Mládežnický zpravodaj č. 96

Co přinesl uplynulý týden?

U19

9. kolo: MFK Chrudim : FK Pardubice 2 : 1 (2 : 0)

Branky: 13‘ Straka, 26‘ Straka (pk)

Sestava: Tlustý J., Novák, Kosina, Vondrouš, Hromek, Holý (46‘ Dalecký), Holub (90‘ Tlustý T.), Gerhart, Pešek, Skohoutil (68‘ Mec), Straka (83‘ Smutný)

Hodnocení: Zápas dvou poločasů. V prvních 45´ jsme se prezentovali velmi dobrým herním i taktickým výkonem, za který jsme byli odměněni v podobě dvou branek. Druhá polovina utkání nám moc nevyšla, byli jsme příliš pasivní, málo nám to běhalo a opět jsme měli několik jednoduchých ztrát. Přesto jsme se ale dokázali dostat do vyložených příležitostí, ale skóre jsme již nenavýšili. Hosté kromě vstřelené branky si nic vyloženého nevytvořili a prim tak hrála naše defenzíva.

Allstars: Straka Jaroslav


U18

9. kolo: SK Sparta Kolín : MFK Chrudim 3 : 1 (1 : 1)

Branky: 43‘ Mec

Sestava: Kobera, Lang, Čejka, Smutný, Tlustý, Wirkner (63‘ Vaníček), Fojtů, Vavřín, Pilař (77‘ Zahradník), Mec, Čada (77‘ Koutský)

Hodnocení: Jestli jsem si myslel, že nemůžeme hrát hůř než v minulém zápase prvních 20 minut tak jsem se bohužel mýlil. Hráli jsme ještě hůř, a navíc celý zápas. Chybělo nám úplně všechno, hráli jsme pomalu, nepřesně, bez pohybu a hlavně bez chuti což je nejhorší. Musíme si uvědomit, že do každého zápasu musíme jít 100% soustředěný a s cílem podat co nejlepší výkon. Domácí vyhráli naprosto zaslouženě hlavně, protože víc chtěli. My si musíme uvědomit, že do každého zápasu musíme jít s daleko větším nasazením a hlavně hrát s chutí, protože takový výkon už prostě podat nemůžeme. Do Allstars si nominaci nezaslouží nikdo.

Allstars: nikdo

U17

9. kolo: MFK Chrudim : FK Pardubice 1 : 1 (1 : 0)

Branky: 12‘ Drobný

Sestava: Zářecký, Bleha, Kaválek, Holeka, Macháček, Bíško, Tichý, Kohout (55‘ Boguaj), Mošner (80‘ Růžička), Drobný (80‘ Gocman), Rešetár

Hodnocení: V utkání jsme opět podali velmi dobrý výkon v defenzívní činnosti, ale opět soupeři stačila jedna střela na branku k zisku bodu, zatímco naše velké možnosti jsme nedokázali proměnit (Kohout 2x, Drobný a Kaválek). Plusem je tedy určitě vypracování si šancí, ale momentálně postrádáme klid v koncovce a taky kvalitu v řešení zakončení. Z tohoto pohledu jsme tak podruhé za sebou podali solidní výkon, ale současně jsme v závěru utkání ztratili další domácí vítězství. Hráno na přírodní trávě.

Allstars: Drobný Lukáš


U16

9. kolo: SK Sparta Kolín : MFK Chrudim 6 : 2 (3 : 0)

Branky: 79‘ Novák, 81‘ Novák

Sestava: Zavřel, Dvořák (64‘ Schejbal F.), Tůma, Komárek, Bažout (58‘ Andrejs), Uhlíř, Mrázek (64‘ Horký), Zářecký (46‘ Látal), Schejbal D., Henderson, Spálenský (46‘ Novák)

Hodnocení: Laxním přístupem jsme soupeři darovali zbytečně moc prostoru, nedokázali jsme dostupovat, prohrávali jsme souboje. Laciné branky po nezodpovědném přístupu, kdy jsme zbytečně faulovali v okolí naší šestnáctky a soupeř těžil z terénu a dobře zahraných přímých kopů rovnou na bránu. Po páté, opět naší nezodpovědností obdržené brance, jsme konečně začali hrát, Bohužel však pozdě. Je potřeba se poučit z množství chyb, které děláme primárně naší laxností a nezodpovědností, nemůžeme soupeři darovat čtyři z šesti gólů. Pozitivem na utkání byl, i přes množství inkasovaných gólů, výkon obou stoperů.

Allstars: Tůma Filip


U15

7. kolo: MFK Chrudim : SK Sparta Kolín 4 : 0 (1 : 0)

Branky: 32‘ Průša, 49‘ Kusý, 59‘ Souček, 64‘ Růžička A. (pk)

Sestava: Ondrůšek, Tlapák (48‘ Tesař), Vaško, Růžička A., Branda (41‘ Daniel), Valeš, Kusý, Krbálek (58‘ Sadílek), Brychnáč, Souček, Průša (58‘ Nejedlý)

Hodnocení: Na domácí umělce jsme přivítali tým z Kolína. Začátek utkání byl velmi vyrovnaný, hrálo se převážně od vápna k vápnu. Hosté se pečlivě soustředili na obranu a nám trvalo, než jsme našli recept na její překonání. Chceme dobře kombinovat, hledat okénka a být aktivní v konstruktivní rozehrávce již od gólmana. V prvním poločase se nám i dařilo, ale bylo to někdy pomalé a hodně čitelné, proto hosté dokázali naše útoky ubránit. Zrovna, když se bavíme na lavičce, že bychom to mohli překonat nějakou střelbou ze střední vzdálenosti, tak při soupeřově rozehrávce získává míč Mára a přesně trefuje do šibenice střelou z 25m. Poločas 1:0.

Do druhého přeci vstupujeme více aktivně a dá se říct, že se hra odehrává více na útočné polovině. A přichází i více šancí a střel na bránu. V první šanci nedal Tlapis, který si dobře zaběhl za obranu, ale v dobré pozici netrefil branku. Takovéto útoky krajních obránců chceme praktikovat více. Po útoku Séby a jeho zakončení do brankáře doráží Matěj do prázdné. Matěj celou akci vymyslel a výborně pokračoval v náběhu a gól si zasloužil. V dalším útoku byl již Séba přesnější a i když nadvakrát, tak ležícího gólmana překonal. Další skvělá akce, po standartní situaci soupeře náš brankář vyráží k Romčovi, tan dává na nabíhajícího Adama a ten servíruje před bránu, kde Kryštof dobře zakončuje do protisměru, ale ještě lépe chytá hostující brankář. Poslední branku střílí z penalty Adam, kterou vybojuje Séba. Do AllStars jsem zvolil kapitána družstva Adama Růžičku, který si za svoje výkony zasloužil postup do dorostu do kategorie U16. Adam v Třebeši hrál hrotového útočníka, v Mýtě byl gólman a proti Kolínu při absenci všech stoperů zvládl i tuto pozici. My všichni z týmu Adamovi přejeme, aby se mu i ve vyšší kategorii dařilo.

Allstars: Růžička Adam


U14

7. kolo: MFK Chrudim : SK Sparta Kolín 5 : 3 (1 : 3)

Branky: 28‘ Kaška, 45‘ Lorenc (pk), 59‘ Lorenc, 68‘ Vágner, 71‘ Vágner

Sestava: Smrček, Šustr (68‘ Kurštejn), Čapka, Polák, Holešínský, Lorenc, Dvořák, Vencl, Dušek (59‘ Mazal), Kaška (41‘ Zlesák), Vágner

Hodnocení: Do zápasu jsme vstoupili dobře, bohužel se nám opět nepodařilo proměnit vyložené šance, což nás trápí dlouhodobě. Tím jsme dali šanci soupeři. Po našich zbytečných faulech se dokázal dvakrát trefit z přímáku. Po přestávkové bouřce jsme se dokázali dvěma góly do zápasu vrátit. Soupeře už jsme do větších šancí nepustili. Mohli jsme zápas nakonec vyhrát větším rozdílem, ale sráží nás mnohdy sobecké rozhodování v koncovce. Kluci zaslouží pochvalu, že nic nezabalili a dokázali zápas otočit.

Allstars: Lorenc Jaroslav


U13

7. kolo: SK Sparta Kolín : MFK Chrudim 7 : 1

Branky: 31‘ Koblížek

Sestava: Chaloupka, Ficek, Koblížek, Wenzl, Čapka, Dibelka, Kučera, Suk, Zlesák, Pištora, Barvík, Voňka, Zlesák, Sokol

Hodnocení: V neděli jsme sehráli zápas s SK Sparta Kolín a tím i završili náročný týden, kdy jsme hráli vložený zápas se Slávii Hradec Králové a zároveň Planeo Cap. Už z toho bylo jasné, že kluci toho budou mít v nohách až až. To se i v tomto utkání z části ukázalo. Soupeř nás přehrál ve všem, byl rychlejší, přímočařejší, chtěl vyhrát. To kluci, ještě asi byli někde jinde. Proto nás i soupeř přejel 7:1. Jediný, kdo vstřelil branku byl Adam. Jinak není co více hodnotit. Soupeř byl lepší a zaslouženě vyhrál.

Musíme se postavit na zem a začít opět od začátku, snažit se vrátit ke hře, která nás zdobila v prvních kolech. Být důslední, aktivní, soustředění, a hlavně mít radost z fotbalu.

Allstars: nikdo


U12

7. kolo: SK Sparta Kolín : MFK Chrudim 18 : 4

Branky: 17‘ Gellér, 33‘ Teplý, 46‘ Gellér, 82‘ Nekvinda

Sestava: Šupík, Vancl, Staněk, Říha, Rykýř, Podlucký, Pilař, Nekvinda, Malinský, Fianda, Dubina, Adam, Gellér, Teplý.

Hodnocení: Do zápasu jsme vstoupili bez pohybu a to bylo hned od prvních vteřin znát jak se bude utkání vyvíjet. Domácí na nás vletěli a my prohrávali 3:0 za dvě minuty. Vůbec jsme se dvě třetiny nedostali do utkání. V poslední třetině se to trošku zlepšilo, ale z naší strany to bylo málo. Je potřeba na tento výkon zapomenout a soustředit se na trénink a další zápasy.

Allstars: Nekvinda Lukáš

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.