Mládežnický zpravodaj č. 57

Co přinesl uplynulý týden?

HRÁČI U-19:

FK Meteor Praha VIII B - MFK Chrudim 1:2 (0:0)

Branky: 48. Bradáč Filip - 69. Straka Jaroslav, 88. Skohoutil Patrik

Sestava: Janůj, Nykodým (80´ Vondrouš), Gregovský, Vaško, Holub (65´ Novák), Sedlák, Leníček (65´ Skohoutil), Gerhart, Musílek, Bauer, Straka (90´ Pilař)

Hodnocení: Celý zápas měl stejný děj. My jsme dobývali domácí svatyni, domácí zase vsadili na pevnou defenzívu a smrtící protiútoky. Na průběh utkání jsme se připravovali, ale naše řešení vyložených příležitostí bylo žalostné. Hvězdu utkání jsme udělali z domácího brankáře Vaška Valína, který nás svými zákroky přiváděl k šílenství. Když nám zkraje prvního poločasu domácí vstřelili první branku utkání, bylo nám ještě hůř. V 69´ jsme se přeci jen dočkali, když naše střelecké trápení ukončil Jarda Straka. V 88´ jsme dokonali obrat, kdy se krásně trefil střídající žolík Patrik Skohoutil a domů jsme si odvezli další 3 cenné body do tabulky.

FOTOGALERIE: https://bit.ly/39sQkbC


HRÁČI U-18:

MFK Chrudim - Letohrad 8:0 (5:0)

Branky: 8. Wirkner Dominik, 15. Mec Matouš, 17. Wirkner Dominik, 21. Tlustý Tomáš, 34. Tlustý Jakub (pen.), 47. Mec Matouš, 75. Vích Matyáš, 80. Černý Štěpán (pen.)

Sestava: Tlustý J. – Rozsypal, Černý, Krška (Modrovič), Tlustý T. – Tuček (Kühr), Češka, Vích, Brychnáč (Šebek) – Mec, Wirkner

Hodnocení: Postavení obou týmů v průběžné tabulce předpovídalo jednoznačnou záležitost.

Od úvodních minut se předpoklad začal naplňovat. Hosty jsme přikovali na obranou polovinu a začali jsme střelecky naplňovat ošidnou roli favorita.

Náš výkon postupně klesal s přibývajícími brankami v síti soupeře.

Od první minuty jsme chtěli praktikovat vysoký presink, ne vždy jsme ho ale praktikovali. Hosté za celé utkání naši branku neohrozili, druhý poločas se odehrával výhradně před šestnáctkou hostů. Naše dobývání přehuštěného prostoru přineslo pouze 8 branek protože naše přípravná kombinace byla často pomalá a nepřesná, zakončení laxní.



HRÁČI U-17:

FK Meteor Praha VIII B - MFK Chrudim 3:2 (0:0)

Branky: 67. Sýkora Šimon, 73. Kolesničenko Viktor, 78. Autrata Jan - 69. Vavřín Marek, 84. Vavřín Marek

Sestava: Špánik – Bleha, Vondrouš, Lang , Macháček (46.Hromek) – Moc (70. Smutný), Nepovím (80. Holeka) , Tichý, Novotný L., (60. Vavřín) – Pilař, Čada (70. Novotný V.)

Hodnocení: I v tomto období lze hrát na UMT, takže v rámci „zvykání si“ byl první poločas plný nepřesností, nějaké náznaky možností jsme měli, ale pouze Čada z otočky nastřelil břevno. Po přestávce se naše hra zvedla, byli jsme dominantní i nebezpeční pro branku domácích, ale nedokázali jsme možnosti zužitkovat a vstřelit úvodní branku ( Moc, Pilař, Čada ).A tak po lehkovážnosti uprostřed hřiště přišel trest. Hned z rozjezdu jsme ale dokázali srovnat krok a opět jsme měli možnosti, ale dvě hrubky během minuty nás celkem uzemnily. Dokázali jsme zvednout hlavu, Vavřínem opět snížit, ale vyrovnat se nám už nepodařilo, i když jsme nastřeli tyč ( Vondrouš ), měli velké šance ( Pilař a Novotný V. ) i několik závarů po standardních situacích, kde jsme byli málo pohotoví.

Dostali jsme do hry dva rekonvalescenty ( Lang, Smutný ), ale zase máme bohužel zlomeninu ruky ( Čada ), přejeme všichni brzké uzdravení.

FOTOGALERIE: https://bit.ly/2ZksDAq



HRÁČI U-16:

MFK Chrudim – FC Slavoj Vyšehrad 4:1 (1:0)

Branky: 39' Horák, 63' Šebek, 78' Zahradník 82' Gering - 85' Soupeř

Sestava: Sedlák O. – Gocman (46' Tůma), Vaníček, Kaválek, Kaiser (74' Gocman) – Bíško – Horák (57' Sloup), Rešetár , Zahradník (46' Gering), Šebek (74' Zahradník) – Valenta (74' Ledvina)

Hodnocení: Ve středu 15. 9. jsme odehráli přípravné utkání s divizním kádrem pražského Vyšehradu na hřišti v Zaječicích.

Úvod zápasu všem ukázal, že oba týmy chtějí hrát fotbal, a že naše mužstvo čeká konečně zápas v podobě prověrky, který všem ukáže, jak naše mužstvo pracuje v trénincích. Soupeř bojoval, snažil se kombinovat, ale jediný bohužel pro ně jediný způsob jak se dostávat za naši obranu byly buďto chyby naši defenzívy nebo jednoduchý nákop za obranu. S tímhle vším si ale nakonec naše obrana poradila společně s brankářem Sedlákem, který nakopnuté míče s přehledem sbíral. My jsme využívali křídelních prostorů a hlavně skvělé práce Valenty. Když už jsme se dostali do vápna nepřicházelo vhodné řešení, jež by vedlo k brance. Až do 39. Minuty, kdy Bíško krásnou průnikovou přihrávkou našel Horáka a ten střelou na zadní tyč určil poločasový výsledek 1:0.

Do druhého poločasu jsme šli s tím, že chceme přidat pojistku a hlavně ukázat soupeři, kdo je lepším týmem. Příchodem Geringa se nám lehce změnil styl hry a hlavně jsme přidali na důrazu, který nám v prvním poločase lehce chyběl. V 63. minutě po akci z pravé strany a následném centru Valenty se ve vápně uvolnil Šebek a střelou mezi nohy zvýšil na 2:0. O 15 minut později v minutě 78. minutě se po individuální akci Sloupa a jeho následné přihrávce do prázdné brány trefil Zahradník. V 82. Minutě se snažil zahrozit soupeř, ovšem nepochodil na středních záložnících a po krásné spolupráci Tůma – Gering zvýšil druhý jmenovaný na 4:0. O 3 minuty později se z jediné akce v druhém poločase po nedorozumění našich obránců trefil i soupeř a upravil tak stav na konečných 4:1.

Za výkon v druhém poločase jsme si vítězství zasloužili, hráli jsme pěkný kombinační fotbal a za to musíme hráče pochválit.

Soupeři děkujeme za kvalitní prověrku naší práce, podobné utkání se budeme snažit i nadále vmísit do našeho programu.

Na závěr musíme poděkovat fotbalovému oddílu FC Zaječice za perfektně připravené hřiště, kabiny a také za perfektní diváckou kulisu, jež vedla ke skvělé atmosféře po celý zápas.


MFK Chrudim - TJ Sokol Malšova Lhota /FC Slavia HK B 10:0 (6:0)

Branky: 9. Kaválek Aleš, 13. Zahradník Marek, 21. Rešetár Dominik, 24. Valenta Adam, 26. Bíško Vojtěch, 33. Sloup Aleš, 50. Valenta Adam, 58. Gering Adam, 69. Valenta Adam, 89. Valenta Adam

Sestava: Sedlák O. (46' Kolbaba) - Tůma (67' Ledvina), Kaválek, Reinberg, Kaiser (67' Spálenský) - Vaníček - Sloup (46' Gering), Rešetár (K), Bíško, Zahradník - Valenta

Hodnocení: Další ze série pro nás "taktických" utkání jsme odehráli na stadionu Za Vodojemem. K utkání jsme přistoupili aktivně, snažili jsme se hledat alternativy v rozehrávce a být kreativní. Bohužel jsme nedokázali pracovat dostatečně rychle s míčem, zrychlovat hru a tím otevírat více prostorů pro průnikové přihrávky. Celý první poločas jsme navíc hráli bez emocí, což rozhodně nechceme!

Druhý poločas jsme začali hru zrychlovat, hráli jsme na větší riziko vzadu a dovolovali si individuální průniky. Výsledkem toho bylo jednoznačné vítězství se soupeřem, který také své šance měl, hlavně po našich chybách v dostupování. Soupeři děkujeme za aktivní výkon, kdy nezaparkoval autobus u vlastního pokutového území. Našim hráčům děkujeme za aktivní přístup, dále budeme pracovat na zlepšení frekvencí hry.



HRÁČI U-15:

MFK Chrudim - FK Čáslav 5:0 (3:0)

Branky: 24. Bauer Josef, 25. Bauer Josef, 39. Bauer Josef, 61. Kumpan Adam, 74. Kumpan Adam

Sestava:

Hodnocení: BUDE DOPLNĚNO POZDĚJI



HRÁČI U-14:

MFK Chrudim - FK Čáslav 1:4 (1:1)

Branky: 25. Průša Marek - 29. Medlen Radek, 60. Šic Marek, 68. Vilímek Matěj, 79. Šanc Marek

Sestava: Fogl – Hilbert, Daniel, Juriček, Novák (41´Sadílek) – Moravec (54´ Juris), Poborský (54´ Rychtařík), Kusý (65´ Nejedlý), Beránek – Průša (54´ Lorenc), Tesař (65´ Dvořák)

Hodnocení: Poslední dobou nám to moc nejde a vůbec se nebudeme vymlouvat na nemoci, zranění a podobně. Jediné, co pomůže, je vrátit se k poctivé práci při tréninku a poté v zápase. Jinak se to nezmění. Věřím, že to kluky mrzí, mě možná víc než je, ale odmakat to při zápase musí oni… Jsou tam dobré věci, jak do útoku, tak do obrany, ale chybí mi tam více chuti, dravosti, větší nadšení.

Tohoto zápasu je škoda, ale musíme jít dál a připravit se na příští utkání, které odehrajeme v neděli ve Vysokém Mýtě.



HRÁČI U-13:

MFK Chrudim - TJ Svitavy 5:1 (3:1)

Branky: 6. Dvořák Lukáš, 51. Dvořák Lukáš, 17. Novák Filip, 24. Rychtařík David, 85. Vencl Filip - 10. Mužík Vojtěch

Sestava: Čapka, Dušek, Dvořák, Lorenc, Mazal, Kaška, Novák, Polák, Rychtařík, Tomašov, Vágner, Vencl, Strnad

Hodnocení: Nyní nás čekal vyrovnaný soupeř ze Svitav. Od začátku jsme věděli, že to nebude jednoduchý boj i vzhledem k marodce, která nás trápí a že zápas bude plný osobních a tvrdých zákroků. Kluci se do zápasu a do soupeře zakousli hned od začátku a postupnou hrou od brankáře se nám dařilo vytvářet příležitosti a zároveň se ujmout vedení. První gól nám vlil do žil mnoho sil, ale nepodařilo se nám dát druhý gól, ale za to soupeři ano. To bylo pro kluky vyburcování a znovu přešli do kombinační hry a dali druhý gól. Na hře bylo vidět, jak jsou kluci hladoví po balonu a dokážou si najít prostor pro náběhy a lehkou přihrávkou se prokombinovat až k zakončení do brány soupeře. První třetina skončila 3:1. V tempu jsme však nepolevili a v druhé i třetí třetině jsme přidali další gól a výsledek, tak byl pro nás 5:3. Kluci si zaslouží velkou pochvalu za celkovou předvedenou hru, i za výkon, který byl korunován výhrou. Velké díky patří klukům, kteří měli již z dopoledne 1. zápas v nohou, a přesto se dokázali v zápase udržet ve vysokém tempu. Co nám zápas ukázal? Rozhodně to, že je dobře na čem pracujeme a budeme stále posilovat, rychlou, přesnou přihrávku, první dotek, rozehrání od brankáře a kombinační hru.



HRÁČI U-12:

MFK Chrudim - TJ Svitavy 3:5 (2:2)

Branky: 5. Letocha David, 14. Barvík Tadeáš, 66. Říha František - 4. Pecháček Vilém, 28. Kutlák Eduard, 59. Kubík Jan, 90. Rozlívka Lukáš, 50. Schneider Daniel

Sestava:

Hodnocení: BUDE DOPLNĚNO POZDĚJI



HRÁČI U-10:

V sobotu 18.9.2021 jsme zavítali na turnaj starších přípravek do Červených Peček u Kolína.

Turnaje se zúčastnilo 12týmu z celé republiky. MFK Chrudim reprezentovaly dva týmy.

Oba týmy odehrály pěkné zápasy, které se hrály 3+1 a 12minut. Turnaj probíhal ve velkém tempu. Po celou dobu turnaje jsme dokazovali, že fotbal hrát umíme. Chválím hráče za bojovnost, za sportovní chování, důraz na balónu a dobré zakončení akcí.

Děkujeme pořadateli za dobrou organizaci turnaje. Celkové umístění MFK černí 8 místo, MFK červení 3 místo.

1. FK Dukla Praha, 2. SK Sparta Kolín modrá, 3. MFK Chrudim červeni

Fotogalerie

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.