Mládežnický zpravodaj č. 110

Své soutěže dohrála také všechna naše mládežnická mužstva. V posledním vydání mládežnického zpravodaje této sezóny se dozvíme, jak se podařila poslední utkání a na jakých konečných pozicích se naši mladíci umístili.

Dorost U19

32. kolo: FK Meteor Praha VIII – MFK Chrudim 0 : 3 (0 : 1)

Branky: 4´ Tlustý, 73´ Lang, 88´ Skohoutil

Sestava: Kobera, Lang, Holubec, Vondrouš, Gerhart, Hromek (78‘ Kaválek), Pešek, Dalecký, Tlustý T. (85´ Valenta), Moc (68´ Skohoutil), Čada (78´ Rešetár)

Hodnocení: Ráz utkání určila 4. minuta, kdy se po přihrávce Filipa Moce prosadil Tomáš Tlustý. Domácí hned přidali a vypracovali si několik standardních situací, které jsme uskákali.
Ve 2. poločase jsme byli více v kombinaci a snažili se trpělivě do domácích dostávat a přidat druhou branku. To se podařilo v 73' Matyáši Langovi, který nás pěknou střelou pod břevno poslal do dvoubrankového vedení. V 88' se pěkně u "lajny" uvolnil Adam Valenta, přihrál Patrikovi Skohoutilovi a ten se nemýlil. Konečný výsledek 0:3 v náš prospěch je naprosto zasloužený.

Allstars: 73´ Lang Matyáš

38. kolo (předehrávané): AC Sparta Praha U18 – MFK Chrudim 4 : 0 (1 : 0)

Branky: nikdo

Sestava: Tlustý J., Lang, Holubec, Kaválek (46´ Rešetár), Gerhart, Hromek, Pešek, Dalecký, Tlustý T. (73´ Valenta), Moc (62´ Holub), Čada (62´ Skohoutil)

Hodnocení: Se Spartou jsme odehráli perfektní první poločas, ale své dvě příležitosti jsme neproměnili. Domácí nám z první střely na branku vstřelili vedoucí branku. Po změně stran jsme nezachytili začátek poločasu, kdy jsme si nechali vstřelit rovnou tři branky a bylo po zápase.

Allstars: Pešek Libor

33. kolo: MFK Chrudim – CU Bohemians Praha 0 : 2 (0 : 0)

Branky: nikdo

Sestava: Tlustý J., Lang, Kaválek (65´ Holubec), Vondrouš (76´ Holý), Gerhart, Hromek (58‘ Lang), Pešek, Holub, Tlustý T. (85´ Valenta), Skohoutil, Moc (46´ Dalecký)

Hodnocení: Hosté nás přímočarým a účelným fotbalem vyškolili z produktivity. My jsme své možnosti neproměnili nebo nám nebylo umožněno je proměnit. Více se k tomu nebudu vyjadřovat.

Allstars: Gerhart Tobiáš

34. kolo: FK Mladá Boleslav U18 – MFK Chrudim 2 : 0 (1 : 0)

Branky: nikdo

Sestava: Kobera, Novák, Holubec (66´ Kaválek), Lang, Gerhart, Hromek, Pešek, Holub, Tlustý T., Skohoutil (82´ Rešetár), Dalecký (61´ Valenta)

Hodnocení: Poslední utkání v sezóně jsme odehráli v Mladé Boleslavi a domácím jsme podlehli 2:0, protože jsme si nechali vstřelit 2 branky ze standardních situací, a naopak my jsme byli v našich příležitostech jaloví. Zápas o konečné 6. místo jsme tedy nezvládli, ale konečné 7. umístění je obrovským úspěchem ve 2. lize dorostu.

Allstars: Holub Denis

Konečná tabulka:


Dorost U18

28. kolo: MFK Chrudim – FK Viktoria Žižkov 1 : 1 (1 : 0)

Branky: 25´ Fojtů

Sestava: Oberreiter, Bleha, Kaválek, Fojtů, Dítě (68. Koutský), Holý, Tůma, Wirkner, Bauer (71. Novák), Skohoutil, Chichak

Hodnocení: Opět jsme nastoupili s hodně mladou sestavou a v prvním poločase jsme hráli dobře. Sice jsme hostům dovolili asi dvě šance, ale myslím, že jsme byli více nebezpeční, šancí jsme měli víc a navíc jsme nedotáhli několik dobře rozjetých akcí, a tak jsme šli do druhého poločasu jen náskokem jednoho gólu. Bohužel druhý poločas nám nevyšel, soupeř byl lepší, a hlavně díky Ondrovi Oberreitrovi pouze vyrovnal. Sice jsme měli také pár šancí, ale Žižkov jich měl více. Škoda, že Michal Holý místo střely volil přihrávku. Mohli jsme zápas překlopit na svoji stranu. Remíza je spravedlivá.

Allstars: Oberreiter Ondřej

29. kolo: CU Bohemians Praha – MFK Chrudim 1 : 0 (1 : 0)

Branky: nikdo

Sestava: Kobera, Bleha, Kaválek (46. Gerhart), Fojtů, Meduna, Dalecký, Tůma, Holý, Lang, Chichak, Bauer (70. Zahradník)

Hodnocení: Prvních cca 20 minut nás domácí vzali na kolotoč, měli skvělý pohyb, vyhrávali osobní souboje, v kombinovali rychlí a přesní. Naštěstí jsme inkasovali jen jednou. Později jsme hru vyrovnali, a i my byli nebezpeční vepředu. Dostali jsme se do minimálně tří vyložených šancí, ale zradilo nás buď špatné řešení nebo nepřesnost. Druhá půle probíhala stejně jako zbytek prvního poločasu. Domácí měli šance, ale troufnu si tvrdit, že jsme jich měli víc. Bohemka byla nejlepší soupeř, kterého jsme na jaře potkali, a protože dala gól tak vyhrála zaslouženě. My můžeme být spokojeni s výkonem za 70 minut. Zápas nám ukázal, že s takhle kvalitním soupeřem jsme schopni odehrát minimálně vyrovnaný zápas. ALLstar si zaslouží Matyáš Lang a Matěj Kobera. Matyáš byl pro soupeře hodně nebezpečný, dostal se do několika šancí, které bohužel neproměnil (časem to přijde :D). Matěj nás několikrát podržel při šancích domácích.

Allstars: Lang Matyáš, Kobera Matěj

30. kolo: MFK Chrudim – FK Čáslav 11 : 0 (2 : 1)

Branky: 4x Chichak, 2x Lang, 2x Valenta, Dítě, Novák, Vondrouš

Sestava: Kobera – Vavřín (60´ Bleha), Kaválek, Holeka, Fojtů, Tůma (65´ Skohoutil), Holý, Lang, Novák M. (46´ Dítě), Valenta (65. Vondrouš), Chichak

Hodnocení: Poslední zápas se nám vydařil po všech stránkách, až na začátek, kdy jsme spalovali jednu šanci za druhou a hosté nás za to potrestali brankou po rohovém kopu. Naštěstí jsme celkem rychle vyrovnali a na úplném konci první poločasu jsme vstřelili druhý gól. Ve druhém poločase jsme si otevřeli střelnici a kluci si zápas užívali, na druhou stranu nám to soupeř usnadnil. Za výkon kluky chválím a děkuji všem hráčům za předváděnou hru v celé sezóně, sice byli i nepovedené zápasy, ale těch bylo opravdu málo.

Allstars: Chichak Nazar

Konečná tabulka:


Dorost U17

32. kolo: FK Meteor Praha VIII – MFK Chrudim 3 : 3 (1 : 0)

Branky: 55´ Mošner (Kohout), 75´ Meduna (Drobný), 90´ Kohout (Tichý)

Sestava: Kolbaba, Rešetár, Holeka, Komárek (46. Kaválek), Macháček – Látal (46. Kohout), Bíško, Boguaj (70. Dítě), Mošner (70. Meduna) - Valenta (46. Tichý), Drobný

Hodnocení: Vstup do utkání a dá se říci, i celý první poločas se nám herně nevydařil, neměli jsme dobrý pohyb, vázla součinnost a vypracovali jsme si pouze jednu šanci (Valenta), ale tu jsme nedali a soupeř byl lepší, zaslouženě šel do vedení po našem vlastním gólu, a to nás několikrát podržel gólman. Po změnách v sestavě i rozestavení jsme na hřišti dominovali, ale naše možnosti jsme nevyužili (Mošner, Kohout, Drobný), dokázali jsme jen vyrovnat Mošnerem. Jenže domácí dokázali opět strhnout vedení na svou stranu a za 2 minuty vedli o 2 branky. Chvilku jsme se nadechovali, ale opět jsme si vytvořili převahu, snížili jsme po pěkné akci Drobného s Kohoutem na 2 : 3 Medunou a v samotném závěru utkání jsme dokázali po standardní situaci Kohoutem vyrovnat, což byla sladká odměna za velké zlepšení a vůli po vyrovnání ve druhém poločase. Zasloužená remíza vzhledem k hernímu obrazu celého utkání.

Allstars: Bíško Vojtěch

38. kolo (předehrávané): AC Sparta Praha U16 – MFK Chrudim 2 : 2 (0 : 1)

Branky: 32´ Mošner (Kohout), 67´ Kaufman (Bíško)

Sestava: Zářecký – Rešetár (69´ Bleha), Komárek (60´ Kaválek), Holeka, Macháček – Tichý, Bíško, Boguaj (60´ Valenta) - Drobný (60´ Kaufman), Kohout, Mošner (69´ Meduna),

Hodnocení: Ve středeční předehrávce nás v tréninkovém centru na Strahově čekal soupeř zvučného jména – Sparta. První půlhodina byla vyrovnaná s několika náznaky šancí na obou stranách. V době, kdy začínala mít Sparta navrch jsme však dokázali poprvé udeřit, kdy jsme skvěle vyřešili brejkovou situaci. Po ose Bíško, Kohout se prosadil Mošner. Do poločasu jsme přežili pár rohů a do šatny jsme tedy šli s jednogólovým vedením. Po přestávce na nás však domáci vlétli a vytvořili si velký tlak, zapříčiněný jednak jejich vysokou kvalitou, druhak našimi lacinými ztrátami po zisku balonu. Přesto se nám podařilo tlak otupit a dokonce jít do vedení 2 : 0, kdy se po hezké přihrávce Bíška nemýlil Kaufman. Poté nám začali docházet síly, domácí nás začali znovu přehrávat, a přestože nás několikrát podržel brankář Zářecký, dvěma situacím již zabránit nedokázal – 2 : 2. V úplném závěru jsme ještě mohli strhnout vedení opět na naši stranu, Valentu však vychytal gólman a Medunovu střelu zablokovala domácí obrana. Vzhledem k průběhu je škoda, že jsme nedokázali dobře rozjeté utkání dotáhnout do vítězného konce, nicméně i bod je proti silnému soupeři velmi cenný. Kluci podali obětavý výkon, za který zaslouží pochvalu.

Allstars: Celý tým U17

33. kolo: MFK Chrudim – CU Bohemians Praha 1 : 4 (1 : 1)

Branky: 39´ Mošner (Kohout)

Sestava: Zářecký – Rešetár, Holeka (70. Dítě), Komárek, Macháček (70. Bleha) – Drobný, Bíško, Boguaj (60. Kaufman), Tichý, Mošner (60. Meduna) – Kohout (70. Gocman)

Hodnocení: Vstup do utkání byl od nás vlažný a hosté tak byli více na míči, první velkou šanci jsme ale měli my po akci Drobný – Kohout, toho ale vychytal hostující golman. Hosté šli do vedení zhruba v polovině poločasu zaslouženě, my jsme se postupně lepšili, ale opět jsme nevyužili velkou šanci Kohoutem a znovu ho vychytal, po přihrávce od Mošnera, gólman hostí. Nakonec jsme do pauzy srovnali stav po akci Kohouta a podařilo se to Mošnerovi – 1:1. Po přestávce jsme do utkání vstoupili lépe, ale zlomovým okamžikem byla hrubá chyba našeho gólmana, po níž šli hosté do laciného vedení a je třeba sportovně přiznat, že byli hosté na hřišti lepším týmem a dokázali svoji dominanci vyjádřit i gólově. Jejich vítězství je tak třeba označit za naprosto zasloužené, potkali jsme na jaře dosud nejlepšího soupeře. Nezbývá než zmobilizovat poslední síly k poslednímu utkání sezony 2022/2023 v Mladé Boleslavi.

Allstars: Kohout Lukáš

34. kolo: FK Mladá Boleslav U18 – MFK Chrudim 1 : 0 (1 : 0)

Branky: nikdo

Sestava: Kolbaba, Rešetár, Kaválek, Meduna, Macháček (65´ Komárek), Kaufman (65´ Látal), Tichý, Bíško, Boguaj (57´ Drobný), Mošner (71´ Gocman), Valenta

Hodnocení: Vstup do utkání byl tentokrát živý a herně dobrý, ale nedokázali jsme dotáhnout do finále nadějné akce, koncovka byla buď slabá nebo nepřesná, navíc jasnou penaltu na Kaufmana rozhodčí nepískl. Zbytečnou ztrátou uprostřed hřiště jsme domácím nabídli vedení a ti nepohrdli, vyrovnání měl na noze po skvělé individuální akci Bíško, ale minul. Na druhé straně nás podržel Kolbaba při možnostech domácích v závěru poločasu. Druhý poločas obrany dominovaly nad útoky, naše možnosti Mošnerem byly zablokovány, další možnosti opět vyřešila nepřesná předfinální fáze (Kaufman, Meduna, Drobný, Mošner). Ve stejném místě jako v první půli pak opět rozhodčí jasnou penaltu nepískl, tentokrát ale ve prospěch domácích po našem faulu a tak stav
1 : 0 vydržel až do samotného konce větrného utkání.

Allstars: Kolbaba Pavel

Konečná tabulka:


Dorost U16

28. kolo: MFK Chrudim – FK Viktoria Žižkov 1 : 1 (0 : 1)

Branky: 78´ Uhlíř

Sestava: Zavřel – Dvořák (66´ Schejbal F.), Karlík, Andrejs, Bažout, Henderson (64´ Horký), Novák, Růžička, Schejbal D. (46´ Uhlíř), Koutský (46´ Bauer), Zahradník (64´ Mrázek)

Hodnocení: Od začátku jsme chtěli být velmi aktivní a hrát vysoko. Do 15´ se to celkem dařilo, ale pak jsme nezachytili rozehrávku rohu na krátko a obdrželi jsme branku. Hostům to nalilo krev do žil, byli rychlejší a všude o krok dřív, a i proto do konce prvního poločasu jsme byli úplně mimo hru a pod trvalým tlakem, který naštěstí končil před naším pokutovým územím. Museli jsme udělat změny v sestavě a oživení naší hře velmi pomohlo. Konečně jsme byli více na míči, aktivnější a přicházeli i šance a několik závarů před hostující brankou. I hosté měli dvě šance, ale Mikuláš podržel a živil naše naděje na bodový zisk. Zasloužené vyrovnání přišlo po zahraném rohu a skrumáží před brankou, kdy si hostující obránce srazil míč do vlastní sítě. Mohlo být i veseleji, když dvě minuty před koncem po obrovské šanci trefujeme břevno. Remíza je z mého pohledu zasloužená, ale chtěli jsme předvést lepší výkon, a to hlavně v prvním poločase.

Allstars: Andrejs Tadeáš

29. kolo: CU Bohemians Praha – MFK Chrudim 7 : 2 (4 : 1)

Branky: 32´ Uhlíř, 70´ Koutský (pen.)

Sestava: Zavřel – Dvořák (67´ Schejbal F.), Karlík (67´ Popílek), Andrejs, Bažout, Henderson, Novák (71´ Papoušek), Růžička, Schejbal D. Uhlíř (67´ Zářecký), Koutský, Horký (67´ Schejbal D.)

Hodnocení: Chtěli jsme se prezentovat kvalitní hrou, ale proti výbornému soupeři to nestačilo. Ze začátku jsme byli hodně bojácní, a když se k tomu přičtou dvě školácké chyby, prohráváme v 18´ 2:0. Poté se naše hra zvedla a měli jsme dvě velké šance, ale bez kvalitního zakončení. Poté se přeci jen dočkáme a Sam střelou pod břevno snižuje. Bohužel další chyba na půlce a samostatný únik domácího útočníka 3:1. Pak dlouhý výkop gólmana až k nám na vápno a stejný útočník domácích 4:1. Kluci jsou v šatně naštvaní sami na sebe, protože tři branky jsme vůbec nemuseli dostat. Do druhého poločasu vstupujeme neskutečně aktivně a vytváříme si spoustu náznaků zakončení, bohužel selhává kvalita a přesnost. Klidně jsme mohli vstřelit dvě branky. V 70´ proměňuje Koudy penaltu za ruku ve vápně a pomýšlíme na další útok, ale opět jednoduchá ztráta na půlce a pátá střela domácích na branku znamená pátý gól. Domácí utkání dohrávají ve velké pohodě a přidávají na konci utkání ještě dvě branky. Pro nás výsledek až moc krutý, herně jsme nebyli o nic horší, ale neskutečná kvalita v zakončení rozhodla toto utkání.

Allstars: Uhlíř Samuel

30. kolo: MFK Chrudim – FK Čáslav 7 : 3 (3 : 1)

Branky: 20' Uhlíř, 30' Henderson, 44' Henderson, 56' Koutský, 58' Růžička, 67' Uhlíř, 80' Uhlíř

Sestava: Oberreiter (71' Zavřel), Schejbal F. (61' Horký), Andrejs (24' Karlík), Bažout, Zahradník, Koutský (61' Popílek), Mrázek, Uhlíř, Zářecký, Henderson (61' Papoušek). Růžička

Hodnocení: Do utkání jsme chtěli vstoupit s tím, že ukážeme práci, kterou jsme za celý rok udělali. Můžeme konstatovat, že kromě 20 minut v prvním poločase, kdy jsme nepracovali na určitých postech správně, se to vydařilo. Vstup do utkání se nám podařil, začali jsme aktivně, jenže náš elán mírně ustál. Když přibližně ve 25' začali správně pracovat spolupráce na krajích hřiště, začali jsme soupeře přehrávat a do ničeho vážnějšího jsme ho nepustili. Do druhého poločasu jsme si ještě upřesnili nějaké věci, které by mohly být lepší. Druhý poločas jsme zvýšili aktivitu a přesnost přihrávek, výsledkem bylo množství šancí a branek po hezkých akcích, kdy bych vypíchl jednu situaci, kdy Zahradník přesným křížem na 50 metrů našel Mrázka, který připravil míč ideálně do střelecké pozice Uhlířovi, který se výstavně trefil. Konec utkání byl z naší strany jen dohrávaný, polevili jsme, čímž jsme soupeři dovolili vstřelit 2 branky.

Allstars: Uhlíř Samuel

Konečná tabulka:


Žáci U15

24. kolo: FK Čáslav – MFK Chrudim 1 : 5 (0 : 1)

Branky: 12´ Tlapák, 40´ Kumpošt, 47´ Brychnáč, 67´ Souček, 71´ Nejedlý

Sestava: Ondrůšek, Tlapák, Holeka, Hilbert, Branda (53´ Vaško), Brychnáč, Kusý (53´ Nejedlý), Valeš (67´ Krbálek), Souček, Kumpošt (70´ Daniel), Sadílek (22´ Polák)

Hodnocení: Zápas velmi dobré úrovně přispěli obě mužstva. Domácí se snažily trpělivě kombinovat. My jsme pozorně bránili a využívali každou příležitost k ohrožení branky soupeře. Domácí po snížení na 1:3 měli výhodu pokutového kopu, který náš bránkář Ondrůšek skvěle zneškodnil. V závěru kluci přidali ještě dvě branky. Pochvalu si zaslouží všichni hráči, kteří k utkání nastoupili (i domácí). Takové utkání opravdu herně kluky posouvá.

Allstars: Ondrůšek Kryštof

25. kolo: MFK Chrudim – FK Orlicko 3 : 1 (0 : 0)

Branky: 70´ Branda, 79´ Hilbert, 80´ Sadílek

Sestava: Ondrůšek, Tlapák, Vaško, Hilbert, Branda, Holeka, Brychnáč, Kusý (53´ Průša), Valeš (41´ Zvěřina), Kumpošt (41´ Juriček), Sadílek

Hodnocení: Celé utkání se neslo ve velmi dobrém, rychlém tempu, které se muselo divákům líbit. Od začátku utkání to bylo o tom, kdo vnutí soupeři svůj herní styl, kterému budou odolávat obrany. Soupeř chtěl rychle směrem do útoku. My spíše kombinačně a postupně. Ve hře samotné po celé utkání bylo spousty předsoubojú, soubojů o míč jako takových i dohrávaných soubojů. V 60 min. se soupeř dostal po dohraném rohu do vedení. Kluky obržená branka zdravě naštvala. A byli za zvýšenou aktivitu odměněni. Kdy po rychlé křídelní akci Zvěřiny a milimetrovém centru na zadní tyči vyrovnal Branda (1:1). Dobře dohraná standartní situace od Hilberta (2:1), a v 80 min. samostatná akce od půlky hřiště s dotírajícími obránci – Sadílek (3:1)

Dík všem hráčům za poctivý výkon po celých 80 min.

Allstars: Branda Daniel

26. kolo: MFK Chrudim – SK Vysoké Mýto 3 : 1 (1 : 1)

Branky: 26´ Tesař, 49´ Sadílek, 67´ Brychnáč

Sestava: Paták – Tlapák (67´ Průša), Vaško, Hilbert, Branda – Polák (40´ Juriček), Brychnáč, Valeš (51´ Nejedlý), Sadílek (67´ Krbálek), Tesař, Zvěřina (40´ Kumpošt)

Hodnocení: K poslednímu utkání v žákovské kategorii k nám přijeli hráči z Vysokého Mýta. Se soutěží jsme se chtěli rozloučit vítězně, a tomu také odpovídal nástup do utkaní, kdy jsme začali velmi aktivně a vypracovali si řadu šanci. Bohužel jsme v koncovce nebyly přesní a jak už to tak ve fotbale bývá, soupeř nás po zaváhání v obraně z ojedinělé akce potrestal a šel do vedení. Přesto nás to nevykolejilo a pokračovali jsme dále ve hře, se kterou jsme se chtěli od začátku prezentovat. Odměnou nám bylo vyrovnání Tesařem, který stanovil poločasové skóre na 1:1. Ve druhé půli se obraz hry nezměnil, jen s tím rozdílem, že jsme dokázali své dvě šance proměnit. Postupně se prosadili Sadílek a Brychnáč. Jsme rádi, že se nám podařilo zápas otočit a zakončit tak mistrovské zápasy ziskem tří bodů. Sezónu zakončíme dvoudenním turnajem v holicích, kterým kluci zakončí své účinkování v žákovské kategorii a po krátké dovolené se zapojí do přípravy dorostu. Tímto klukům děkuji za předvedeme výkony a do další práce v dorostenecké kategorie přeji mnoho úspěchů a především pevné zdraví.

Allstars: Tesař Jakub

Konečná tabulka:


Žáci U14

24. kolo: FK Čáslav – MFK Chrudim 0 : 4 (0 : 1)

Branky: 38´ Novák, 48´ Vágner, 76´ Dušek, 78´ Novák

Sestava: Paták (52´ Gabriel) – Šustr (52´ Nehoda), Mazal (52´ Kaška), Dvořák (19´ Novák), Kurštejn – Benák M., Vencl (55´ Bodnár), Benák O., Strnad (41´ Holešínský), Dušek, Vágner

Hodnocení: Utkání nám ukázalo, že stále máme na čem pracovat. Především první poločas z naší strany nabídl mnoho nepřesností, které nás herně sráželi. Druhý poločas už neměl takové tempo, jelikož soupeř se hodně stáhl do vápna a kluci museli dobývat. Pochvalu kluci zaslouží za defenzivní činnost, kdy soupeře do žádné velké šance nepustili.

Allstars: Novák Filip

25. kolo: MFK Chrudim – FK Orlicko 4 : 3 (2 : 0)

Branky: 17’ Novák, 28’ Novák, 67’ Novák, 80’ Benák O.

Sestava: Paták (41´ Smrček) – Wenzl (55’ Nehoda), Holešínský, Zlesák, Kurštejn (41’ Strnad) – Polák, Benák M. (55’ Bodnár), Dušek (50´ Mazal), Benák O., Vágner (41’ Šustr), Novák

Hodnocení: V prvním poločase se nám nedařilo plnit základní pokyny. Chyběla nám aktivita hráčů bez míče. Soupeř se prezentoval jednoduchým stylem nakopávaných míčů, jenže doplnil to aktivitou a agresivní hrou, což se nám moc nelíbilo. O přestávce jsme si některé věci vyříkali. Ve druhém poločase soupeř pokračoval ve stejné hře. Díky tomu dokázal využít našich chyb
a vyrovnat. V závěru zápasu se nám podařilo strhnout vítězství na svoji stranu díky bojovnosti ve vápně.

Allstars: Šustr Jakub

26. kolo: MFK Chrudim – SK Vysoké Mýto 14 : 1 (4 : 1)

Branky: 9’ Vencl, 18’ Vencl, 24’ Lorenc, 37’ Vencl, 41’ Vencl, 42’ Lorenc, 44’ Lorenc, 48’ Vágner, 49’ vlastní gól, 51’ Benák M., 57’ Benák O., 61’ Dušek, 70’ Benák O., 75’ Strnad

Sestava: Smrček (41’ Gabriel) – Nehoda (41’ Dušek), Mazal (41’ Holešínský), Lorenc, Kurštejn (41’ Zlesák) – Benák M., Šustr, Strnad, Vencl, Benák O., Bodnár (41’ Vágner)

Hodnocení: Po celou dobu utkání jsme vývoj kontrolovali. První poločas byl z naší strany dobrý, ale nedostávali jsme se tolik do šancí, jak bychom chtěli. Do druhého poločasu jsme výborně vstoupili a podařilo se nám dát soupeři několik gólů. Na klucích byla vidět chuť hrát naplno i za rozhodnutého stavu, což nám občas během sezóny dělalo problém.

Allstars: Vencl Filip

Konečná tabulka:


Žáci U13

12. kolo (nadstavba): MFK Chrudim – FC Hradec Králové 0 : 6 (0 : 1)

Branky: Nikdo

Sestava: Chaloupka, Dibelka, Barvík, Pedro Lucas De Aguiar Ribeiro, Kučera, Čapka, Koblížek, Pištora, Mach, Janeš, Wenzl, Zlesák, Smrček, Ficek, Uhlíř


Hodnocení:
V sobotu jsme sehráli zápas s FC Hradec Králové, chtěli jsme navázat na dobré výsledky z posledních kol. Hra v zápase byla vyrovnaná, kluci tlačili soupeře před jeho bránu. Dařilo se hrát kombinačně, stavět hru a vytvářet si příležitosti na vstřelení branky. Bohužel, se nám vymstilo nedání vyložených šancí, několikrát jsme měli možnost zakončit prázdné brány. Jak se říká „Nedáš, dostaneš.“ se vymstilo, soupeř nám ukázal efektivitu v zakončení a díky tomu vyhrál 0:6. V zápase bylo vidět, i v tak horkém počasí, velké nasazení a kluci nechali na hřišti maximum. Kdyby i to štěstí a klid v zakončení bylo větší, tak by Hradec neodjížděl s výhrou. Budeme stále pracovat na srovnání myšlenek při zakončení a dávat do toho více klidu, chladnosti, stejně jako
v předchozích zápasech.

Allstars: Pedro Lucas De Aguiar Ribeiro

13. kolo (nadstavba): Football Talent Academy – MFK Chrudim 10 : 6 (7 : 2)

Branky: Chaloupka, Kučera, Uhlíř, Dibelka, Suk, Ficek

Sestava: Chaloupka, Dibelka, Barvík, P. L. De Aguiar Ribeiro, Kučera, Čapka, Pištora, Mach, Janeš, Ficek, Uhlíř, Suk

Hodnocení: V sobotu jsme sehráli zápas s Fotball Talent Academy na jejich hřišti. Asi by si obě mužstva dokázala představit lepší terén, než byl tam, ale pro oba týmy to bylo stejné. Věděli jsme, že soupeř je kvalitní, a že to nebude jednoduché. I tak se nám podařilo soupeře v závěrečné třetině přehrát a dokázat, že hrát fotbal umíme. První třetina vyzněla lépe pro soupeře. V druhé jsme svou nešikovností a nedůsledností inkasovali, ale třetí třetina byla vyrovnaná. Ve třetí jsme soupeři nic nedovolili a zatlačili ho na jeho polovinu, kde několikrát inkasoval. Soupeř se strachoval, že nakonec neudělá dobrý výsledek. Poslední zápas nám ukázal, že se dokážeme měřit s kýmkoliv, a když budeme hrát naši hru, založenou na kombinaci, stavění hry, aktivním pressingu
a nebojácnosti v zakončení, můžeme jakéhokoliv soupeře přehrát. Pro kluky to byl poslední zápas na malém hřišti a rozhodně to nebylo protrápené, kluci se ctí rvali a chybělo jen trocha štěstí
a lepších výsledků by se ukázalo více. Kluci díky jak jste sezónu zmákli.

Allstars: P.L. De Aguiar Ribeiro, Chaloupka Marek

Konečná tabulka:


Žáci U12

12. kolo (nadstavba): MFK Chrudim – FC Hradec Králové 2 : 13 (1 : 6)

Branky:19´ Souček, 63´ Říha

Sestava: Pilař, Vrba, Kaluža, Souček, Laštůvka, Bažant, Podlucký, Fianda, Gellér, Kvoch, Staněk, Adam, Malinský, Říha

Hodnocení: Zápas jsme vůbec nezvládli a soupeř byl ve všech činnostech lepší. Vázla součinnost řad. V zápase jsme vstřelili dvě branky, za což jsme rádi. Na zakončení pracujeme v tréninku
a je vidět, že kromě prvního jarního zápasu, jsme minimálně jednu branku vstřelili ve všech zápasech. Některým hráčům zatím stále chybí větší pohyb bez míče, rychlejší rozhodování se v daných herních situacích a činnostech. Máme stále na čem pracovat. Snad příští kolo zvládneme lépe.

Allstars: Pilař Radek

13. kolo (nadstavba): Football Talent Academy – MFK Chrudim 12 : 1 (5 : 1)

Branky: 20´ Fianda

Sestava: Pilař, Kaluža, Souček, Laštůvka, Bažant, Podlucký, Fianda, Gellér, Staněk, Adam, Říha, Dubina, Nekvinda, Rykýř, Teplý

Hodnocení: Zápas z naší strany byl dobrý v první třetině a pak už šel výkon všech hráčů dolů. Nebyla snaha přebírat hráče soupeře, kvalita v rozehrávce vázla a celkový výkon mužstva vůbec nebyl srovnatelný s předešlým zápasem. Poslední zápas sezony se nám bohužel nepovedl. Přejeme hráčům klidné prázdniny a lepší výkony v příští sezóně.

Allstars: nikdo

Konečná tabulka:


Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.