Mládežnický zpravodaj č. 73

Co se stalo v uplynulém období?

HRÁČI U-16:


MFK Chrudim U16 - Sparta Kolín U17 3:1 (1:1)


branky: Šimek 2x, Holeka


sestava: Sedlák O. - Andrejs, Reinberg, Sedlák L. - Holeka (K), Chromý - Rybenský, Bíško, Gocman - Šimek, Sloup (Šebek, Růžička)

hodnocení: Další těžké přípravné utkání jsme odehráli na domácí palubovce proti mladšímu dorostu Kolína.
Utkání bylo opticky vyrovnané, díky našim nepřesnostem měl soupeř více ze hry. V prvním poločase jsme nedokázali hrát důrazně a využívat volné prostory, často jsme tak chodili do uzavřených prostor a nevolili ideální řešení.
Druhý poločas byl z naší strany lepší, řekli jsme si, jak se na hřišti lépe pohybovat a jak využívat právě ty prostory, které byly soupeřem špatně hlídány. Zlepšili jsme důraz a uklidnili jsme naši hru, díky čemuž jsme si dokázali vypracovat brankové možnosti.
Celý zápas jsme hráli poměrně dobře organizovaně, naší silou byly standardky, kdy jsme dokázali být nebezpeční a jednou po sehraném signálu skórovat.
Je stále potřeba pracovat na klidu v rozehrávce, využívání volných míst hráči, kteří jsou k tomu určení a také se musíme vyhýbat zbytečným chybám.



HRÁČI U-15:

MFK CHRUDIM – FC Vysočina Jihlava 1:5 (0:3)

hodnocení: nezasláno




HRÁČI U-14:


MFK Chrudim – FC Vysočina Jihlava 1:3 (0:2)

branky: Tomáš Malinský

sestava: Kosina T. - Daniel A., Zvěřina M., Hilbert J., Růžička A., Vaško O., Krbálek O., Tesař J., Kusý M., Dvořák L., Malinský T., Sadílek D., Juriček D.

hodnocení: V sobotu jsme opět na umělce na Hůrkách přivítali velmi kvalitní tým Jihlavy, který hraje první ligu v moravské části.

Naše hra byla oproti minulému týdnu o dost houževnatější a bojovnější. Hosté byli velmi kvalitním týmem, hráli více s míčem a nás na polovinu moc nepouštěli. Ale kluci bojovali a do každého souboje šli naplno. Výhra hostů je zasloužená, ale já naše kluky musím pochválit, opravdu to odjezdili, nic nevypustili a hráli až do konce. Z utkání si odnášíme spoustu poznatků, jak se hraje v rychlosti, práce s míčem i prostorem, souboje jeden na jednoho.

V prvním poločase stříleli hosté a dvěma brankami se ujali vedení. Škoda naší obrovské šance, kdy Adam zakončoval již do prázdné branky, ale obránce stačil vykopnout. Druhý poločas nabídl spoustu šancí, jednu jsme proměnili ve snížení Tomášem, pak jsme mohli dokonce z podobné situace vyrovnat, ale utkání rozhodl soupeř střelou, na kterou jinak dobře chytající Tomáš nedosáhl. A to ještě Tesik dvakrát také zachraňoval, když na brankové čáře stačil balón uklidit do bezpečí.

Pro nás velmi přínosné utkání, takových bychom potřebovali víc. (odehráno dne 26.2.2022)



HRÁČI U-12:

FC Vysočina Jihlava U12 - MFK Chrudim U12 19:1 (8:0, 6:0, 5:1)

branky: Jakub St.

sestava: Šimon F. (1. třetina), Tadeáš B. (2. a 3. třetina) – Radim Č., Marek Ch., Lukáš K., David L., František Ř., Pedro, Tadeáš V., Dominik M., Jakub S., Deny Š.

hodnocení: V sobotu 26.2.2022 jsme sehráli další přípravné utkání. Tentokrát jsme zajížděli do Jihlavy, kde jsme poměřili své fotbalové dovednosti s mladými fotbalisty Vysočiny Jihlava.

Klukům jsme již v kabině vysvětlovali, že se bude jednat o velmi kvalitního soupeře, který nás prověří ve všech směrech a je potřeba k tomuto zápasu i tak přistoupit.

Bohužel jsme se opět nevyvarovali prospanému začátku utkání a velmi záhy jsme obdrželi několik gólů. Poté se kluci „nadechli“ a snažili se zlepšit herní projev, což se jim i částečně podařilo. Kluci i přes upozornění na určité věci během přestávky mezi první a druhou třetinou soupeři nechávali především v prvních dvou třetinách soupeři velké množství prostoru, všude byli druzí a v určitých okamžicích i málo důrazní. Musíme uznat, že individuální kvalita při herních činnostech a dovednostech jednotlivce byla jednoznačně na straně soupeře. I přesto jsme měli několik náznaků a dokonce i možností, které jsme bohužel špatně vyřešenou finální fázi nevyužili a neproměnili je v gólovou radost. I v tomto nás soupeř převyšoval a proměnil téměř vše, co si vypracoval. Několik gólů jsme soupeři vysloveně darovali nepřesnou rozehrávkou nebo malým důrazem v osobních soubojích při snaze získat míč. Náš čestný úspěch zaznamenal chvílí před koncem zápasu po individuální akci Kuba St. .

Největší snaha udělat ještě něco s tímto nepříznivým průběhem byla u kluků vidět zejména v poslední třetině (za již rozhodnutého stavu), za což bychom je chtěli pochválit. Bohužel to nestačilo. Ale i tak bude dále pracovat na trénincích, tak aby se náš výkon a herní projev posouval tím správným směrem.


Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.