Dobré výkony jsou založeny na skvělé partě, cení si Firbacher

Podzimní část je úspěšně za námi, avšak už v sobotu startuje první zápas Tipsport ligy, ve kterém chrudimští fotbalisté vyzvou Varnsdorf, Mladou Boleslav a Hradec Králové. Uplynulou podzimní část sezóny nám zhodnotil útočník Filip Firbacher.

Co si myslíš, že byl hlavní důsledek úspěchu v podzimní části?
Myslím si, že hlavní důsledek byla skvělá parta, kterou jsme si tady opět vytvořili. Jeden makal za druhého a když nám to někdy nešlo, nahradili jsme to bojovností.

V čem se tým posunul oproti předešlému ročníku, ve kterém se vám podařila hlavně jarní část?
Bylo důležité, že tým zůstal druhý půlrok pohromadě, hodně nám pomohl návrat Dominika Haška a udržení Jirky Flodera, kteří nám vzadu hodně pomohli.

Ty jsi s pěti góly společně s Honzou Záviškou nejlepší střelec týmu. Je to pro tebe ta hlavní motivace pomáhat týmu brankami, nebo je to něco jiného?
Pro mě je hlavně důležité, že tým boduje. Je mi jedno kdo dá gól, samozřejmě jsem rád, když se to povede mně, od toho tam taky jsem. Ale myslím si, že gólů můžu dát ještě víc a hrát lépe. Taky jsem rád, že se daří i Záviškovi, moc mu to přeju.

Co si myslíš, že je váš nevětší kámen úrazu a na co se do startu jara zaměřit?
Kámen úrazu, mohlo být zranění, která se nám bohužel nevyhýbala, ať už jsem to byl já nebo i většina ostatních kluků z kabiny, které potkalo nějaké zranění.

Již o víkendu vás čeká Tipsport liga, ve které máte dva prvoligové týmy a druholigový Varnsdorf, tak o čem si myslíš že to bude? Vyzkoušet nové tváře, taktiku nebo bude trenér sázet spíš na ověřené hráče?
Myslím si, že od všeho něco, já bohužel kvůli kolenu netrénuji, ale jsem s klukama v kontaktu a mám zprávy, že trenér chce vyzkoušet i nějaké nové hráče, ale určitě budeme chtít každý zápas vyhrát, jako vždy!

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.