Mládežnický zpravodaj č. 74

Co se stalo v uplynulém období?


HRÁČI U-19:

MFK Chrudim - FK Dukla Praha 1:1 (1:0)


branky:
36´ - 1:0 Vaško Jakub, 57´ - 1:1 Břeh Ondřej

sestava: Tlustý Jakub, Novák, Gregovský, Češka, Vaško (62´ Pešek), Vondrouš, Sedlák, Bauer, Musílek (86´ Skohoutil), Kozák (62´ Holub), Straka (62´ Pilař)

hodnocení: V prvním jarním mistrovském utkání jsme se utkali na domácím kolbišti s vedoucím týmem Dukly Praha.

Utkání plné osobních soubojů s minimem šancí na obou stranách. Hostům jsme dnes přenechali iniciativu a soustředili jsme se především na obranné povinnosti. První poločas byl z naší strany velmi slušný, druhý jsme se již více bránili.
Srdnatý, disciplinovaný a organizovaný týmový výkon nám nakonec přinesl do tabulky bod, který může mít na konci sezóny cenu zlata.



HRÁČI U-18:

FK Spartak Choceň – MFK Chrudim 1:5 (0:3)

branky: 2x Kühr, Skohoutil, Černý (PK), Vích (PK)

sestava: Janůj – Tuček, Černý, Holubec, Kühr (Gocman) – Mec, Vích, Nepovím, Dalecký – Skohoutil, Tlustý (Šeda)

hodnocení: První mistrovské utkání jarní části jsme odehráli v Chocni, na umělce menších rozměrů.

Úvod utkání byl ve znamení četných nepřesností na obou stranách. Té největší se v 15.minutě dopustili domácí, když jejich malou domů vystihnul Tlustý a domácí brankář ho již stačil pouze faulovat. Nařízený pokutový kop s jistotou proměnil Vích. Domácí se pomocí větru v zádech snažili dlouhými nákopy překonat naši obranu ale všechny jejich pokusy byly neúspěšné. V 37.minutě se v pokutovém území uvolnil Tlustý a jeho přihrávku se štěstím proměnil Skohoutil v naši druhou branku. Do kabin jsme odcházeli s tříbrankovým vedením, když naši druhou penaltu za faul na Tlustého proměnil jistě Černý.
V druhém poločase jsme se snažili o vysoký presink a časté zakončení. Výsledkem toho byly dvě branky Kühra, obě po střelách z hranice pokutového území. Domácí korigovali stav na průběžných 1:4 pouze naším čistým vlastencem. Závěr utkání již změnu skóre nepřinesl, protože další nadějné šance Skohoutila, Mece a Daleckého zůstaly nevyužity a rozhodčí neměl odvahu odpískat již třetí penaltu proti domácím za jasné stržení Tlustého.
Ve všech utkáních se chceme presentovat aktivním, důrazným fotbalem se snahou o rychlý o přechod do útoku s častým zakončením. Ne vždy se nám to daří. Dnes nás velmi limitovalo velké množství nepřesností a jednoduchých ztrát. Povinné vítězství a tři body na úvod jarní části těší, ale výkon nebyl optimální.



HRÁČI U-17:

MFK Chrudim U 17 - Dukla Praha U 17 2:1 (2:1)

branky: Novotný Lukáš 2 ( Pilař )

sestava: Kobera - Bleha, Lang, Čejka, Moc ( 70. Hromek ) - Vavřín, Rešetár ( 80. Tichý ) - Kosina ( 85. Valenta ), Holý, Novotný L. ( 80. Nepovím ) - Pilař ( 70. Čada )

hodnocení: Velmi těžký terén pro hráče a spíše boj než krásný fotbal, tak se dá charakterizovat úvodní utkání jarní části sezony. Příliš šancí k vidění nebylo, Holý svůj nájezd neproměnil, ale za zmínku stojí především gólová střela Novotného na 1:0 a rovněž jeho trestný kop ve druhém poločase, který zneškodnil hostující golman. Hra se odvíjela nejvíce mezi šestnáctkami obou družstev. Náš druhý gól nám daroval svou chybnou rozehrávkou golman hostí a právě ten byl nakonec rozdílový. Vítězství si ceníme zejména vzhledem k mládí našeho týmu a několika premiérám na této úrovni.



HRÁČI U-16:

Hořice/Dohalice U17 - MFK Chrudim U16 0:4 (0:2)

branky: 28' Novotný, 31' Ptáček, 61' Novotný, 73' Reinberg

sestava: Sedlák O. - Tůma, Reinberg, Andrejs - Holeka (K), Bíško - Rybenský (57' Ledvina), Ptáček (65' Kolbaba), Sloup - Novotný, Šimek (65' Gering)

hodnocení: Utkání se hrálo na provizorním těžkém terénu na tréninkové ploše v Dohalicích, těžké podmínky prakticky nedovolovali kombinační fotbal, proto jsme museli přistoupit k rychlém přechodu.

První poločas jsme hráli jistě, bohužel nám někdy radost ze hry kazily vlastní zbrklé chyby a nedomyšlená řešení, avšak i tak jsme zcela ovládali hřiště, dobře pracovali s vymezeným prostorem, dokázali hru otáčet. Hráči přesně plnili co měli zadané, aby naše hra měla nějaké parametry a zároveň navazovala na starší ročníky.
Druhý poločas jsme udělali změny v rozestavení, snažili jsme se více využívat krajní zóny a být tím více nebezpeční, což se nám také dařilo. Několika dobrými průnikovkami jsme se dokázali dostat do dobrých příležitostí, které jsme však jen zřídka kdy (2x) dokázali proměnit.
Pozitivní je, že v určitých aspektech hry umíme být velmi nebezpeční, naše hra má jisté obrysy, které chceme aby se tam objevovali a hráči rychle chápou a přenáší věci z tréninku a z porad do utkání.
Hráčům tak děkujeme za zodpovědný a pokorný výkon, kterým ukázali týmový charakter.



HRÁČI U-15:

FC Chotěboř - MFK Chrudim 1:8 (1:2)

branky: Kohout 2x, Bažout, Bauer2x, Vrančík., Starý, Novák

sestava: V neděli 13.3. jsme v zimní přípravě odehráli další přátelské utkání s týmem FC Chotěboř (krajský přebor Vysočina)

Do utkání jsme šli s cílem kontrolovat hru na obou polovinách hřiště a celkově určovat tempo hry.
V první polovině náš herní projev nebyl zcela ideální. Po pohovoru o přestávce došlo k hernímu zlepšení a tím i k navýšení skóre v náš prospěch.
Kdybychom byli více trpěliví a přesnější v přechodu do útoku, mohlo být gólových příležitostí určitě více.


Fotogalerie Baži-foto: https://bit.ly/3MSjxPv



HRÁČI U-14:

MFK CHRUDIM – TJ Svitavy 1:3 (0:2)

Branky: Tomáš Malinský

Sestava: Ondrůšek K. - Daniel A., Zvěřina M., Hilbert J., Růžička A., Vaško O.,Krbálek O., Tesař J., Kusý M., Dvořák L., Valeš K., Malinský T., Sadílek D., Juriček D., Tlapák J., Nejedlý L., Lorenc

Hodnocení: Na naší umělce jsme v sobotu sehráli utkání se staršími žáky ze Svitav. Do utkání jsme šli s tím, že chceme hrát konstruktivně od zadu, být silní v kombinacích a tlačit se do zakončení. Vesměs se nám vše dařilo, až na to zakončení. Byli jsme zbrklí a málo odvážní před soupeřovou brankou. Šancí k proměnění branky nebylo málo, ale dnes to prostě nevyšlo. Kluky chválím za přístup k utkání a za předvedenou hru. Mrzí opět faul ve vápně a zmíněná koncovka, na které budeme aktivně pracovat.



HRÁČI U-13:

RMSK Cidlina/ Nový Bydžov - MFK Chrudim 3:2

Branky: Novák, Vencl

Sestava: Dominik Kurštejn, Alex Polák, David Rychtařík, Filip Vencl, Patrik Zlesák, Vojtěch Vágner, Michael Tichý, Jaroslav Lorenc, Petr Paták, Filip Novák, Vojta Dušek, Tomáš Semerád

Hodnocení: Cidlina je náš soupeř i z ligy, kde se s ním tradičně potkáváme. Tentokráte jsme pro přípravu zvolili utkání u soupeře na umělé trávě ve formátu 8 + 1. Vetší prostor dovoloval více kontaktu a měl nám ukázat i v jaké formě kluci jsou. Nyní se moc netrénovalo, hráči měli volno, díky tomu, že byly jarní prázdniny. I tak se kluci zápasu zhostili velmi dobře. Každý ukázal, že chce hrát fotbal a nebojí se hrát na různých postech. Nakonec jsme sehráli 3 třetiny po 30 minutách. První třicetiminutovka byla v tempu, které vydrželo až do konce zápasu. Nasazení kluků bylo opravdu vysoké. Hrála se vyrovnaná, místy i tvrdá hra. Soupeř se nebál jít po balonu i za cenu faulu, což nám v některých, zvláště finálních fázích, dělalo problém. V zápase bylo spousta individuálních akcí a zároveň jsme si drželi i hru s rozehrávkou od brankáře. První třetina skončila 0:0 a na střely na branku jsme soupeře přestříleli. V druhé třetině jsme po nekoncentrované hře rychle inkasovali a po individuální chybě inkasovali záhy znovu. Soupeře to nakoplo a snažil se hrát tak, aby vstřelil i další gól. To se mu podařilo a naše kluky to za stavu 3:0 zdravě nakoplo. Zanedlouho se podařilo po pěkné akci Nováka snížit a hned do minuty na to se blýskl individuální akcí Vencl a stanovil tak stav 2. třetiny na 3:2 pro soupeře. Ve třetí třetině se hra přelévala ze strany na stranu a soupeři postupně docházely síly. Bohužel žádný jiný gól nepadl, a tak konečný stav byl 3:2 pro Cidlinu.

Zápas nám ukázal, že kluci jsou dobře fyzicky připraveni a mají chuť hrát fotbal. Už se nám hezky ukazuje, že se dokáží i na jednotlivých postech zastoupit. Musíme však zapracovat na finálních nahrávkách, práci s míčem a přidání tvrdosti propojenou s fotbalovou chytrostí😊 (odehráno 5.3.)


Sparta Kutná Hora - MFK Chrudim 1 : 15

Branky: Vágner 3x, Novák 4x, Wenzl 2x, Rychtařík 2x, Polák 2x, Vencl, Dušek

Sestava: Dominik Kurštejn, Alex Polák, David Rychtařík, Filip Vencl, Matouš Wenzl, Patrik Zlesák, Vojtěch Vágner, Petr Paták, Filip Novák, Vojta Dušek

Hodnocení: Přípravné utkání v Kutné Hoře jsme absolvovali hned druhý den po utkání s Cidlinou a téměř ve stejném složení kluků. Tedy 95 % kluků mělo v nohách zápas z Cidliny a dnes i další zápas s Kutnou Horou, hraný na 3 x 30 minut, formát 7 + 1. Od začátku jsme šli do zápasu s tím, že se jedná o přípravné utkání a kluci budou rotovat na různých pozicích. Zároveň jsme chtěli, aby kluci nepodcenili soupeře. To se nestalo a hned od začátku jsme diktovali tempo hry. Dokázali jsme se velmi brzy ujmout vedení a to kluky nastartovalo k perfektnímu výkonu. Soupeř trochu kousal a měl několik pěkných individuálních akcí se zaslouženým gólem z přímého kopu. Nám se ale dařilo diktovat celý zápas tempo. Dokonce jsme sáhli i ke změně rozestavení 2-3-2, na kterém bylo vidět, že kluky nutí jít více do kombinace a rychlé rozehrávky. Konečný stav tím pádem byl 1:15.

Zápas nám ukázal, že kluci jsou dobře fyzicky připraveni a dokáží sehrát i dva zápasy za sebou, zároveň se potvrdilo, že dokáží hrát na různých postech a v případě útoku na branku soupeře se umí i zastupovat a doplňovat. Ještě si pohrajeme s rychlostí rozehrávky.

Klukům patří velké díky, jak zápasy zvládli a jak k nim přistoupili a že dokáží ve dvou dnech sehrát dva zápasy v plném nasazení. (odehráno 6.3)



Jablonec - MFK Chrudim 3:8

Branky: Novák 2x, Dušek 2x, Semerád 2x, Vencl, Vágner

Sestava: Patrik Čapka, Sebastian Mazal, Dominik Kurštejn, Alex Polák, David Rychtařík, Filip Vencl, Patrik Zlesák, Vojtěch Vágner, Petr Paták, Filip Novák, Vojta Dušek, Tomáš Semerád, Jakub Šustr

Hodnocení: Slunečná sobota byla ideální pro sehrání přípravného zápasu v Jablonci. Cesta na Akademii byla dlouhá, ale o to víc nás nabudila udělat dobrý výsledek. Do zápasu jsme šli s tím, že ho chceme vyhrát a ukázat, že umíme fotbal, což se dařilo hned od začátku. První třetina dala zápasu parádní tempo a to nám vyhovovalo. Kombinační hra a rozehrávka od brankáře se nám dařila a soupeře jsme velmi brzy zatlačili k jeho brance. Soupeř se snažil z nátlaku dostat a to se mu i povedlo. Po naší individuální chybě šel do vedení 1:0. Kluky to ale nezaskočilo, ba naopak, soupeře zavalili protiútoky a kombinacemi, které vedly k vyrovnávací brance po pěkné akci zakončené Novákem 1:1. Do druhé třetiny šli kluci zdravě nabuzeni. Opět začali soupeře tlačit tak, že chvílemi nevěděl, kde je. Vysoké napadání a odebírání míče bylo v celém zápase, ale v druhé třetině hrálo velkou roli, protože kluci šli do vedení 1:2 po doražení míče Semerádem. Pak došlo k útlumu hry, kluci se trochu zatáhli, soupeř toho využil a dal srovnávací gól na 2:2. To ho nabudilo a snažil se tlačit, ale bez zakončení na branku. Bohužel, svým tlakem nás donutil k chybě ve vápně, ze které pramenila penalta. Tu však golman zlikvidoval i s následnou dorážkou. Ale soupeř dál kousal a to vyústilo, po chybě vzadu, ve vedení soupeře 3:2. Kluci se znovu snažili převzít otěže hry a docílit srovnávacího gólu. Což se i povedlo a za minutu na to, po úniku Vencla, bylo srovnáno na 3:3. To nebylo vše, další akce před koncem druhé třetiny klukům zaručila vedení 3:4, kdy zakončoval tvrdou střelou Novák. Tím se i lépe šlo do třetí třetiny, kde kluci i více zkoušeli, to, co jsme si říkali od začátku, a to byly příčné přihrávky do prostoru. To bylo i znát, protože to rozložilo soupeře a postupně se na něj začaly valit útoky. První, kdo toho využil byl Dušek, který se kličkou ze strany uvolnil a vsítil další gól 3:5. Stejný hráč o chvíli později využil zmatku před brankou a navýšil vedení na 3:6. Kluci chtěli vyhrát a už neinkasovat, ba naopak ještě přidat další gól. To se jim povedlo, kdy se i přes lehké zranění do zakončení vrhl Vágner a stav tím byl již 3:7. Bylo vidět, že soupeř postupně již nestačí, kluci to dokázali využít a vytěžili z toho poslední gól zápasu, který po pěkné kombinaci od branky zakončil Semerád. Zápas tak skončil 3:8. Soupeř byl kvalitní, až na některé šance jsme ho k ničemu nepustili, kluci hráli svou hru až do konce a vítězství bylo zasloužené.

Velké díky všem klukům, že drželi, hráli jako tým a dokázali se zdravě povzbudit. Kluci jsou dobře fyzicky připraveni a mají chuť hrát fotbal. Opět se ukázalo, že je dobré kluky měnit na různých postech. To, co již bylo sem tam vidět v minulých zápasech, se tentokrát ukázalo ještě více. Zastupování na svých místech při útoku a zároveň i v obraně. Bylo důležité, že nás i podržel brankář. Nejen chycenou penaltou, ale i rozehrávkou od brány nebo naražením z jedničky zrychlil hru. Kluci si dokázali poradit i s příčnou přihrávkou, která se v zápase ukazovala a využívala volné prostory. Soupeře moc nepustili do zakončení. Musíme však ještě zapracovat na důrazu a zpracování míče. To nám občas dělalo problém.



HRÁČI U-12:

Fotbalová akademie Jablonec U12 – MFK Chrudim U12 13:6 (3:4;6:0;4:2)

Branky: Marek U. 4x, Kuba St. 2x

Sestava: Jiří P. – Radim Č., Marek Ch., Vít Z., Aleš K., David L., František Ř., Pedro, Jakub M., David N., Dominik M., Jakub St., Deny Š., Filip S., Pavel S., Marek U.

V sobotu 12.3.2022 jsme se vydali autobusem, společně s týmem U13, k dalšímu přípravnému utkání do dalekého Jablonce nad Nisou, abychom poměřili své dovednosti s kluky z Fotbalové akademie.

Se soupeřem jsme se domluvili na odehrání zápasu v klasickém ligovém formátu, tzn. odehráli jsme 3 x 30 min. Každá z těchto třetin byla v našem podání naprosto odlišná (bohužel). Do první třetiny jsme vstoupili vcelku dobře. Kluci se snažili dodržovat věci, které jsme si řekli před zápasem. Klukům se dařilo aplikovat věci z tréninku do zápasu a přinášelo to své ovoce. I když jsme několikrát v první třetině byli v situaci, kdy jsme prohrávali o gól, tak kluci zůstali koncentrovaní, soustředění a chtěli stále předvádět svoji hru. Odměnou jim za to byly 2 góly na konci třetiny, díky kterým otočili skóre a první třetinu vyhráli v poměru 4:3. A to jsme během zápasu ještě nevyužili několik slibných příležitostí k navýšení náskoku, včetně neproměněné penalty. I to se stává 😊. Do druhé třetiny se nám bohužel vstup vůbec nepovedl a můžeme jen spekulovat, čím to bylo. Většina kluků to po zápase vyhodnotila tak, že díky podařenému závěru první třetiny polevili a mysleli si, že se zápas vyhraje sám. Velmi brzo přišel střet s realitou. Celou druhou třetinu jsme se na hřišti „hledali“ a prohráváme ji v poměru 0:6. Tento vývoj na klucích zanechal určité stopy, ale i přesto se snažili o zlepšený herní výkon, což se jim částečně povedlo. Soupeř v poslední třetině předvedl svůj nejpovedenější úsek hry, také tuto třetinu vyhrál v poměru 4:2, a uzavřel tak celkový účet zápasu na 13:6 pro domácí.

Tento zápas byl velmi zajímavou zkušeností hned z několika pohledů. Měli jsme možnost odehrát zápas proti „nevšednímu“ soupeři, se kterým se běžně nepotkáváme. Každá z třetin byla naprosto odlišná = pro nás z toho plyne, že musíme odehrát naplno každý okamžik každého zápasu až do konce. A v neposlední řadě to byl i náš zatím nejvzdálenější soupeř, se kterým jsme si měli tu možnost zahrát.

I z tohoto zápasu si odnášíme několik poznatků do naší další práce a věříme, že nás to zase posune o kousek blíž k našemu společnému cíli 😉. (odehráno 12.3.2022)

Fotogalerie

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.