Mládežnický zpravodaj č. 60

Co přinesl uplynulý týden?



MFK Chrudim - FK Ústí nad Labem 0:1 (0:1)

branky: 7. min. Houdek

sestava: Janůj, Vondrouš, Černý (46´ Skohoutil), Gregovský, Novák, Sedlák, Holub (85´ Holý), Musílek

(60´ Nykodým), Bauer (69´ Pilař), Látal, Vaško

hodnocení: Bohužel 7´ rozhodla o celém utkání. Hosté se prosadili po centru a následné hlavičce na vzdálenější tyč a poté již nikam nespěchali a trpělivě bránili výsledek. My jsme se sice do 4 šancí včetně nastřeleného břevna dostali, ale neprosadili jsme se. Naší hře chyběl klid, více nabídky a větší důraz v zakončení.



HRÁČI U-18:

Hlinsko - MFK Chrudim 0:1 (0:0)

branky: 61. min. Kozák

sestava: Tlustý J. – Rozsypal, Krška, Češka, Kühr – Brychnáč (Modrovič), Tlustý T, Wirkner (Vaníček), Mec (Šeda) – Kozák, Leníček

hodnocení: Po týdnu jsme nastoupili opět k okresnímu derby, tentokrát v Hlinsku to byl souboj o příčky nejvyšší. Domácí by se vítězstvím přiblížili v tabulce na bod k naší vedoucí pozici. My jsme naopak chtěli v tabulce vedení navýšit.

Od úvodních minut se domácí snažili dlouhými nákopy překonat naši středovou i obranou řadu a připravit si střelecké pozice pro útočníky. Dlouhé nákopy se nám ale dařilo odvracet a po získaných odražených míčích se nám dařilo vyrážet do rychlých přímočarých útoků. Aktivitou ve hře dopředu oplýval na pravé straně hlavně rychlonohý Leníček, bohužel ani jeden svůj průnik nezakončil gólově. Domácí v prvním poločase ohrozili naši branku nebezpečně pouze jednou, za to střelou do tyče zpoza šestnáctky přes hradbu těl. Naši nejvyloženější šanci neproměnil Wirkner, kdy z metru trefil domácího brankáře.

V úvodu druhého poločasu jsem domácí pustili našimi chybami do optického převahy. Z té domácí vytěžili pouze rohové kopy a jednu nemastnou střelu z ideální střelecké pozice. Zhruba od 55. minuty jsme začali opět přebírat aktivitu a získávat uzemní převahu. Po jednom z průniku dobře hrajícího Brychnáče jsme zahrávali přímý kop zpoza šestnáctky. K míči se postavil Kozák a střelou na zadní tyč otevřel skóre. V dalších minutách domácím začali docházet síly a my jme hru kontrolovali. Bohužel se nám nepodařilo vedení zvýšit, ač šance Leníčka, Vaníčka a střela Češky po brance hlasitě volaly. Závěr utkání jsme zvládli dobře i takticky a z Hlinska si odvezli důležité tři body.

Důležité utkání se silným nábojem derby jsme zvládli výsledkově, až na 10 minut v úvodu druhého poločasu, herně i takticky. Stejně jako v minulých utkáních byla ale naší slabinou efektivita a produktivita v koncovce. Zatímco v minulých utkáních nás neproměněné šance s ohledem na konečné skóre nemusely až tak mrzet, toto utkání bylo o jedné, dvou brankách a šest neproměněných tutových šancí by nás mohlo mrzet tuplovaně. Dobře jsme zvládali mezihru po zisku míče a vhodně měnili rytmus hry.



HRÁČI U-17:

MFK Chrudim - FK Ústí nad Labem 1:1 (0:1)

branky: 50. Pilař Šimon (pen.) - 22. Severa Vojtěch

sestava: Kobera – Hromek (75. Bleha), Nepovím, Lang, Moc – Holý, Vavřín, Tichý (80. Macháček) – Kumpan (75. Novotný V.), Pilař, Fojtů (80. Růžička)

hodnocení: Utkání jsme velmi dobře rozehráli, ale naše šance (Kumpan, Pilař, Tichý) jsme nevyužili a postupně jsme ztráceli půdu pod nohama, čehož soupeř dokázal využít a šel do vedení. My jsme se herně tentokráte trápili a ani nasazení nebylo na patřičné úrovni a podle představ. Po poločase jsme se zlepšili, vyrovnali jsme stav i hru, ale nedokázali jsme překlopit stav na svoji stranu. Naše domácí utkání se nám nedaří již opakovaně, je třeba na tom ještě do konce podzimu zapracovat a zlepšit se ve všech ukazatelích výkonu týmu.

FOTOGALERIE KLANG: https://bit.ly/2X7wwb3



HRÁČI U-16:

FC Nový Hradec Králové - MFK Chrudim B 2:3 (1:1) Pen: 1:3

branky: 36. Veselka Jonáš, 70. Veselka Jonáš - 11. Gering Adam, 77. Gering Adam

sestava: Kolbaba - Tůma, Reinberg, Sedlák L. - Holeka, Kaválek - Gocman, Rešetár, Bíško - Valenta, Gering (Sloup, Kaiser)

hodnocení: Utkání na hřišti druhého celku tabulky jsme věděli, že bude velmi těžké. Do utkání jsme vstoupili tak jako vždy, aktivně, na soupeři bylo vidět, že bude hrát zodpovědně a snažit se nás překonávat brejkovými situacemi. My nastavili jiné rozestavení, což nám z počátku vycházelo.

Díky vysokému napadání jsme se hned v úvodu utkání dostali do vedení, kdy domácí obránce při odkopu trefil Geringa a míč doputoval do sítě. Vysoké napadání se tak ukázalo jako lék na dlouhé odkopy. Poté jsme až do 30' zcela kontrolovali hru. Bohužel se poté soupeř dostal do ojedinělé šance a dokázal jí proměnit a od té doby mu narostla křídla. Hráči Nového Hradce byli všude první, my se nedokázali dostat do hry, chyběla nám dynamika, byli jsme jak opaření.
V poločase jsme si ukázali jak zkusíme vyzrát na zodpovědnou hru soupeře. Udělali jsme nějaké změny a snažili se navzájem nahecovat k lepšímu výkonu.
Do druhého poločasu jsme ale nevstoupili dobře, byli jsme nervózní, nedokázali jsme držet míč a dostat soupeře pod tlak a tak nás soupeř potrestal a dostal se do vedení. 2:1. v tu chvíli jsme se probudili, soupeře jsme zavřeli u jeho pokutového území a hrozili jsme z šancí. Bohužel jsme velmi často finální fázi řešili zbrkle. Poté jsme díky důrazu dokázali vyrovnat a dostávat se do dalších šancí, které jsme bohužel neproměnili. V 83' jsme měli možnost utkání rozhodnout, avšak Gering tuto možnost z pokutového kopu po jasném nedovoleném zákroku na Valentu nevyužil.
V penaltovém rozstřelu jsme pak byli lepším týmem a dokázali jsme získat bod navíc do tabulky. Závěrem je potřeba říct, že až na 2 pasáže utkání jsme hráli velmi dobře, bohužel jsme si nedokázali poradit s finální fází.
Hořkou pachuť na utkání mělo chování domácích funkcionářů, kterým nebylo hanba sprostě vykřikovat na rozhodčího, který je dokonce musel již v prvním poločase uklidňovat. Další obětí jejich sprostých a hrubých slovních útoků se stal náš trenér, toto vše bylo hodně daleko za hranicí slušného chování a také za hranicí chování, které by se mělo na utkáních mládeže objevovat.



HRÁČI U-15:

MFK Trutnov - MFK Chrudim 0:1 (0:0)

branky: 70. Bažout Dominik

sestava: Zavřel - Procházka, Koutský, Mrázek – Bažout, Kohout, Bauer, Zářecký, Stavinoha – Malý, Uhlíř (Střídali: Spálenský, Poborský, Horký, Holčapek, Dvořák)

hodnocení: V Trutnově jsme sehráli náročné utkání. My jsme se prezentovali lepší kombinační hrou. Po většinu utkání jsme měli míč pod kontrolou a určovali tempo hry. Dařila se nám přechodová fáze, ale problémy jsme měli ve hře před pokutovým územím a uvnitř. Soupeř se více zaměřoval na obranné činnosti. Útočnou fázi řešil jednoduše se snahou o rychlý protiútok. Za bojovnost a fotbalovost jsme byli nakonec odměněni vstřelením branky a ziskem tří bodů.

FOTOGALERIE BAŽI-FOTO: https://bit.ly/3AAjMHL



HRÁČI U-14:

MFK Trutnov - MFK Chrudim 0:2 (0:0)

branky: 44. Průša Marek, 52. Kusý Matěj

sestava: Fogl – Daniel (54´ Novák), Hilbert, Růžička A., Branda – Dvořák (54´ Nejedlý), Vaško, Kusý (62´ Sadílek), Průša (54´ Moravec) – Vrančík, Tesař

hodnocení: V Trutnově jsme se prezentovali velmi kompaktním a oproti minulému týdnu kvalitním běhavým výkonem. Od začátku až do konce jsme se snažili o konstruktivní a kombinační hru, šla nám výstavba hry už od brankáře. Kluky jsme nabádali k velké aktivitě, pohybu bez míče a dobrému výběru místa. Domácí rozehru jsme chtěli zachytávat už od rozehry. Všechno toto pak bylo výsledkem, že jsme měli několik dobrých náznaků šancí. V prvním poločase jsme je ještě nevyužili, ale v druhém již ano. Měli jsme velmi kvalitní vstup, který korunoval vedoucí brankou Marek, po vybojovaném míči od Lukáše D. Druhou branku vstřelil Matěj po kombinaci středem hřiště a kvalitním zakončením na přední tyč. Vzápětí mohl po perfektním úniku přidat třetí branku Kryštof, ale proti byla štangle domácí branky. Ke konci zápasu naše tempo trochu opadlo, ale utkání jsme bez problémů dovedli do vítězného konce.

Kluky za svoji pracovitost a přístup k utkání v dnešním zápase velmi chválím.



HRÁČI U-13:

FC Slavia Hradec Králové - MFK Chrudim 1:21 (0:7)

branky: 71. Macek Jan - 4. Rychtařík David, 6. Suchánek Adam, 13. Rychtařík David, 15. Rychtařík David, 30. Rychtařík David, 33. Šustr Jakub, 36. Vágner Vojtěch, 51. Semerád Tomáš, 55. Suchánek Adam, 58. Semerád Tomáš, 62. Polák Alex, 63. Kurštejn Dominik, 72. Rychtařík David, 73. Suchánek Adam, 74. Rychtařík David, 76. Vágner Vojtěch, 78. Vágner Vojtěch, 81. Semerád Tomáš, 86. Vágner Vojtěch, 89. Kaška Tomáš, 90. Semerád Tomáš

sestava: Dušek, Kaška, Kurštejn, Lorenc, Polák, Rychtařík, Semerád, Suchánek, Strnad, Šustr, Tomašov, Tichý, Vágner

hodnocení: Neděle byla opět ukázková, co se počasí týká. Opět nás malinko potrápila marodka a výpomoc starším. Co se utkání týká, bylo na klukách vidět nadšení a chuť si zahrát a to se nám i v zápase dařilo. První třetina udala průběh a vývoj zápasu. Soupeř byl nabuzený a chtěl urvat první vítězství, my, ale posilněni výhrou PU s Pardubicemi jsme si do zápasu přenesli, kombinaci, rozehrávku, agresivitu a chuť vyhrát. V zápase se nám dařila kombinace a soupeře jsme zamkli na jeho polovičce. Až na pár akcí se soupeři nepodařilo prolomit hráz. Kluci ukázali, že pokud udrží tah na branku, agresivitu a týmovou hru, dokáží s lehkostí zakončit. Kombinace nás zdobila všechny třetiny, nenechali jsme se ošálit rychlým vedením a stále jsme bojovali jako by byl stav stále 0:0. Kluci si vítězství zasloužili a konečný stav odpovídá předvedené hře 1:21.

Co nám však zápas ukázal? Je třeba ještě zapracovat na střelbě a finální přípravě balónu, než se pustíme do zakončení. Více klidu v situacích, kdy jdeme do přečíslení. Zároveň zpřesnit finální přihrávku a její razanci.


PU: FK Pardubice U12 - MFK Chrudim 6:13

Sestava: Dušek, Dvořák, Kurštejn, Novák, Lorenc, Polák, Rychtařík, Semerád, Suchánek, Šustr, Tomašov, Tichý, Vágner, Vencl

branky: Rychtařík 3, Dušek 3, Vencl 3, Semerád, Suchánek, Kurštejn, Dvořák

Tentokráte nás prověřil velmi dobrý soupeř, letos ještě neporažený, a to ani ve své věkové kategorii, tak ani od soupeřů věkově stejně jako my. Věděli jsme, že to nebude jednoduché, ale chtěli jsme zvítězit a k tomu mohla pomoci pouze zodpovědná hra a chuť vyhrát. Na klucích bylo vidět hned od začátku, že chtějí vyhrát a ukázat, že umí hrát fotbal. Hned od začátku jsme soupeře vysoko napadali a snažili se narušit jeho rozehrávku, což se nám dařilo a soupeř tím byl velmi zaskočen. Současně jsme hráli i do těla a kombinační hrou se dostávali do šancí. Několikrát se nám podařilo narušit rozehrávku soupeře tak, že jsme z toho po pár nahrávkách dali gól. Soupeř nám však ukázal, že pokud se poleví a nezůstaneme v nastaveném trendu / tempu hry, tak nás velmi rychle potrestá. Kluci ukázali velmi dobrý výkon, který byl korunován krásným výsledkem 6:13. Soupeři moc děkujeme za super hru, plnou krásných fotbalových momentů.

Co nám zápas ukázal? Víme, že můžeme hrát s každým soupeřem a ukázat, že nám fotbal jde, zároveň, že máme vyspělý tým, který každým odehraným zápasem roste. Máme ale i tak na čem pracovat a neusnout na vavřínech.



HRÁČI U-12:

FC Slavia Hradec Králové - MFK Chrudim 2:12 (1:5)

branky: 4x Marek Uhlíř, 2x Radim Čapka, 2x Tadeáš Barvík; po gólu přidali Šimon Ficek, Filip Svoboda, Matouš Wenzl a Filip Drbal

sestava: Šimon F. – Vít Z., Radim Č., Lukáš K., Patrik Z, David L., Filip Sv., Pedro Lucas D. A. R., Matouš W., Marek U., Pavel S., Tadeáš V., Tadeáš B., Filip Dr.

hodnocení: K dalšímu mistrovskému utkání jsme zajížděli na hřiště Slavie Hradec Králové. Kluky jsme již v kabině nabádali k tomu, aby soupeře nepodcenili, i když postavení v tabulce klukům napovídalo, že by měli zápas zvládnout. Ale my moc dobře víme, jak to může být zavádějící.

V každé třetině od nás kluci obdrželi dílčí úkoly, které měli během jednotlivých třetin plnit. Některé z těchto úkolů se klukům dařilo plnit lépe jiné o něco hůře. Zápas se odehrával tak trochu jako na „horské dráze“ a to hlavně herně. Byly úseky hry, kdy se kluci snažili hrát tak, jako to předvádí na trénincích. Tyto úseky se bohužel střídali dost pravidelně s herním projevem kluků, kdy šla kvalita zápasu rapidně dolů a spíše jsme se přizpůsobili hře soupeře. Výsledkově kluci utkání zvládli, jen je škoda, že jsme v koncovce nezachovali větší klid a neukázali větší hladovost po gólech. Příležitosti jsme na to měli, ale v některých chvílích byla až „trestuhodné“ jak jsme s vytvořenými šancemi naložili. Z našeho pohledu měl zápas skončit daleko větším gólovým rozdílem. Hráčem utkání byl trenéry zvolen David Letocha.

I přesto klukům gratulujeme k výsledkově zvládnutému utkání. A pokusíme se společně dále pracovat a zkvalitňovat náš herní projev. Jestli se nám to podařilo prověří v sobotu 16.10.2021 kluci z FC Hradec Králové, které přivítáme od 14:30 na domácím „pažitu“.



HRÁČI U-9:

Dne 6.10 jsme se v areálu Háječek v Hradci Králové účastnili
kvalifikačního turnaje Poháru mládeže (dříve Ondrášovka cup).
V jedné skupině po osmi mužstvech se hrálo každý s každým.
Hráli jsme s těmito výsledky:
MFK Chrudim - 1.FC Žamberk 1:1
MFK Chrudim - FK Spartak Choceň 4:4

MFK Chrudim - FK Pardubice 1:2
MFK Chrudim - FC Hradec Králové 4:1
MFK Chrudim - SK Vysoké Mýto 3:2
MFK Chrudim - MFK Trutnov 9:1
MFK Chrudim - FK Náchod 5:1



Celkové pořadí:
1. FK Pardubice, 2. FK Spartak Choceň, 3. MFK Chrudim
4. FC Hradec Králové, 5. SK Vysoké Mýto, 6. 1.FC Žamberk
7. FK Náchod, 8. MFK Trutnov



Kluci tímto výsledkem postoupili na závěrečný celorepublikový turnaj
Poháru mládeže a mohou se těšit na utkání s těmi nejlepšími. Tímto jim

gratulujeme k velkému úspěchu...

Fotogalerie

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.