Na slovíčko s MFK - 8. díl

Po zápase s Teplicemi jsme vyzvali dva vybrané hráče týmu U19, aby nám odpověděli na pár otázek do 7. a 8. dílu „Na slovíčko s MFK“. Druhý z krátkých rozhovorů zveřejňujeme právě dnes. Již teď můžeme něco prozradit: "Jaroušek" se stal za tento víkend hráčem "All Stars" díky hatricku za U19.

Představení hráče:

Jmenuji se Jaroslav Straka. Jsem útočník a bude mi v prosinci 18 let. Za MFK hraji s přestávkou 3 roky (pozn. redakce: V MFK byl ve starších žácích, potom 2 roky v Hradci a od léta 2021 je zpět.) Studuji na škole Bohemia Chrudim. Chci být hlavně zdravý, spokojený, šťastný a dělat fotbal, dokud to půjde. Přezdívku mám "Strakyč" či "Jaroušek".


Letos je velký tlak na výsledky a celkové umístění týmu U19 na konci sezony. Cítíš vyšší nároky a co tě motivuje k nejlepšímu výkonu?

Ano, dávám do toho všechno, naučil jsem se i víc makat pro tým a celkově si to užívám po boku starších a zkušenějších kluků. Cítím, že i mnohem víc rostu do budoucna a jsem za to rád, že jsem v tak skvělém týmu.



Jak probíhá příprava na zápasy, jako byl teď proti Teplicím? Jaké jste měli úkoly a dařilo se je plnit? Co říkáš na předvedenou hru?

Příprava na zápasy je dobrá, je to hodně o taktice. S Teplicemi jsme chtěli být skvěli do defenzivy a hrozit ze standardek, což se podařilo. Oproti jiným týmům si myslím, že máme neskutečného týmového ducha a bojovné srdce, kterým jsme podle mne zvládli hodně zápasů.


V zápase s Teplicemi jste dali dva góly ze standardních situací a obzvlášť ten druhý byl unikátní (viz video). Už jsi někdy v životě viděl nebo dal podobnou branku? Trénujete nějak mimořádně standardní situace? Rozhodly podle tebe zápas s Teplicemi?

Ano, trénujeme a myslím, že zápas rozhodly právě standardky a naše chrudimské srdíčko. Jednou se mi povedlo dát tak krásnou branku, jakou právě náš "Chrudimský Rooney" v zápase dal.



Těšíš se obzvlášť na některého ze soupeřů, proti kterým máte ještě letos hrát a proč?

Ano, na Hradec a Pardubice, kde jsem hrál. Nedali mi ani z poloviny šanci být lepší a ukázat všem, co ve mně je. Tuhle šanci a to, že ve mne někdo věří, jsem zažil až tady v Chrudimi.

Děkuji za rozhovor, Tomáš Poborský



Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.