Mládežnický zpravodaj č. 56

Co přinesl uplynulý týden?

HRÁČI U-19:

FK Pardubice - MFK Chrudim 1:2 (1:0)

Branky: 34. Šmahel Ladislav - 53. Gerhart Tobiáš, 88. Látal David

Sestava: Janůj, Novák (46´ Holub), Gregovský, Vaško, Vondrouš (46´ Musílek), Nykodým, Sedlák (C), Gerhart, Bauer (86´ Pilař), Leníček (64´ Straka), Látal

Hodnocení: První poločas byl opatrný, s minimem šancí na obou stranách a větším držením míče na našich kopačkách. Nás srážela velká nepřesnost spojená s malým pohybem po hřišti.

Ve 34´ jsme inkasovali, kdy jsme nezachytili rychlý protiútok soupeře.

Po změně stran jsme přepnuli na vyšší stupeň a hrálo se více na polovině Pardubic.

V 53´ jsme vyrovnali chytrou střelou Tobiáše Gerharta a v 88´ jsme zaslouženě překlopili výsledek na svou stranu po krásné hlavičce Davida Látala.



HRÁČI U-18:

Moravany/Dašice - MFK Chrudim 1:1 (1:0)

Branky: 38. Kosina Michal - 63. Mec Matouš

Sestava: Sedlák – Rozsypal, Černý, Krška, Tlustý T. – Tuček (Brychnáč), Češka, Vích (Novotný), Kühr (Šeda) – Mec, SKohoutil

Hodnocení: K dalšímu mistrovskému utkání jsme zavítali do nedalekých Dašic u Pardubic, kde hráči Moravan hrají svá domácí utkání.

V úvodní minuty utkání ukázaly pravděpodobný scénář utkání, domácí zformovaní do obraného bloku na vlastní polovině a hra na rychlé brejky, a naše dobývání a prosazení se v zahuštěném prostoru. Domácím zvolená taktika vycházela a několikrát se po našich nepřesnostech nebo nedůrazu dostali do brejkových situací. Naše útočná snaha často končila na nepřesnostech ve finální fázi nebo nedůrazném zakončení, a tak jsme postupně rozchytávali domácího brankáře. V 38´ minutě po řetězci našich chyb uprostřed hřiště se domácí útočník zmocnil odraženého míče a svůj samostatný únik proměnil v úvodní branku utkání.

Do druhého poločasu jsme vstoupili se snahou zvýšit pohyb, důraz a utkání otočit v náš prospěch. Domácí pokračovali v taktice z prvního poločasu. Dostali jsme domácí pod tlak a přicházely i další šance. Vyrovnat se nám podařilo Mecem v 63´minutě. Domácího brankáře jsme ale v dalším průběhu již nedokázali překonat ani z tutových šancí, dvakrát ho zachránila branková konstrukce. Hra domácích rukou ve vlastním pokutovém území a pokutové zákroky nechaly píšťalku rozhodčího němou. Po ojedinělém brejku v druhém poločase mohli ale domácí strhnout vítězství na svou stranu, proti byl ale vynikajícím zákrokem náš golman.

I přes špatný výkon v prvním poločase jsem měli utkání zvládnout za tři body, šancí jsme měli na tři zápasy. Zcela jsme selhali v koncovce. Zakončení se dostatečně věnujeme v tréninku, ale tříbodový efekt to tentokrát nepřineslo. Příčinou byla nekvalita, nekoncentrovanost a určitá míra podcenění.



HRÁČI U-17:

FK Pardubice B - MFK Chrudim 3:1 (2:1)
Branky: Pilař

Sestava: Špánik – Bleha, Hromek (35. Vondrouš), Nepovím, Macháček (46.Fojtů) – Moc (60. Čada), Vavřín (65. Holeka), Tichý, Novotný L.

(65. Wirkner) – Pilař

Hodnocení: V utkání jsme dobře začali, ale chyby v rozehrávce soupeře jsme nevyužili a naopak jsme si nepohlídali standardní situaci. Vyrovnání zařídil pěknou ranou Pilař, ale hned vzápětí jsme chybovali v obraně a i když Špánik šanci soupeře zlikvidoval, nikdo mu nepomohl a bylo 2:1. Snahu o vyrovnání výsledku zhatila hrubá chyba 15 minut před koncem, naše střely mířily buďto mimo, nad branku nebo brankáře moc neohrozily. V některých činnostech musíme notně přidat a vyvarovat se naivních hrubých chyb v defenzívě.



HRÁČI U-16:

MFK Chrudim - FC Nový Hradec Králové 6:0 (5:0)

Branky: 2' Zahradník Marek, 8' Gering, 22' Růžička, 25' Zahradník, 26' Gering, 72' Šebek

Sestava: Kobera (46' Sedlák O.) - Gocman (46' Andrejs), Holeka (K; 67' Bíško), Kaválek, Tůma (46' Kaiser) - Rešetár - Růžička (80' Gocman), Gering, Zahradník (46' Reinberg), Šebek - Valenta

Hodnocení: Na domácím hřišti jsme sehráli odložené utkání se soupeřem, který ve svých řadách má několik odpadlíků z FC Hradec Králové. Utkání jsme začali velmi aktivně, dostávali jsme se do šancí, dokázali pracovat s hřištěm a být dostatečně důrazní. Dokážeme automatizovat základní návyky naší hry a přenášet to na hřiště.

Druhý poločas jsme již nedokázali navázat na naši střeleckou efektivitu a ubrali jsme na aktivitě.
S výkonem hlavně v prvním poločase můžeme být spokojeni. Jsme rádi, že hráči v utkáních pracují tak jak mají, ale je zde ještě velký prostor pro zlepšování.


FC Spartak Rychnov nad Kněžnou - MFK Chrudim 0:6 (0:5)

Branky: 2. Reinberg Pavel, 6. Gering Adam, 18. Růžička Jan, 21. Bíško Vojtěch, 29. Gering Adam, 88. Šebek Miroslav

Sestava: Kobera - Gocman (62. Sloup), Kaválek (K), Reinberg, Andrejs - Bíško - Šebek, Gering (67. Ledvina), Zahradník, Růžička - Valenta

Hodnocení: Utkání dvou týmů, které dosud neztratily ani bod sliboval atraktivní utkání. Již ve druhé minutě jsme dokázali využít rohový kop, kde si míč našel Reinberg a poslal nás tak do vedení. Celý první poločas tak byl v naší režii, soupeře se dostal na naši polovinu jen sporadicky. Do poločasu jsme dokázali ještě 4x skórovat a tak byl poločas 5:0. Přesně jsme plnili, to co jsme chtěli, byli jsme aktivní, důrazní a snažili se býti patřičně kreativní a efektivní v zakončení.

Do druhého poločasu jsme šli s cílem přidat na kreativitě a důrazu, což se nám zcela nepodařilo, byli jsme spokojeni s gólovým polštářem a další góly se nám nedařilo vstřelit, až v 88' prolomil prokletí druhého poločasu.
Celý zápas jsme těžili z důležité práce útočníka Valenty, který sice branku nedal, ale připravil pro své spoluhráče svojí prací mnoho šancí.



HRÁČI U-15:

FC Slavia Hradec Králové - MFK Chrudim 0:7 (0:3)

Branky: 15. Kumpan Adam, 23. Malý Vít, 40. Henderson Craig Gordon, 65. Spálenský Michal, 67. Kumpan Adam, 70. Kohout Lukáš, 77. Kohout Lukáš

Sestava: Zavřel - Dvořák, Stavinoha, Bažout, Novák – Horký, Kohout, Henderson, Mrázek, Kumpan – Malý, Střídali: Kolbaba, Holčapek, Uhlíř, Vrančík, Spálenský

Hodnocení: Sehráli jsme utkání proti týmu, který se po celé utkání zaměřoval na defenzivu. I přes pasáže, se kterými nemůžeme být spokojeni, převažují z našeho herního projevu pozitiva.



HRÁČI U-14:

FC Slavia Hradec Králové - MFK Chrudim 0:2 (0:0)

Branky: 50. Beránek Martin, 64. Beránek Martin

Sestava: Kolbaba (41´ Fogl) - Hilbert, Juriček, Daniel, Sadílek – Vrančík (58´Rychtařík), Kusý, Beránek, Juris (74´ Růžička) – Moravec (58´ Dvořák), Tesař (64´Lorenc)

Hodnocení: Máme za sebou třetí venkovní zápas a výhra se nerodila vůbec lehce. Těžké utkání, ale zase spoustu zkušeností a poznatků pro širší kádr, kdy jsme zapojili s ohledem na velkou marodku tři hráče z 2009. Těžkým utkáním jsme si to ale udělali sami svým přístupem a hlavně nastavením. Musíme si uvědomit, že samo to nikdy nepůjde….

Domácí byli na začátku utkání živější, my se dostávali do tempa trochu pomaleji. Domácí měli velkou šanci po centru ze strany, ale Pavel v bráně bravurně zakročil. Snaha se klukům nedá upřít, ale bylo to bezzubé, víceméně bez pohybu a podpory. K tomu se nám přidal nešvar komentování výroků hodně nepřesného rozhodčího, tak nejenom i z tohoto důvodu jsme se prakticky nedostali ke své hře. Někteří hráči měli špatné postavení a řešení herních situací nebylo také optimální. Naše slabé či nepřesné střely domácí branku moc neohrozili, proto se šlo do šaten za bezbrankového stavu.

Museli jsme udělat změny v rozestavení. Ale nejprve jsme kluky uklidnili, nabádali k větší dřině a zápalu do hry, prakticky k celkově větší aktivitě. Změny v rozestavení se projevili prakticky hned, celý poločas se už hrál prakticky v naší režii. Obě branky vstřelil Martin, který se ve druhém poločase konečně rozehrál k výkonu, který nás těší. První byla křížná střela z hranice vápna na zadní tyč a druhá po dorážce z rohu. Gólů nakonec mohlo být daleko více. Šanci dostali i všichni tři hráči z devítek a hru svým přístupem určitě oživili a přispěli dobrým výkonem k vítěznému utkání. Dalším pozitivem je nula vzadu.

Za druhý poločas kluky chválíme, bylo vidět, že si někteří hrábli na dno svých sil a zápas odmakali naplno.



HRÁČI U-13:

FK Mladá Boleslav - MFK Chrudim 8:2 (5:0)

Branky: 7. Křivánek Jakub, 11. Stehlík Lukáš, 12. Horák Josef, 15. Zderadička Štěpán, 37. Horák Josef, 50. Horák Josef, 63. Křivánek Jakub, 77. Stránský Ondřej - 78. Novák Filip, 82. Dušek Vojta

Sestava: Čapka, Dušek, Dvořák, Kurštejn, Mazal, Novák, Paták, Polák, Rychtařík, Tichý, Tomašov, Semerád, Suchánek, Šustr, Vágner, Strnad

Hodnocení: Dnes nás čekal po všech stránkách velmi silný a kvalitní soupeř. Začátek zápasu se vyvíjel velmi dobře a po několika minutách, kdy jsme na soupeře delší dobu tlačili, se nám podařil vsítit první gól. Tento gól, však s ohledem na postavení mimo hru, nebyl uznán. Z následného protiútoku se soupeři podařilo vsítit první gól. Poté se první třetina vyvíjela pro nás velmi špatně a soupeř nás potrestal v nedůslednosti dalšími třemi brankami. V druhé třetině jsme začali velmi aktivně a podařilo se nám vyrovnat hru. Hra se přelévala z jedné strany na druhou, ale bohužel se nám nepodařila dát branka, ale soupeři na druhé straně se podařilo opět udeřit a navýšit tak svůj náskok. Kluci i přes nepřízeň stavu se do třetí třetiny vrhli po hlavě a svým aktivním přístupem se dočkali první branky. Aktivní hrou jsme začali soupeře přehrávat a v jednu chvíli soupeři nezbylo nic jiného, než pouze nakopávat balóny a z brejku nám opět ukázal, jak se využívají šance. Kluci stále udržovali tempo hry a kombinační hrou rozebrali soupeře a vsítili druhý gól. Poslední slovo si vzal soupeř, a po vyrovnané třetí třetině zápas skončil 8:2 pro Mladou Boleslav. Zápas nám ukázal, kde máme stále rezervy, jako je například zrychlení hry, zpřesnění finální nahrávky a zlepšení využití i těch nejmenších šancí.



HRÁČI U-12:

FK Mladá Boleslav - MFK Chrudim 25:1 (6:0)

Branky: za MFK: 85. Pištora Jiří

Sestava: Šimon F. ©, Jirka P., Tadeáš B.– Filip S., Vít Z., Radim Č., Patrik Z., David L., Marek Ch., Matouš W., Pedro, Marek U., Tadeáš V., Filip D.

Hodnocení: V neděli 12.9.2021 jsme se brzy ráno sešli před našim stadionem a společně s U13 jsme autobusem odjeli do Mladé Boleslavi. Mladá Boleslav byla vedoucím týmem naší soutěže, takže jsme věděli že nás čeká velmi těžký zápas.

Od začátku zápasu byli kluci z Mladé Boleslavi dominantnějším týmem. Měli větší individuální kvalitu. Bohužel jsme inkasovali již po několika vteřinách. A zbytečně jsme tím domácí tým dostali tzv. „na koně“. I přesto se nám dařilo držet stav 0:1 přibližně do 18.minuty. Poté jsme polevili a soupeř přidal další tři branky. Ve druhé třetině jsme udělali změnu na brankářském postu. Naší nesoustředěností a lehkovážností jsme domácím 4 góly připravili sami, a ještě více se začala projevovat převaha domácích, kteří uzavřeli účet po druhé třetině na 12:0. My jsme si několik šancí také vypracovali, ale bohužel nám chyběla větší kvalita v předfinální a finální fázi. Často jsme finální přihrávkou našli jen kopačky soupeře, dávali jsme si velmi těžké, někdy i dosti nepřesné přihrávky mezi sebou nebo nám chyběla větší odvaha jít do zakončení. Tím jsme se připravili o možnost zkorigovat průběžný stav. Ve třetí třetině jsme dali příležitost dalšímu hráči v bráně. Hrálo se už pouze na jednu bránu (tu naši), z ojedinělé šance se dokázal prosadit Jirka Pištora. I taková může být tato soutěž. Hráčem utkání se stal střelec našeho čestného zásahu Jirka Pištora.

Soupeři musíme pogratulovat k zaslouženému vítězství, které bylo podpořeno velmi kvalitním fotbalovým výkonem. My se již soustředíme na další práci v trénincích a budeme se těšit na sobotu 18.9.2021, kdy na domácím hřišti přivítáme tým Svitav. A budeme se chtít vrátit na vítěznou vlnu!



HRÁČI U-11: Krajský přebor starších přípravek 12.9.2021 Vysoké Mýto

V neděli jsme zavítali do Vysokého Mýta k dalšímu zápasu krajského přeboru, kde jsme se utkali s domácím Vysokým Mýtem, Svitavami a Lanškrounem. S ohledem na počet týmů byla délka zápasu stanovena na 2x18 minut a je nutno říct, že poslední zápas ve velkém horku už byl zkoušku fyzických sil kluků. Kluci všechny tři zápasy vyhráli a za to jim děkujeme.

Sestava: Deny Šupík, Radek Pilař, David Kovařík, David Nejtek, Ondra Geller, Šimon Rykýř, Patrik Teplý, Honza Kalina, Adam Vancl.

MFK – Vysoké Mýto 5:3 (1:1)

První zápas kluci měli pomalejší nástup, kdy si moc nedrželi pozice a nenabízeli se pohybem. Do poločasu to byla vyrovnaná hra. Po poločase se kluci začali více pohybovat a s tím přišli i další šance, které ale výborný vysokomýtský brankář dokázal likvidovat. Nicméně se klukům nějaké góly podařilo dát, a tak jsme první zápas zvládli. Musíme pochválit i našeho brankáře Denyho, který naše kluky také několikrát podržel.

Góly: Patrik 3x, Ondra G., David N.

MFK – Svitavy 9:3 (2:1)

K druhému zápasu naši kluci nastoupili po pauze a proti rozjetým Svitavám se čekala větší bitva. Dali jsem rychle první gól, na který Svitavy dokázali odpovědět a poté Svitavy převzali na hřišti iniciativu. Nicméně se jim nedařilo dostávat do zakončení. Naši kluci se postupně dostávali do tempa a poločas pak vyhráli 3:2. Po poločase už byl na hřišti jen jeden tým a to MFK. Nádhernou akcí se předvedl Radek, který po straně vymotal 2 protihráče a pak Patrikovi nahrál před bránu, který se do prázdné brány nemohl netrefit.

Góly: Patrik 7x, Ondra G., David N.

MFK – Lanškroun 19:1 (7:1)

Do posledního zápasu jsme šli proti papírově nejslabšímu soupeři opět po jednozápasové pauze. Za už poměrně velkého horka se jednalo o pomalejší hru, kdy ale naší kluci předváděli krásné akce a na dvě tři nahrávky se dostávali do zakončení. Soupeře z Lanškrouna vůbec k ničemu nepustili, důkazem toho jsou celkem dvě střely na bránu za celý zápas a z toho jedna (gólová) byla penalta za ruku.

Góly: Patrik 7x, David N. 7x, Šimon 3x, Radek, David K.

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.