Oba mužské týmy o víkendu neinkasovaly

Chrudimské áčko i béčko o víkendu slavily. Oba dokázali vyhrát proti soupeřům z nižší soutěže s čistým kontem vzadu!

První přípravné utkání na venkovním hřišti chrudimští fotbalisté zvládli, proti třetiligovému soupeři si zároveň zapsali první výhru v zimní přípravě. Vítězství proti rezervě Votroků zařídil produktivní Sotorník, následně ji pečetil z pokutového kopu Petr Juliš.

FC Hradec Králové B - MFK Chrudim 0:2
Branky: Sotorník, Juliš (pen.)
Sestava: Brát - Kesner, Harušťák, Hašek, Jančura - Juliš, Bauer, Kejř, Řezníček, Záviška - Firbacher. Střídali: Floder, Jedlička, Míka, Skwarczek, Halász, Látal, Sotorník, Kodýdek.

Rezerva v dalším přípravném zápase vyprovodila na domácím hřišti účastníka krajského přeboru z Moravan. O výhře bylo rozhodnuto již po půlhodině hry, domácí navíc svůj náskok ještě výrazně navýšili.

MFK Chrudim B - Moravany 7:0 (4:0)
Branky: 14. Zvolánek, 19. Zvolánek, 24. Tlapák, 30. Tlapák, 56. Zvolánek, 63. Nykodým, 72. Sedlák
Sestava: Tlustý J. (46. Kopecký O.), Vaníček (46. Hruška), Gregovský (70. Tlustý T.), Holeček (46. Havránek), Tlustý T. (46. Hybeš), Nykodým (70. Vaníček), Šindelář (46. Kopecký D. ml.), Sedlák, Tlapák (70. Šindelář), Žalud, Zvolánek (70. Holeček)
Miroslav Teplý (trenér): „Od samotného úvodu to byla jednoznačná záležitost, i když naše sestava měla přes několik absenci daleko k nějaké optimální podobě. Moravany nás bohužel příliš neprověřily, ale zase jsme měli možnost vydatně si vyzkoušet ofenzivní fázi, kde ke spokojenosti schází více proměněných příležitostí."

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.