Mládežnický zpravodaj č. 72

Co se stalo v uplynulém období?


HRÁČI U-19:

FC Chotěboř „muži“ - MFK Chrudim U19 0:3 (0:1)

sestava: Tlustý J., Novák, Straka, Mec, Krška, Skohoutil, Gregovský, Vaško, Nykodým, Bauer, Pešek, Češka, Sedlák, Musílek, Kozák

hodnocení: Další konfrontace s dospělým fotbalem, tentokrát s mužstvem Chotěboře. Utkání bylo ve znamení velkého větru, který nám hodně znemožňoval kombinační hru. Fotbal proto z naší strany nebyl úplně oku lahodící, ale i tak jsme byli nebezpečnějším celkem, který si vypracoval více gólových příležitostí. Domácí hráli velmi důrazně a nátlakovým fotbalem nám několikrát zle zatopili a určitě si zasloužili vstřelit branku. Těžké, přínosné utkání, za které můžeme být jen rádi.





Žďár nad Sázavou U 19 - MFK Chrudim U 17 1:3 (0:0)

branky: Lang, Fojtů, Čada

sestava: Kobera – Bleha (75. Růžička), Lang, Čejka (46 Kaválek) Macháček – Holý (75. Valenta), Vavřín, Rešetár, Čada (46. Čejka), Růžička (46. Fojtů) – Valenta (46. Čada)

hodnocení: První poločas nebyla naše hra dobrá, nebyla přesná, nápaditá a klidná na míči. Šance jsme měli jen asi dvě a naložili jsme s nimi velmi špatně, vázla i součinnost hráčů a řad. Po změnách o poločase, hlavně v hlavách hráčů, jsme zkraje poločasu sice inkasovali, ale úplně jsme ovládli hru a vytvářeli si velmi dobré situace a stejně tak dobře jsme tentokráte pracovali i do defenzívy – celý tým. Jenže branky padly pouze po standardní situaci, chybou domácího brankáře po střele a pouze jedna z několika vydařených kombinací se zužitkovala, velká škoda a malá produktivita. Utkání tak skončilo naší zaslouženou výhrou. I v malém počtu jsme utkání zvládli velmi dobře.


Chotěboř U19 - MFK Chrudim U17 1:2 (1:0)

branky: Novotný L., Nepovím

sestava: Kobera, Bleha, Kaválek, Lang, Macháček, Holý, Vavřín, Rešetár, Čejka, Fojtů, Čada, Růžička, Valenta, Hromek, Novotný L., Nepovím.

hodnocení: Další přípravný zápas jsme sehráli na UMT v Chotěboři za velmi silného větru, který byl soupeřem pro oba týmy. Chotěboř do obou poločasů vběhla s čerstvými hráči. Využila všech hráčů v dorostenecké kategorii, které měla k dispozici. My jsme chtěli navázat na předešlý přípravný zápas, hlavně na jeho druhý poločas. Ukázalo se však, že není zápas, jako zápas.

Sice jsme měli více v držení míč na svých kopačkách, přesto jsme inkasovali jako první, když bývalý hráč MFK Adam Bažout svedl sprinterský souboj s jedním s našich stoperů, přesto se mu povedlo předložit míč jak na podnose svému spoluhráči, který se z vyložené šance nemýlil.

Do druhého poločasu přišly změny nejen u soupeře, který postavil novou jedenáctku, ale i náš tým doznal změn. Hned v úvodu přišlo zasloužené vyrovnání, kdy se z přímého kopu trefil Lukáš Novotný. Obrat v zápase dovršil po samostatném úniku Ondřej Nepovím. Šancí jsme měli během zápasu více, ale větší klid v zakončení znamenal "jen" konečné vítězství 2:1

BAŽI-FOTO: https://bit.ly/3BIvfar



HRÁČI U-16:
MFK Trutnov U17 - MFK Chrudim U16 3:0 (1:0)

sestava: Sedlák O. - Tůma, Holeka (K), Reinberg, Andrejs - Bíško - Rybenský, Gocman, Zahradník, Sloup - Šimek (Šebek, Kaiser, Ledvina)

Hodnocení: Po dlouhé době jsme konečně mohli sehrát přípravné utkání, kdy nám byl soupeřem aktuálně druhý tým divize - MFK Trutnov. Na našem výkonu byla dlouhá zápasová pauza znát. Postupně se snažíme zapracovat nové hráče do sestavy.
V utkání jsme nedokázali chytit rytmus, nedokázali jsme nastavit nohy na přesnost a zároveň jsme soupeři nechávali dost místa v nebezpečných prostorech. Opticky utkání bylo vyrovnané, soupeř dokázal vytěžit maximum, i díky našim chybám.

FC Žďas Žďár nad Sázavou U17 - MFK Chrudim U16 1:1 (0:1)
Branky: Gocman

Sestava: Šimek (Novotný) - Andrejs, Reinberg, Sedlák L. - Holeka, Chromý (K) - Rybenský, Zahradník, Gocman - Novotný, Ledvina (Kaiser, Šebek, Sloup, Ptáček, Tůma, Bíško

hodnocení: V rámci soustředění jsme sehráli přípravné utkání s naším tradičním soupeřem ze Žďáru nad Sázavou.

Utkání se neslo ve velmi svižném tempu, kdy jsme v prvním poločase dokázali plnit předem stanovené pokyny a byli jsem dostatečně aktivní a důrazní. Místy nám však chyběla kreativita, kterou předčila zbrklost.
Druhý poločas byl i díky velkému množství změn o přestávce z naší strany slabší, nedokázali jsme se dostat zpět do tempa, špatně jsme řešili situace v posledních třiceti metrech.
V utkání se ukázalo hodně pozitiv, mezi které například patří individuální výkony některých hráčů. Z opačného pohledu nám však chybělo gólové zakončení.



HRÁČI U-15:

MFK Chrudim – FK Ústí nad Labem

branky:

sestava:

hodnocení: BEZ ZASLANÉHO HODNOCENÍ I VÝSLEDKU UTKÁNÍ



HRÁČI U-14:

MFK Chrudim – FK Ústí nad Labem 0:4 (0:3)

sestava: Podaný J. - Daniel A., Růžička J., Hilbert J., Růžička A., Vaško O., Krbálek O., Tesař J., Kusý M., Lorenc J., Dvořák L., Malinský T., Valeš K., Sadílek D.

hodnocení: V sobotu jsme na umělce na Hůrkách sehráli utkání s výborným týmem z Ústí nad Labem.

Do utkání jsme vstoupili ospale a celkově se nám vůbec nepovedlo. Naše hra byla pomalá, nedůrazná, nedařily se nám přihrávky. Chybělo nám nadšení, větší vůle a chuť do hry. A proto je vítězství soupeře zcela zasloužené, kdy v prvním poločase dominoval a vstřelil tři branky.

V druhém poločase se hra více vyrovnala, měli jsme tam pár náznaků toho, co bychom chtěli hrát, ale dnes to na soupeře nestačilo. Soupeř ve druhém poločase upravil výsledek na konečných 0:4 po našem totálně zbytečném penaltovém faulu…


MFK Chrudim – SK Nemošice U15 5:2 (3:1)

branky: 5x Tomáš Malinský

sestava: Daniel A., Hilbert J., Růžička A., Vaško O., Krbálek O., Tesař J., Kusý M., Lorenc J., Dvořák L., Malinský T., Valeš K., Sadílek D.

hodnocení: Prakticky v totožné sestavě, ale bez brankáře a zraněného Jindry, který v sobotním utkání odstoupil kvůli zranění ze hry již ve 3´, jsme přivítali na naší umělce starší žáky z Nemošic.

Od začátku jsme chtěli být více na míči, kombinovat a vytvářet si střelecké pokusy. Něco se nám dařilo lépe, něco hůře. Hosté měli spoustu rohových kopů, po kterých jsme dokázali do jejich otevřené obrany podniknout rychlý protiútok, a tři branky vstřelil Tomáš. Bohužel pak jsme vyrobili dvě hrubé chyby a bylo to na začátku druhého poločasu 3:2. Až čtvrtá a pátá branka byla po pěkné akci a souhře více hráčů, pokaždé neomylně zakončoval Tomáš. V bráně se během hry vystřídali Adam D., Jakub, Ondra V., a Jára. Kluci víkend zvládli, ale pořád je na čem pracovat.



HRÁČI U-13:

FC ŽĎAS Žďár nad Sázavou - MFK Chrudim 3:13

branky: Rychtařík 5x, Vencl 2x, Vágner 2x, Wenzl 2x, Polák, Strnad

sestava: Patrik Čapka, Dominik Kurštejn, Sebastian Mazal, Alex Polák, David Rychtařík, Václav Strnad, Filip Vencl, Matouš Wenzl, Patrik Zlesák, Vojtěch Vágner, Michael Tichý

hodnocení: Poslední dobou nás trápí zranění a lehké nemoci. I tak jsme se vydali do Žďáru nad Sázavou s dobrou náladou a chutí zvítězit. Po soustředění jsme absolvovali dva tréninky a z toho čtvrteční byl ovlivněn špatným počasím. Proto jsme neměli moc času cokoliv vyzkoušet a sehrát se. Příprava je ale o tom si vše zažít a vyzkoušet, a tak jsme k tomu i přistoupili. Počasí bylo ideální a soupeř nabuzen, že nás porazí. My jsme se pustili do zápasu s naší hrou a kombinací od gólmana. Bohužel díky několika nepřesnostem a individuálním chybám jsme se dostali pod tlak a soupeř nás zaskočil první vedoucí brankou. Kluci se však z toho záhy oklepali a začali diktovat tempo hry. Pěkné kombinační akce kluci dokázali využít v gólové momenty a rychle vyrovnali hru i stav na 1:1. Hra se přelévala ze strany na stranu alespoň v první třetině a díky tomu první třetina skončila 1:3 pro nás. V druhé třetině kluci na soupeře vlétli hned na začátku a ukázali, že fotbal umí hrát a vsítili několik pěkných gólů. Soupeře téměř nepustili z jeho poloviny a vysokou hrou ho dostávali pod tlak. Toho využili jak Rychtařík, Vencl, tak i Vágner k vstřelení několika branek a stanovili tak výsledek po druhé třetině na 2:9. Ve třetí třetině kluci přistoupili opět ke kombinační hře a soupeře téměř do ničeho nepustili. I vinnou zranění jsme zápas dohrávali s jedním hráčem na střídání, ale i tak bylo vidět, že kluci mají chuť hrát a vyhrát zápas. Soupeř přidal jednu branku, ale to bylo vše, protože kluci přidali další branky a stanovili tak konečný stav zápasu 3:13.

Zápas nám ukázal, že kluci jsou dobře připraveni a dokáží ve vysokém tempu odehrát celý zápas i v 11 lidech. Zároveň byl vidět hlad po gólech, míči a chuti hrát fotbal. Musíme však zapracovat na rozehře od brankáře, zpřesnění přihrávek s prvním dotekem a větším důrazu při přebírání balonu.



HRÁČI U-12:

FC ŽĎAS Žďár nad Sázavou - MFK Chrudim 4:11 (2:2, 1:4, 1:5)

branky: Šimon F. 6, Kuba S. 3, Filip S. 1, Pavel S. 1

sestava: Šimon F. (1. třetina), Tadeáš B. (2. a 3. třetina) – Radim Č., David N., František Ř., Pedro, Filip S., Pavel S., Jakub S., Matouš W. (0 - 45 min), Patrik Zl. (46 – 90 min),

hodnocení: V neděli 20.2.2022 jsme zavítali na další přípravné utkání do Žďáru nad Sázavou. Po předchozích zápasech s FK Orlicko (1:11) a FK Pardubice U11 (2:19) v rámci zimního soustředění jsme doufali, že se kluci vrátí na vítěznou vlnu.

Hned na začátku se nám situace značně zkomplikovala, jelikož z jedenácti nominovaných hráčů nám na poslední chvíli vypadli dva hráči. Nakonec nám v této situaci vypomohli trenéři 2009 a poskytli nám na výpomoc „naše 2010“ Matouše W. a Patrika Zl. . Oba naše hráče, kteří jsou v přípravě s kategorií U13, za což všem zainteresovaným chceme poděkovat.

Kluci do zápasu vstoupili nebojácně a od začátku na nich byla vidět chuť uspět. Bohužel se kluci ze začátku dopustili několika nepřesností, čímž dostali do hry domácí Žďár víc, než by sami chtěli. Postupně se ovšem náš herní projev začal zlepšovat a soupeře jsme začali přehrávat. V naší hře se i tak objevilo několik „okének“, které ale soupeř nedokázal využít. Naopak naši kluci se začali prosazovat více v osobních soubojích, bylo k vidění hned několik pěkných fotbalových kombinací, do kterých bylo aktivně zapojen hned několik hráčů (3 a více). A zároveň i několik individuálních akcí, které si kluci vytvořili svým aktivním přístupem a herní odvahou „1 vs 1“. Soupeř postupně fyzicky odpadl a aktivita byla vidět pouze u našich hráčů. Jen škoda, že jsme nedokázali vstřelit ještě další góly, chyběl nám v některých situacích větší klid na míči a také přesněji seřízené kopačky 😊.

Všem klukům, kteří se odhodlaně postavili této nelehké výzvě odehrát toto utkání v 9 resp. 10 hráčích, patří velký DÍK. Kluci nás velmi mile překvapili svým přístupem, fyzickou připraveností, herní odvahou, individuální výkony a týmovým projevem. Výhra v tomto utkání již byla pouze pomyslnou „třešničkou na dortu“, kterou si ale kluci svým přístupem zcela po právu zasloužili a doufáme, že i užili!

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.