Mládežnický zpravodaj č. 79

Co se stalo v uplynulém období?

HRÁČI U-19:

MFK Chrudim 5:0 (4:0) FK Meteor Praha VIII B 5:0 (4:0)

branky: 15´ - 1:0 Straka, 20´ - 2:0 Skohoutil, 35´ - 3:0 Straka, 45´ - 4:0 Straka z p. k., 59´ - 5:0 Bauer

sestava: Vondrouš, Bauer, Kozák (64´ Černý), Skohoutil (68´ Gerhart), Musílek (68´ Mec), Straka (75´ Pilař), Janůj, Pešek, Gregovský, Vaško (64´, Češka), Sedlák

hodnocení: Po výsledkovém nezdaru z minulého víkendu jsme se chtěli rehabilitovat v dalším utkání proti Meteoru Praha. Velmi slušný, v tempu hraný první poločas, ve kterém jsme vstřelili čtyři branky. Po poločasové přestávce jsme polevili, ale i přesto jsme si vytvořili další šance, které jsme již nezužitkovali.

foto: https://bit.ly/3JUopRv



HRÁČI U-18:
FO Lanškroun – MFK Chrudim 0:1 (0:1)


Branky: 44. Mec Matouš

sestava: Tlustý J. – Holubec, Češka, Černý, Modrovič – Tlustý T., Vích (Kühr) Vaníček (Nepovím), Mec – Gerhart (Šeda) – Čada

hodnocení: Do vzdáleného Lanškrouna jsme se vydali s cílem podat kvalitní týmový výkon a pokračovat ve vítězné sérii.

Od první minuty byla ale naše hra pomalá, stereotypní, bez součinnosti a kreativity. Náš nedostatečný pohyb a nízká intenzita dávala šance domácím k rušovitým (ojedinělým, rychlým pozn. red.) útokům. Jedinou naší větší šanci si vytvořil Tlustý T., když se na hranici pokutového území rychle uvolnil, ale jeho razantní zakončení skončilo mimo branku domácích. Těsně před poločasovým hvizdem jsme se dokázali konečně prosadit. Na razantní střílený centr Gerharta si na zadní tyči počkal Mec a hlavou rozvlnil domácí síť, 0:1.
V druhém poločase se naše hra mírně zlepšila. Více jsme začali využívat křídelních prostor. Bohužel naše finální řešení slibných akcí bylo žalostné (Čada, Češka,, Kühr, Tlustý T), dobře zahraný přímý kop Gerharta lapil domácí golman. Domácí se spoléhali stále na rychlé protiútoky. Jeden z nich na poslední chvíli zablokoval Holubec. Utkání jsme dohrávali v rozestavení 3-5-2, které přineslo naši územní převahu, leč bez brankového vyjádření. V žádných atributech jsme nesplnili naše předzápasové cíle. Takže zpátky na zem a trénovat!



HRÁČI U-17:
MFK Chrudim - FK Meteor Praha B 2:1 (2:0)

branky: 30. Moc Filip, 42. Pilař Šimon (pen.) - 86. Marek Patrik (pen.)

sestava: Špánik - Bleha ( 65. Dalecký ), Lang, Čejka, Hromek - Vavřín, Tichý, Holý - Moc ( 65. Kosina ), Pilař ( 80. Smutný ), Novotný L. ( 65. Fojtů )

hodnocení: První poločas jsme si dokázali vytvořit dostatek možností ke vstřelení branky, ale využili jsme jen rychlý protiútok se zakončením Moce. Pilař potom proměnil penaltu za faul a naopak Holý dvakrát sám tváří v tvář brankáři hostí pohořel. Po pauze jsme měli možnost skóre navýšit, ale nedokázali jsme dostatečně potrestat hrubky hostí, když ani Pilař, Novotný L. i Hromek nedokázali míč umístit do prázdné branky!!! Hosté pak získali územní převahu, naši defenzívní činnost zachvátilo mnoho chyb a nepřesností, navíc se nám tentokrát vůbec nevydařila střídání. Nakonec však branka padla opět jen z penalty po naší ruce a tři body tak zůstaly doma.

foto: https://bit.ly/3jSCxQT



HRÁČI U-16:
RMSK "Cidlina" Nový Bydžov - MFK Chrudim 1:5 (1:2)

branky: 22. Filounek Josef - 26. Novotný Vojtěch, 40. Novotný Vojtěch, 57. Valenta Adam, 60. Novotný Vojtěch, 82. Novotný Vojtěch

sestava: Sedlák O. - Kaválek, Reinberg (ZK), Andrejs (70' Valenta) - Holeka (K, 46' Zahradník), Poborský - Rybenský (60' Sloup), Novotný, Macháček - Popílek (46' Kaiser), Valenta (60' Spálenský) - Kolbaba

hodnocení: Utkání bychom mohli rozdělit do 3 částí. Prvních 8 minut utkání jsme měli neskutečné množství gólových příležitostí, které jsme nedokázali využít. Druhá část, kdy se hrál poměrně zajímavý fotbal plný pěkných akcí, ale zároveň hodně technických chyb. Ve třetí části jsme hráli profesorský fotbal, při kterém jsem se moc nezapotili.

První poločas byl z naší strany poměrně dobrý a byli jsme dostatečně aktivní. Dokázali jsme si výborně poradit se změnami v sestavě. Vytvořili jsme si několik hodně dobrých šancí, hlavně v prvních 8 minutách. Poté se hra vyrovnala, my byli lepší na míči, aktivnější, soupeř těžil z našich chyb a byl nebezpečný hlavně po stranách hřiště. Po jedné šanci se s velkou dávkou štěstí dostali hráči RMSK do vedení. My rozhodně nehodlali složit zbraně, naopak jsme se ještě více nastartovali a do konce poločasu otočili vývoj utkání.
V poločasové přestávce jsme museli vyřešit zásadní problém, kapitán Holeka nemohl ze zdravotních důvodů dále pokračovat, tak jsme sáhli ke změně rozestavení a k dvojímu střídání.
Druhý poločas byl opatrnější, soupeř se na nás snažil vletět a důrazem se tlačit do branky. Se všemi pokusy jsme si však dokázali poradit. Poté jsme přidali další branky a začali hrát profesorský fotbal, který nebudu nijak komentovat. Dokázali jsme tak až do konce zápasu zcela dominovat.
Děkujeme moc hráčům U15 za viditelnou pomoc, hráčům U17 za stabilní výpomoc a všem hráčům U16, že současnou těžkou dobu plnou nemocí zvládají s takovým přehledem.
Do ALLSTARS jsme tentokrát vybrali Toma Poborského, který nastoupil na pozici defenzivního záložníka a přesně plnil zadané pokyny tak jak měl, byl aktivní, snažil se být kreativní, celkově byl skoro všude. Zároveň pak musel druhý poločas kompletně nahradit Pepu Holeku, což rozhodně není nic jednoduchého. Za zmínku stojí také čtyřgólový střelec Vojta Novotný, který byl taktéž velmi aktivním článkem hry

foto: https://bit.ly/3vqjl26



HRÁČI U-15:
RMSK "Cidlina" Nový Bydžov : MFK Chrudim - 3:2 (1:1)


branky: 29. Urban Tomáš (pen.), 46. Urban Tomáš, 74. Špás Daniel - 38. Novák Matyáš, 66. Bauer Josef (pen.)

sestava: Zavřel - Dvořák, Kohout, Procházka, Dítě, Novák, Mrázek, Malý, Vrančík, Zářecký, Bauer ( Horký, Bažout, Koutský, Podaný)

hodnocení: V prvním poločase byla hra vyrovnaná, šance na obou stranách. Týmy podrželi brankáři. Druhá půle nebyla z naší strany dobrá a zaslouženě jsme odešli ze zápasu poraženi.

Po celé utkání jsme se nedokázali dostat do delšího držení míče. Soupeř nás svoji hrou a důrazem dostával pod neustálý tlak, z toho plynuly naše zbytečné chyby a fauly. Celkově jsme v utkání nezvládli zareagovat na hru soupeře. Chyb bylo na naší straně spousta, jak od hráčů, tak trenérů. Též musíme vyzdvihnout kvalitu soupeře, který zaslouženě vyhrál a byl lepším týmem.

fotografie: https://bit.ly/3L1Uzff



HRÁČI U-14:
RMSK "Cidlina" Nový Bydžov : MFK Chrudim - 5:0 (1:0)


sestava: Ondrůšek K. - Hilbert, J., Holeka V., Zvěřina M., Růžička J. (54´ Daniel A.), Tesař J. (54´ Krbálek O.), Růžička A., Vaško O., Sadílek D. (64´ Fogl T.), Kusý M., Valeš K.

hodnocení: K dalšímu mistrovskému utkání jsme zajížděli k suverénovi soutěže do Nového Bydžova. Kluky jsme nabádali k velké aktivitě a upozorňovali jsme na rychlou hru domácích. Utkání bylo kvalitní a určitě tomu přispěli oba týmy. První poločas se nám herně vydařil a byli jsme domácím zdatným soupeřem. Hrálo se nahoru dolů a bylo k vidění spoustu šancí. Domácí jednu využili v 17´, my tu největší v 38´ bohužel nedokázali dotáhnout ke kýžené brance. V druhém poločase nás domácí přikovali na svoji polovinu a svoji aktivní hrou nás donutili k chybám, které trestali. I přesto musím kluky pochválit, za první poločas určitě, druhý z naší strany už nebyl tak kvalitní, ale musíme respektovat obrovskou herní sílu domácích. Kéž by bylo více takových zápasů v soutěži, protože jenom takové utkání nás můžou posunout zase o kus dál a my sami vidíme, jaké máme nedostatky ve hře. Já vím, že si kluci sáhli na dno, odehráli to jak nejlíp mohli, a i proto dnes nevybírám nikoho do AllStars, protože chci pochválit celý tým.



HRÁČI U-13:
MFK Chrudim - FK Pardubice 1:11


branky: Filip Novák

sestava: Vojta Dušek, David Rychtařík, Alex Polák, Patrik Čapka, Filip Novák, Filip Vencl, Lukáš Dvořák, Jaroslav Lorenc, Vojtěch Vágner, Petr Paták, Patrik Zlesák

hodnocení: V sobotu jsme sehráli domácí utkání na UMT v Pardubicích z důvodu, že náš trávník po prvních bitvách utrpěl poškození a my chtěli hrát i s takovým soupeřem, jako jsou Pardubice, fotbal. Počasí přálo fotbalu, a tak se ukázalo i celkem dost diváků. Zápas pro nás byl střetnutím s velice vyspělým týmem. Kluci byli nabuzeni se ukázat a sehrát rovnocennou hru. Měli i několik šancí, které bohužel nebyly využity. Soupeř hned od začátku diktoval tempo hry a ukázal nám, jak vypadá efektivita ve fotbale. Pardubice nám dovolili se jednou prosadit, ale to ke změně skóre nestačilo. Kluci se snažili bojovat, ale na Pardubice to bylo málo. Budeme dál pracovat a snažit se více vyrovnat i takovým soupeřům, jako jsou právě Pardubice.



HRÁČI U-12:
MFK Chrudim - FK Pardubice 4:18 (0:9, 1:5, 3:4)

branky: Pavel S., František Ř., Šimon F., Marek U.

sestava: Šimon F.(K) (1.třetina) Tadeáš B. (2. a 3. třetina) – Radim Č., Marek Ch., Aleš K., David L., Jakub M., Pedro, Radek P., František Ř., Pavel S., Filip S., Marek U., Tadeáš V., Matouš W.

hodnocení: V sobotu 16.4.2022 jsme odehráli mistrovské utkání proti FK Pardubice. Původně se mělo hrát v Chrudimi, ale nakonec se zápas uskutečnil na UMT v Ohrazenicích. Za možnost odehrát zápas v Ohrazenicích bychom rádi poděkovali týmu Pardubic. V tomto zápase se nám bohužel nepodařilo navázat na první třetinu proti Cidlině. Proti Pardubicím jsme začali hrát velmi vlažně a rychle se ukázala kvalita soupeře. Tomu jsme to řešením některých situací a svým přístupem v určitých fázích první třetiny dost ulehčili. Výsledkem bylo jednoznačné vedení Pardubic v poměru 9:0. Na klucích bylo vidět zklamání a frustrace z toho, jak se zápas vyvíjí. My jsme se snažili klukům vysvětlit, že nám v následujících dvou třetinách nejde o skóre, jako o zlepšený herní projev. Ve druhé třetině bylo vidět mírné zlepšení, ale špatně jsme řešili finální fázi, z toho důvodu jsme se dokázali gólově prosadit pouze jedenkrát. Nejvíce se klukům povedla třetí třetina, ve které se začali ve větším množství objevovat věci, které se učíme na tréninku. Kluci zlepšili i řešení finální fáze a díky tomu se jim podařilo vstřelit další tři branky. Tým Pardubic jednoznačně prokázal svoje kvality, zápas si pohlídal a zvítězil v poměru 18:4.

Za výkon ve třetí třetině bychom kluky chtěli pochválit. Na druhou stranu je potřeba soustředit se a hrát po celých devadesát minut. To se nám bohužel zatím nedaří a soupeři toho dokážou využít. K dalšímu zápasu, kde se pokusíme o zisk prvních jarních bodů do tabulky, zajíždíme v neděli 24.4.2022 na hřiště do Vysokého Mýta.


Fotogalerie

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.