Mládežnický zpravodaj č. 71

Co se stalo v uplynulém období?


HRÁČI U-19:

FC Slovan Havlíčkův Brod "Juniorka“ - MFK Chrudim 0:8 (0:5)

branky: Bauer 2 x, Sedlák, Musílek, Holub, Černý, Vondrouš, Nykodým

sestava: Janůj, Krška, Holubec, Mec, Pešek, Češka, Černý, Novák, Vondrouš, Bauer, Sedlák, Holub, Musílek, Nykodým

hodnocení: Bezprostředně po zimním soustředění jsme se střetli s „Juniorkou“ Havlíčkova Brodu a utkání jsme odehráli velmi kvalitně. O našem vydařeném výkonu rozhodla rychlá a přesná kombinace, organizace a efektivita v pokutovém území. Musíme vyzdvihnout i naší obrannou fázi hry, kdy jsme po dlouhé době udrželi čisté konto.


HRÁČI U-17:

FC Slovan Havlíčkův Brod U 19 - MFK Chrudim U 17 3:3 (2:0)

branky: Čada, Valenta, Kosina

sestava: Kobera – Bleha (46. Čejka), Hromek, Lang, Macháček – Kosina, Vaníček (46.Rešetár), Vavřín Gocman (46. Nepovím) – Holý (46. Valenta), Novotný L. (46.Čada)

hodnocení: První poločas nebyla naše hra dobrá, hlavně směrem dozadu to nefungovalo. Šance Gocmana, Vavřína, Kosiny po gólu přímo volaly, dvakrát jsme nastřelili ještě břevno, ale stav o poločase byl 2 : 0 pro domácí!!! Po změnách o poločase, a hlavně po změně přístupu k utkání, se nám podařilo utkání otočit na 2 : 3, ale nedůsledností v obraně a opět zbrklostí v koncovce jsme se o vedení připravili a utkání tak skončilo zaslouženou remízou. Musíme zlepšit především defenzívní činnost celého týmu, řad i všech jednotlivců.

fotoalbum: Klang foto


HRÁČI U-14:

MFK Chrudim - FK Pardubice U13 5:0 (3:0)

branky: 2x Marek Průša, 1x Jára Lorenc, Tomáš Malinský a Tomáš Semerád

sestava: Podaný J. a Zavřel M. - Daniel A., Holeka V., Růžička A., Vaško O., Krbálek O., Tesař J., Kusý M., Průša M., Rychtařík D., Čapka P., Lorenc J., Dvořák L., Malinský T., Semerád T., Vencl F.

hodnocení: Během soustředění v Ústí nad Orlicí jsme sehráli kvalitní utkání s Pardubicemi ročníkem narození 2009. I my jsme do hry zapojili několik hráčů z 09, konkrétně Lukyna, Daviho, Páťu, Jardu a těsně před utkáním jsme ještě vzali i Semika a Fildu.

Kluci byli nabuzení a hned od začátku jsme měli dobrý pohyb po celém hřišti. Snažili jsme se dobře napadat soupeřovu rozehrávku a hned po zisku míče se tlačili do zakončení. První branku vstřelil Mára střelou z hranice vápna, druhou Semik po výborném napadání, třetí Jára také po kvalitním pressinku.

Druhý poločas jsme začali stejně aktivně a přidali čtvrtou branku, kdy po rychlém protiútoku přesně zakončoval Tomáš M. Pak se hra spíše odehrávala mezi vápny. Naše obrana soupeřovi nic nedovolila, pouze několik drobných náznaků a tak konec zápasu patřil opět nám, kdy se podruhé v zápase trefil Mára.

Z utkání jsme měli radost, byla tam vidět chuť, velký náboj a zápal pro hru. Sice to nepřeceňujeme, ale kluci si vítězství užili. Já chci poděkovat trenérům za hráčskou výpomoc, z 2009 Davidovi a Patrikovi za zapůjčení Tomáše a Filipa a z 2007 Radkovi s Romanem za zapůjčení gólmanů Kuby a Mikiho. Zde máme totiž momentálně největší problém…

Všem hráčům a trenérům děkuji za kvalitní soustředění v Ústí nad Orlicí. Snažíme se vnášet do hry další nové prvky, které kluci začínají z tréninku přenášet do hry. Snad to je na dobré cestě, kluci jsou šikovní a snaží se. Jen tak dál!


HRÁČI U-9:

Dne 13.2.2022 jsme se zúčastnili HT na domácí palubovce v Chrudimi. Hráči předvedli kvalitní výkon a bez porážky celý turnaj vyhráli.

S těmito výsledky:

MFK Chrudim - FK Šumperk 2:0, MFK Chrudim - SK Pardubičky 7:0, MFK Chrudim - SK Vysoké Mýto 9:0, MFK Chrudim - FC Hradec Králové 6:1, MFK Chrudim - SK Polička 8:0

Pořadí turnaje:
1. MFK Chrudim, 2. FC Hradec Králové, 3. SK Vysoké Mýto, 4. SK Pardubičky, 5. FK Šumperk, 6. SK Polička

Nejvíce branek v celém turnaji nastřílel hráč MFK Chrudim David Sokol.



Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.