Mládežnický zpravodaj č. 78

Co se stalo v uplynulém období?


HRÁČI U-19:

MFK Chrudim - FK Pardubice 1:4 (0:3)


branky: 59. Straka Jaroslav - 23. Svoboda Michal, 35. Kirchner Tomáš (pen.), 45. Kraj Lukáš, 83. Kirchner Tomáš

sestava: Janůj, Novák, Gregovský, Vaško (68´ Češka), Pešek, Vondrouš, Sedlák, Bauer (80´ Mec), Musílek (39´ Pilař, 80´ Černý)), Kozák (68´ Skohoutil), Straka

hodnocení: Sousedské derby ovládli Pardubice zejména díky produktivitě. Druhým faktorem byl první poločase, ve kterém jsme inkasovali rovnou 3 branky. Po změně stran se již hrálo výhradně na polovině Pardubic. V 59´ vstřelil kontaktní branku Jarda Straka, poté jsme měli další 3 tutovky, které jsme neproměnili, což bylo rozhodující. V závěru se hosté prosadili z trestného kopu a výsledek 1:4 je pro nás sice krutý, ale bohužel zasloužený. Rozhoduje se v pokutovém území, ve kterém jsme v obranné fázi byli katastrofální a v útočné fázi nám zase chyběla větší agresivita a přesnost v provedení finálních přihrávek. Nevěšíme hlavy, teď nás čeká důležité utkání s Meteorem Praha, ve kterém se budeme chtít vrátit na vítěznou vlnu.

foto Klang: https://bit.ly/3JyIBYX




HRÁČI U-18:

SK Holice – MFK Chrudim 0:5 (0:3)

branky: 5. Černý Štěpán, 24. Skohoutil Patrik, 35. Skohoutil Patrik, 67. Tlustý Tomáš, 78. Smutný Michal

sestava: Tlustý J. – Holubec, Černý, Vaníček, Modrovič (Fojtů) – Tuček, Vích, Skohoutil, Tlustý T. – Šeda (Čada), Mec (Smutný)

hodnocení: Za aprílového počasí (slunce/ sněhové přeháňky) jsme k dalšímu mistrovskému utkání zavítali do Holic a na kvalitní vedlejší hrací ploše jsme chtěli pokračovat ve vítězné sérii.

Dobře fyzicky disponovaní domácí borci nám v úvodu utkání dali pocítit důraz v osobních soubojích. Jejich důrazný a aktivní vstup do utkání jsme přibrzdili poměrně rychle vstřelenou brankou již v 5. minutě , když Černý dorazil do branky míč po chybě domácího brankáře. V dalších minutách jsme se ale bohužel domácí obranu snažili více překonat dlouhými míči místo kombinační hry.
Domácí měli šanci na vyrovnání po závaru v našem pokutovém území, ale Tlustého v brance neprostřelili. Do poločasu jsme odpor domácích zlomili dvěma brankami Skohoutila.
V druhém poločase jsme přidali výrazně na pohybu, začali více pracovat s prostorem a rychle přenášet těžiště hry. Tím se nám naskytl prostor pro pohledné kombinační akce. Dokázali jsem ale gólově využít pouze dvě.



HRÁČI U-17:

MFK Chrudim - FK Pardubice 0:2 (0:2)


sestava: Kobera - Bleha, Lang, Čejka ( 75. Macháček ), Moc - Vavřín ( 75. Tichý ), Holý - Kosina ( 46. Hromek ), Pilař, Dalecký ( 46. Novotný L. ) - Valenta ( 46. Vaníček )

hodnocení: První poločas jsme nehráli vůbec dobře, hosté byli lepším týmem a zaslouženě šli do vedení. My jsme za celý poločas nedokázali trefit branku, i když možnosti k tomu byly. Druhý poločas byl z naší strany lepší, místy jsme si dokázali vytvořit i územní převahu, ale před finální a i finální fáze byly tentokrát opravdu mizerné, stejně jako využití zahrávaných standardních situací a kvalita hry v pokutovém území. Soupeř si tak připsal vítězství zaslouženě.

Foto Klang: https://bit.ly/363982U




HRÁČI U-16:

MFK Chrudim U16 - SK Pardubičky U17 3:0 (1:0)


branky: 9' Gocman, 64' Macháček, 72' Novotný

sestava: Sedlák O. - Kaválek, Reinberg (K), Andrejs - Bíško, Holeka - Tůma (60' Rybenský), Tichý, Macháček (69' Kaiser) - Gering (46' Novotný), Gocman (72' Gering)

hodnocení: Po velmi náročném týdnu, kdy tým skolilo několik nemocí, nás čekal víkendový šlágr mezi prvními dvěma týmu naší tabulky. Na velmi těžkém terénu náš tým ukázal svůj silný charakter, kdy hráči nechali na hřišti ve většině případů úplné maximum.

Do utkání jsme chtěli vstoupit jako vždy aktivně a vyvíjet tlak na chybující stopery, čemuž jsme také uzpůsobili rozestavení a do hry připravili typologicky rychlé a důrazné hráče. V průběhu celého prvního poločasu jsme byli zcela dominantní na míči, dokázali jsme si vyhovět a soupeře nepouštěli jak do hry, tak do gólových příležitostí. Když už se do nějaké šance soupeř dostal, vyřešil to dobře a jistě chytající Sedlák. Nám pomohlo rychlé vedení, které dokázalo naší hře dát klid, mohli jsme se tak věnovat své hře v plné míře. Byli jsme dostatečně důrazní, s čímž si soupeř nedokázal často poradit.
Druhý poločas jsme chtěli ještě více pracovat s šířkou hřiště a tím si vytvářet ještě více prostoru. Soupeř se snažil na nás vletět a být aktivní, my se ze začátku až zbytečně moc zatáhli. Postupem času jsme ale opět převzali taktovku nad hrou my a stali se dominantními. Dostávali jsme se do gólových příležitostí, které jsme však nedokázali využít. Až se to podařilo po rychlém brejku Rybenského Novotnému a krásným gólem Macháčkovi. Našim hráčům děkujeme za předvedený výkon, který byl po náročném týdnu na dobré úrovni. Soupeře svým jistým výkonem v podstatě nepouštěli do šancí a zároveň zapojovali další prvky, které chceme ve hře vidět. Soupeři děkujeme za zajímavé a kvalitní utkání.
Do ALLSTARS jsme tentokráte zvolili opět defenzivního hráče, tentokráte Tadeáše Andrejse, který dokázal zabránit několika šancím svým čtením hry a zároveň úspěšností v osobních soubojích. Svůj výkon mohl osladit ještě vstřelenou brankou, avšak jeho pokus skončil jen na tyči.



HRÁČI U-15:


SK Sparta Kolín - MFK Chrudim 1:8 (1:1)

branky: 4. Luštický Jakub - 15. Vrančík Kryštof, 42. Kohout Lukáš, 48. Kohout Lukáš, 54. Bauer Josef, 62. Bauer Josef, 64. Novák Matyáš, 72. Bauer Josef, 80. Kohout Lukáš

sestava: PODANÝ - DVOŘÁK, KOHOUT, PROCHÁZKA, DÍTĚ, UHLÍŘ, MRÁZEK, MALÝ, VRANČÍK, ZÁŘECKÝ, BAUER ( HORKÝ, BAŽOUT, NOVÁK, FOGL)

hodnocení: První poločas byl z naší strany plný nepřesností. Špatným pohybem, nedůrazem, zbrklostí v rozehrávce a neplněním taktických pokynů jsme dávali soupeři zbytečně moc prostoru. Do druhé půle jsme zareagovali na hru a rozestavení soupeře. Zlepšili se ve všech činnostech a zcela zaslouženě ovládli druhý poločas a připsali si první jarní výhru. Kluky chválíme za nasazení a přístup ve druhém poločase.



HRÁČI U-14:


SK Sparta Kolín - MFK Chrudim 3:6 (2:4)


branky: 3x Kryštof Ondrůšek, 2x Matyáš Zvěřina, 1x Kryštof Valeš

sestava: Fogl T - Hilbert J., Holeka V. (41´ Daniel A.), Tesař J., Růžička A., Vaško O., Krbálek O. (51´ Sadílek D.), Kusý M., Valeš K., Ondrůšek K. (51´ Nejedlý L.), Zvěřina M.

hodnocení: První jarní mistrovské utkání jsme odehráli na umělé trávě v Kolíně. Sice jsme v utkání zvítězili, ale herně se nám moc nepovedlo. A i přesto, že jsme měli spoustu dalších vyložených šancí, tak s herním projevem nejsem spokojený. Zbytečně dlouho jsme drželi míč, špatně řešili kombinace a dozadu moc dobře nezajišťovali prostory. Kdybychom utkání odehráli v našem klasickém rytmu, tak se nemusíme v 55´ strachovat o vítězství, kdy domácí snížili na 3:4 a měli další obrovskou šanci na vyrovnání. Ale hezky popořadě. Začátek nám vyšel, hráli jsme dobře, s míčem u nohy a dobře si ho vyměňovali a byli aktivní s dobrým postavením.

Gól přišel sice až snad z páté vyložené šance, ale i tak nás to ještě více nakoplo a přidali další dvě pěkné branky, kdy se trefil Kryštof V. a druhou brankou Kryštof O. Bohužel jsme pak, možná i vlivem jednoduchého tříbrankového vedení, vypadli z rytmu a domácí nás dvakrát potrestali v rozmezí dvou minut. Naštěstí do poločasu zkompletoval hattrick Kryštof a poločas tedy 2:4. Kluky jsme v poločase nabádali k větší aktivitě, více se nabízet a lépe na úzkém hřišti roztahovat hru. To se nám ale vůbec nedařilo. Měli jsme zbytečné ztráty míče a ze začátku druhého poločasu jsme byli horším týmem. Domácí snížili a za další minutu měli možnost vyrovnat, ale Tadeáš zachránil. Minutu nato se prosadil Maty, a ten nakonec ještě v 74´uzavřel brankový účet zápasu.

V utkání jsme měli spoustu dobrých náznaků, spoustu šancí, někdy chyběl půlkrok, někdy pár centimetrů, ale také jsme měli spoustu okének v obraně, špatně řešených situací v rozehře a několik zbytečně vyhozených míčů. Určitě máme na víc, musíme se do dalších zápasů zlepšit. Za prvních 25´ kluky chválím, ale pak už to prostě nebylo ono…



HRÁČI U-13:

RMSK "Cidlina" Nový Bydžov - MFK Chrudim 4:4


branky: Vojtěch V., Filip V. 2x, Jaroslav L.

sestava: David Rychtařík, Dominik Kurštejn, Alex Polák, Sebastian Mazal, Patrik Čapka, Filip Novák, Filip Vencl, Lukáš Dvořák, Jaroslav Lorenc, Vojtěch Vágner, Petr Paták

hodnocení: V neděli jsme sehráli první mistrovské utkání proti RMSK „Cidlina“ Nový Bydžov na stadionu v Hlušicích. Bohužel, terén tomu odpovídal, a byl pro fotbal i kluky velmi těžký. Kluci, natěšeni z přátelských utkání, se do zápasu pustili velmi dobře a plnili vše, co jsme si řekli v kabině. Celý zápas se přelévala hra z jedné strany na druhou. Bylo vidět, že ani jeden tým nechce prohrát. Kluci podstoupili spousty osobních soubojů, které jim ukázaly, že hra může i občas bolet. To je ale nijak neposlalo do kolen a statečně se prali, tak jak si řekli již v pokřiku. Soupeř se občas uchýlil k nakopávání, ale my jsme se snažili hru tvořit od brankáře a to se nám i dařilo. Zápas přinesl spousty pěkných fotbalových momentů, i když skončil zaslouženou remízou 4:4. Kluci sehranou hrou vytvořili parádní pozvánku na další mistrovské utkání v sobotu 16.4.

Zápas nám ukázal, že kluci jsou dobře fyzicky připraveni, celkově se ukázal týmový duch a kluci si na všech postech vypomohli a ukázali, že se dokáží vybičovat a udělat dobrý výsledek společně. Bylo vidět, že přechod z UMT dělá potíže všem, proto se budeme soustředit na co nejvíce her na trávě, čemuž se už věnujeme, když to počasí dovolí.



HRÁČI U-12:

RMSK „Cidlina“ Nový Bydžov – MFK Chrudim U12 9:1 (2:0,5:0,2:1)

branky: David N.

sestava: Šimon F.(K) (1. a 3. třetina) Tadeáš B. (2.třetina) – Radim Č., Marek Ch., Aleš K., David L., Jakub M., David N., Pedro, Pavel S., Marek U., Tadeáš V., Matouš W., Patrik Zl.

hodnocení: V sobotu 10.4.2022 jsme zahájili jarní část sezóny mistrovským utkáním na hřišti jednoho z favoritů soutěže a to týmu RMSK „Cidlina“ Nový Bydžov.

Na kluky jsme od začátku apelovali, že musí hrát aktivně a důrazně od prvního hvizdu píšťalky. V první třetině se klukům dařilo plnit tyto pokyny a byla to naprosto vyrovnaná fotbalová partie. Domácí se sice dostali v 10. minutě do vedení, ale to bylo z jejich strany na dlouhou dobu vše. My jsme si také vypracovali několik příležitostí po pěkných fotbalových kombinacích a průnikových přihrávkách. Bohužel jsme je neproměnili a z poslední akce první třetiny, třicet vteřin před koncem, jsme dostali druhý gól. Kluky jsme o přestávce pochválili za předvedený výkon a nabádali jsme je, aby se takto prezentovali i nadále. Vstup a celá druhá třetina se nám podařila ze všeho nejméně. Začali jsme být pasivní, včas nedostupovali k hráčům, nedohrávali osobní souboje, soupeři jsme dali velké množství prostoru při zpracování míče a celkově jsme domácí dostali do hry více, než bychom chtěli. Domácí našeho pasivního přístupu dokázali využít a vybudovali si rozhodující náskok vstřelením dalších pěti branek. Do poslední třetiny jsme vstupovali s tím, že ji chceme vyhrát. Prvních pět minut poslední třetiny byli kluci pasivnější. Nakopla je až vstřelená branka Davida N. v 66. minutě, po které se herní projev zlepšil. Bohužel i domácí obdržený gól „nakopnul“ a nakonec se jim podařilo vstřelit ještě dvě branky a uzavřeli tak výsledek zápasu na 9:1. Hráčem utkání byl vyhlášen Pája Suk.

Kluky bychom chtěli pochválit za velmi dobrou první třetinu, ve které nám chybělo pouze proměnění několika vypracovaných šancí. Za celý zápas jsme se dostali na podobné množství gólových příležitostí jako soupeř, ale rozhodujícím faktorem bylo jejich proměňování, jinými slovy produktivita. Alespoň víme, na čem je potřeba dále pracovat. V sobotu 16.4.2022 od 10:00 hodin přivítáme na domácím stadionu dalšího favorita soutěže, tým FK Pardubice.

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.