Mládežnický zpravodaj č. 90

Co se stalo v uplynulém období?

U19

16. kolo: FC Tempo Praha : MFK Chrudim 0 : 2 (0 : 2)

Branky: 13‘ Moc, 27‘ Tlustý T.

Sestava: Tlustý Jakub, Novák, Lang (59´ Dalecký), Smutný, Vondrouš, Tlustý T. (75´ Mec), Holub, Pešek, Gerhart, Straka (75´ Skohoutil), Moc (67´ Čada)

Hodnocení: Vše podstatné se urodilo v prvním poločase. Ve 13´ jsme využili chyby domácího stopera a po spolupráci Straka – Moc jsme šli do vedení. Ve 27´ se po centru Nováka krásně prosadil Tomáš Tlustý. Další možnosti jsme již nevyužili.

Ve druhém poločase se toho už moc nedělo a když mohlo tak to nešlo. Kluky chválíme za herní i taktický výkon.


3. kolo: FK Admira Praha : MFK Chrudim 4 : 3 (2 : 1)

Branky: 24‘ Moc, 57‘ Holý, 93‘ Skohoutil

Sestava: Tlustý Jakub, Novák (79´ Fojtů), Dalecký (39´ Holý), Smutný (39´ Skohoutil), Vondrouš, Tlustý T. (64´ Čada), Holub, Pešek (79´ Lang), Gerhart, Straka, Moc

Hodnocení: Na Admiře – UMT jsme moc dobře věděli, co nás čeká, přesto jsme to nezvládli. Byli jsme nekoncentrovaní, hledali chyby jinde, a hlavně ne v sobě. Po celý zápas nám hořela defenzíva a místy naše počínání bylo až úsměvné. Dopředu nám vázl přechod, větší důraz a odvaha v pokutovém území, proto zápas dopadl, jak dopadl a vítězství domácích je zcela zasloužené.


U18

3. kolo: MFK Chrudim – FC Hradec Králové 4 : 1 (0 : 1)

Branky: 24‘ Wirkner, 26‘ Lang, 47‘ Skohoutil, 77‘ Holý

Sestava: Špánik, Lang, Čejka, Fojtú, Kosina, Holý (81‘ Růžička), Novotný, Wirkner (74‘ Meduna), Skohoutil, Mec (81‘ Holeka), Čada (66‘ Šebek)

Hodnocení: Do zápasu lépe vstoupil soupeř, naštěstí naši branku výrazně neohrozil. Naopak jsme hru vyrovnali a když jsme vstřelili dva slepené góly tak nás to nakoplo k hodně kvalitnímu výkonu. Navíc jsme vstřelili gól těsně před přestávkou, což vždycky pomůže. Do druhé půle jsme šli navázat na první poločas a hlavně neinkasovat, což se nám bohužel nepodařil, branku jsme dostali relativně brzo, chvíli potom si soupeř vypracoval další šanci, ale podržel nás Míchal Špánik a poté už jsme hosty do výrazné šance nepustili, a naopak jsme přidali čtvrtý gól. Musíme pochválit celý tým, který podal hodně dobrý výkon, vynikl Patrik Skohoutil, který vstřelil dvě krásné branky. Doufáme, že v příštím zápase podáme minimálně stejně kvalitní výkon.

Fotky zde: https://klang.rajce.idnes.cz/MFK_Chrudim_U18_FC_Hradec_Kralove_20_8_2022/?


U17

16. kolo: FC Tempo Praha : MFK Chrudim 2 : 3 (0 : 3)

Branky: 1‘ Valenta, 39‘ Hromek, 59‘ Valenta

Sestava: Kobera, Bleha, Kaválek, Procházka (65‘ Holeka), Macháček, Vavřín, Rešetár (65‘ Bíško), Kohout (75‘ Tichý), Mošner, Valenta (75‘ Bauer), Hromek (75‘ Olšán)

Hodnocení: Úvod utkání nám vyšel skvěle a dvě rychlé branky Valenty toho byly důkazem. Dokázali jsme si připravit další šance, ale naše produktivita nebyla dobrá, a tak se ujala jen trefa Hromka po akci Mošnera. Druhý poločas byl však pravým opakem prvního, laxní přístup některých jedinců nás poslal do defenzívy, domácí se zlepšili a my najednou nevěděli, jak z toho ven. Podržel nás brankář a až v závěru po prostřídání jsme byli opět nebezpeční, jeden gól nám nebyl uznán a další možnosti jsme opět zahodili. Utkání si rozebereme a na nedostatcích a laxním přístupu musíme velmi zapracovat.


3. kolo: FK Admira Praha : MFK Chrudim 1 : 6 (1 : 4)

Branky: 7‘ Kaválek, 20‘ Kaválek, 35‘ Vavřín, 45‘ Valenta, 53‘ Valenta, 84‘ Bauer

Sestava: Kobera, Bleha, Kaválek, Hromek, Macháček, Vavřín, Rešetár (62’ Holeka), Kohout (46‘ Tichý), Mošner (62‘ Růžička), Valenta (71‘ Bauer), Bíško (46‘ Olšán)

Hodnocení: V utkání jsme dokázali být aktivní, dokonce i bez míče. Byli jsme dostatečně kvalitní v kombinaci, efektivní při proměňování šancí a v pokutovém území soupeře, zároveň jsme se soupeři zcela vyrovnali v osobních soubojích. Za zmínku stojí také řada individuálních výkonů. Jen tak dále!


U16

3. kolo: MFK Chrudim – FC Hradec Králové 1 : 10 (0 : 4)

Branky: 75‘ Popílek

Sestava: Zavřel, Dvořák, Meduna, Bažout (46‘ Andrejs), Uhlíř, Koutský (K), Mrázek (61‘ Popílek), Látal, Horký (61‘ Papoušek), Henderson (46‘ Zářecký), Drobný (75‘ Ledvina)

Hodnocení: Utkání jsme hrubě nezvládli ve všech aspektech. Soupeři jsme ve 2‘ zcela zbytečně darovali pokutový kop a tím ho posadili na koně, ze kterého jsme ho již nedokázali sesadit. Takovýto náš výkon a výsledek je zcela neakceptovatelný, je potřeba si přebrat a vyříkat příčiny a následně pokračovat v tvrdé práci.


Ostatní kategorie svá utkání nehrály.

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.