Chrudim míří na půdu rezervy Sparty

Druhý jarní zápas čeká fotbalisty Chrudimi na půdě pražské Sparty, kde se svěřenci trenéra Kronďáka v neděli dopoledne pokusí o další bodový zisk do tabulky FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Utkání startuje v neděli 19.3.2023 v 10:30.

Chrudim má za sebou komplikovaný start jara. Zrušenou generálku, po úvodním zápase v Jihlavě (0:0) se pro změnu odkládalo utkání s Táborskem pro nezpůsobilý hrací povrch chrudimského stadionu Za Vodojemem. Nyní tak míří svěřenci trenéra Radka Kronďáka na půdu Žižkova na duel se Spartou Praha. „Zrušení a odložení utkání určitě nepříjemné je, ale že by to něco výrazně komplikovalo, to ne," komentoval situaci útočník David Látal.

Nyní je tak před Chrudimí další výzva - Sparta Praha B. Sparťanům v současné době patří v tabulce F:NL až čtrnáctá příčka s jednobodovým náskokem na rivala ze Slavie, ve vyrovnané spodní polovině tabulky se však jednotlivé rozdíly dají smazat velmi rychle. Sparta na jaře porazila právě Slavii B v derby 2:0, v minulém kole však podlehla Vlašimi na její půdě vysoko 0:3. „Na Spartu se od pondělí připravujeme a víme, že nás nečeká vůbec nic jednoduchého. Sparta hraje velmi organizovaně, rozhodne se na hřišti," hodnotí kvalitu soupeře David Látal.

Vzájemné zápasy obou soupeřů mluví pro domácí celek, Chrudim ve třech soubojích ve F:NL ani jednou na Spartu B nevyzrála.

Další pokus má v neděli 19.3.2023 od 10:30, souboj můžete sledovat ve streamu zde!

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.