Mládežnický zpravodaj č. 76

Co se stalo v uplynulém období?


HRÁČI U-19:

MFK Chrudim : FK Teplice 3:0 (2:0)

branky: 31. Vondrouš Jan, 37. Vaško Jakub, 90. Juliš Petr

sestava: Janůj, Novák, Gregovský, Kozák (68´ Bauer), Straka (74´ Pilař), Juliš, Vaško, Vondrouš, Pešek, Sedlák, Holub (78´ Černý)

hodnocení: Zápas zajímavý, vyhecovaný s vítězným koncem pro náš tým. Aspiranta na postup jsme zlomili mezi 31. - 37. minutou, kdy se nejprve prosadil Honza Vondrouš, aby se o chvilku později krásně trefil Kuba Vaško.

Hosté sice měli druhý poločas převahu, ale my jsme měli srdce, vůli a neskutečnou touhu zápas dotáhnout do vítězného konce, což jsme ještě potvrdili v nastaveném čase po úniku Petra Juliše. Musíme před chlapci smeknout. Neuvěřitelný týmový výkon.


HRÁČI U-18:
SKP Slovan Moravská Třebová – MFK Chrudim 1:4 (1:1)


branky: Čada, Bauer, Vích (PK), Mec

sestava: Špáník – Holubec, Černý, Krška, Kaválek – Čada (Modrovič) , Vích (Šeda), Skohoutil, Bauer (Tuček) – Mec, Tlustý T.

hodnocení: Relativně kvalitní terén dával šanci k tomu abychom mohli praktikovat rychlý, kombinační a důrazný fotbal.

Úvod utkání však nebyl podle našich představ. Malý pohyb, špatný výběr místa a celá řada nepřesností nevevedla k naší očekávané převaze. První náznak naší šance po centru Bauera měl na zadní tyči Tlustý, ale na míč nedosáhl. Domácí spoléhali na svého urostlého hroťáka, kterého se snažili zásobovat dlouhými přihrávkami. Gólově jsme se dokázali prosadit až ve 21.minutě, kdy si volný míč v pokutovém území domácích našel Čada a nekompromisně skóroval. Úvodní branka nás nenakopla k lepšímu výkonu, naopak jsme inkasovali vyrovnávací branku, když domácí hroťák ukličkoval a probrkal naše tři obránce a pod padajícím Špáníkem vyrovnal. Vrchol našeho nepovedeného výkonu v prvním poločase bylo vyloučení Tlustého ve 35. minutě, když po druhé žluté kartě za hloupý komentář výroku rozhodčího zamířil předčasně pod sprchy.
Po „mírné“ bouři o poločasové přestávce a přesunech v sestavě jsme do druhého poločasu vstoupili, ač o jednoho hráče méně, o poznání aktivněji. Hned ve 48. minutě Bauer proměnil samostatný únik z levé strany v naši vedoucí branku. Zpřesnili jsme kombinaci a začali přicházet i šance. Průnik Mece do pokutového území domácí zastavili pouze za cenu faulu. Nařízenou penaltu s jistotou proměnil Vích, 1:3. Konečnou podobu výsledku 1:4 dal svojí brankou Mec, když přešel individuálně přes tři domácí hráče (dva fauly) a obešel i brankáře. Domácím v druhém poločase došly síly a prakticky naši branku neohrozili.
Nad špatný výkon z prvního poločasu vyčnívá hrubá nedisciplinovanost a vyloučení Tlustého!
Výrazné vítězství z minulého týdne vedlo k podcenění soupeře, spolu s malým pohybem, nepřesnostmi a špatným řešením situací jsme první poločas odehráli velmi špatně.
V druhém poločase jsme se koncentrovali pouze na svůj výkon, zvýšili pohyb, zpřesnili kombinaci a utkání dovedli do vítězného konce.



HRÁČI U-17:

MFK Chrudim : FK Teplice 2:2 (1:0)

branky: 12. Holý Michal, 52. Pilař Šimon (pen.) - 59. Holák Štěpán, 84. Balázs Kenneth (pen.)

sestava: Špánik - Bleha, Lang, Čejka, Hromek - Vavřín, Rešetár ( 80. Tichý ) - Kosina ( 70. Vaníček ), Holý, Moc ( 55. Dalecký ) - Pilař ( 70. Čada )

hodnocení: Utkání začalo šancí hostí, ale mířili mimo. Dokázali jsme odpovědět střelou Pilaře z úniku, kterou gólman vyrazil jen k Mocovi, ale ten prázdnou branku bohužel hlavou minul. Ve 13.minutě ale unikl po křídle opět Moc a Holý si jeho nabídku krásně našel - 1:0. Pak už větších šancí k vidění nebylo moc, obrany byly lepší než útoky. Po pauze soupeř přidal, ale udeřilo na druhé straně, kde Pilař vystihl chybnou rozehrávku, byl brankářem sražen a pokutový kop dokázal sám proměnit - 2:0. V 60.minutě jsme si nepohlídali centr ze strany a bylo 2:1. Dostali jsme se pod tlak, ale současně jsme dokázali být nebezpeční v protiútocích, trochu štěstí nám chybělo při střele Čady, která skončila na tyči. V závěru pak jeden z nákopů hostí skončil nešťastně na ruce našeho kapitána a tak hosté z penalty vyrovnali na konečných 2 : 2.

Fotoalbum Klang: https://bit.ly/3NuBHXV




HRÁČI U-16:

MFK Chrudim - FC Nový Hradec Králové 8:0 (4:0)

branky: 1' Novotný, 8' Novotný, 23' Šimek, 25' Šimek, 71' Holeka, 78' Valenta, 86' Valenta, 90' Holeka

sestava: Kolbaba - Andrejs (46' Růžička), Reinberg, Sedlák L., Macháček (72' Kaiser) - Holeka (K) - Tůma (46' Valenta), Novotný, Gocman (60' Gering), Rybenský (62' Sloup) - Šimek (72' Ledvina) - Sedlák O.

hodnocení: Připravovali jsme se na těžké utkání s méně oblíbeným soupeřem. Do utkání jsme vstoupili hodně dobře a hned v první

minutě se ujali vedení, po dobře zahraném přímém volném kopu a důrazu v pokutovém území. Další branka, kterou Novotný zcela fenomenálně trefil zařízení, byla pro nás uklidňující a mohli jsme se tak s naprostým klidem věnovat naší hře. Dokázali jsme praktikovat prvky naší hry na velmi dobré úrovni, zároveň stále více využíváme nové přechody, tak aby naše hra byla co nejvíce efektivní a přímo navazovala na starší kategorie. V prvním poločase jsme zcela ovládali střed pole. Do poločasu jsme dokázali ještě 2x rozvlnit síť, když se trefil Honza Šimek. U jednoho ze svých gólů i ukázal své umění hrát na housle. Celý první poločas jsme absolvovali ve velmi dobrém tempu, byli dobře aktivní, a přesně plnili to co máme. Druhý poločas jsme chtěli pokračovat a udělali jsme také nějaké změny. Opět jsme dokázali zcela dominovat, soupeř byl již rezignovaný a nebavilo ho to. Naše tempo postupně upadalo. Polštář, který jsme pod sebou měli, nám ale nestačil, takže jsme ještě dokázali přidat další 4 góly po velmi pěkných akcích. Opět jsme ukázali, kde jsou naše silné stránky, celkově se naše hra konstantně zvedá, dokážeme ve hře aplikovat herní principy, na které se zaměřujeme v trénincích a na poradách, za což hráčům patří velká pochvala. Zároveň jsme si také mohli ukázat, kde je potřeba přidat. Někteří

hráči pak museli nastoupit pro ně na ne zcela obvyklých postech a dokázali si s tím poradit s grácií.

Do Allstars jsme opět volili dle našich kritérií. Vybrat jednoho nebo dva hráče je velmi těžké. Opět jsme se rozhodli pro kapitána Pepu Holeku, který hýřil velkou energií a sebevědomím, k tomu všemu jako nadstavbu přidal úspěšně splněný individuální speciální úkol. Jeho výkony jdou stále nahoru a víc a víc nás přesvědčuje o své roli v týmu. Jako druhého jsme vybrali Lukáše Sedláka, který dokázal řídit hru, dobře spolupracovat ve stoperském duu a zároveň se velmi aktivně podílel na ofenzivě. Zodpovědný přístup. S dalšími hráči jsme jejich výkony probrali individuálně.



HRÁČI U-15:

FK Náchod : MFK Chrudim 1:2 (0:2)

branky: Kohout, Procházka

sestava: Podaný , Koutský, Dítě, Malý, Dvořák, Horký, Starý, Popílek, Procházka, Uhlíř, Poborský, Mrázek, Kohout, Bauer, Novák, Bažout,

hodnocení: Začátek utkání byl spíše bojem o každý míč a každý metr hřiště. Cca po 10 min. jsme postupně převzali kontrolu nad utkáním. Začali si po dobrých kombinacích vytvářet herní tlak a tím i gólové šance. Zaslouženě jsme šli do dvoubrankového vedení. Z kraje druhé půle soupeř z Náchoda využil našeho zaváhání a gólově se prosadil. Hra se pak odehrávala spíše ve středu hřiště. Skóre zápasu se už nezměnilo. Pochvalu zaslouží za předvedenou hru celý tým. (sobota, Náchod 26. 3.)

Fotky Baži-foto: https://bit.ly/3IKdysL



HRÁČI U-14:

FK Náchod : MFK Chrudim 3:7 (2:2)


branky: 3x Tomáš Malinský, 2x Marek Průša, 1x Kryštof Valeš a Matyáš Zvěřina

sestava: Fogl T., - Ondrůšek K., Hilbert J., Daniel A., Zvěřina M., Růžička A., Vaško O., Krbálek O., Tesař J., Kusý M., Valeš K., Sadílek D., Juriček D., Nejedlý L., Průša M., Malinský T., Lorenc J.

hodnocení: V sobotu jsme odehráli další přátelské utkání, tentokrát jsme zajížděli na umělku do Náchoda. Konečně jsme protrhli střeleckou smůlu a dokázali vstřelit více než jednu branku. Ze začátku bylo utkání vyrovnané, domácí se dostali do vedení po našem nedorozumění v obraně. My jsme vytěžili dvě branky z naší aktivity a dobrého napadání. Domácí ale vyrovnali opět po naší hrubé chybě v obraně.

Do druhého poločasu jsme vstoupili velmi aktivně a domácí dokázali přehrát, kdy po zisku míče a rychlém protiútoku jsme vstřelili dvě branky. Domácí snížili po tečované střele z přímého kopu.

Byli jsme nadále více aktivní a dokázali vstřelit ještě tři branky. A to jsme neproměnili ještě několik opravdu vyložených gólovek. Postavení kluků v zápase bylo dobré, herní věci také, stále ale musíme zapracovat na rozehře, správných posunech a správně řešit brankové příležitosti a pohlídat si ofsajdové postavení. V tom jsme asi nejlepší na světě… Jediné, co dnes kazí dojem, jsou absolutně zbytečné všechny obdržené branky. Ale pochvala za herní projev. Na instagramu jsou po každém zápase vyhlášeni nejlepší hráči utkání, dnes bylo adeptů více, proto jsem zvolil dva, stačí se tam kouknout. 😉 (sobota, Náchod 26.3.22)

Fotky Baži-foto: https://bit.ly/36qsYpf



HRÁČI U-13:

ABC Braník : MFK Chrudim 5:4


branky: Vojtěch V., Filip V., Jaroslav L., Patrik Č.

sestava: David Rychtařík, Dominik Kurštejn, Alex Polák, Sebastian Mazal, Patrik Čapka, Filip Novák, Filip Vencl, Matouš Wenzl, Lukáš Dvořák, Jaroslav Lorenc, Vojtěch Vágner, Patrik Zlesák, Tomáš Kaška

hodnocení: Nedělní zápas jsme tentokrát sehráli v Praze na ABC Braník. Formát 8+1, vápno, vápno, hraném na 2 x 40 minut. Nebylo to co do složení sestavy nic dobrého, měli jsme dost omluvenek, včetně obou golmanů. Kluci se toho nezalekli, postupně se v bráně vystřídali, a pustili se do soupeře. Zápas se hrál ve velkém tempu a nakonec padlo i dost branek. Soupeř točil dvě osmičky, my měli jen 4 na střídání. I tak se s tím kluci porvali parádně. V zápase bylo spousta fotbalových momentů, rozehra od gólmana, postupná kombinace, aktivní napadání, přímé přihrávky a nabíhání do volných prostorů. Soupeře jsme přestříleli, ale nakonec byl konec pro Braník šťastnější a zápas skončil 5:4 pro ně.

Zápas nám ukázal, že kluci jsou dobře připraveni, dokážou hrát v kombinaci a zároveň se dokážou zaskočit na jednotlivých postech. Nebýt toho, že nemáme brankáře, tak by výsledek dopadl lépe. U některých hráčů musíme ještě zapracovat na vnímání hry a zrychlení finální přihrávky. (neděle 27.3)

Fotogalerie

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.