Mládežnický zpravodaj č. 106

Co přinesl uplynulý týden u naší mládeže?

U19

25. kolo: MFK Chrudim - SK Kladno 0 : 0 (0 : 0)

Branky: Bez vstřelené branky

Sestava: Tlustý J., Pešek, Kosina, Kaválek, Hromek (83‘ Tlustý T.), Vondrouš, Holý (46‘ Skohoutil), Holub, Čada (67‘ Moc), Straka (83‘ Smutný), Dalecký (58‘ Chichak)

Hodnocení: Kladno bylo v prvním poločase živějším, běhavějším a nebezpečnějším týmem, ale skóre zůstalo bezbrankové. V druhém poločase jsme již působili daleko lépe, šance jsme také měli, ale přesto hosté měli v závěru vyložené šance, které naštěstí neproměnili. Hodně hráčů hraje pod svoje možnosti a tím pádem trpí naše hra a pak i výsledky. Musíme se zvednout.

Allstars: Tlustý Jakub


U18

21. kolo: FK Jablonec - MFK Chrudim 0 : 3 (0 : 1)

Branky: 4‘ Holý, 46‘ Moc, 76‘ Tlustý T.

Sestava: Kobera, Holubec, Smutný (88‘ Henderson), Moc (89‘ Tůma), Skohoutil, Holý (75‘ Holeka), Bleha, Fojtů (46‘ Procházka), Pilař, Tlustý T., Meduna

Hodnocení: Do Jablonce jsme jeli napravit špatný výkon z minulého zápasu, a to se nám podařilo. Hodně nám pomohl gól, který jsme vstřelili hned na začátku. Kluci plnili vše, co jsme si řekli v kabině, domácím jsme skoro nic nedovolili, a když jsme hned na začátku druhého poločasu přidali druhý gól, tak si kluci začali ještě víc věřit. Poté jsme zápas kontrolovali a v klidu dohráli. Za výkon chválím všechny hráče, musíme si ale uvědomit, že je to jen jeden zápas a je stále na čem pracovat.

Allstars: Holý Michal


U17

25. kolo: MFK Chrudim - SK Kladno 4 : 0 (1 : 0)

Branky: 22‘ Kaufman, 56‘ Drobný, 63‘ Kaufman, 73‘ Mošner

Sestava: Kolbaba, Mošner, Komárek, Procházka, Macháček, Kaufman (65‘ Bleha), Olšán (65‘ Tichý), Rešetár, Meduna (65‘ Látal), Drobný, Kohout (65‘ Gocman)

Hodnocení: Celkem šest změn v základní sestavě se muselo projevit na souhře a součinnosti hráčů, což bylo především v prvním poločase zřetelně vidět, a tak první možnosti měli hosté, ale svoje šance neproměnili nebo je vychytal Kolbaba a stejně končily posléze i naše možnosti (Kohout, Meduna) a tak jedinou trefou se stala ta Kaufmanova od tyče do branky. Po přestávce se náš výkon zlepšil ve všech řadách a výsledkem byly další branky v soupeřově síti, při krásné střele hostí zpoza vápna se blýskl Kolbaba. Branek mohlo být i více, na tom, ale i na ostatních věcech je stále třeba pracovat jak individuálně, tak týmově.

Allstars: Rešetár Dominik


U16

21. kolo: FK Jablonec - MFK Chrudim 0 : 0 (0 : 0)

Branky: bez vstřelené branky

Sestava: Podaný, Schejbal F. (57‘ Bažout), Karlík, Tůma, Dvořák, Koutský (57‘ Růžička), Horký, Novák, Uhlíř (57‘ Henderson), Zahradník (69‘ Mrázek), Bauer

Hodnocení: Utkání zhodnotil hráč Pepa Bauer: Od začátku jsme chtěli navázat na předchozí zápas, který se nám moc povedl. Ale bohužel jediné, co se nám podařilo zopakovat, byla bojovnost ve druhém poločase. První poločas utkání byl vyrovnaný. Šance měli hráči na obou stranách. Už v 5. minutě jsem mohl skórovat po výkopu Jakuba Podaného, ale chyběl mi dotek navíc, abych míč stihl. Měl jsem ještě další dvě střely kousek za vápnem, které mi gólman chytil. Další šanci měl Samuel Uhlíř, silnou střelou, která nakonec letěla nad bránu. Po celý poločas jsme udělali dost chyb, ale zároveň pár dobrých věcí. Nebezpeční jsme byli z vydařeně kopnutých standardek. Soupeř byl téměř při každé gólové příležitosti v ofsajdu. Druhý poločas jsme nezačali vůbec špatně. Byli jsme ve hře aktivní na míči, ale málo jsme se dostávali do zakončení. Od 65. minuty byl Jablonec lepší. Hráči se dostávali více do střel a měli spoustu příležitostí. Naštěstí naši obránci dokázali soupeře ubránit a když už se soupeři podařilo dostat do zakončení, tak náš gólman míč chytil.

Zápas tak skončil bez branek a domů si z tohoto utkání vezeme pro nás cenný bod.

Komentář trenéra: Do utkání jsme chtěli vstoupit trochu jinak, než v předchozích utkáních, rozmělnit tlak domácích a hrát více organizovaně. Až na posledních 20 minut se nám dařilo toto plnit, poté jsme se dostali pod souvislý tlak domácích. Pochvala, za taktické zvládnutí této těžké pasáže. Více hezky shrnul Pepa.

Allstars: Podaný Jakub


U15

17. kolo: MFK Chrudim - MFK Trutnov 4 : 0 (1 : 0)

Branky: 36‘ Zvěřina, 42‘ Kusý, 50‘ Souček, 53‘ Souček

Sestava: Ondrůšek, Tlapák (56‘ Průša), Juriček, Hilbert, Branda (56‘ Nejedlý), Holeka, Brychnáč, Valeš (41‘ Kusý), Souček, Zvěřina (56‘ Daniel), Kumpošt

Hodnocení: K dalšímu mistrovskému utkání k nám na UMT přijeli hráči MFK Trutnov. Po zkušenosti s tímto soupeřem v rámci zimní přípravy nás nečekal lehký soupeř. To se také v úvodu utkání potvrdilo. Hráči Trutnova nám včasným a důrazným napadáním narušovali rozehru. Hra se nám moc nedařila. Nebyly včas nabídky od spoluhráčů do spolupráce, přes složitou výstavbu. Od poloviny 1. poločasu se náš výkon zvedal. Začala se dařit mezihra, pohyb i důraz se zlepšil. Bez těchto atributů neuspějeme proti žádnému soupeři!!! Ke konci poločasu jsme se prosadili i gólově po pěkné kombinaci téměř celého mužstva. Na zlepšený výkon navázal i začátek druhého, kluci ještě svůj výkon vystupňovali a odměnou jim byly 3 branky během 10 minut. V tuto dobu se divák musel naší hrou bavit. Škoda že po prostřídání naše hra upadla do průměru.

Allstars: Souček Sebastián


U14

17. kolo: MFK Chrudim - MFK Trutnov 3 : 0 (0 : 0)

Branky: 14´ Vágner, 37´ Vencl, 40´ Benák O.

Sestava: Paták (56´ Gabriel), Šustr, Dvořák, Wenzl, Holešínský (62´ Nehoda), Lorenc, Benák M., Vencl (56´ Smrček), Dušek (39´ Ficek), Benák O., Vágner (56´ Dibelka)

Hodnocení: Oproti minulému utkání se naše hra zlepšila. Soupeře jsme díky dobré práci v defenzivě do větších šancí nepustili a pokud se dostal do zakončení, tak dobře zasáhli naši brankáři. Bohužel nás opět trápilo zakončení a sobecké řešení v poslední části hřiště. Chybí nám herní odvaha a naopak občas jsme až příliš naivní v řešení některých situací. Chtěli bychom poděkovat klukům z U13, kteří nás přišli doplnit!

Allstars: Holešínský Martin

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.