Mládežnický zpravodaj č. 46

Co přinesl uplynulý víkend?

HRÁČI U-19:

FC Slavia Hradec Králové - MFK Chrudim 0:2 (0:1)

Branky: Černý (Bauer), Gerhart

Hodnocení: V nově se tvořící U19 jsme nastoupili po půl roční pauze a měsíční společné přípravě.

Musím říct, že mě kluci příjemně překvapili. Náš výkon měl zejména první poločas velmi slušné parametry, jak z hlediska organizace naší hry, tak i technické stránky. Po změně stran jsme nadále dobývali branku domácích a odměněni jsme byli druhou brankou. Utkání nám také ukázalo, že jsme na tom slušně i po kondiční stránce a rozhodně máme slušný základ k tomu, abychom se po všech směrech nadále posouvali.

FOTKY VE FOTOGALERII


HRÁČI U-18:

FC Chotěboř- MFK Chrudim U18 1:2 (1:1)

Branky: Musílek, Vích

Hodnocení: ·V Chotěboři jsme odehráli zápas po hodně dlouhé době a v prvním poločase to bylo hodně vidět. Chyběl pohyb, spousta zbytečné pokažených přihrávek, a dokonce jsme si dali výstavní vlastní gól. Do poločasu se nám povedlo vyrovnat a ve druhém poločase jsme vše zlepšili, ale hodně nás trápila finální fáze. Když už jsme ji zvládli, tak jsme šanci neproměnili. Naštěstí jsme jednu chvilku před koncem využili a dovedli zápas do vítězství. Kluky můžeme pochválit za druhý poločas.



HRÁČI U-17:

FC Slavia Hradec Králové - MFK Chrudim 2:10 (2:5)

Branky: Smutný 3 (asistence Valenta 2, Fojtů ), Novotný V. 2 ( Pilař, Kosina ), Moc 2 ( Pilař 2 ), Novotný L. ( Tichý ), Reinberg ( Holý ), Fojtů

Hodnocení: Na první utkání se kluci velmi těšili a bylo to poznat i na hřišti. Utkání jsme drželi pevně v rukách, až na jednu pětiminutovku v prvním poločase. Mohli jsme být ale ještě produktivnější a přesnější v kombinaci. Na nedostatcích budeme pracovat, směrem k dalším utkáním máme co zlepšovat, to je jasné.
Kluci hráli poprvé od října 2020, navíc v novém složení po pár TJ, takže z tohoto pohledu si uznání za předvedenou snahu zaslouží.

Fotogalerie: Klang



HRÁČI U-16:

Chotěboř U17 - MFK Chrudim 1:4 (1:4)

Branky: 13' Maruna (Pk), 22' Bíško, 26' Šebek, 33' Kaválek

Hodnocení: V sobotu jsme konečně odehráli první přípravné utkání v novém složení proti mladšímu dorostu Chotěboře. Do utkání jsem vstoupili dobře a sebejistě, snažili jsme se hrát rychle i za cenu častých a zbytečných ztrát. Ve hře jsme také zkoušeli praktikovat prvky, na kterých právě pracujeme. Soupeř byl značně nervózní, z čehož jsme dokázali profitovat. Po pokutovém kopu a dobře zahraných standardních situací jsme zaslouženě vedli. Za zmínku stojí také výstavní střela Bíška, kterou zvyšoval stav na 2:0. Díky našemu pohybu a přímočarosti jsme mohli na poločasovou přestávku jít za stavu 4:1, kdy jsme ještě neproměnili jeden pokutový kop.

O poločasové přestávce jsme si ujasnili základní věci, které bychom chtěli ještě ve hře vidět a přistoupili ke změně rozestavení a ke střídání.
Bohužel jsme ve druhém poločase nedokázali navázat na ten první, soupeř byl častěji na míči a hrozil primárně po našich chybách, avšak pokaždé nás podržel náš brankář Kobera. Ve druhém poločasu jsme viděli hodně osobních soubojů, byl to spíše boj než fotbal. Branka již žádná nepadla, a tak jsme zvítězili v prvním utkání 4:1.
Z celkového pohledu můžeme být převážně s výkonem spokojeni, hlavně v prvním poločase. Zápas ukázal, na čem je potřeba pracovat, na což hned v pondělí společně dáme důraz.




HRÁČI U-15: (2007)

MFK Chrudim - FK Čáslav 11:0 (5:0)

Branky: Kumpan 2x, Henderson, Dítě, Koutský, Kohout, Mrázek, Novák, Jonáš 2x, Uhlíř

Hodnocení: V sobotu jsme sehráli přípravné utkání s týmem z Čáslavi. Soupeř dorazil k utkání s mixem ročníků 2007,2008,2009

V těchto přípravných zápasech se budeme snažit zařadit do naší hry nové herní prvky, zvládnout hru v různých rozestaveních a v různých fázích hry a herně vytížit všechny hráče. V zápase jsme od začátku určovali tempo hry. Soupeře jsme nepouštěli do souvislejší herní kombinace a ani do nebezpečného zakončení. Nám se postupně podařilo praktikovat některé herní prvky z tréninku. Ale v tomto směru nás čeká ještě spousta práce.

Za přístup, nasazení, snahu a počet vstřelených branek kluky chválíme.

FOTKY VE FOTOGALERII

Více fotek U15: Baži-foto



HRÁČI U-14: (2008)

FK Náchod- MFK Chrudim 8:7 (2:3, 3:2, 3:2) 10+1 celé hřiště 3x30 min.

Branky: 3x Marek Průša, 2x Daniel Skala, 1x Matyáš Zvěřina a Matouš Moravec
Hodnocení: V sobotu jsme odehráli třetí přátelské utkání po vynucené pauze. Po zápasech s Pardubicemi a Hlinskem jsme tentokrát zajížděli do Náchodu.

Sehráli jsme velmi vyrovnané utkání s kvalitním soupeřem a přesto, že jsme v průběhu utkání vedli 2:0, 5:2, 7:6, tak jsme ho do vítězného konce nedovedli. Pod každou brankou domácích je podepsaná naše velká individuální chyba. Některé věci se nám nepovedly, ale některé ano a od nich se budeme odpichovat do další práce. Kluci to sami vidí a cítí, že je v některých situacích potřeba daleko více přidat, někdy spíše zklidnit hru. Nejvíce nám dělá problém pohyb bez míče a využívat volný prostor. Na všem budeme pracovat a věřím, že se budeme dále zlepšovat.

V dalších zápasech budeme přidávat minutovou zátěž, tak aby si borci postupem času zvykali na větší zátěž. Nyní střídáme hokejově, někteří po pár minutách chtějí střídat, což je špatně, takže musíme zapracovat i na fyzické kondici. Stále ještě některé borce točíme na více postech, ale to do budoucna více ustálíme. Komplexně toto utkání hodnotím jako výborná příprava, která nám ukázala na čem více pracovat. Děkuji rodičům za pomoc s dopravou.



HRÁČI U-13: (2009)

RMSK Cidlina x MFK Chrudim 16:8 (hrálo se 3x30min)

Branky: Rychtařík 2x, Dušek 2x, Dvořák 2x, Vencl, Suchánek

Hodnocení: Byť tomu výsledek nenapovídá, tak si myslím, že jsme odehráli rovnocenný zápas. Skóre po 60 min bylo 8:8. nejlepší část utkání byl právě začátek druhé třetiny, kdy prvních 10 minut jsme soupeře jasně přehrávali. Rozhodl začátek třetí třetiny, kdy jsme během 7 minut dostali asi 5 gólů. Kluci se nedokázali srovnat s fyzicky vyspělejšími hráči soupeře. Nedokázali jsme hrát dostatečně důrazně, zároveň čistě a chytře. Pozitivní na daném utkání vidím, že kluci neodpadli fyzicky, objevují se věci, které trénujeme.


HRÁČI U-12 (2010):

RMSK Cidlina Nový Bydžov – MFK Chrudim 13:3 (4:1, 7:1, 2:1)

Hodnocení: V sobotu 22.5.2021 jsme zajížděli k našemu prvnímu přípravnému přátelskému utkání v „obnovené“ sezóně. Našim soupeřem byl tým RMSK Cidlina Nový Bydžov.

Utkání se odehrálo na hřišti v Hlušicích již dle pravidel České ligy žáků (ČLŽ U12), tzn. hrálo se v počtu 7+1 a časově na 3krát 30 minut. Domácí tým potvrdil náš předpoklad, že se bude jednat o těžké utkání. Po většinu zápasu jsme tahali za kratší konec, ale i přesto jsme měli několik úseků hry, kdy jsme na hřišti přebrali iniciativu a byli jsme domácím minimálně vyrovnaným soupeřem. Nejlepší pasáž jsme předvedli na začátku druhé třetiny, kdy jsme soupeře 6 minut nepustili na naši polovinu hřiště a sami jsme si vypracovali několik střeleckých pokusů, ze kterých jsme vytěžili bohužel pouze jednu branku. Poté jsme ovšem polevili a soupeř to potrestal několika přesnými zásahy. V poslední třetině tempo hry již lehce opadlo, ale i tak bylo k vidění několik povedených akcí a kombinací na obou stranách.

Jednalo se o náš první „ostrý“ zápas v této žákovské kategorii. Navíc proti týmů, který dlouhodobě patří k nejkvalitnějším soupeřům ČLŽ, kterou budou kluci hrát v nové sezóně. Během zápasu a bezprostředně po něm jsme si řekli co se nám povedlo a co je potřeba zlepšit, aby se náš herní projev ubíral tím správným směrem. Celkově hodnotíme zápas jako přínosný a věříme, že nás tato zkušenost posune o krok dál v našem společném snažení.

Týmu RMSK děkujeme za možnost sehrání kvalitního přípravného utkání.


HRÁČI U-11 (2011):

MFK Chrudim - Pardubičky 7:22

MFK Chrudim - Pardubičky 17:15

Hodnocení: V neděli 23.5.2021 odehráli kluci po dlouhé době první přípravný zápas s týmem z Pardubiček. Naši kluci se rozdělili do dvou týmů a odehráli zápas 3 x 20 minut a vůbec poprvé hráli v rozestavení 5+1. I přesto, že Pardubičky přivezli tým složený i s kluky ze starších ročníků, jeden tým zápas dokázal i vyhrát. Kluky chválíme za bojovnost a za to že se snažili hrát a nevzdávali to, i když proti sobě mělo silnějšího a staršího soupeře.



Fotogalerie

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.