Hodnocení podzimu mládeže

Přestože se pomalu blíží začátek přípravy na jarní boje, požádali jsme trenéry a kapitány našich mládežnických mužstev, aby se ohlédli za podzimní částí sezóny a společně nám ji v krátkosti zhodnotili.

Tým U19

Hodnocení trenéra Jana Zvolánka: Trenérský tým se před začátkem sezóny potýkal s několika novými vlivy, se kterými bylo potřeba se vypořádat. Zejména došlo k novému uspořádání soutěže - čekali nás noví soupeři, některá nová zvučná jména klubů, náročnější cesty za venkovními zápasy a také jsme prošli značnou obměnou kádru. To všechno nás drželo při zemi s plány, které jsme si stanovili před prvním výkopem.

Hned zpočátku sezóny se nám příliš nedařilo - utkání s Vyšehradem a týmem Petřiny Plzeň nemůžeme hodnotit jako úspěšná. Na vině byla nekázeň, přístup, odhodlání, nedostatečný týmový výkon a 4 body z těchto dvou zápasů bylo bohužel zasloužených. Poučili jsme z toho. Další zápas na Tempu jsme zvládli perfektně a odvezli si 3 body. Admira nás v dalším kole vrátila na zem a tento zápas nás donutil více přemýšlet a lépe pracovat. Sice následovala prohra s Libercem o 1 branku, ale náš výkon se lepšil. Mužstvo z Písku jsme sfoukli až ve druhém poločase, kdy jsme zvýšili herní tempo a v závěru utkání převážili misku pomyslným vah na naši stranu. Bohužel nás v dalším kole “přejela” Viktoria Plzeň, ale oklepali jsme se v dalším utkání s Kladnem 0:3. Slavia Praha nás po našem skvělém výkonu vyškolila v produktivitě a i přes našich 5 vyložených šancí jsme prohráli 2:0. V dalším utkání nás vyloupil Jablonec a o jednu branku zvítězil. Bodově jsme začali být úspěšní až po 11. kole, porazili jsme České Budějovice 0:2, otočili jsme duel se Spartou Praha a vyhráli 3:2, následně jsme v derby porazili Pardubice a další vítězství jsme slavili vítězstvím na Viktorce Žižkov. Hořkou pilulkou bylo utkání s Teplicemi, prohra 5:0 nás mrzí dodnes. Poslední 3 zápasy jsme zvládli…Meteor jsme porazili 3:2:, remizovali s Bohemians Praha a přejeli jsme Mladou Boleslav 3:0. Nakonec slavíme 6. místo ve druhé ligy dorostu, což je nakonec obrovský úspěch.

V kostce…podzim nás obnažené, donutil poznat podstatu týmového sportu, týmového ducha a obětování pro tým a ve výsledku pro klub. Poznali jsme sami sebe a na to navážeme v jarní části! Soupeři se na nás jistě také připravují, ale my budeme lepší. Za Chrudim!

Hodnocení kapitána Denise Holuba: Myslím si, že začátek sezony se nám až tak nevyvedl, jak jsme očekávali a mysleli si, že to vše půjde samo. V průběhu sezony jsme se ale zaměřili více na týmové výkony a postupem času jsme začali porážet týmy, které v tabulce byli před námi. Až jsem se nakonec dostali z 11. místa na 6., což si myslím, že je dobrý výsledek na to, jak se nevydařil začátek ligy. V druhé polovině ligy se budeme určitě chtít dostat co nejvýše to půjde, abychom mohli byt na konci sezony spokojeni.


Tým U18

Hodnocení trenéra Petra Myšky: S podzimní části sezóny můžeme být spokojeni. Odehráli jsme některé zápasy, které měly hodně dobré tempo i fotbalovou kvalitu (Liberec, Bohemians, Hradec Králové...). Bohužel byly i zápasy, které jsme nezvládli výsledkově, ale hlavně herně (Slavia HK, Kolín, Háje JM...), ale toto je asi normální. Cením si toho, že jsme ke každému zápasu přistoupili jako tým a táhli jsme za jeden provaz, navíc spousta hráčů jezdila hodně často v sobotu i v neděli a za to jim děkuji (super přístup). Děkuji všem hráčům i Honzovi Zvolánkovi.

Hodnocení kapitána Tomáše Tlustého: Podzimní část sezóny jsme zvládli velmi dobře a skončili na 5. místě tabulky dorostenecké Divize C, ale samozřejmě to mohlo být i lepší. Podzimní část jsme začali výhrou nad Libercem B, poté jsme smolně podlehli Slavii Hradec králové, následovala série tří výher, kterou překazila bezbranková remíza s Jabloncem B. Po dobrém týmovém výkonu jsme porazili Trutnov. Následně přišly dvě porážky s Cidlinou a Kolínem, které nás nakopli ke třem výhrám s Třebší, Brandýsem a Bohemians Praha B a dvěma remízám s Hájemi a Viktorkou Žižkov B, díky kterým jsme zakončili podzimní část sezóny se třiceti body na již zmiňovaném 5. místě.


Tým U17

Hodnocení trenéra Jiřího Kovárníka: Snažíme se adaptovat hráče na dorostenecký fotbal a současně je všechny připravujeme na přechod do staršího dorostu, což je náš hlavní úkol.

V letní části soutěže jsme si vedli velmi dobře herně i výsledkově (24 bodů, 8 vítězství za sebou), v týmu byla velká konkurence a na výkonech jednotlivců i týmu to bylo znát v pozitivním slova smyslu. Jenže se nám nevyhnula nejprve vážnější zranění (Valenta, Procházka, Kohout, Dítě) a současně s nimi přišlo i přeřazení tří hráčů do kategorie starších dorostenců (Kobera, Vavřín a Hromek). A to už bylo na družstvo příliš, herně to bylo nevyrovnané a výsledkově nevýrazné (5 bodů). Ale na druhou stranu větší prostor a vytížení v ČLD dostali další hráči a tvořilo se za pochodu vlastně nové družstvo, když postupně přišli z U 16 Boguaj, Drobný, Meduna a Novotný. Dobře rozehraná utkání jsme nedotahovali do vítězného konce (Pardubice, Sparta, Jablonec, Mladá Boleslav), nevyhnuli jsme se selhání (Viktoria Žižkov, Meteor Praha), ale dokázali jsme i sehrát velmi pěkná utkání (Teplice, Bohemians 1905). Někteří kluci si teprve zvykali na vyšší tempo soutěže a někteří se najednou stali lídry v kabině i na hřišti – s postupem času by se toto mělo zlepšit a zkvalitnit.

Uvidíme v zimním období, nejdůležitější bude, aby se všichni marodi dovyzdravili a mohli začít trénovat s týmem. Čeká nás ještě jeden odchod a jeden příchod do kádru, tréninkový proces a přípravná utkání budou náročná, laťka se zvyšuje a rádi bychom navázali na úspěšný start z léta.

Závěrem bych chtěl všem hráčům poděkovat za spolupráci v podzimní části sezony, chci poděkovat i svým trenérským kolegům Romanovi Malému a Ondřeji Kesnerovi a rovněž tak i kolegům z U 16, U 18 a U 19 za příkladnou spolupráci a kolegialitu v ne vždy ideálních podmínkách. Všem MFKáčům pak přeji pevné zdraví nejen v roce 2023, od toho se odvíjí vše ostatní.


Tým U16

Hodnocení trenéra Tomáše Sochora: Na začátku sezóny jsme se museli vypořádat s odchodem hráčů do U17, kteří byli klíčovými v minulých letech tohoto ročníku. Vzhledem k šířce kádru, tak každý trénink byl motivací pro každého dostat se do zápasu. Postupně jsme našli lídry našich řad a po velmi špatném vstupu do sezóny, kdy naše výsledky, ale i předváděná hra byly velmi špatné jsme se postupně začali zvedat. Hráči se snaží maximálně plnit herní principy. Po odchodu dalších hráčů do U17 jsme se opět chvíli hledali, však naše výkony byly v druhé části podzimu již na solidní úrovni. Dokázali jsme zvládnout těžká utkání, např. na Žižkově. Hra se postupně dostává na úroveň, na které bychom si jí představovali. Úkoly na jaro jsou jasné. Musíme zapracovat na koncentraci a ztratit herní bázeň. S přístupem hráčů můžeme být relativně spokojeni, docházka je ve většině případů více než 90%.

Do jarních bojů nám již nepomohou 2 hráči, kteří se přesouvají do U17, naopak přichází někteří hráči na zkoušku a realizační tým taktéž posílí Jirka Nekvinda z U15.

Hodnocení kapitána Matyáše Nováka: Sezónu hodnotím tak, že jsme jí zvládli celkem dobře. Když to vezmu od začátku, tak první zápas proti Liberci byla pro nás velká výzva, kterou jsme nezvládli. Potom se výsledky střídaly a občas se nám dařilo a někdy ne. Přibližně v půlce sezóny se nám vůbec nedařilo a prohráli jsme čtyři zápasy za sebou. Během tréninků jsme hledali způsoby, čím to je, že se nám nedaří, mohlo to být formací nebo klidně i přístupem hráčů v trénincích. Myslím si, že ke konci sezóny jsme odehráli všechny zápasy v dobrém výkonu, i když jsme třeba nevyhráli. Umístili jsme se na 12. místě, což není nejlepší, ale věřím, že příští část sezóny zvládneme lépe.


Tým U15

Hodnocení trenéra Jiřího Nekvindy: Začátek podzimu byl celkem dobrý a úspěšný. Ke konci jsme prohráli všechny utkání. Bohužel jsme začali kupit hrůzostrašné individuální chyby, které nás vždy stály lepší výsledek. Hlavně Vyšehrad, Slávie, ale i Čáslav a Náchod. Kluci jsou dobře nastavení, makají a věřím, že se i výsledky dostaví. Herní týmový výkon je dobrý, nebojíme se hrát, chceme být konstruktivní, klidný na míči a tlačit se do zakončení. Trochu nám chybí více agresivity. Hodně jsme řešili herní odvahu a celkově vyhodnocení herní situace.

Do jarní části klukům přeji spoustu krásných fotbalových akcí a branek a věřím, že se novému trenérovi ukážou jenom v tom nejlepším světle. Jsou šikovní a věřím, že to dotáhnou daleko.

Hodnocení kabiny: Na začátku podzimní sezóny se nám dařilo a vyhráli jsme mnoho zápasů. Vše fungovalo, jak mělo a hráli jsme dobře bez vytváření chyb. Pak ale přišel těžký zápas na Dukle a těžce jsme se vyrovnávali s první prohrou v mistrovském utkání. Následující utkání se Svitavy jsme zvládli bravurně, ale to byl začátek krize. Ostatní zápasy do konce podzimu jsme již nezvládli, jak bychom chtěli, nedařilo se nám a skoro nic nefungovalo.


Tým U14

Hodnocení trenéra Radka Šprty: Umístění v tabulce po podzimní části přijímáme s pokorou. Výsledkově a s počtem vstřelených branek jsme spokojeni. Nejvíce vstřelených branek považujeme za důležitý ukazatel, hlavně směrem ke stylu, který chceme hrát. S předváděnou hrou taková spokojenost již nepanuje, ale jsme v nějaké fázi učení a bereme to jako přirozený proces který patří k rozvoji hráčů.

V podzimní části jsme zažili různé průběhy utkání, kdy jsme například vedli o tři branky a na konci utkání byli rádi za remízu. Na druhou stranu jsme i v utkáních prohrávali vyšším rozdílem a zápasy zvládli otočit a v utkáních zvítězit. Nejlepší podzimní zápas jsme sehráli s druhým týmem FK Náchod, který jsme zvládli vyhrát 0:8. Nejméně povedené utkaní bylo s Talent Academy, ve kterém jsme v poslední minutě ztratili body za remízu 5:5. Kluci ukázali dobrý charakter, nemají v povaze něco vzdávat. A v tom byla největší sílu týmu. Dalším pozitivem je výkonost, která šla u všech hráčů nahoru. Kluci měli po celý podzim dobrý přístup k tréninkovému procesu, dobře vnímali učené věci a ty se nám dařilo přenášet z tréninků do zápasů.

Doufáme, že zimní příprava proběhne bez komplikací a výkony hráčů se budou nadále zlepšovat. Věříme, že na sobě budou kluci v trénincích poctivě a zodpovědně pracovat, aby se nám podařilo navázat na podzimní část.

Hodnocení kapitána Alexe Poláka: Myslím, že jsme odehráli dobrou část sezony. Některé zápasy jsme jednoznačně vyhrávali, některé byly těžší, ale zvládli jsme je. Zatím jsme ještě neprohráli. Tréninky byly náročné, ale všechny nás bavili. Teď už se musíme soustředit na zimní přípravu a jarní část sezóny.


Tým U13

Hodnocení trenéra Patrika Páslera: Tým jsme přebrali po skončeném ročníku U12 a po prvotním seznámení, jsme si s klukama řekli, co a jak bude následovat. Bylo na nich vidět, že jsou demotivováni výsledky. To se v nich i hodně odráželo. Stála před námi velká výzva, jak pro kluky, tak i pro trenérský tým. Vyladit je tak, aby zase měli chuť do fotbalu. To se nám podařilo a kluci ukázali nejen morálku, ale chuť se učit a posouvat. Začátek a příprava byla pro kluky těžká, ale všichni do toho šli na 100 procent. Jejich odhodlání bylo vidět na PU s Vysokým Mýtem, kdy se naladili na mistrovskou část. Vstup do sezóny byl tak velmi dobře odstartován. Což se ukázalo i v prvních zápasech, kluci vstupovali do zápasů s nadšením a chutí vyhrát, ukázat, že fotbal umí. A to se dařilo. Bohužel, pokles výkonosti se nám nevyhnul a k tomu i nemocnost. Byly zápasy, kde kluci neměli hlavu nakloněnou k ukázce jejich umu, a to je stálo někdy body a i výhru.

Sezónu hodnotíme vcelku pozitivně, kluci mají chuť hrát fotbal, respektují naše nasazování a styl, jakým chceme hrát, tj. stavět hru od brankáře i na úkor toho, že z toho občas dostaneme gól. Co je však vidět je velmi dobré soustředění některých hráčů na celou sezónu a nejen na část. Vidíme v kabině velkou chuť se zdokonalovat, posouvat se a hrát fotbal. Což je super. Dokonce se podařilo posunout hráče do U14, i do výběrů kraje. Což je odměna i závazek do budoucna dál pracovat s klukama na jejich rozvoji. Tým má charakter, a to je důležité i pro budoucí vývoj, na kterém budeme pracovat v zimní přestávce. Tak, aby nám síly vydržely celou sezónu a nebylo žádné kolísání, jak v hlavách, tak na hřišti. Je vidět, že kluci na sobě chtějí pracovat.

Hodnocení kapitána Patrika Zlesáka: Po nevydařené minulé sezoně jsme chtěli s novými trenéry Patrikem Páslerem a Pavlem Mrkvou zlepšit naši pověst mezi ostatními kluby. Byli jsme ochotní dát do toho vše a po soustředění a pár přípravných utkáních jsme si mysleli, že jsme plně připraveni být top 5 v lize. První zápas s oslabeným Náchodem, který skončil 23:2 v náš prospěch, nám velmi zvedl sebevědomí a mysleli jsme si, že můžeme porazit kohokoli, každopádně se nám se to vymstilo hned v dalším zápase se Svitavami. Potom jsme se ale vrátili zpět na vítěznou linii – Náchod, Čáslav, Praha…. Nasbírali jsme body a byli na vrcholu tabulky. Pak nám postavili novou UMT, která nám moc štěstí nepřinesla, první zápas na ní jsme podlehli Cidlině. Venku jsme vyhráli se Slávií Hradec a pak jsme nedokázali přehrát venku Kolín. Další většinu zápasů jsme hráli na naší umělce a bohužel jsme zvládli zdolat jen Orlicko. Zápas s Mýtem byl velmi vyrovnaný, nakonec skončil v poměru 0:1. Na Hradeckou mládež jsme si věřili a také jsme s nimi hráli dobrý fotbal. Po dvou třetinách 3:3. Ale pak jsme se úplně rozsypali. Zápas skončil 12:3. Nováček v naší tabulce Football Talent Academy nás drtila, ale nakonec na náš výkon docela přijatelný výsledek 1:7. Na poslední zápas a nebojím se říct nejlepšího soupeře – Pardubice, jsme se sešli v celkem malém počtu. Ale nemyslím si, že kdyby nás bylo víc, že by to něco změnilo. Nic víc k tomu nejde říct, a nakonec jsme podlehli ostudným výsledkem 22:0. Ze zápasu jsme odjeli ještě s dvěma zraněnými hráči. Umístění v tabulce po půlce sezóny je 7. místo. Sice jsme si přáli top pětku, ale je to posun oproti minulé sezóně. Cítím v kabině motivaci a doufám, že všichni přes zimu zabereme, aby to na jaře bylo ještě lepší.


Tým U12

Hodnocení trenéra Richarda Koblížka: Mužstvo se dávalo dlouho dohromady a bylo to na projevu mužstva znát. Hráče jsme chtěli vidět v různých rozestaveních na hřišti a postech. Jinak podzim hodnotíme pozitivně a je na čem stavět.

Hodnocení kapitána Patrika Teplého: První zápas jsme hráli dobře a potom to šlo dolů, ale na konci podzimní části jsme se probudili.

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.