Mládežnický zpravodaj č. 58

Co přinesl uplynulý týden?


HRÁČI U-19:

FK Admira Praha - MFK Chrudim 2:2 (2:1)

Branky: 5. Ouředníček Lukáš, 37. Mráz Jakub - 13. Vaško Jakub, 58. Straka Jaroslav

Sestava: Janůj, Novák, Gregovský, Vaško, Holub (56´ Černý), Vondrouš, Leníček, Bauer, Musílek (56´ Skohoutil), Straka (90´ Češka) Mec, Sedlák, Leníček (87´ Krška)

Hodnocení: Hned v páté minutě inkasujeme po standardní situaci. Po rozehrávce šel Roman Musílek sám na brankáře, ale svou šanci neproměnil. Ve 13´ bylo vyrovnáno, kdy si Kuba Vaško našel centr Davida Bauera. Ve 30´ se domácí dostali do rychlého protiútoku, ale střelu na bližší tyč Janůj zneškodnil. Ve 37´ šla Admira do vedení, kdy se střelou ze střední vzdálenosti prosadil Jakub Mráz. Těsně před poločasem kontrujeme únikem Daniela Nováka, ale bohužel jeho střela se nevešla mezi tři tyče.

V 58´ jsme opět vrátili výsledek do remízového stavu, kdy nápaditou přihrávku Skohoutila zužitkoval Straka. Rozhodnout jsme mohli čtvrt hodiny před koncem, ale samostatný nájezd Mec neproměnil a následnou prázdnou branku Straka bohužel také netrefil. Vzávěru utkání jsme čelili několika trestným kopům, ale další branku jsme si již vstřelit nenechali.

V psychicky náročném utkání jsme tak získali bod, který má vzhledem k okolnostem cenu zlata.



HRÁČI U-18:

Ústí nad Orlicí - MFK Chrudim 0:4 (0:2)

Branky: 16. Holub Denis, 23. Šimek Matěj (vl.), 81. Krška Daniel, 85. Brychnáč Jan

Sestava: J.Tlustý - Rozsypal , Krška , Černý , Kühr ( 65. Modrovič) - Holub ( 65. Šebek ) , Češka , Vích , Brychnáč -Skohoutil , T.Tlustý

Hodnocení: Další mistrovský zápas jsme zvládli výsledkově dobře . Začátek jsme zvládli dobře a brzy jsme vstřelili dva góly , ale domácí to nezlomilo a nic nám nedali zadarmo , navíc jsme polevili v pohybu a chyběla nám i přesnost . Sice jsme měli další šance , ale další branky jsme přidali až v posledních deseti minutách a tím zápas definitivně rozhodli . Do dalších zápasů si musíme uvědomit , že musíme zodpovědný po celý zápas .



HRÁČI U-17:

FK Admira Praha - MFK Chrudim 1:5 (1:3)

Branky: 41. Kohoutek Leoš - 8. Novotný Vojtěch, 13. Pilař Šimon, 23. Novotný Lukáš, 69. Smutný Michal, 83. Smutný Michal

Sestava: Kobera – Hromek, Nepovím, Lang, Bleha – Moc (65. Smutný), Vavřín, Tichý, Novotný L.

– Pilař (30. Holý), Novotný V.

Hodnocení: Další ze série venkovních utkání jsme začali velmi dobře, ale po 30 minutách jsme nepochopitelně ubrali ve všech atributech hry a tak domácí snížili stav, místo abychom ho my navýšili. Po pauze nám 10 minut trvalo, než jsme se vrátili k výkonu z úvodu utkání, který jsme korunovali dalšími brankami a také spoustou nevyužitých příležitostí. Premiéru mezi tyčemi měl Matěj Kobera a po dlouhém zranění se nám vrátil Michal Smutný.



HRÁČI U-16:

SK Dobruška/TJ Spartak Opočno - MFK Chrudim B 0:14 (0:4)

Branky: 9. Valenta Adam, 12. Valenta Adam, 17. Zahradník Marek, 45. Valenta Adam, 47. Valenta Adam, 55. Rešetár Dominik, 60. Růžička Jan, 63. Valenta Adam, 66. Valenta Adam, 73. Valenta Adam, 77. Valenta Adam, 81. Spálenský Michal, 82. Reinberg Pavel, 83. Spálenský Michal

Sestava: Sedlák O. - Gocman (57. Poborský), Reinberg, Tůma (61. Ledvina), Růžička - Vaníček - Sloup (46' Spálenský), Rešetár (K), Bíško, Zahradník (46' Sedlák) - Valenta

Hodnocení: Další týden a další zápas tentokrát se souklubím Dobrušky a Opočna. Do utkání jsme chtěli vstoupit jako vždy aktivně a ukázat že i na krásném areálu v Dobrušce jsme doma. To se nám ale první poločas vůbec nevedlo. Hráli jsme pomalý fotbal bez přesnosti a především bez nějakého lepšího nápadu. A tak jsme o poločase vedli jen 4:0 po hattricku Valenty a jedné přesné trefě Zahradníka.
Do druhého poločasu jsme po menší "bouři" v kabině a dvou změnách nastoupili jako úplně jiný tým. Hráči najednou předváděli pohledný kombinační fotbal plný nápadů, který znamenal, že soupeř do konce utkání kapituloval ještě 10x. Kromě Zahradníka a Valenty jehož gólový účet se zastavil na čísle 8 se trefil ještě Rešetár, Ružička, Reinberg a 2x Spálenský, hráč U15 pro kterého to byli premiérové branky v dorostenecké soutěži. Z U15 nás ještě doplnil, a svůj premiérový start v mladším dorostu si odbyl, Tomáš Poborský.
Na závěr chceme poděkovat našim hráčům za výkon především v druhém poločase a zmínit i snahu domácích o inkasování menšího počtu branek tím, že postupně za druhý poločas přidávali minuty na časomíře, že jsme dospěli k situaci že v 77. minutě svítilo na tabuli minuta 90. . Nicméně rozhodčí si byl vědom toho, že si čas hlídáme.

FOTOGALERIE: https://bit.ly/2Y2nDjI


HRÁČI U-15:

SK Vysoké Mýto - MFK Chrudim 1:4 (0:1)

Branky: 45. Drobný Lukáš - 27. Kumpan Adam, 42. Kumpan Adam, 49. Bažout Dominik, 64. Kumpan Adam (pen.)

Sestava: Zavřel - Procházka, Koutský, Mrázek – Bažout, Kohout, Bauer, Zářecký, Kumpan – Malý, Horký (střídání: Kolbaba, Spálenský, Henderson, Novák, Poborský, Uhlíř)

Hodnocení: Věděli jsme, že nás nečeká lehký zápas. Soupeř hrál po celé utkání jednoduchý fotbal. Útočnou fází řešil nákopem na útočníky a nijak si nekomplikoval ani hru v obranné fázi, kterou řešil jednoduchým odehráním, zakopnutím míče. I přesto, že jsme toto řešili, nedokázali jsme na to zareagovat a soupeře přehrát "naší" hrou. Ve druhém poločase jsme sklouzli ke zbrklosti, nekoncentrovanosti a zbytečným nákopům a tím okamžité ztrátě míče. Nebyli jsme po celé utkání schopni souvislé kombinace a kvalitní přípravě předfinální a finální fáze. Navíc jsme nedůrazně řešili obranné standartní situace a zbytečně dostávali soupeře do šancí. K tomu se přidal špatný výkon některých hráčů. Utkání jsme i přesto výsledkově zvládli. Ne každý zápas vyjde podle představ. Ale i tak jsme k vítězství měli dojít lepším herním projevem. Rozhodně na to máme.

FOTOGALERIE: https://bit.ly/3zPNWGr



HRÁČI U-14:

SK Vysoké Mýto - MFK Chrudim 2:4 (1:3)

Branky: 22. Grůz Tomáš, 57. Horáček Jan - 7. Beránek Martin, 9. Kusý Matěj (pen.), 16. Novák Matyáš, 52. Novák Matyáš

Sestava: Fogl – Holčapek, Hilbert, Daniel, Vaško – Dvořák (61´ Sadílek), Novák, Kusý, Beránek (42´ Krbálek) - Průša (49´ Nejedlý), Tesař

Hodnocení: V neděli jsme sehráli utkání ve Vysokém Mýtě. Celý týden jsme počítali jen ztráty z řad hráčů, proto jsme rádi za výpomoc Filipa a Matyho z 2007 a Lukyna z 2009.

Začátek jsme měli výborný a aktivní hrou jsme se dostávali do zakončení, první branku vstřelil Martin, druhou z penalty Matěj, třetí přidal Maty po pěkné kombinační akci na pravé straně. Bohužel jsme pak trochu usnuli na vavřínech a domácí snížili. Naše šance jsme již nevyužili, domácí se snažili vrátit do hry, tak to byl spíše boj o střed hřiště.

Do druhého poločasu jsme vstoupili trochu ospale, proto jsme byli rádi za krásnou brankovou střelu Matyho. Poté jsme měli ještě několik příležitostí, ale nic se neurodilo, a tak přišel trest v podobě snížení. Posledních 15 minut už byla spíše taková bramboračka. Někteří kluci se opět vydali ze svých sil, vesměs všichni odehráli dobře a to co jsme od nich chtěli a očekávali. Za týden doma přivítáme soupeře z Třebše, určitě se na něj dobře připravíme.



HRÁČI U-13

FK Čáslav - MFK Chrudim 3:2 (0:0)

Branky: 10. Ozank Tobias, 50. Klinkáček Filip, 60. Černý Daniel - 20. Dušek Vojta, 40. Kaška Tomáš

Sestava: Dušek, Mazal, Kaška, Polák, Rychtařík, Tomašov, Vágner, Vencl, Strnad, Koblížek, Semerád

Hodnocení: Tentokrát nás čekal soupeř ze spodní řady tabulky, o to byla i větší motivovanost přehrát soupeře a ukázat, že se nám v poslední době daří. Bohužel už v týdnu jsme se museli popasovat se zraněními a nemocemi. Což nás dost omezovalo v tom, kdo opravdu nastoupí k zápasu a kdo bude na 100 % fit. Ještě při rozcvičce se nám bohužel zranil brankář, a tak už zdecimovaná sestava dostala velký zásah a to jsme ještě nezačali hrát. Kluci i při rozcvičce ukázali, že hrát chtějí a tomu dali vše co mohli, za brankáře v průběhu zápasu zaskočili Polák a Tomašov, za to patří klukům i velký dík, že neměli strach jít do brány a ukázali tak, že v bráně máme velkou konkurenci. První poločas jsme na soupeře vlétli a dostali ho pod tlak, což nám dalo i několik šancí, soupeř si sám žádnou nevytvořil, ale bohužel nás díky individuální chybě potrestal, prvním gólem. Kluci ještě v prvním poločase dokázali odpovědět a hru vyrovnat, pěknou kombinací a přihrávkou se do zakončení dostal Dušek a překonal brankáře soupeře. V druhém poločase to bylo opět stejné akorát s tím rozdílem, že se nám podařilo vstřelit branku po zdařilém brejku Kašky. Soupeře to ale nepoložilo a za nedlouho vyrovnal a z následného přímého kopu zvýšil na konečných 3:2. Třetí třetina už žádný gól nepřinesla a bohužel kluci se nechali strhnout hrou soupeře a přizpůsobili se mu. Co nám zápas ukázal, že je nutností zapracovat na disciplíně a chuti hrát až do konce. Více si věřit při přebrání míče, zlepšit první dotek a být důrazní na balónu. Tentokrát soupeř chtěl vyhrát více než my.



HRÁČI U-12

FK Čáslav - MFK Chrudim 4:3 (1:1;1:0;2:2)

Branky: 2x Marek Uhlíř, Pedro Lucas De Aguiar Ribeiro

Sestava: Šimon F. – Šimon R., František Ř., Radim Č., Lukáš K., Patrik Z. © , Marek Ch., Filip Sv., Pedro, Matouš W., Marek U., Pavel S., Tadeáš B., Tadeáš V., Jakub M., Vít Z.

Hodnocení: V neděli 26.9.2021 jsme se dopoledne sešli v Čáslavi, kde jsme odehráli další mistrovský zápas.

První minuty zápasu nasvědčovali tomu, že nás čeká vyrovnané utkání, které můžou rozhodnout detaily. My jsme se po dobrém důrazu a dohrání situace Márou U. dostali do vedení. Domácí do konce třetiny dokázali srovnat. V druhé třetině bylo k vidění několik šancí na obou stranách, ale gólově se dokázali prosadit pouze domácí a ujali se vedení 2:1. Nutno podotknout, že náš herní projev v první a druhé třetině nebyl zcela ideální. Ve třetí třetině se výkon kluků výrazně zlepšil. A kdyby konečné skóre zápasu bylo 6:8 z pohledu domácích, tak se nikdo nemůže divit. My jsme se dostali minimálně do pěti 100% šancí, které se nám bohužel nepodařilo proměnit. A bohužel na tuto „nemohoucnost“ jsme nakonec doplatili a odjeli jsme z Čáslavi s těsnou prohrou 3:4. Hráčem utkání byl zvolen dvougólový střelec Marek Uhlíř.

Klukům chceme poděkovat za výkon, zejména ve třetí třetině, který již snesl v jistých ohledech měřítko soutěže, kterou kluci hrají. Je ovšem důležité, abychom se aktivní hrou prezentovali celých 90 minut, nikoliv jen posledních 25-30minut. Protože, ne vždy se podaří dohnat náskok, který soupeři svou pasivní hrou nabídneme. Proto nebudeme chtít usnout na vavřínech a budeme se snažit poctivě pracovat na trénincích, tak abychom se co nejlépe připravili na další zápas, který odehrajeme v sobotu na domácím hřišti proti Spartě Kolín.



HRÁČI U11 a U10: https://bit.ly/3AQmVnL


HRÁČI U9: https://bit.ly/3kVo2x3


HRÁČI U8: https://bit.ly/2ZJLuoR


Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.