Mládežnický zpravodaj č. 54

Co přinesl uplynulý týden?


HRÁČI U-19:

MFK Chrudim - FK Mladá Boleslav B 2:1 (2:0)

Branky: 10. Látal David, 25. Straka Jaroslav - 88. Bačinský Štěpán

Sestava: Janůj, Nykodým, Vondrouš, Vaško, Novák, Leníček (60´ Holub), Sedlák (C), Bauer, Musílek (83´ Gregovský), Straka (60´ Kozák), Látal (72´ Gerhart)

Hodnocení: Utkání mělo po většinu času stejný obrázek. Hosté se zaměřili na dlouhé přihrávky a standardní situace. My zase na organizaci a protiútoky. V 10´ jsme se po jednom z nich dostali do vedení, kdy Bauer krásně vysunul Davida Látala a ten s přehledem zakončil. Ve 25´ utekl po levé straně Daniel Novák, v pokutovém území našel Jardu Straku a ten nás poslal do dvoubrankového vedení.

Druhý poločas jsme blok posunuli ještě níže a soustředili jsme se nadále na kvalitní defenzívu a vyrážení do rychlých protiútoků. To se nám dařilo skvěle, ale v proměňování vyložených brankových příležitostí jsme byli na „štíru“. Vypracovali jsme si 5 „tutovek“, ale branku jsme nevstřelili ani jednu. Naopak to byli mladoboleslavští, kteří se prosadili v 88´ po centru a následné hlavičce Bačinského. V následné dramatické koncovce zápasu jsme těsné vítězství uhájili a připsali jsme si další důležité body do tabulky.


FK Teplice - MFK Chrudim 2:2 (1:1)

Branky: 22. Cohla Tobiáš, 90. Trnovec Michal (pen.) - 38. Gregovský Vojtěch, 80. Straka Jaroslav

Sestava: Janůj, Nykodým, Vondrouš, Vaško, Novák, Sedlák (C), Gerhart (77´ Leníček), Bauer, (73´ Češka), Kozák (64´ Musílek), Látal (Straka 77´)

Hodnocení: Od prvních minut se hrálo nadprůměrné ligové utkání. Na těžkém, podmáčeném hřišti se hrál urputný zápas plný osobních soubojů, kdy si ani jeden ze soupeřů nic nedaroval.

K vidění bylo mnoho standardních situacích, ze kterých také v prvním poločase padly obě branky Po změně stran se ještě více přitvrdilo a bohužel více standardních situací se kopalo na naší branku, čímž jsme se dostávali pod tlak. Směrem dopředu jsme ale byli také nebezpeční, ale většinu nadějných příležitosti jsme nedokázali dotáhnout do kýženého konce.

V 83´ jsme šli přesto do vedení, kdy se po akci Daniela Nováka prosadil střídající Jarda Straka. Zbylé minuty jsme bránili výsledek. Minutu před koncem jsme udělali absolutně nesmyslný faul uvnitř pokutového území a nebylo co řešit. Teplice nabídnutý pokutový kop využili a utkání srovnali. Ze hřiště favorita vezeme bod, který si myslím, že je naprosto zasloužený.



HRÁČI U-18:

Polička/Bystré - MFK Chrudim 1:2 (0:1)

Branky: 74. Mitáš Jakub (pen.) - 18. Mec Matouš, 53. Brychnáč Jan

Sestava: Rozsypal, Černý, Krška, Brychnáč (Modrovič) – Tuček (Nepovím), Tlustý T., Češka, Kühr – Mec – Skohoutil (Šeda)

Hodnocení: K druhému mistrovskému utkání jsme se vydali do Poličky, kde nás přivítala perfektně připravená hrací plocha.

Do utkání jsme vstupovali se snahou o aktivní a důrazný nátlakový fotbal. Náš vstup do utkání byl ovšem katastrofální. Trestuhodné nevynucené ztráty míče před vlastní "šestnáctkou" dopřály domácím dvě vyložené šance, první zlikvidoval Špánik, při druhé šanci domácí útočník naši branku netrefil. V další průběhu jsme domácím dovolili díky našemu nedostatečnému a pomalému napadání dlouhé nákopy za naši obranu na rychlonohého útočníka, na které naše obrana ne vždy reagovala správně. K odraženým míčům jsme se dostávali těžce díky našemu malému důrazu v osobních soubojích. Když už jsme se dostali k postupnému útoku zradila nás nepřesná přihrávka. Přesto jsme se v 18.minutě ujali vedení, kdy se v pokutovém území domácích nejlépe zorientoval Mec. V závěru prvního poločasu jsme si větší aktivitou vytvořili dvě slibné šance, v obou se ocitnul Tlustý ale ani jednou se neprosadil.

Po důrazné poločasové domluvě jsme do druhého poločasu vstoupili aktivněji. Zlepšili jsme pohyb, důraz a kombinace byli přesnější. Ovšem do šancí a střeleckých pozic jsem se dostávali velmi těžko. V 53. minutě se ovšem na pravém křídle ocitnul náš levý obránce Brychnáč a křižnou střelou zvýšil naše vedení na 2:0. Domácí i nadále hrozili z nakopávaných míčů za naši obranu, po jednom z nich postupoval sám na Špánika domácí útočník, naštěstí mířil vedle. Naši hru v druhém poločase oživili všichni tři střídající hráči a domácí jsme konečně začali přehrávat. V 74.minutě ale domácí z velmi přísně nařízené penalty vstřelili kontaktní branku. V závěru utkání jsme nevyužili několik šancí (Skohoutil, Šeda, Tlustý, Rozsypal, Nepovím) k pojištění vítězství a tak domácí mohli doufat v bodový zisk až do konce utkání.

I když někteří domácí hráči byli poměrně fyzicky zdatní a odolní, dobře rychlostně a technicky vybavení, měli jsem se presentovat podstatně lepším výkonem.

Prvky a návyky z tréninkového procesu musíme přenést i do utkání. Mentální nastavení některých hráčů bohužel neodpovídá sportovním cílům klubu.


MFK Chrudim - Holice 10:1 (4:1)

Branky: 7. Holub Denis, 28. Skohoutil Patrik, 32. Skohoutil Patrik, 40. Skohoutil Patrik, 47. Tlustý Tomáš, 51. Holub Denis (pen.), 61. Musílek Roman, 71. Skohoutil Patrik, 78. Tlustý Tomáš, 80. Skohoutil Patrik - 27. Vodák Pavel

Sestava: Špáník – Rozsypal (Šeda), Krška , Černý, Tlustý T. – Brychnáč (Tuček), Holub, Češka (Wirkner), Musílek (Reinberg) – Skohoutil, Mec

Hodnocení: K prvnímu domácímu mistrovskému utkání jsme nastoupili pro tuto sezonu ve slatiňanském azylu proti týmu SK Holice.

Do utkání jsme vstupovali s cílem napravit nepříliš povedený středeční výkon z Poličky. Úvodní minuty ukázaly styl a způsob hry soupeře, dlouhé míče za naše obranu na rychlonohého útočníka. Na rozdíl od minulého utkání jsme dokázali na zmíněný styl reagovat lépe, včetně vyššího postavení brankáře. Na naši první branku Holuba dokázal soupeř ještě reagovat vyrovnávacím brankou, když hostující střelec nepochopitelně přešel přes tři naše hráče. Nerozhodný stav vydržel ale pouze minutu, Skohoutil nám třemi brankami v rychlém sledu opět vrátil vedení a stanovil poločasový stav 4:1.

V druhém poločase soupeř naši branku prakticky neohrozil , hra se odehrávala hlavně na jeho polovině a skóre postupně narůstalo. Některé naše branky padly po povedených kombinacích vedených hlavně z křídelních prostor. Několik dalších šancí jsme ovšem opět neproměnili z důvodu špatné finální přihrávky nebo špatné koncovky.



HRÁČI U-17:

MFK Chrudim - FK Mladá Boleslav B 2:4 (1:1)

Branky: 3. Bzura Jonáš, 5. Hloušek Kryštof, 46. Bzura Jonáš, 51. Polívka Dominik, 61. Bernas Jindřich - 23. Pilař Šimon, 65. Wirkner Dominik

Sestava: Vašek – Bleha, Hromek, Lang ( 35. Čada ) , Macháček ( 60. Růžička ) – Kosina ( 80. Reinberg ), Holý , Vavřín, Novotný L. ( 45. Fojtů ) – Pilař ( 80. Novotný V. ), Tichý

Hodnocení: Začali jsme podle našich představ, ale klid a kvalitu v koncovce ukázal pouze Pilař, takže vedení bylo hubené a soupeř dokázal vyrovnat z penalty, navíc měl k dispozici velmi výhodný trestný kop. V této fázi hry jsme přišli o kapitána ( už víme, že na delší dobu ) po zákroku hostujícího hráče, přestali jsme hrát to, co jsme chtěli a měli. Po pauze jsme se k tomu vrátili a vrátili jsme se i do vedení, jenže hrubé chyby v obranné fázi nás stály v tomto utkání vítězství a zbytečně jsme tak ztratili první body v soutěži.

FOTOGALERIE: https://bit.ly/3jquwTv


FK Teplice - MFK Chrudim 5:2 (2:1)

Branky: 3. Bzura Jonáš, 5. Hloušek Kryštof, 46. Bzura Jonáš, 51. Polívka Dominik, 61. Bernas Jindřich - 23. Pilař Šimon, 65. Wirkner Dominik

Sestava: Vašek ( 46. Špánik ) – Bleha, Hromek, Holeka , Růžička ( 55. Nepovím ) – Fojtů, Holý ( 60. Moc ) , Vavřín ( 60. Tichý ), Novotný L. – Pilař ( 60. Wirkner ), Čada

Hodnocení: Úvod utkání jsme nezachytili, nově složená obrana chvilku hledala sama sebe a domácí šli do vedení po rychlých akcích. Postupně se nám hru podařilo srovnat, dokázali jsme i snížit, ale srovnat skóre jsme nezvládli. Druhý poločas byl, bohužel, jako přes kopírák. Po změnách v sestavě jsme hru opět zlepšili, ale dokázali jsme pouze korigovat konečný výsledek, neboť další možnosti jsme nevyužili. Premiéru si odbyli další hráči a nezklamali, do hry se dostali i hráči po delších zraněních, což lze označit za pozitivní.



HRÁČI U-16:

TJ Sokol Malšova Lhota /FC Slavia HK B - MFK Chrudim 1:7 (1:5)

Branky: 20. Trampota Vojtěch - 4. Novotný Vojtěch, 16. Novotný Vojtěch, 19. Sloup Aleš, 25. Bíško Vojtěch, 28. Holeka Josef, 70. Sedlák Lukáš, 74. Růžička Jan

Hodnocení: Další mistrovské utkání jsme zajížděli do Hradce Králové k utkání s místním souklubím. Utkání se hrálo v pozdních odpoledních hodinách za nepříliš velkého tempa. Po celou dobu utkání jsme kontrolovali hru, soupeř hrozil pouze z brejkových situací, kdy se snažil využít děr v naší defenzivě, které vyplývali z ofenzivního snažení našich hráčů.


SK Babí - MFK Chrudim 0:21 (0:13)

Branky: 2. Novotný Vojtěch, 5. Novotný Vojtěch, 9. Sedlák Lukáš, 10. Sloup Aleš, 15. Novotný Vojtěch, 18. Kaválek Aleš, 20. Novotný Vojtěch, 25. Šebek Miroslav, 28. Seibrt Marek (vl.), 30. Novotný Vojtěch, 35. Novotný Vojtěch, 40. Sloup Aleš, 45. Šebek Miroslav, 73. Kaválek Aleš, 78. Novotný Vojtěch, 80. Novotný Vojtěch, 82. Kobera Matěj (pen.), 85. Šebek Miroslav, 87. Novotný Vojtěch, 89. Šebek Miroslav, 90. Gocman Lukáš

Hodnocení: První poločas jsme začali v jiném rozestavení nežli poslední utkání, což nám opět ukázalo další varianty. Začali jsme aktivně, aktivitu jsme drželi po celé utkání. Kromě první části druhého poločasu jsme hráli dobře organizovaně a rychle, snažili jsme se plnit veškeré pokyny. Gólů mohlo být v síti soupeře daleko více, avšak nás několikrát zklamala koncovka.

Hráčům patří pochvala za aktivitu a organizovanost, ale i za týmovou hru. Soupeři poté za to, že se snažil hrát kombinačně a ne jednoduše ze zabezpečené obrany.



HRÁČI U-15:

FFC Sellier & Bellot Vlašim - MFK Chrudim 0:4 (0:0)

Branky: 42. Kumpan Adam, 51. Henderson Craig Gordon, 62. Henderson Craig Gordon, 75. Kumpan Adam

Sestava: Kolbaba - Dvořák, Stavinoha, Koutský, Horký – Mrázek, Kohout, Henderson, Uhlíř, Kumpan – Malý (Střídali: Holčapek, Novák, Procházka, Zavřel)

Hodnocení: V prvním poločase nebylo naše počínání a řešení herních situací v poslední třetině hřiště dle představ. Zbrklost, naivita, nekoncentrovanost, podcenění soupeře to vše vedlo k poločasovému skóre 0:0. Ve druhém poločase jsme změnili rozestavení a zlepšeným pohybem, kombinací a zakončením jsme zaslouženě vyhráli 0:4.



HRÁČI U-14:

FC Sellier & Bellot Vlašim - MFK Chrudim 1:3 (0:1)

Branky: 72. Říha Adam (pen.) - 5. Vrančík Kryštof, 42. Průša Marek, 66. Moravec Matouš

Sestava: Zavřel - Hilbert, Juriček, Zvěřina, Růžička (22´ Daniel) - Vaško (75´ Juris), Beránek, Kusý (79´Nejedlý), Tesař (41´ Krbálek) – Průša (58´ Moravec), Vrančík

Hodnocení: V neděli jsme zajížděli k mistrovskému utkání do Vlašimi. Bojovný zápas na těžkém terénu moc fotbalové krásy nenabídl. Byl to spíše boj od vápna k vápnu. My jsme chtěli být ze začátku utkání velmi aktivní, vlítnout na domácí a vstřelit branky. Povedlo se nám to jen z části, když Kryštof vypíchl brankáři rozehrávku a hned v 5´jsme vedli. Vzápětí měl Tesik na kopačce druhý gól, ale z malého vápna přestřelil. Potom to byla spíše přetahovaná. Měli jsme náběhy, snažili se kombinovat, nějaké náznaky šancí a střely na branku jsme vyprodukovali, ale nic účelného. Také jsme hodně ztráceli jednoduché míče a ani v součinnosti jednotlivých řad jsem nebyl moc spokojen.

Do druhého poločasu jsme vstoupili zase aktivněji a odměnou byla gólová střela Marka v 42´, která zapadla přesně k levé tyčce. Domácí se poté ihned v poli posílili dvěma staršími hráči a snažili se vše vrhnout do útoku. Práce v obranné fázi byla výtečná a domácí jsme až na jednu ošemetnou situaci do ničeho nepouštěli. V 62´přišla naše nejhezčí akce zápasu, kdy jsme se středem pole prokombinovali až k pěkné průnikové přihrávce před domácí branku, kde nabíhající Matouš s přehledem zakončil. Zápasu ale nebylo stále konec, domácí se snažili, ale obrana byla stále pozorná. Až na okamžik z 75´ kdy po odkopu našeho obránce si nešťastně nastřelil ruku a rozhodčí nezaváhal a ukázal na pokutový puntík. Podle pravidel se tyto ruce nepískají… No, co naplat, bylo to rázem o dva góly. Ale konec utkání jsme už zvládli celkem v pohodě.

Za výhru jsme rádi, ale herně jsme odehráli slabé utkání. Musíme stále pracovat ve větší rychlosti a ve větším klidu na míči. Nebát se hrát jeden na jednoho a navzájem si na hřišti pomáhat. Stále pracujeme s kondicí, je vidět, že někteří ještě nemají takovou fyzičku, jak si s trenéry představujeme. I proto v dalším zápase, který odehrajeme ve Svitavách, nastane několik změn v sestavě. Budeme dál s kluky pracovat na herních principech, pohybu bez míče, výběru místa a tak dál. Je toho pořád hodně a každé další utkání ukazuje, co nám nejde. Anebo naopak, co nám jde a co můžeme ještě více rozvíjet.



HRÁČI U-13:

TJ Tatran Miřetice - MFK Chrudim 0:7

Sestava: Tichý, Dušek, Dvořák, Lorenc, Kurštejn, Kaška, Tomašov, Polák, Rychtařík, Vencl, Novák, Vágner, Mazal, Semerád, Suchánek, Šustr,

Branky: Rychtařík, Dvořák 2x, Lorenc, Kurštejn, Novák, Semerád

Hodnocení: Tentokrát nás v přípravě čekal soupeř, který byl složený z U13 ale i U14 hráčů. Tím, že došlo ke spojení Miřetic a Nasavrk se proti nám postavilo mužstvo, které nás chtělo nejen potrápit herně, ale mělo ambice nás porazit. Hrálo se v systému od vápna k vápnu a složení 8 + 1. Na což naši kluci nejsou zvyklí. Kluci se však změny chopili skvěle a nezalekli se většího soupeře ani změny herního systému. Začátek zápasu sice nebyl podle představ a zbytečně jsme byli pasivní ve hře a nechali hrát soupeře. Avšak postupem času jsme získávali více ze hry a kombinační hrou jsme Miřetice přehráli. Bylo vidět, že chuť do zápasu byla velká a kluci chtěli vyhrát za každou cenu. Nebáli se jít i do motivace, kterou jsme jim jako realizační tým slíbili😊. Zápas nám i tak ukázal, kde máme bolestivá místa. Je třeba dále pracovat na přesnosti, důrazu a osobní zodpovědnosti.


MFK Chrudim - SK Vysoké Mýto 3:1 (0:0)

Branky: 66. Kurštejn Dominik (pen.), 71. Rychtařík David, 88. Rychtařík David - 62. Holub David

Sestava: Tichý, Dušek, Dvořák, Lorenc, Kurštejn, Kaška, Tomašov, Rychtařík, Vencl, Novák, Vágner, Mazal, Semerád, Strnad

Hodnocení: Sobota nám ukázala spoustu zajímavých věcí. Tentokrát nás čekal soupeř, který nám byl rovnocenným soupeřem a na těžkém terénu nás měl prověřit, jak po fyzické stránce, tak i kombinační hře. První půlka nám ukázala, že na velmi těžkém terénu budeme muset hrát přesně a nebát se osobních soubojů. Kluci se tomu postavili čelem a pozvolna uzamkli soupeře před jeho bránou. Úvodnímu gólu chyběla jen větší přesnost. V druhé polovině se hra více vyrovnala a soupeř většinou z brejku a po naší chybě ohrozil naši branku. Třetí třetina začala velmi nešťastně, kdy si kluci bez důrazu a dávání si přednosti, nechali soupeře vsítit první gól. Tento moment byl pro kluky momentem, který je nakopl a z velké aktivity po faulu ve vápně jsme kopali penaltu. Tu proměnil zkušeně Kurštejn, a pak už to bylo jen o tom, kdy padne druhý gól, to se i následně stalo z přímého kopu, kdy se nemýlil Rychtařík a vedli jsme 2:1. Poslední třetina se hrála ve vysokém tempu a odměnou nám ke konci zápasu byla třetí branka. Zápas nám však ukázal, že se hraje hned od začátku a chyby v obraně jsou po zásluze potrestány. Proto musíme zapracovat na hře do těla a zároveň zpřesnit přihrávky, abychom z finálové fáze vytěžili co nejvíce.



HRÁČI U-12:

MFK Chrudim - SK Vysoké Mýto 11:5 (5:2)

Branky: 5. Král Lukáš, 7. De Aguiar Ribeiro Pedro Lucas, 82. De Aguiar Ribeiro Pedro Lucas, 21. Wenzl Matouš, 65. Wenzl Matouš, 89. Wenzl Matouš, 28. Zlesák Patrik, 60. Martinec Dominik, 84. Koblížek Adam, 86. Chaloupka Marek, 90. Barvík Tadeáš - 15. Šilar Tomáš, 75. Šilar Tomáš, 22. Válek Daniel, 64. Válek Daniel, 80. Hoang Trung Hai

Sestava: Šimon F.– Filip Sok., Marek Ch., Vít Z., Dominik M., Adam K. ©, Lukáš K., Patrik Z., David L., Matouš W., Pedro, Marek U., Pavel S., Tadeáš B., Jakub M.

Hodnocení: Ve třetím mistrovské utkání jsme na domácím stadionu přivítali kluky z Vysokého Mýta.

Z předchozích výsledků se mělo jednat o vyrovnané utkání. Oproti předchozím zápasům se klukům podařilo do zápasu vstoupit aktivně. Bohužel nám naši snahu o to hrát pohledný fotbal ztěžoval po dešti těžší terén. Téměř celý zápas jsme se jako tým na hřišti spíše hledali a na pohled to nebylo příliš pohledné utkání. I přesto se našlo několik individuálních výkonů, které vyčnívali nad ostatními. Ve třetí třetině jsme nechali soupeře dotáhnout se na rozdíl jediného gólu. Možná „ztráta“ utkání kluky pravděpodobně vylekala, zdravě motivovala a následovala gólově úrodná desetiminutovka, ve které kluci zápas rozhodli, získali své první tři body a mohli si zakřičet vítězný pokřik. Hráčem utkání byl zvolen Patrik Zlesák.

Klukům gratulujeme k vítěznému utkání a zisku prvních bodů v České lize žáků. Na herním projevu musíme ještě nadále pracovat, jelikož je stále co zlepšovat. My ovšem věříme, že na sobě kluci budou chtít i nadále pracovat a budou se zlepšovat.



HRÁČI U-11:

V sobotu 28.8.2021 jsme se zavítali na turnaj starších přípravek v Týnci nad Labem, kterého se zúčastnilo 15 týmů především ze středočeského kraje. Do Týnce jsme přivezli dva týmy. Oba týmy odehráli dobrý turnaj, který se hrál na těžkém podmáčeném hřišti, kdy se spíš bojovalo. I přes tento těžký terén kluci makali a odevzdali maximum. Celkové umístění bylo 7. a 3. místo. Gratulujeme.

Chrudim Červení – Celkové 7. místo

Základní skupina: MFK - Kolín 2011 2:7, MFK - Časlav 5:1, MFK - Červené Pečky 7:0, MFK - Kolín (černá) 2012 0:5

Playoff: 1. kolo MFK - Kolín 2011 (Bílí) 0:6, 2. kolo MFK - Kolín 2011 (Černí) 2:3 (penalty), O 7./8. místo MFK - Heřmanův Městec 4:3

Sestava: Ondra S., Adam, Max Urban, Dan, Tonda, Max M., Vojta a Honza


Chrudim Modří – Celkově 3. místo

Základní skupina: MFK - Bohemians 1905 1:6, MFK - Kutná Hora 6:1, MFK - Radim 11:1, MFK - Kolín 2012 (Bílá) 2:0

Playoff: 1. kolo MFK - Uhlířské Janovic 7:0, 2. kolo MFK - Bohemians 0:7. O 3./4. místo MFK - Kolín 2011 (bílí) 4:2

Sestava: Patrik, Jakub, Šimon, Tomáš, Franta, Radek, David, Ondra G. a Deny




Fotogalerie

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.