Na slovíčko s MFK - 6. díl

Dnes zveřejňujeme 6. a poslední díl první série dotazníku "Na Slovíčko s MFK". I tentokrát jsme se zeptali tří hráčů budoucího týmu U12 na stejné otázky. Výkladní skříní každého klubu jsou především jejich hráči. Rozhovorům s trenéry a funkcionáři se věnujeme zejména v "Rozhovorech", našim hráčům v mládežnických kategoriích jsme vytvořili vlastní rubriku webu s názvem "Na slovíčko s MFK".

Představení hráče:

1. dotazovaný hráč: Adam Koblížek, 11 let, tým U12, záložník, ZŠ Dr Jana Malíka Chrudim.


2. dotazovaný hráč: Jakub Mach, 10 let, tým U12, levý obránce, ZŠ u Stadionu Chrudim


3. dotazovaný hráč: Radim Čapka 10 let, tým U12, záloha nebo obrana, ZŠ Prachovice

Otázky:

Jak ses dostal do našeho klubu? Začínal jsi rovnou u nás, nebo jsi k nám přestoupil?

A. K.:Rodiče mě ve školce přihlásili do „pohybové školičky“, kterou organizoval MFK Chrudim. Od té doby jsem hráčem MFK Chrudim.

J. M.: S fotbalem jsem začal v SK Dřenice asi v 6 letech a před rokem jsem přestoupil do MFK Chrudim.

R. Č.: Do Chrudimi jsem se dostal díky tátovi, který šel trénovat ročník 2010 a zeptal se mě, jestli to nechci zkusit v Chrudimi. Před tím jsem hrál 2 roky za Třemošnici.


Kdo tě přivedl k fotbalu a kolik let již hraješ? Děláš i jiné sporty? Co tě na fotbale nejvíc baví? Kam to chceš ve fotbale dotáhnout? Jaké máš oblíbené kluby nebo hráče?

A. K.:K fotbalu mě přivedl taťka s dědou, fotbal hraju již 7 let. Rád dělám ale všechny sporty např. ping-pong, basketball, rád plavu a jezdím na kole. Na fotbale mě nejvíc baví dávat góly a líbí se mi, když hrajeme kombinačně jako jeden tým. Chtěl bych to ve fotbale dotáhnou do Českého národního týmu. Mezi mé oblíbené kluby patří samozřejmě MFK Chrudim a dále Bayern Mnichov a Juventus. Mými oblíbenými hráči jsou Cristiano Ronaldo a Ronaldinho.

J. M.: K fotbalu mě přivedl starší bratr, který také hrál fotbal za SK Chrudim, později za SK Dřenice a také mě trénoval při mých začátcích. Fotbal hraji asi 5let, rád sportovně rybařím. Na fotbale mě nejvíce baví vítězit s kamarády z týmu a velkou radost mám, když se mi podaří nahrát na góól.

Můj oblíbený klub je FC Slovan Liberec a nejoblíbenější hráč je Kylian Mbappé z PSG

R. Č.: K fotbalu mě přivedli rodiče a brácha, který už fotbal 2 roky hrál v Třemošnici. Fotbal hraju 3 roky. Mimo fotbal jezdím na koloběžce, na kole, kolečkových bruslích, občas jdu zrelaxovat do bazénu, někdy si zahraju s bráchou a rodiči discgolf. Na fotbale mě nejvíc baví trénování a zápasy. Chtěl bych si jednou zahrát za českou reprezentaci. Moje oblíbené kluby jsou SK Slavia Praha a Manchester City. Můj nejoblíbenější hráč je Kylian Mbappé.


Co budeš dělat o prázdninách (tábor, návštěva rodiny, soustředění, kam pojedeš apod) a budeš o prázdninách i sportovat?

A. K.:O prázdninách pojedu s rodiči na dovolenou do Jižních Čech, kde budeme jezdit na kole. Zúčastním se také soustředění U12 a příměstského tábora se Ski fanatickem, kde také hodně sportujeme. Na konci prázdnin pojedu ještě na soustředění s Chlapeckým sborem Bonifantes. Sportovat budu, kdykoliv to bude možné.

J. M.: O prázdninách půjdu na Futsal camp v Chrudimi, potom ještě na rybářský tábor na Seč a taky se těším na soustředění našeho týmu MFK Chrudim.

Také pojedeme s mámou a tátou na dovolenou do Českého Švýcarska, kde budeme podnikat túry po okolí. Plánujeme s tátou i nějaké výlety na kole.

R. Č.: Na začátku prázdnin jsem byl s fotbalovou partou na Lipně pod stanem. Pojedeme s rodiči na dovolenou. Čeká mě i letní soustředění. A na pár dní pojedu i k babičkám a dědečkům, kde budu jezdit na kole, kolečkových bruslích, hrát discgolf a pojedeme na různé výlety.


Co očekáváš od nové sezóny, bude podle tebe náročnější? Musíte se už teď připravovat s týmem na něco nového?

A. K.:Nová sezóna bude podle mě o dost náročnější, protože se hraje na větší hřiště, než jsme hráli v přípravkách. Budeme potřebovat mnohem větší kondičku a také soupeři budou podle mě těžší. Abychom uhráli nějaké dobré umístění v tabulce, budeme muset na sobě pořádně makat.

J. M.: Čekám, že to bude náročný, těším se a doufám že se nám s klukama z týmu bude dařit, i když jsme v loni v podstatě vůbec netrénovali a nehráli zápasy.

R. Č.: Určitě bude nová sezóna náročnější. Budeme hrát na větším hřišti, zápasy budou delší. A čekají nás i těžší soupeři. Ale už jsme si několik zápasů s různými soupeři na větším hřišti několikrát vyzkoušeli, takže už trochu vím, co nás čeká.

Fotogalerie

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.