenise, protože zezadu jsme vše řešili dlouhým míčem, který se nám většinou vrátil. Po určitých změnách jsme hru dali konečně na zem, začali jsme se více a lépe na hřišti pohybovat a brankové příležitosti na sebe nenechali dlouho čekat. Bohužel ani jedna šance se neujala. Ve vápně jsme byli nedůrazní nebo nepřesní a odcházeli jsme do kabin díky nepřerušenému protiútoku v 6´ s nepříznivým skóre 0:1 ve prospěch hostů. Naštěstí se nám povedl úvod druhého poločasu, ve kterém jsme zápas překlopili na svou stranu. (Smutný a Čada). Poté jsme se nadále snažili hrát kombinačně a přidat další branky, ale žádnou gólovou pojistku jsme nepřidali. S dalším vítězstvím panuje spokojenost, ale na herním projevu musíme neustále pracovat.

Allstars: Kaválek Aleš


DOROST U18

8. kolo: MFK Chrudim - FK Čáslav 3 : 0 (1 : 0)

Branky: 43‘ Pilař, 61‘ Čada, 70‘ Bíško

Sestava: Oberraiter, Kaufman (66‘ Tůma), Meduna, Vavřín, Macháček, Pilař (73‘ Zahradník), Bíško, Tichý, Mošner (66‘ Gocman), Čada (73‘ Henderson), Holý (59‘ Kudlačík)

Hodnocení: Od začátku jsme soupeře přehrávali, ale nekázali jsme slibné akce dotáhnout do konce. Až těsně před poločasem se prosadil Šimon Pilař. Ve druhém poločase jsme naši hru zrychlili a zpřesnili, dokázali přidat ještě dva góly, ale mělo jich být víc. Kluky můžeme pochválit, ale ještě musíme na všem přidat.

Allstars: Bíško Vojtěch

9. kolo: SK Sparta Kolín – MFK Chrudim 0 : 2 (0 : 2)

Branky: 3´ Tichý, 31´ Kudlačík

Sestava: Zářecký – Macháček, Meduna, Vavřín, Kaufman (66´ Holý), Pilař, Bíško, Tichý, Kudlačík (68´ Zahradník), Wirkner (60´ Gocman), Mošner

Hodnocení: Kluci předvedli velmi dobrý a kvalitní týmový výkon, kdy po celou dobu táhli za jeden provaz. První branku vstřelil Marek Tichý po pěkné kombinaci s Vojtou Bíškem, druhou Kuba Kudlačík, kdy dohrál malou domů, kterou domácí gólman nezpracoval. Ve druhém poločase jsme byli stále nebezpeční a škoda dalších neproměněných šancí – Mára Tichý, když střílel do tyče a Mára Zahradník, který trestuhodně přestřelil prázdnou branku. Domácím jsme za celé utkání nedovolili přímé zakončení na naši branku, a i proto si odvážíme všechny tři body.

Allstars: Vavřín Marek


DOROST U17

8. kolo: FK Pardubice - MFK Chrudim 1 : 3 (1 : 1)

Branky: 31‘ vlastní, 48‘ Koutský, 91‘ Kohout

Sestava: Zavřel - Látal, Kučera, Komárek, Koutský (75´ Bažout) - Brychnáč, Dvořák (75´ Tlapák), Kohout - Drobný (75´ Novák), Bauer (45´ Olšán), Růžička (45´ Souček)

Hodnocení: Brzký gól soupeře nás nepoznamenal, naopak jsme se zklidnili a začali více hrát, nějaké možnosti byly, ale ty měli i domácí, kteří nám pak darovali vyrovnání kuriózním vlastencem. Hned zkraje druhé půle jsme přidali druhou branku přímo z rohu, výsledek jsme kontrolovali a v závěru po akci Součka definitivně rozhodl Kohout.

Allstars: Látal Jakub

19. kolo (předehrávané): MFK Chrudim – SK Dynamo ČB B 3 : 3 (2 : 1)

Branky: 9´ Souček, 41´ Bauer, 56´ Kohout (pen)

Sestava: Zavřel - Látal, Kučera, Tlapák, Koutský (60´ Bažout) - Brychnáč, Dvořák (75´ Dítě), Kohout - Drobný (75´ Horký), Bauer (60´ Růžička), Souček (75´ Henderson)

Hodnocení: Utkání hrané za umělého osvětlení na UMT jsme začali dobře, vedli jsme 2 : 0 a měli další možnosti, v koncovce však chyběla kvalita a klid. Hosté rovněž měli šance, jenže v koncovce byli rovněž neúspěšní. Až jsme jim nabídli snížení my hrubou chybou v rozehrávce a přišlo snížení. Po poločase hosté rychle srovnali, ale dokázali jsme opět kontrovat, ale soupeř opět srovnal a utkání tak skončilo zaslouženou dělbou bodů.

Allstars: Kohout Lukáš

9. kolo: MFK Chrudim – RMSK Cidlina Nový Bydžov 7 : 0 (3 : 0)

Branky: 3´, 21´ a 29´ Drobný, 54´ a 55´ Kohout, 77´ Bauer, 79´ Koutský

Sestava: Kolbaba - Dítě (60´ Zářecký), Kučera, Tlapák, Bažout - Drobný (60´ Horký), Látal, Dvořák, Růžička (60´ Henderson) - Novák (60´ Bauer), Kohout (70´ Koutský)

Hodnocení: Nástup nám tentokrát vyšel, Drobného hattrick za 28.minut utkání rozhodl, navíc často zvonily tyče a břevna hostující branky, což se opakovalo i druhý poločas a tak konečný výsledek mohl být nakonec ještě vyšší i přesto, že střídání bylo hodně najednou a to se na kvalitě hry vždy projeví.

Allstars: Drobný Lukáš


DOROST U16

8. kolo: MFK Chrudim - FK Čáslav 0 : 4 (0 : 1)

Branky: bez vstřelené branky

Sestava: Ondrůšek (64' Oberreiter), Juriček (36' Vaško). Hilbert, Obermajer (56' Kusý), Nejedlý (36' Branda), Holeka, Šimák (56' Sadílek), Štěpánek, Oblouk, Tomášek, Kumpošt

Hodnocení: Utkání zhodnotil hráč Matěj Kusý: Do zápasu jsme nastoupili neaktivně. Už od začátku jsme hodně chybovali, prohrávali jsme osobní souboje, nebyli jsme schopni udržet míč v našem držení, neměli jsme skoro žádné odražené míče, a to vše vyústilo v obdržený gól na 0:1 první poločas jsme, tak dohrávali za nepříznivého stavu. Do druhého poločasu jsme vstoupili naopak aktivně, dokázali jsme si vytvořit i pár zajímavých šanci a celkově jsme hráli lépe než v prvním poločase. To však pouze do doby než jsme inkasovali druhý gól. Pak už naše hra opět pomalu uvadala, a to vedlo k tomu, že jsme dostali ještě další dva góly. Celkově naše předvedená hra nebyla dobrá a určitě máme v dalších zápasech co napravovat.


Komentář trenéra: Absolutně neakceptovatelný výkon, takto se rozhodně prezentovat nechceme a nemůžeme! Soupeři jsme výhru zcela darovali. Konkrétní výkony některých hráčů jsou na zamyšlenou - pokud nebudeme na hřišti aktivní a plnit si své úkoly, necháme soupeře hrát a budeme neaktivní do ofenzivy, tak si s námi poradí každý soupeř. Hledání pozitiv jde velmi těžko, možná prvních 10 minut druhého poločasu, kdy jsme na soupeře vletěli s chutí výsledek zvrátit, poté hra opět upadla. Hrát 10 minut z 90 je prostě málo.

Allstars: Nikdo!

9. kolo: SK Sparta Kolín - MFK Chrudim 1 : 3 (0 : 0)

Branky: bez vstřelené branky

Sestava: Ondrůšek, Kusý (88´ Krbálek), Holeka, Obermajer (74´ Nejedlý), Novotný (62´ Branda), Vaško, Kumpošt, Štěpánek, Zvěřina (62´ Šimák), Sadílek (46´ Tomášek), Oblouk

Hodnocení: Utkání zhodnotil hráč Radovan Kumpošt: Po nevydařeném zápasu s Čáslaví jsme všichni do Kolína jeli s tím, že chceme vyhrát. Bylo to vidět hned při začátku prvního poločasu, když jsme se dostali do několika zajímavých akcí, které jsme bohužel nedokázali zúročit. Po zbytek prvního poločasu soupeř pohrozil několika brejky a měl také možnost penalty, kterou ale zneškodnil, ostatně jako jiné šance, náš brankář Kryštof Ondrůšek. Jinak ale byla hra více v naší režii. Přesto skončil poločas bezgólově. Do druhého poločasu jsme šli s cílem dát gól. Ale hned v 51. minutě jsme gól inkasovali a přestali jsme na několik minut hrát. Hru hodně oživili střídající hráči a v 67. a 69. minutě se prosadil Samuel Oblouk, který po týmové práci nekompromisně gólově zakončoval. Tím jsme vrátili hru na naši stranu a v 85. minutě dokázal navýšit gólový rozdíl Daniel Branda. Dobrý výkon ale máme stále na čem pracovat.

Komentář trenéra: Chuť zvítězit a odčinit nepovedený výkon z předešlého týdne byla z hráčů cítit po celý týden a dokázali si to přenést do utkání. Těžké utkání s velmi kvalitním soupeřem, který se snažil, oproti jiným týmům v soutěži, hrát fotbal. Hrálo se velmi zajímavé utkání. My do něj vstoupili velmi dobře a hned v 1. minutě si vytvořili velkou šanci. Byli jsme nebezpeční po celý první poločas (4 gólové příležitosti), ale bohužel bez gólového efektu. První zlom v utkání přišel, když Ondrůšek, tak jako velmi často, chytil pokutový kop soupeře. Do druhého poločasu jsme si ještě ujasnili některé prvky naší hry, které jsme pak dokázali aplikovat do hry. Nezlomil nás ani inkasovaný gól, přežili jsme poté desetiminutový tlak soupeře a poté opět na hřišti byla ta Chrudim, kterou chceme všichni vidět. Dobrý, bojovný výkon, kterým se chceme prezentovat, za což patří hráčům dík. Makáme dál!

Allstars: Šimák Jakub


ŽÁCI U15

8. kolo: TJ Sokol Třebeš - MFK Chrudim 0 : 7 (0 : 2)

Branky: 31‘ Vencl, 36‘ Benák M., 46‘ Lorenc, 47‘ Benák O., 52‘ Dušek, 58‘ Lorenc, 60‘ Vágner

Sestava: Mikan, Flaška (55´ Šustr), Holešínský (55´ Kaška), Polák, Lorenc, Dvořák (55´ Nehoda), Vencl (41´ Vágner), Benák M., Benák O., Strnad (41´ Dušek),Bodnár (41´ Kurštejn)

Hodnocení: První poločas byl hodně soubojový a hra z naší strany nebyla dobrá. Domácí po naší chybě ve středu zálohy mohli vstřelit úvodní branku utkání. Na konci poločasu se nám podařilo vstřelit dva góly, čímž se mužstvo uklidnilo. Druhý poločas už byl v naší režii a dařilo se nám navyšovat skóre. To se zastavilo na čísle sedm.

Allstars: Lorenc Jaroslav

3. kolo (dohrávané): MFK Chrudim – ČAFC Praha 9 : 0 (4 : 0)

Branky: 13´, 47´ Dušek, 12´ Benák M., 25´ Benák O., 38´ Flaška, 54´ Vencl, 73´ Lorenc, 78´ Bodnár, 79´ Kaška

Sestava: Mikan, Flaška (63´ Bodnár), Holešínský (57´ Kaška), Kurštejn, Lorenc, Polák , Vágner (50´ Šustr), Benák M. (57´ Strnad), Dušek (63´ Nehoda), Dvořák, Benák O. (50´ Vencl)

Hodnocení: Chvilku nám trvalo než se dostaneme do zápasu, ale po prvním gólu a následně rychlém druhém jsme se uklidnili a hru měli z větší části pod kontrolou v prvním poločase.
V druhém jsme po pěti minutách začali prostřídávat hráče a chvilku trvalo, než se naše hra uklidnila. Závěr jsme zvládli a v zápisu o utkání jsou i hráči branek u kterých je to sporadické.

Allstars: Dušek Vojtěch

9. kolo: MFK Chrudim – MFK Trutnov 0 : 3 (0 : 2)

Branky: nikdo

Sestava: Paták (41´ Mikan), Flaška, Holešínský, Kurštejn (41´ Strnad), Lorenc, Benák M., Vencl (66´ Nehoda), Vágner (24´ Dvořák), Dušek (66´ Bodnár), Polák, Benák O.

Hodnocení: Toto utkání nám ve všech směrech nevyšlo. Nedokázali jsme si poradit s hrou soupeře a jeho nasazením. Prohra je pro tým ponaučením do dalších zápasů. Hráči si musí uvědomit, že nepůjde vše samo a jen prací, přístupem v tréninku se to může zlepšit. Záleží jen na hráčích, jak k tomu přistoupí.

Allstars: Nikdo


ŽÁCI U14

8. kolo: TJ Sokol Třebeš - MFK Chrudim 0 : 6 (0 : 3)

Branky: 15´ Wenzl, 19´ Uhlíř, 26´ Ficek, 48´ Chaloupka, 62´ Koblížek, 71´ Voňka

Sestava: Smrček, Pečinka, Koblížek, Pecháček, Dibelka (50´ Čapka), Záleský, Chaloupka (56´ Letocha), Wenzl (50´ Voňka), Ficek (56´ Suk), Barvík (41´ Kučera), Uhlíř (41´ Janeš)

Hodnocení: Utkání jsme měli celou dobu pod kontrolou. I když jsme občas situaci špatně vyřešili, tak se postupně do hry dostávaly prvky, které chceme praktikovat. Jediné mínus zápasu je množství neproměněných šancí.

Allstars: Chaloupka Marek

3. kolo (dohrávané): MFK Chrudim – ČAFC Praha 2 : 3 (0 : 0)

Branky: 52´ Uhlíř, 58´ Chaloupka

Sestava: Smrček (41´ Pištora) - Kučera (58´ Suk), Čapka (26´ Barvík), Koblížek, Dibelka - Záleský, Pečinka (58´ Voňka), Pedro (41´ Letocha), Janeš (41´ Uhlíř), Chaloupka – Wenzl

Hodnocení: Zápas se nám hodně nepovedl. Sice jsme měli optickou převahu, ale nic jsme si před brankou soupeře nedokázali vytvořit. Chyběl nám pohyb, větší nasazení a chuť hrát. Soupeř dokázal využít svoje šance, bohužel nás produktivita opět zlobila, především v závěru utkání.

Allstars: Uhlíř Marek

9. kolo: MFK Chrudim – MFK Trutnov 2 : 0 (0 : 0)

Branky: 75´ Koblížek, 80´ Koblížek

Sestava: Smrček - Kučera (41´ Dibelka), Čapka, Koblížek, Pečinka - Záleský, Chaloupka, Janeš (54´ Letocha), Ficek (54´ Suk), Barvík (54´ Pedro), Uhlíř (41´ Voňka)

Hodnocení: Utkání jsme měli celou dobu pod kontrolou. Bohužel nám nevycházelo zakončení. Druhý poločas se odehrával pouze na polovině soupeře, který se svým jednoduchým stylem z ní nedokázal dostat. Díky nasazení a aktivitě kluci byli odměněni a zaslouženě vyhráli.

Allstars: Čapka Radim


ŽÁCI U13

2. kolo (dohrávané): FK Admira Praha - MFK Chrudim 13 : 5

Branky: 16‘ Teplý, 25‘ Teplý, 76‘ Kaluža, 86‘ Teplý, 90‘ Teplý

Sestava: Bažant, Vancl, Říha, Staněk, Kaluža, Šmidrkal, Rykýř, Laštůvka, Gellér, Podlucký, Adam, Dubina, Teplý, Fianda, Souček, Šupík

Hodnocení: Už při zápase v Třebeši jsme si říkali, že nám to utkání do budoucna vůbec nepomůže. A je to dost možné, že se to tak stalo. Kluci k zápasu přistoupili úplně vlažně. Jsou to pořád jen děti, chápu, že se nemusí povést vždy úplně vše, ale tady nebylo vůbec ale vůbec nic. Domácí si za svůj výkon, neskutečný elán a nadšení vítězství zcela zaslouží. My jsme aspoň dostali facku, kluci spadli z višně dolů a snad budou pracovat na plné pecky, tak jak to od nich očekávám.

Allstars: nikdo

8. kolo: MFK Chrudim : TJ Svitavy 39 : 1

Branky: 1‘ Vancl, 2‘ Teplý, 3‘ Teplý, 7‘ Vancl, 13‘ Podlucký, 14‘ Teplý, 15‘ Podlucký, 18‘ Souček, 20‘ Souček, 26‘ Šmidrkal, 27‘ Podlucký, 36‘ Laštůvka, 40‘ Kaluža, 41‘ Teplý, 43‘ Souček, 46‘ Teplý, 51‘ Kaluža, 54‘ Souček, 55‘ Teplý, 60‘ Teplý, 61‘ Souček, 65‘ Teplý, 67‘ Adam, 71‘ Gellér, 74‘ Kaluža, 75‘ Vancl, 76‘ Vancl, 77‘ Rykýř, 78‘ Fianda, 79‘ Souček, 82‘ Vancl, 83‘ Kaluža, 84‘ Teplý, 85‘ Souček, 86‘ Teplý, 87‘ Fianda, 88‘ Kaluža, 89‘ Gellér, 90‘ Kaluža

Sestava: Šupík, Vancl, Říha, Kaluža, Šmidrkal, Rykýř, Laštůvka, Gellér, Podlucký, Adam, Teplý, Fianda, Souček

Hodnocení: V tomto utkání ani není co hodnotit. Kluci si s chutí zastříleli. Soupeř nebyl v ideální sestavě, a proto utkání dopadlo, jak dopadlo. Bohužel nám tyto utkání spíš škodí než pomáhají.

Allstars: Adam Kryštof

3. kolo: FC Slavia Hradec Králové - MFK Chrudim 5 : 13

Branky: 4x Teplý, 2x Kaluža, 2x Vancl, 2x Pilař, 1x Souček, 1x Dubina, 1x Rykýř

Sestava: Bažant – Kaluža, Vrba, Vancl, Teplý, Adam, Staněk, Dubina, Pilař, Souček, Rykýř, Laštůvka, Fianda

Hodnocení: Další utkání jsme odehráli na Slávii HK, které se nám výsledkově vydařilo. Ale herně jsme až tak dominantní nebyli. Domácí hráli velmi sympaticky a po celé utkání se snažili hrát konstruktivně a párkrát za to byli odměněni střelenou brankou. Bohužel jsme na tom měli svůj podíl viny – prohraný souboj, špatné bránění nebo nedůslednost ve hře s míčem. V některé fázi utkání nám chyběl lepší pohyb bez míče. Je stále na čem pracovat.

Allstars: Kaluža Matěj

9. kolo: MFK Trutnov - MFK Chrudim 8 : 2

Branky: 2x Kaluža

Sestava: Šupík – Kaluža, Pilař, Rykýř, Vrba, Vancl, Teplý, Adam, Laštůvka, Šmidrkal, Podlucký, Gellér, Říha

Hodnocení: V tomto utkání jsme tahali za kratší konec provazu. Domácí byli ve všem lepší, proto zaslouženě vyhráli. My na taková utkání nejsme ještě připraveni. My určitě nepůjdeme jinou cestou, než kterou máme nastavenou. A konečně jsme sehráli utkání, které nám ukázalo naše nedostatky. Dělali jsme chyby, které se stát můžou, ale musíme víc jezdit do zadku, přidat do soubojů, rychleji pracovat s míčem, a i bez něj, více umět prodat svoje přednosti, které mi v tomto utkání trochu chyběli. Na druhou stranu se kluci snažili plnit pokyny, které po nich chceme, které se učíme. A já věřím, že v budoucnu to bude nést ovoce. Hodně slaďoučké ovoce. Často to nedělám, abych chválil jedince, ale za dnešní utkání velká pochvala pro Denyho v bráně.

Allstars: Šupík Deny


ŽÁCI U12

2. kolo (dohrávané): FK Admira Praha : MFK Chrudim 3 : 20

Branky: 3‘ Hovorka, 3‘ Petrák, 11‘ Hromek, 24‘ Hovorka, 32‘ Hovorka, 35‘ Hovorka, 41‘ Buznea, 49‘ Mádlo, 51‘ Hovorka, 55‘ Hovorka, 58‘ Mach, 64‘ Petrák, 66‘ Petrák, 68‘ Hromek, 72‘ Urban, 75‘ Urban (pk), 80‘ Pospíšil, 83‘ Petrák, 84‘ Drotár, 85‘ Hovorka

Sestava: Haman, Kepka, Hovorka, Petrák, Buznea, Ondráček, Mádlo, Hromek, Pospíšil, Urban, Drotár, Kunc, Pavlas, Mach

Hodnocení: Ve středu jsme sehráli zápas v Praze na hřišti FK Admira Praha, do zápasu jsme vstoupili hned velmi aktivně a dokázali hned po pěkných akcích skórovat. Rozehrou od gólmana se nám dařilo si vytvářet šance a ty i následně proměňovat. Soupeř se ale nedal, tak snadno, ba naopak nás občas dokázal potrápit, ale výborně hrající obrana se nezalekla a i v těžkých situacích si kombinační hrou a hrou jeden na jednoho dokázala poradit. Z Prahy jsme si nakonec odvezli vysokou výhru 3:20. Stále budeme pracovat na zakončení, v tom máme co zlepšovat.

Allstars: Pospíšil Jan, Hromek Filip

8. kolo: MFK Chrudim : TJ Svitavy 9 : 4

Branky: 3‘ Hovorka, 7‘ Hovorka, 9‘ Hovorka, 13‘ Hovorka, 15‘ Drotár, 46‘ Petrák, 52‘ Pavlas, 56‘ Pavlas, 65‘ Kunc

Sestava: Haman, Hovorka, Petrák, Mádlo, Hromek, Urban, Drotár, Kunc, Pavlas, Mach, Brožek, Jukl, Isamene

Hodnocení: V sobotu jsme sehráli zápas se soupeřem ze Svitav. Bohužel odjezdy na školu v přírodě, nemoci, ale i babičky nám sebrali dost hráčů I tak jsme si se soupeřem poradili. Vítězství se však nerodilo dobře a soupeř hrál hodně tvrdě, což dokazoval hned od začátku. Vůbec bych se nedivil, kdyby dohrával se dvěma červenými, protože zákroky byli hodně ostré. Kluci si s tím dokázali poradit, a i přes tvrdou hru soupeře zvítězili zaslouženě 9:4. Bylo důležité, že kluci hráli, co měli a nenechali se vyprovokovat k oplácení. Naše hra nesla ovoce. A kombinačně jsme soupeře přehráli. Kluci ukázali vůli se porvat, jak s tvrdým soupeřem, tak neúčastí některých hráčů. A do příštího zápasu jdeme se dvěma zraněnými.

Allstars: Petrák Matyáš, Hovorka Tomáš

3. kolo: FC Slavia Hradec Králové - MFK Chrudim 1 : 4

Branky: 2x Drotár, Hovorka, Kunc

Sestava: Haman, Kepka, Hovorka, Petrák, Mádlo, Pospíšil, Urban, Drotár, Kunc, Pavlas, Mach, Jukl, Brožek

Hodnocení: Ve čtvrtek jsme sehráli zápas na hřišti FC Slavia Hradec Králové. Svátek jsme chtěli oslavit vítězně. Soupeře jsme znali z přípravy, ale dnes byl jiný den a jiný zápas. A to se ukázalo hned od první minuty. Naše sestava byla dost oslabená, ale kluci se s tím dokázali vyrovnat. Pozvolný rozjezd byl tomu důkazem. Hodně se hrálo na středu hřiště. Soupeř byl na nás velmi dobře připraven, a tak nás dokázal i dobře prověřit v soubojích 1 na 1, rychlosti, atd… Opět se nám podařilo soupeře přestřílet, ale koncovka nebyla tak silná, ba naopak v šancích jsme nebyli dostatečně chytří. Víc, jak polovinu zápasu byl výsledek jen o jednu branku pro nás, až v konci druhé třetiny se nám podařilo odskočit o dvě branky. Na klucích byl najednou vidět klid, a to předvedli ve třetí třetině, kdy soupeře zamkli na jejich polovině a bušili tak dlouho dokud nepadl čtvrtý gól, který stanovil finální výsledek 1:4 pro nás.

Byl to super zápas, kluci si sáhli na dno v některých fázích zápasu, takovéto zápasy nás posouvají a dávají nám morální sílu vítězit i v těžkých zápasech.

Allstars: Drotár Matěj, Mádlo Tomáš

9. kolo: MFK Trutnov - MFK Chrudim 6 : 5

Branky: Mádlo, Pavlas, Petrák, Hromek, Drotár

Sestava: Haman, Kepka, Hovorka, Petrák, Mádlo, Pospíšil, Urban, Drotár, Hromek, Pavlas, Mach, Jukl, Vojta Brožek

Hodnocení: V neděli jsme zajeli k MU do Trutnova. Tentokráte se hrálo na hlavním hřišti. Ne jako vždy na vedlejším. Bohužel hřiště bylo poznamenáno zápasem přípravek a i my, leč jsme přijeli včas, jsme neměli dostatek času na přípravu, a to ovlivnilo celý zápas. Samozřejmě, že někteří hráči to vzali jako perfektní výlet a ne cestu k MU za vítězstvím. Zápas se pro nás začal vyvíjet velmi dobře, ale po vstřelené brance jsme začali pálit jednu šanci za druhou, a to i do odkryté branky. Tím jsme urazili fotbalového boha a to se nám vymstilo. Soupeř ke konci třetiny vyrovnal. V polovině zápasu dostal soupeř možnost kopat penaltu, která za nás byla kus před vápnem, ale na to se nebudeme vymlouvat. Leč bylo evidentní, že tlak domácích na rozhodčího, byl enormně velký. (Je ale super, že i kluci z dorostu mají chuť pískat, jen by do zápasu měli jít se svou hlavou,
a ne s tím, co jim, kdo říká). To evidentně na kluky mělo velmi velký vliv a v druhé třetině si vypili hořký kalich až do dna. Kdy po individuálních chybách obrany a gólmana, to bylo o dva góly. Prostě platí pravidlo, nedáš – dostaneš. Ve třetí třetině jsme na soupeře vlétli a dvěma góly vyrovnali, ale opět nás srazili dvě individuální chyby, které nás stáli vítězství. I když jsme snížili, tak výsledek zápasu byl 6:5 pro soupeře.

Chyběla nám větší koncentrovanost v zápase, někteří si přijeli jen na výlet, a bohužel nevyužití jasných gólových příležitostí (cca 21 střel, opět jsme soupeře přestříleli) nás stálo lepší výsledek. Síla v týmu je, ale ne každý ji dokáže správně využít.

Allstars: Pavlas Marek, Drotár Matěj

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.