Jan Řezníček: Musíme zabrat a získat tři body

Chrudimští fotbalisté v jarní části sezony za tři zápasy ještě ani jednou neprohráli. Paráda - řekli byste si. Jenže má to i opačnou stránku věci - ani jednou nedokázali zvítězit. Po třech remízách touží po změně kapitán Jan Řezníček v duelu proti Prostějovu.

Jihlava a Sparta B, dva body z venku - dobrá práce. Třetí však přišel doma proti Táborsku, s čímž nepanovala ze strany hráčů, trenérů, ani fanoušků přílišná spokojenost. „Před zápasem jsme si říkali, že chceme vyhrát, že bod by byl málo. Ale vzhledem k průběhu je spravedlivý,” uznal těsně po utkání chrudimský záložník Jan Řezníček. „Musíme ho brát. Soupeř nás nepřeskočil. Nebylo to ideální, ale když neprohrajeme, nemůžeme být zklamaní. V sobotu musíme vyhrát,” nabádal.

Chrudimští se v zápase proti Táborsku ujali v šestadvacáté minutě po doražené penaltě Jana Závišky vedení, úsměv na tváři jim ale příliš dlouho nevydržel. „Nechali jsme se předskočit na přední tyči, když jsme udělali velkou kapsu, do které přišel balon. Škoda, že jsme vedení po vydřeném gólu nepodrželi déle, ale souboje se Šašinkou jsou vždy velmi těžké,” smekl klobouk před hrou autora vyrovnávací branky Jakuba Šašinky.

Závěr utkání s Táborskem hodně ovlivnila i druhá žlutá a tím pádem i červená karta, která dala Chrudimi zhruba patnáctiminutovou přesilovou hru. „Pan rozhodčí lehčí souboje pouštěl a bylo to pak trochu tvrdší. Nicméně nic hrozného, normální druholigový zápas,” vyjádřil se k tvrdosti mače chrudimský kapitán a dodal: „Vyloučení soupeře nám pomohlo, uklidnili jsme se, protože do té doby to nebylo ideální. Snažili jsme se v závěru si nějaké šance vytvořit, ale gól jsme bohužel nedali.

Chrudim tak díky jednobodovým ziskům z každého utkání i po třech jarních kolech drží šestou příčku, ve vyrovnané tabulce F:NL to ale není úplně důležité. „Chtěli jsme doma vyhrát, jenže jsme tím trochu znegovali naše venkovní výsledky. Každý bod je však nesmírně cenný a musíme ho brát. Týmy pod námi nás nedohání, i přesto ale musíme v sobotu zabrat,” uzavírá razantně Jan Řezníček.

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.