1. rozhovor s šéftrenérem mládeže Janem Zvolánkem

​Od letošní sezony doznala drobných změn i naše mládežnická základna. Tou nejzásadnější je to, že novým šéftrenérem celé mládeže se stal mladý a ambiciózní Jan Zvolánek, který dostal po svém příchodu jednoznačné úkoly. Nejen o nich si přečtěte v následujícím rozhovoru! Janu Zvolánkovi přejeme do jeho práce hodně zvládnutých úkolů a výraznou porci kvalitních mládežnických výsledků.

Můžeš se pro začátek představit?

Jmenuji se Jan Zvolánek, je mi 28 let a bydlím v Chrudimi. Pracuji ve školní jídelně v SPŠ Chrudim, kde mám na starosti kuchyň a teď od 1. července jsem ještě nastoupil do funkce vedoucího mládeže v MFK Chrudim. Mezi mé zájmy patří fotbal, futsal, cyklistika a cestování.

Před několika lety jsem tě potkal při tréninku přípravky, tedy těch nejmenších hráčů tehdy ještě AFK Chrudim. Po několika letech jsi již trénoval starší dorost. Co jsi dělal před tím a kolik let již trénuješ?

Trénování se věnuji od svých 18 let. Od léta 2015 do zimy 2016 jsem si však musel dát od fotbalu nucenou pauzu. Po kontaktování panem Tlapákem jsem se v lednu do MFK opět zapojil a působím zde až do současnosti. S menší přestávkou trénuji zhruba 8,5 roku. Za tu dobu jsem si prošel všechny mládežnické kategorie od přípravek až po dorost

Hrál si předtím fotbal? Kolik let a kde? A dnes pouze trénuješ nebo si ještě někdy jdeš někam zahrát

Ano, fotbal jsem začal hrát od svých 5 let v tehdejším AFK. V klubu jsem působil až do starších žáků, poté jsem zkusil přípravu v Pardubicích, které tehdy hrály nejvyšší žákovskou soutěž. Zde jsem ale spokojený nebyl a tak jsem se vrátil zpět do AFK. Po konci sezóny jsem odešel do Třemošnice a od staršího dorostu jsem se vrátil zase do Chrudimi, ale tentokrát do SK Chrudim. Na konci dorosteneckého věku jsem se zde zapojil do trénování těch nejmenších fotbalistů a tahle práce s dětmi mě nakonec naplnila natolik, že se tomu věnuji až dodnes. Aktivně již fotbal nikde nehraji. Vzhledem k mému časovému vytížení to je nemožné.

Nový trenér „A“ týmu Jaroslav Veselý prohlásil, že nepřišel do Chrudimi dělat revoluci. Stejná otázka míří na tebe … přicházíš do mládeže dělat revoluci?

V první řadě chci propojit veškeré mládežnické kategorie jednotnou nastolenou koncepcí, kde si chci jasně definovat, co a v jaké kategorii (dorost, žáci, přípravky) budeme dělat a jakým způsobem se budeme chtít na hřišti skrz všemi kategoriemi prezentovat. Dalším cílem je stabilizovat personální obsazení v jednotlivých ročnících, protože fluktuace trenérů za poslední roky je u nás opravdu velká. Třetím a posledním mým úkolem je zkvalitnit spolupráci s partnerskými školami.

Chceme mít do budoucna v Chrudimi také fotbalovou akademii jako je například v Pardubicích nebo Hradci Králové?

My si půjdeme svou vlastní cestou. Zaměříme se na maximální masovost hráčů v našem oddíle. Chceme zde vytvářet takovou atmosféru, aby se kluci na každý trénink, zápas nebo turnaj těšili. Chceme, aby se kluci fotbalem hlavně bavili. Kdy jindy, než v mládežnických letech (směje se).

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.