Na slovíčko s MFK - 3. díl

Dnes zveřejňujeme třetí díl, kdy jsme se zeptali dvou hráčů týmu U14 na stejné otázky. Zveřejňujeme je tak, jak nám byly zodpovězeny. ​ ​Výkladní skříní každého klubu jsou především jejich hráči. Rozhovorům s trenéry a funkcionáři se věnujeme zejména v "Rozhovorech", našim hráčům v mládežnických kategoriích jsme vytvořili novou rubriku webu s názvem "Na slovíčko s MFK".​

Máte i vy, hráči mládežnických týmů MFK Chrudim, zájem vyplnit dotazník? Domluvte se nejlépe 2 hráči z jednoho ročníku a přes vaše trenéry nám pošlete svoje odpovědi. Budeme rádi i za zaslané fotky např. ze zápasů, které si přejete zveřejnit. Odpovědi posílejte na email poborsky@mfkchrudim.cz. Akceptujeme pouze dotazníky, které přijdou z emailu trenérů nebo vedení MFK.


Představení hráče:

Dominik Bažout, 13 let, U14, záložník



Craig Gordon Henderson, 14 LET, U14, útočník, pravé/ levé křídlo


Otázky:

1. Z jakého klubu jsi k nám přišel? Jak dlouho hraješ fotbal?

D. B.: Fotbal hraji 9 let a začínal jsem ve Ždírci nad Doubravou, odkud jsem taky přišel do Chrudimi.

C. G. H.: Když mi bylo 5 let, začal jsem hrát fotbal za TJ Sokol Libchavy do té doby, než jsem přestoupil do Chrudimi. Před dvěma lety oslovil mamku pan Zvolánek, jestli to nechci zkusit v Chrudimi. Jezdil jsem rok na tréninky a po roce jsem přestoupil. Líbí se mi tady, je tu dobrá parta a trenéři. Fotbal hraji 9 let.


2. Jakou školu studuješ? Čím se chceš jednou živit? Chceš se živit fotbalem?

D. B.: Momentálně studuji Gymnázium Karla Václava Raise Hlinsko, kde jsem druhým rokem. Mým snem je stát se profesionálním sportovcem, ale pokud by mi to nevyšlo, tak bych chtěl být buď IT technik nebo veterinář.

C. G. H.: Jsem žákem osmého ročníku ZŠ Bratří Čapků v Ústí nad Orlicí. Určitě bych se chtěl živit fotbalem. Miluju fotbal!


3. Jak vnímáš klub MFK? Sleduješ úspěchy klubu?

D. B.: MFK vnímám jako profesionální klub, který hraje dost vysokou soutěž. Občas se koukám na zápasy Chrudimi, ale jinak to moc nevnímám. Kam bych to chtěl dotáhnout? Určitě co nejvýš to jde, jednou bych se chtěl prosadit až do základu „A“ týmu.

C. G. H.: Jsem rád že se A-týmu daří v druhé lize. V Chrudimi bych se chtěl dostat do A-týmu.

Myslím si, že pro fotbal dělám hodně. Protože mám teď více času, tak věnuji tréninku 3-6 hodin denně. Můj největší cíl je být dnes lepší než včera a zítra lepší než dnes.


4. Jak prožíváš momentální sportovní výpadek? Jak se připravuješ na návrat „na hřiště“?

D. B.: V současné době už mě to samotného nebaví. Chybí mi tréninky se spoluhráči a hlavně zápasy. Momentálně v karanténě si snažím nějak udržovat fyzičku, abych pak na hřišti nebyl zadýchaný po třech sprintech.

C. G. H.: Fotbal mi chybí jako nic jiného. Na návrat se připravuji nejlépe jak mohu, chci být nejlepší.


5. Jaký tým ve fotbale sleduješ? Jakého hráče? Komu fandíš?

D. B.: Já nejsem moc takový typ, který má vyloženě nejoblíbenějšího fotbalistu nebo klub. Baví mě sledovat Premier League, Bundesligu, La Ligu nebo i tady v Česku se hraje docela pěkný fotbal. Mezi mé oblíbené kluby v Anglii patří třeba West Ham United, kde je momentálně Tomáš Souček a Vladimír Coufal, Liverpool a Manchester City. V Německu je to Borussia Dortmund, kde patří mezi mé oblíbené hráče Earling Haaland, dále Bayern Mnichov, tam mám asi nejradši Lewandowskeho, Neuera a Müllera. Ve Španělsku fandím Barceloně, kde se mi líbí Messi, Umtiti, Ter Stegen, Griezman. V Česku asi Slávie a Sparta.

C. G. H.: Ve fotbale sleduji hodně týmů, fandím Tottenhamu, Spartě, Juventusu, Celticu a Dortmundu. Nejvíce sleduji svého nejoblíbenějšího hráče Erlinga Brauta Haalanda.


6. Jaké máš koníčky?

D. B.: Mimo fotbal mám rád atletiku, kterou taky dělám závodně. Celkově mě baví asi tak nějak všechen sport, ve kterém se běhá.

C. G. H.: Na jiné koníčky nemám čas, všechen volný čas věnuji tréninku, hned jak mi skončí online hodiny a dodělám si úkoly tak jdu trénovat. Když to jde, tak rád s mamkou cestuji. A ještě rád lyžuji.

Fotogalerie

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.