Mládežnický zpravodaj č. 92

Pojďme se podívat co přinesl uplynulý týden?

U19

17. kolo (předehrávané): MFK Chrudim : FC Písek 2 : 1 (0 : 1)

Branky: 78‘ Smutný, 89‘ Straka

Sestava: Tlustý Jakub, Dalecký, Vondrouš, Gerhart, Novák (74‘ Smutný), Lang, Pešek (66‘ Fojtů), Holub (74‘ Skohoutil), Tlustý Tomáš (46‘ Moc), Bauer, Straka (90‘ Holý)

Hodnocení: V druhém domácím mistrovském utkání jsme přivítali na svém stadionu mladé fotbalisty z Písku. Kromě pasáže mezi 25´až 35´(kdy také soupeř vstřelil svoji branku) jsme byli aktivnějším a nebezpečnějším týmem. Bohužel jsme opětovně nedokázali proměňovat svoje vyložené šance a v prvním poločase našemu výkonu chybělo i patřičné nasazení. Zlepšení nastalo v druhém poločase a odměnou za bojovnost, snahu a odhodlání, byly dvě vstřelené branky v závěru utkání.

Foto: https://klang.rajce.idnes.cz/MFK_Chrudim_U19_FC_Pisek/

5. kolo: MFK Chrudim : FC Viktoria Plzeň B 2 : 5 (1 : 4)

Branky: 35‘ Skohoutil, 83‘ Straka

Sestava: Špánik, Novák, Dalecký (33‘ Kosina), Vondrouš, Gerhart (33‘ Smutný), Holý (62‘ Tlustý Tomáš), Lang (33‘ Holub), Pešek, Skohoutil (67‘ Čada), Moc, Straka

Hodnocení: Pokud si necháme v domácím prostředí vstřelit za prvních 30´ čtyři branky tak se pak s utkáním těžko něco dělá. Na druhou stranu projev směrem dopředu nebyl vůbec špatný a hráli jsme zajímavě až do konce. Každopádně výsledek je takový, jaký je. Plzeň předvedla svou obrovskou kvalitu v útočné fázi, a proto vyhrála naprosto zaslouženě.



U18

5. kolo: SK Vysoké Mýto – MFK Chrudim 3 : 4 (1 : 4)

Branky: 1‘ Gerhart (pk), 3‘ Gerhart, 15‘ Novotný, 33‘ Gerhart

Sestava: Kobera, Dalecký, Lang, Hromek, Tlustý Tomáš , Holý (58‘ Kosina), Vavřín, Wirkner (46‘ Šebek), Gerhart (58‘ Skohoutil), Novotný, Čada (67‘ Smutný)

Hodnocení: Do zápasu jsme vstoupili víc než dobře a za 3 minuty jsme vedli o dva góly, na snížení domácích jsme odpověděli dvěma góly, do poločasu jsme pustili domácí do dvou velkých šancí, což nás mělo varovat. Bohužel to tak nebylo a do druhého poločasu vyběhlo v našich dresech úplně jiné mužstvo, domácí byli důraznější a hlavně pohyblivější, my jsme prohrávali většinu soubojů, byli jsme všude pozdě. Domácí dokázali snížit na rozdíl jediné branky a my jsme se o vítězství museli bát. Musíme se poučit, že zápas trvá 90 minut a těch 90 minut odehrát ve stejném nasazení. Chválíme Marka Vavřína a Lukáše Hromka, kteří s námi odehráli první zápas a zvládli ho dobře. Do sestavy kola patří Tobiáš Gerhart, který nám tři body vystřílel a podal velice dobrý výkon.


U17

17. kolo (předehrávané): MFK Chrudim : FC Písek 5 : 0 (1 : 0)

Branky: 35‘ Mošner, 63‘ Tichý, 69‘ Mošner, 71‘ Mošner, 89‘ Vavřín

Sestava: Kolbaba, Bleha, Kaválek, Hromek, Macháček, Vavřín, Bíško (70‘ Holeka), Kohout (55‘ Tichý), Mošner (70‘ Růžička), Bauer (55‘ Gocman), Rešetár (55‘ Olšán)

Hodnocení: V tomto utkání jsme dobývali branku soupeře, který ale soustředěně a urputně bránil a nebylo jednoduché se prosadit. Po šancích Kohouta, Bauera, Kaválka otevřel skóre Mošner po přihrávce Kaválka, ale do přestávky už ho nikdo nenapodobil. Po pauze jsem se snažili tempo hry stupňovat, prostřídali jsme a výsledek se dostavil, i když produktivita mohla a měla být vyšší, než je konečné skóre. Jsme spokojení i s nulou vzadu, vítězství je zasloužené.

5. kolo: MFK Chrudim : FC Viktoria Plzeň B 2 : 1 (1 : 0)

Branky: 30‘ Kaválek, 70‘ Mošner (pk)

Sestava: Kobera, Bleha, Kaválek, Hromek, Macháček, Vavřín, Bíško (75‘ Holeka), Kohout (60‘ Tichý), Mošner (75‘ Růžička), Gocman (60‘ Bauer), Rešetár (60‘ Olšán)

Hodnocení: V prvním poločase vyrovnané utkání, šance měla obě družstva a hrálo se od branky k brance ve slušném tempu, my jsme se prosadili po standardní situaci kapitánem Kaválkem. Po změně stran drželi hosté více míč, nám se uprostřed poločasu podařilo hru srovnat, měli jsme velké možnosti (Olšán, Bauer, Holeka), ale zvýšili jsme až po zákroku na Vavřína – Mošner z pk 2:0. Hosté „zlobili“ až do samého závěru utkání, kdy snížili rovněž po standardní situaci, ale vítězství jsme si již nenechali vzít a uhájili jsme tři body proti kvalitnímu soupeři.


U16

5. kolo: SK Vysoké Mýto – MFK Chrudim 3 : 2 (0 : 1)

Branky: 45‘ Boguaj, 90‘ Boguaj

Sestava: Zářecký, Andrejs (55‘ Bažout), Meduna, Dítě, Látal, Koutský (73‘ Papoušek), Horký (64‘ Mrázek), Uhlíř (64‘ Spálenský), Henderson (55‘ Zahradník), Drobný, Boguaj

Hodnocení: Derby s Vysokým Mýtem přineslo velmi zajímavé utkání, které se hrálo ve vysokém tempu nahoru a dolu. Na menším druhém hřišti v Mýtě jsme hráče upozorňovali na velké množství soubojů, které nás čeká. Soupeř tak těžil primárně z důrazu a dobře zvládnutého presu. My jsme se ze začátku snažili o výstavbu, avšak postupem času jsme hru zbytečně zjednodušovali.

První poločas byl z naší strany takticky velmi dobře zvládnutý, naši hráči nenechali kvalitnímu soupeři nic zadarmo. Dlouho se hrálo na obou stranách bez šancí. My jsme vyslali na soupeře dvě střely z velké vzdálenosti, bohužel ani jedna nemířila mezi 3 tyče. Ve 45‘ jsme pak byli po standardní situaci úspěšnější v pokutovém území soupeře a dostali se do vedení.

Do druhého poločasu jsme naše hráče nabádali k vyvarování se standardních situací, které, jak víme, má soupeř velmi kvalitní. Bohužel jsme dvě takové nedokázali pohlídat a soupeř brzy otočil vývoj utkání. Následně v 83‘ po zcela zbytečné ztrátě uprostřed hřiště běžel hráč domácích sám na Zářeckého, který hasil požár za cenu pokutového kopu. Na konci utkání se soupeř začal věnovat primárně defenzivě, náš tlak jsme však dokázali zúročit až v 90‘, kdy se krásně z přímého kopu trefil Boguaj.

Soupeři děkujeme za kvalitní férové utkání, avšak co nastalo po utkání do fotbalu rozhodně nepatří! Posměchy a urážky na našeho hráče ze strany domácích „frajerů“ byly hodně za hranou, ale co se dá dělat, ten daný hráč bude hrát druhou ligu dorostu, zatímco domácí brzy možná krajský přebor 😊

Foto: https://eu.zonerama.com/Bazi-foto/Album/8871682


U15

1. kolo: FK Orlicko – MFK Chrudim 3 : 3 (2 : 2)

Branky: 3‘ Holeka, 11‘ Branda, 71‘ Průša

Sestava: Ondrůšek, Kumpošt (62´ Daniel), Hilbert, Valeš (55´ Sadílek), Růžička A., Vaško (41´ Tesař), Kusý (55´ Krbálek), Růžička J., Zvěřina, Holeka (41´ Průša), Branda (62´ Nejedlý)

Hodnocení: První mistrovské utkání nás celkově nezastihlo v dobrém rozpoložení. Utkání se nám prostě nepovedlo z mnoha různých aspektů. Vše si probereme a věřím, že další utkání odehrajeme daleko lépe. Začátek byl v naší režii a již v 10´ vedeme dva-nula, nejdříve využije chyby domácích Venda a pak po rohu střílí gól hlavou Brandič. Bohužel jsme polevili, zbytečná ztráta koncentrace a chyby v rozehrávce a domácí vyrovnávají. Druhý poločas je celkově plácaná, naše velké šance jsou nevyužity, až konečně v 72´se pěknou střelou prosazuje Mára. Nepovedené utkání a kalich hořkosti si vypijeme na konci utkání, kdy po standartní situaci si srážíme balón do vlastní sítě. Hlavu vzhůru, i takový je fotbal a na další utkání se prostě musíme připravit daleko lépe.


2. kolo: MFK Chrudim – FC Háje JM 2 : 0 (2 : 0)

Branky: 5‘ Růžička A., 12‘ Růžička A.

Sestava: Ondrůšek, Vaško, Zvěřina, Hilbert, Sadílek (41´ Růžička J.), Tesař (55´ Branda), Valeš (55´ Daniel), Kusý (55´ Krbálek), Kumpošt (55´ Průša), Růžička A., Holeka

Hodnocení: Na domácí půdě jsme chtěli předvést určitě lepší výkon než v Ústí.

Utkání jsme začali ve výborném tempu a do páté minuty jsme měli tři tutovky. První i druhou branku v 6´ a 11´ střílí Adam po výborné individuální akci. Chtěli jsme být i nadále aktivní, ale hrozně nás srážel nespočet zkažených přihrávek, a to nemluvím o prvním doteku... Druhý poločas jsme byli opět aktivní, ale na dostřel branky jsme se již tolik nedostali. Připravené šance jsme nedotáhli do úspěšného konce, a tak nakonec zahrozili hosté, kdy v 76´ po dobré akci netrefili branku. Vítězství je zasloužené, ale předvedená hra už tolik ne, určitě dokážeme zahrát o mnoho lépe. Každopádně těší nula vzadu.


U14

1. kolo: FK Orlicko – MFK Chrudim 1 : 5 (0 : 2)

Branky: 15‘ Lorenc, 23‘ Lorenc, 46‘ Vencl, 49‘ Dušek, 59‘ Lorenc

Sestava: Paták (67´ Gabriel) – Novák, Čapka, Polák, Šustr (54´ Mazal) – Dvořák, Semerád (41´ Dušek), Lorenc, Holešínský, Kaška (54´ Kurštejn) - Vencl

Hodnocení: Do utkání jsme se snažili přenést věci z tréninkového procesu, to se nám dařilo někdy více, někdy méně. Měli jsme několik výborných pasáží, které skončily gólem a další jsme mohli přidat. Někdy jsme bohužel zbytečně zbrkle rozehrávali a připravovali se tak o síly, abychom znovu dokázali vybojovat míč. Stále jsme ve fázi učení a zdokonalování našich herních činností, ale je potřeba se z chyb poučit a snažit se je do dalších zápasů eliminovat.

2. kolo: MFK Chrudim – FC Háje JM 10 : 3 (5 : 2)

Branky: 6‘ Vencl, 10‘ Vencl, 11‘ Semerád, 12‘ Vencl, 28‘ Vencl, 48‘ Dvořák (pk), 61‘ Lorenc (pk), 69‘ Semerád (pk), 74‘ Vencl, 78‘ Novák

Sestava: Paták (69´ Gabriel) – Novák, Lorenc, Polák, Šustr – Dvořák, Semerád, Dušek (41´ Strnad), Kurštejn (41´ Mazal), Kaška – Vencl

Hodnocení: Do utkání jsme vstoupili dobře, ale je však stále vidět, že se s velkým hřištěm sžíváme. V utkání se střídaly dobré pasáže, kdy jsme dokázali dobře kombinovat, držet míč a dostávat se do šancí, se špatnými. V těch jsme chodili od zisku míče ihned zbytečně do ztráty. Kluky ale určitě chceme pochválit za nasazení do zápasu a chuť stále skórovat i za rozhodnutého stavu, bohužel jsme další šance proměnit nedokázali.


U13

3. kolo: MFK Trutnov – MFK Chrudim 2 : 10

Branky: 2‘ Chaloupka, 9‘ Koblížek, 37‘ Wenzl, 65‘ Wenzl (pk), 80‘ Chaloupka, 81‘ Zlesák, 82‘ Zlesák (pk), 83‘ Zlesák, 83‘ Ficek, 84‘ Pištora

Sestava: Chaloupka, Ficek, Letocha, Mach, Voňka, Wenzl, Zlesák, Dibelka, Koblížek, Kučera, Pištora, Sokol, Záleský, Suk

Hodnocení: V neděli jsme sehráli utkání v Trutnově, počasí bylo náramné a tak to slibovalo pěkné fotbalové dopoledne. Kluci měli co napravovat z předchozího týdne. S kluky jsme si řekli, co chceme hrát, a to jsme celou dobu dodržovali a neslo to ovoce. Hned v první třetině jsme začali velmi aktivně a odměnou byl první gól po pěkné akci ze strany a zakončení Marka na 0:1. Následně se trefil i Adam a stav byl 0:2. Bohužel, ani v první třetině jsme se nevyvarovali tomu, že jsme zahodili několik gólových šancí. Které nám mohli dodat klidu. Protože před koncem první třetiny soupeř snížil na 1:2.

V Druhé třetině se nám opět povedlo hrát aktivně kombinační hru a zároveň se dokázat i prosadit. A to přes Matouše, který nám dal trochu klidu, kdy proměnil šanci ze strany na 1:3. Následně jsme trochu polevili a soupeř toho využil a z penalty snížil 2:3. Nám se ale podařilo za nedlouho z kombinace vytěžit další gól, kdy po faulu kopal penaltu Matouš a třetina byla zakončena 2:4.

Třetí třetina byla pro nás, co do gólů nejlepší. Soupeře jsme zamkli na jeho polovině a až na několik nakopnutých balonu se nikam nedostal. To byla i jeho hra, nakopávané balony v celém zápase. Postupně se prosadil Matouš, Marek, Jirka a Patrik, který si zkompletoval čistý hattrick a stanovil tak konečný stav zápasu na 2:10. Bohužel jsme se svou aktivitou dostali do nevole domácích fanoušků a zároveň ne všechna rozhodnutí arbitra utkání byla dobrá a právem. I s ohledem na červenou kartu, kterou nám dal. Leč nebyla oprávněná. Za celou dobu jsme se nesetkali s takovým přístupem, i po zápase. Ale i to se bohužel v mládežnickém fotbale stává. Kluci si zaslouží pochvalu za přístup a zvládnuté emoce v zápase i po něm. Budeme dál pracovat na tom, co nám ještě dělá problém a v zápase se to ukázalo.


U12

3. kolo: MFK Trutnov – MFK Chrudim 9 : 3

Branky: 64‘ Teplý, 68‘ Dubina, 73‘ Podlucký

Sestava: Šupík, Vancl, Teplý, Staněk, Souček, Adam, Dubina, Kvoch, Nejtek, Pilař, Podlucký, Rykýř, Říha, Nekvinda

Hodnocení: Toto utkání se mně hodnotí špatně. Stále neproměňujeme šance, které si vytvoříme. Chybí nám větší odvaha 1v1. Ve finální fázi zatím řešíme situace špatně. I do prázdné branky zatím nejsme schopni dát gól. Bohužel pak se nedá vyhrávat, což není pro nás prvořadý úkol. To je hra, jakou se chceme prezentovat. Stále na ni musíme v tréninku pracovat, a i výsledky se určitě dostaví.


Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.