U10: Úspěšná vystoupení na silně obsazených turnajích

Naši mladíci z kategorie U10 zabodovali na silně obsazených turnajích v Pátku u Poděbrad a Olomouci. Svěřenci trenérů Lukáše Dubského a Honzi Müllera se nezalekli velké konkurence a obsadili krásné 3. a 4. místo. Svými výkony tak navázali na úspěšnou sezónu v krajském přeboru.

Hodnocení trenéra Lukáše Dubského:

Po skončení sezóny, kde jsme neztratili za celý rok ani bod v krajském přeboru v naší kategorii, se kategorie U10 zúčastnila dvou celorepublikových turnajů v Pátku u Poděbrad dne 3.6. a v Olomouci Sigmund Cup dne 10.6.

V Pátku jsme obsadili krásné 3. místo z 22 týmů. Po vítězství v základní skupině, kde jsme porazili mužstva z Poděbrad, Rychnova nad Kněžnou, Turnova a Fotbalové akademie Praha, jsme se dostali to šestičlenné finálové skupiny. Tam jsem porazili Dynamo České Budějovice 3:0, FTA Praha 4:2, následovaly remízy s Příbramí 2:2 a Sokolovem 0:0. V posledním zápase jsme smolně prohráli s Hradcem Králové 1:2, když jsme si dali obě branky vlastní. Díky této porážce jsme skončili na krásném 3. místě v celém turnaji.

Na druhém turnaji na Sigmě Olomouc jsme se dostali asi do nejtěžší skupiny. První zápas jsme zvítězili po otočení skóre 2:1 s Vítkovicemi, druhé utkání jsme vyhráli nad Opavou 3:1. Třetí zápas s Brnem jsme zremizovali 1:1. Díky těmto výsledkům jsme skupinu vyhráli a postoupili tak do finálové skupiny „Ligy mistrů“ společně s týmy Sigmy Olomouc a Baníku Ostrava. Tam jsme bohužel oba zápasy prohráli a z celkového počtu 16. mužstev jsme skončili na 4. místě.

Nutno podotknout, že na obou turnajích jsme nastupovali vždy s půlkou hráčů o ročník mladších. A na turnaji v Olomouci jsme poprvé hráli 6 +1 skoro na půl hřiště. O to více těší tyto výsledky v porovnání s týmy z celé republiky.

Za tyto výkony bychom chtěli moc poděkovat všem hráčům, kteří se na nich podíleli. Tvoří neskutečnou partu a jeden společný TÝM.

Hráči U10: KOBLÍŽEK Jan, VENTLUKA Sebastian, DUBSKÝ Jakub, SOKOL David, SLÁDEK Kryštof, STEJSKAL Jan, MÜLLER Adam, DVOŘÁK Lukáš, JEŽEK Josef, POSTUPA Adam, KOCMAN Adam, KOHOUT Matyáš, ADÁMEK Kristián.

Trenéři U10: Dubský Lukáš, Müller Jan, Ventluka Jaroslav


Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.