Mládežnický zpravodaj č. 1 - 23/24

Svoje soutěže rozjela také naše dorostenecká mužstva. Podívejte se, jak se jim v úvodních střetnutích této sezóny dařilo.

Dorost U19

1. kolo: FK Mladá Boleslav - MFK Chrudim 2 : 2 (2 : 1)

Branky: 37‘ Dalecký, 47‘ Smutný

Sestava: Kobera, Lang, Kaválek, Gerhart, Macháček, Pilař, Hromek (77‘ Valenta), Dalecký, Čada, Smutný (73‘ Rešetár), Boguaj (67‘ Moc)

Hodnocení: V prvním poločase jsme střídali lepší pasáže s horšími. Domácí za půl hodiny vedli o 2 branky. My jsme své příležitosti neproměnili. Závěr poločasu patřil nám a zaslouženě jsme snížili pěknou střelou Radka Daleckého.

Po změně stran jsme pokračovali v aktivitě a hned ve 47´ jsme vyrovnali Michalem Smutným. Ráz utkání změnila 70´, kdy jsme po zbytečném vyloučení hráli o jednoho hráče méně a museli jsme změnit způsob hry. Dlouho se nic nedělo a až v závěrečných minutách jsme jak my, tak domácí hráči měli své šance, ale nikdo zápas na svou stranu nepřeklopil. Vzhledem k průběhu utkání musíme získaný bod brát, ale měli jsme navíc.

Allstars: Hromek Lukáš


2. kolo: FK Ústí nad Labem - MFK Chrudim 2 : 3 (0 : 1)

Branky: 8‘ Gerhart, 59‘ Lang, 80‘ Smutný

Sestava: Kobera, Lang, Kaválek, Gerhart, Macháček (78´ Fojtů), Pilař (60´ Moc), Hromek, Bíško (70´ Valenta), Čada (78´ Rešetár), Smutný, Boguaj

Hodnocení: V tomto utkání převažovala útočná hra před obranou. Oba týmy se prezentovali kvalitními přechody, dobrou kombinací i pěknými individuálními momenty nad velkými chybami v defenzívě. Bylo to jen o tom, kdo dá více branek a naopak, kdo vytvoří méně chyb. Šťastnější i nebezpečnější jsme byli my a utkání jsme tak dovedli do 3 bodů. S výsledkem velká spokojenost, s předvedenou hrou nikoliv.

Allstars: Hromek Lukáš


3. kolo: MFK Chrudim - Admira Praha 5 : 3 (3 : 1)

Branky: 30‘ Hromek, 38‘ Hromek, 42‘ Smutný, 51‘ Kaválek, 58‘ Smutný

Sestava: Kobera (74‘ Kalousek), Lang, Kaválek, Gerhart, Moc (68‘ Macháček), Pilař (68‘ Rešetár), Hromek, Dalecký, Čada, Smutný (74‘ Valenta), Boguaj (68‘ Mošner)

Hodnocení: Domácí utkání bylo podobné zápasu, který jsme odehráli před týdnem v Ústí n/Labem. Z hlediska defenzívy jsme se nikam neposunuli, opět jsme dostali strašně laciné branky, z hlediska ofenzívy to bylo velmi slušné. Naše zápasy musí bavit. Hodně branek dostáváme, ale bohužel také zatím dost inkasujeme. Musíme se zvednout, v dalších zápasech již tento náš otevřený fotbal nemusí ani výsledkově stačit.

Allstars: Dalecký Radek


Dorost U18

1. kolo: MFK Chrudim - SK Polaban Nymburk 7 : 1 (4 : 1)

Branky: 7‘ vlastní, 9‘ Valenta (pk), 12‘ Valenta, 42‘ Valenta, 48‘ vlastní, 61‘ Valenta, 75‘ Valenta

Sestava: Zářecký, Kaufman, Vavřín, Fojtů, Meduna (63‘ Tůma), Mošner, Rešetár (57‘ Wirkner), Tichý (63‘ Zahradník), Chichak, Valenta, Moc (57‘ Bíško)

Hodnocení: Do prvního mistrovského utkání jsme vstoupili výborně, za 12 minut jsme vstřelili 3 branky a poté jsme měli ještě několik velkých šancí, navíc i hezkých akcích, asi po 30 minutách jsme dost zvolnili a dovolili soupeři vstřelit branku. I tak jsme šli do druhého poločasu s pěkným výsledkem 4:1. Druhý poločas byl hodně podobný prvnímu a přidali jsme ještě tři branky. Za výkon klukům děkujeme.

Allstars: Valenta Adam


2. kolo: MFK Chrudim - MFK Trutnov 3 : 2 (1 : 2)

Branky: 26‘ Valenta (pk), 49‘ Mošner, 62‘ Mošner

Sestava: Zářecký, Kaufman, Vavřín, Fojtů (73‘ Tůma), Meduna, Rešetár, Wirkner (80‘ Andrejs), Tichý, Moc (73‘ Kudlačík), Valenta, Mošner (73‘ Zahradník)

Hodnocení: Do zápasu jsme vstoupili strašidelně, soupeř byl všude první a vyhrával snad všechny souboje. Navíc jsme mu doslova darovali vedoucí gól, na ten jsme sice odpověděli proměněnou penaltou, ale v úplném závěru jsme dostali gól na 1:2. Po důrazné domluvě jsme se ve druhém poločase zlepšili a dokázali dvěma góly zápas otočit. Vítězství to bylo ubojované a hlavně šťastné, jelikož po brance na 3:2 jsme přežili několik šancí Trutnova. V dalších zápasech musíme hodně přidat.

Allstars: Mošner Jan


3. kolo: FC Hradec Králové - MFK Chrudim 3 : 4 (3 : 2)

Branky: 20‘ Wirkner, 43‘ Valenta (pk), 69‘ Valenta, 79‘ Valenta

Sestava: Zářecký, Kaufman, Tůma, Fojtů, Meduna (66‘ Holý), Chichak, Rešetár (46‘ Bíško), Vavřín, Wirkner (60‘ Tichý), Mošner (66‘ Kudlačík), Valenta

Hodnocení: Do zápasu jsme opět vstoupili hodně špatně, hned z první akce jsme inkasovali, chyběl nám pohyb a agresivita. Naštěstí jsme vyrovnali, když se krásně z přímého kopu trefil Dominik Wirkner a vyrovnali jsme i hru. Poté se naplnilo pravidlo nedáš dostaneš, po rohovém kopu jsme vytvořili před domácí brankou závar, kdy nám domácí brankář chytil tři gólové střely, ale naopak jsme inkasovali dva rychlé góly, tady kluci ukázali super charakter. Navíc Adam Valenta rozjel svoji show. Nejprve po faulu na něj proměnil penaltu a ve druhém poločase zápas dalšími dvěma góly zápas otočil. Sice jsme dohrávali 20 minut o 10 po přísném vyloučení Nazara Chichaka, a i přesto jsme byli dopředu nebezpečný a dovolili jsme si luxus v podobě neproměněné penalty, ale naopak jsme domácím toho moc nedovolili. Zápas to byl hodně vyhecovaný a o to víc diváky bavil. Všechny kluky chválíme, takhle vypadá odmakaný zápas, aspoň vidí, že když makají tak se k nim přikloní štěstí, které jsme v některých situacích měli.

Allstars: Valenta Adam


Dorost U17

1. kolo: FK Mladá Boleslav - MFK Chrudim 1 : 5 (0 : 1)

Branky: 40‘ vlastní, 55‘ Bažout, 57‘ Kohout, 75‘ Olšán, 81‘ Horký

Sestava: Kolbaba, Látal, Dítě, Komárek, Bažout, Drobný (70‘ Koutský), Brychnáč, Kohout (70‘ Novák), Olšán (75‘ Dvořák), Souček (65‘ Horký), Bauer (65‘ Růžička)

Hodnocení: Vstup do utkání byl tentokrát živý a herně dobrý, ale nedokázali jsme dotáhnout do finále nadějné akce, koncovka byla nepřesná, šance Bauera, Kohouta, Drobného, Součka a Olšána jsme nazužitkovali. Když už to vypadalo, že se půjde do kabin za stavu 0:0, vystřelil Olšán do tyče a domácí si v nastalém zmatku vstřelili vlastní gól. Ve druhém poločase jsme už situace před brankou domácích řešili lépe, přesněji a hlavně klidněji, takže skóre narůstalo. V samotném závěru pak domácí korigovali z pokutového kopu.

Allstars: Brychnáč Roman


2. kolo: FK Ústí nad Labem - MFK Chrudim 4 : 2 (3 : 0)

Branky: 64‘ Kohout (pk), 71‘ Drobný

Sestava: Zavřel, Látal, Dítě, Komárek (65‘ Novák), Bažout (60‘ Koutský), Drobný, Brychnáč (60‘ Dvořák), Olšán, Henderson (46‘ Horký), Bauer (46‘ Růžička)

Hodnocení: První poločas se nám nedařila komplet obranná činnost mužstva, kdy jsme byli nedůslední ve všech řadách a domácí šli do tříbrankového vedení, naše velké šance nebyly využity, pravá strana je nachystala dvakrát Kohoutovi a Hendersonovi, ale jejich zakončení bylo slabé. Po přestávce byla naše převaha již drtivá, při ojedinělých brejcích nás podržel Zavřel, dokázali jsme snížit až na 3 :2 – penalta po faulu na Drobného a Drobný z voleje, další evidentní penalta se nepískala, pálili jsme „slepými“ a tak vyrovnat se nám nepodařilo a naopak v nastavení jsme vypili kalich hořkosti až do dna.. Pozitivní určitě je, že jsme dokázali i za nepříznivého stavu stále makat a rvát se o výsledek do posledního dechu a najít v sobě sílu a víru ho zlomit.

Allstars: Drobný Lukáš


3. kolo: MFK Chrudim - Admira Praha 5 : 0 (3 : 0)

Branky: 2‘ Kohout, 24‘ Kohout (pk), 37‘ Olšán, 57‘ Drobný, 58‘ Olšán

Sestava: Zavřel, Látal, Kučera, Komárek, Bažout (60‘ Koutský), Drobný, Olšán (60‘ Dvořák), Brychnáč, Souček (60‘ Henderson), Bauer (60‘ Dítě), Kohout (60‘ Novák)

Hodnocení: Hned od začátku jsme soupeře zatlačili, vytvářeli si možnosti ke skórování, ale ne všechny možnosti jsme řešili správně a důrazně. Naprosto stejný obrázek hry převládal i po zbytek utkání až do stavu 5 : 0, po prostřídání ale úroveň hry poklesla a hráči, kteří přišli, nepokračovali v tempu a kvalitě jako ti, kteří jim místo přenechali, bohužel. Takže stav už zůstal beze změn.

Allstars: Drobný Lukáš


Dorost U16

1. kolo: MFK Chrudim - SK Polaban Nymburk 1 : 1 (0 : 1)

Branky: 60‘ Tomášek

Sestava: Ondrůšek, Bohuněk, Holeka, Obermajer, Nejedlý (65' Daniel), Vaško (65' Juriček), Krbálek (46' Mrázek), Mostecký (37' Oblouk), Zvěřina, Tomášek, Šimák (57' Tesař)

Hodnocení: První poločas prvního mistrovského utkání se nesl z naší strany hodně nervózně, nedokázali jsme navázat na to, co nás zdobilo v přípravě. Byli jsme hodně nepřesní a neplnili jsme pokyny. Celkově jsme málo pracovali do ofenzívy. Druhý poločas se z naší strany zlepšil, soupeře jsme do žádné velké šance nepustili a my z několika šancí vytěžili nakonec jen jeden gól. Z celkového pohledu zasloužená remíza. Musíme se vrátit k základním aspektům naší hry a plnit si svoje úkoly.

Allstars: Za výkon nikdo


2. kolo: MFK Chrudim - MFK Trutnov 4 : 1 (1 : 0)

Branky: 36‘ Tomášek, 47‘ Sadílek, 68‘ Kumpošt, 81‘ Oblouk

Sestava: Ondrůšek, Bohuněk, Holeka, Obermajer, Nejedlý (61‘ Branda), Vaško, Mrázek (46‘ Zvěřina), Tesař (46‘ Kumpošt), Oblouk, Tomášek (71‘ Krbálek), Sadílek (61‘ Šimák)

Hodnocení: Zápas ve velkém teplu jsme odehráli na opět na domácím stadionu. První poločas se nesl spíše jako boj mezi oběma šestnáctkami, kdy si však oba týmy dokázali vytvořit několik šancí. Soupeř do utkání nastoupil se staršími kluky, však soubojově jsme to zvládli. Snažili jsme se hrát konstruktivně a plnit veškeré zadání, snažili jsme se být aktivní, ale bez gólového efektu, i přes několik velkých šancí (Sadílek, Tomášek). Klid do naší hry vnesl až gól po individuální akci Tomáška. Do druhého poločasu jsme chtěli ještě přidat na aktivitě a více soupeře zmáčkout a vytvořit si co nejvíce šancí pomocí naší práce a hřišti. Hned v úvodu na 2x překonal soupeřova gólmana Sadílek, který si za svojí práci gól zasloužil. Nepřestávali jsme být aktivní a třetí branka Kumpošta nás dokázala uklidnit, tak, že jsme spadli mírně do pasivity. Soupeř poté snížil z pokutového kopu po našem laxním bránění. Následně se podařilo z brejku Zvěřinou vybídnout ke skórování Oblouka. Klukům patří pochvala, jak dokázali těžké utkání ve velkém vedru zvládnout, objevovali se tam dost věci, které chceme.

Allstars: Oblouk Samuel


3. kolo: FC Hradec Králové - MFK Chrudim 3 : 1 (1 : 0)

Branky: 66‘ Šimák

Sestava: Ondrůšek, Bohuněk, Holeka, Obermajer, Branda (69‘ Juriček), Vaško, Zvěřina (57‘ Průša), Kumpošt, Oblouk (64‘ Štěpánek), Tomášek (69‘ Valeš), Sadílek (46‘ Šimák)

Hodnocení: Utkání zhodnotil hráč Kryštof Ondrůšek: V mistrovském zápase proti kvalitnímu soupeři jsme se prezentovali převážně defenzivně, ale i přesto fotbalově, bohužel ve 13. minutě jsme dostali první branku po chybě v obraně. V druhém poločase jsme se zlepšili jak v obranných, tak i útočných situacích a vyskytly se tam i zajímavé šance. Nakonec zápas dopadl 1:3 ale s předvedenou hrou velká spokojenost.

Komentář trenéra: Velmi náročné utkání s kvalitním soupeřem ve velkém vedru, kdy si kluci zaslouží smeknout klobouk před nimi, jak k utkání přistoupili, nebylo jediného hráče, který by na hřišti nenechal duši pro tým. Prezentovali jsme se stylem, který nám není vůbec známý, však v dorosteneckých kategoriích se i taková utkání hrají. Škoda neproměněných zajímavých situací. Ještě jednou tedy velká pochvala všem, makáme dál.

Allstars: Ondrůšek Kryštof

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.