Filip Sotorník: Kvalitní příprava se nám vrátí

Do Chrudimi přišel již na začátku listopadu po konci podzimní části FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Čerstvě oslavil dvacáté narozeniny, na zkoušce v Tipsport lize chrudimské trenéry oslovil, a tak dostal mladý záložník Filip Sotorník možnost zapojit se do přípravy znovu. A proti Vlašimi se na domácí půdě uvedl dvěma vstřelenými brankami.

Chrudimští fotbalisté v úvodním zápase přípravy nestačili na Opavu, ani proti Vlašimi o týden později to ale ze začátku nevypadalo nijak valně. „Náš výkon mohl být rozhodně lepší. Nechytili jsme začátek zápasu, ale postupně jsme se do toho dostali. Po pauze to již bylo hodně vyrovnané, eliminovali jsme jejich šance a nakonec jsme i vyrovnali," vrátil se k průběhu duelu Filip Sotorník, autor obou branek Chrudimi. „Moje góly? Odměna celého týmu. Všichni se na ně nadřeli," dodal.

Souboj s Vlašimí se hrál v hodně zimním počasí. Začátek se o hodinou posouval, dlouho se nevědělo, zda se bude vůbec hrát. Po dobré práci správců stadionu se ale za hustého sněžení mohlo vykopnout. „V podobném počasí jsem dlouho nehrál. Ale zvládlo se to. Největší problém byl, když začal roztávat sníh. Měl jsem mokré kopačky, mrzly palce...," povzdychl si Sotorník.

Právě Filip Sotorník má za sebou ve dvaceti letech dvě sezony v mužských soutěžích, ostravský odchovanec nastupoval za místní rezervu v MSFL. Za dvě sezony odehrál čtyři desítky zápasů, prosadil se třikrát. „Přesun do Chrudimi rozhodně vnímám jako kariérní posun. Chtěl bych se procpat do základu a aby se mi dařilo," sdělil osobní cíle před startem jara. Nyní si však se spoluhráči musí odmakat klasickou, neoblíbenou, zimní přípravu. „Nyní běháme bez míče, ale všichni bereme, že je to potřeba. A že se nám to během jara vrátí," uzavřel Filip Sotorník.

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.