Na slovíčko s MFK - 5. díl

Dnes zveřejňujeme 5. díl, kdy jsme se zeptali dvou hráčů budoucího týmu U13 na stejné otázky. Výkladní skříní každého klubu jsou především jejich hráči. Rozhovorům s trenéry a funkcionáři se věnujeme zejména v "Rozhovorech", našim hráčům v mládežnických kategoriích jsme vytvořili vlastní rubriku webu s názvem "Na slovíčko s MFK".

Představení hráče:

1. dotazovaný hráč: Jakub Šustr, 12 let, tým U13, obránce


2. dotazovaný hráč: Vojta Dušek, 11 let, tým U13, útočník nebo záložník


Jak ses dostal do našeho klubu? Začínal jsi rovnou u nás, nebo jsi k nám přestoupil?

J. Š.:Fotbal mě bavil, tak mě rodiče přihlásili Ano začínal jsem rovnou v MFK.

V. D.: S fotbalem jsem začal v TJ Star Tupadly. Protože jsem fanoušek Bohemians 1905, hodně moc jsem to tam chtěl zkusit. Šel jsem na nábor do U-11. S nimi jsem asi měsíc trénoval a odehrál jeden turnaj. Pak jsem šel do FK Pardubice, kde jsem trénoval 3 měsíce. Ani v jednom týmu mě nechtěli, a tak mi taťka řekl, jestli nezkusíme ještě Chrudim. Tréninky se mi velmi líbily a kluci v týmu byli fajn, tak jsem loni na konci března přestoupil z TJ Star Tupadly do MFK Chrudim.


Kdo tě přivedl k fotbalu a kolik let již hraješ? Děláš i jiné sporty? Co tě na fotbale nejvíc baví? Kam to chceš ve fotbale dotáhnout? Jaké máš oblíbené kluby nebo hráče?

J. Š.:Nikdo, já si myslím, že mě fotbal od malička baví, hraju přes 7 let. Jinak hraju ještě tenis, nejvíc mě baví zápasy. Chtěl bych se dostat do reprezentace, rád bych hrál na Mistrovství Evropy za naši Českou republiku. Oblíbené kluby žádné nemám, ale hráče ano. Paulo Dybala, Neymar, Van Dijk, Kylian Mbappe, Lionel Messi.

V. D.: K fotbalu mě přivedl taťka a fotbal hraju už 6 let. Hrál jsem hokej a s kamarády z vesnice hrajeme florbal. Nejvíc mě samozřejmě baví vyhrávat. Rád střílím branky a mám hroznou radost, když vymyslím krásnou přihrávku, ze které dáme gól. Chci to dotáhnout do španělské nebo anglické ligy a do repre.Mezi mé nejoblíbenější týmy patří Bohemians Praha 1905, Barcelona, Manchester United, PSG a Borussia Dortmund. Moji nejoblíbenější hráči jsou Messi a Bruno Fernandes.


Co budeš dělat o prázdninách (tábor, návštěva rodiny, soustředění, kam pojedeš apod) a budeš o prázdninách i sportovat?

J. Š.:Pojedu na tábor Heureka, na soustředění s fotbalem a s tatínkama pojedeme na vodu pod stan. Potom pojedu ještě k tetě na 2 dny. O prázdninách budu sportovat

V. D.: Na začátku prázdnin budeme mít volno. S tatínkama kluků z našeho ročníku pojedeme na pár dní společně na Lipno. Moc se těším. Pak bych rád navštívil babičku, dědu a bratrance se sestřenkou v Úštěku. Před koncem sezony jsem měl drobná zranění a doktor mi doporučil posílit horní část těla, tak bych na tom chtěl o prázdninách zapracovat.Koncem července nám začnou tréninky a soustředění v Deštné v Orlických horách. Už se tam moc těším. Takže o prázdninách budu na 100 % sportovat.


Co očekáváš od nové sezóny, bude podle tebe náročnější? Musíte se už teď připravovat s týmem na něco nového?

J. Š.:Očekávám, že to bude těžší. Prozatím jsou jenom trenéři přísnější.

V. D.: Do nové sezony si přeji, ať odehrajeme všechny zápasy. Nemyslím si, že by sezona měla být náročnější. Hřiště bude stejné jako bylo letos. V nové sezoně se asi začneme připravovat na přechod do starších žáků, kde je hřiště zase trošku větší. Tak si myslím, že tréninky budou fyzicky náročnější.

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.