Mládežnický zpravodaj č. 70

Co se stalo v uplynulém období?


HRÁČI U-19:

FK Jablonec - MFK Chrudim 3:6 (1:1)

sestava: Tlustý J., Pešek, Gregovský, Češka, Nykodým, Vondrouš, Sedlák, Kozák, Bauer, Musílek, Pilař, Černý, Novák, Holub

hodnocení: Další prověrku jsme absolvovali v Jablonci. Hráli jsme na těžkém terénu, který pokrývala vrstva sněhu, a tak o způsobu hry obou soupeřů bylo předem jasno.

Jablonec působil v prvním poločase více pohyblivěji, byl i nebezpečnější, ale branku jsme vstřelili první my, kdy se po úniku Bauera prosadil Honza Vondrouš. Vzápětí domácí zaslouženě vyrovnali. Ve druhém poločase jsme více zpřesnili přechodovou fázi, zvýšili pohyb, přidali na agresivitě a soupeře jsme přehrávali. Velkou kvalitu do naší hry přinesl Denis Holub, který sám dvě branky vstřelil a na další dvě asistoval.


HRÁČI U-17:

FK Jablonec - MFK Chrudim 3:1 (1:1)

Branky: Lang

sestava: Kobera – Hromek (46. Bleha), Kaválek, Lang, Čejka (55. Macháček) – Kosina, Holý, Vavřín Gocman (55. Macháček) – Valenta (70. Holý), Novotný L. (80. Čejka)

hodnocení: Utkání se hrálo na sněhu a za neustálého sněžení nebo deště. Domácí šli do vedení po standardní situaci a stejně tak vyrovnával i stoper Lang. Obě družstva mohla strhnout vedení na svou stranu, ale trvalo dlouho, než se tak stalo. V závěru se to domácím přece jenom podařilo, překonali brankáře Koberu a vítězství tak zůstalo na jejich straně. Stínem utkání je zranění Honzy Růžičky, uvidíme, co ukáže vyšetření na rtg.


HRÁČI U-15:

FK Meteor Praha VIII - MFK Chrudim 4:3 (2:0)

branky: 3x Bauer

hodnocení: Nebylo zasláno


HRÁČI U-14:

FK Meteor Praha VIII - MFK Chrudim 5:3 (4:2)

branky: Matěj Kusý, Jára Lorenc a David Rychtařík

sestava: Fogl T., Daniel A., Růžička J., Holeka V., Růžička A., Nejedlý L., Vaško O., Krbálek O., Hilber J., Tesař J., M., Sadílek D., Kusý M., Průša M., Rychtařík D., Čapka P., Lorenc J.

hodnocení: Prakticky po dvou měsících jsme si mohli zahrát klasické přátelské utkání, ve kterém jsme zajížděli k ligovému účastníkovi naší kategorie na Meteor Praha. Naše příprava na utkání nebyla v lednu vůbec optimální, jsme, stejně asi jako celá republika vlivem karantén a covidních nemocí, nějakým způsobem zasaženi. Na začátku ledna jsme odehráli dobré modelové utkání s naší U15, dva týdny potom v hodně netradičním formátu s U13, kdy jsme v tréninkovém tempu v sedmi hráčích hráli celou dobu v oslabení.

Takže až v neděli 6.2. jsme se mohli těšit na kvalitní utkání. Domácí disponovali velmi vysokými a soubojovými typy hráčů. My jsme se nezalekli a v utkání šli do vedení po brance Matěje, který proměnil samostatný únik na gólmana, do kterého ho vysunul Domča neskutečnou přihrávkou – ta měla oči. Poté se domácí více tlačili dopředu a byli z toho dvě branky z naší pravé strany – bohužel vždy po naší ztrátě. Třetí gól inkasujeme z rohu, ale to se nedalo – 5 borců domácích v našem vápně o dvě hlavy vyšší. V 33´ postupuje útočník sám z půli hřiště – 4:1. Těsně před koncem se přesně umístěnou střelou k tyči prosazuje Jarda. Kluky o přestávce nabádáme k vysunutí presinku, větší aktivitě po křídlech a rychlejší rozehře. Bohužel hned z kraje dostáváme pátou branku jak přes kopírák u čtvrté… v 65´snižuje David také povedenou střelou z hranice pokutového území. Ke konci měl ještě tutovku Domča (po krásné kombinaci 5 hráčů), ale netrefil poloprázdnou branku.

Ze hry jako celek máme dobrý pocit, rozhodně jsme se neztratili v kombinační hře, v narážečkách. Škoda několika vyhozených míčů v protiútoku. Ale hodně jsme ztráceli v soubojích, kdy i z výhodnějšího postavení ucukneme a souboj prohrajeme. Nedokázali jsme zachytávat náběhy za obranu, ale to je velká škoda, to normálně zvládáme… Budeme dále pracovat na rozehře a pohybu v prostoru bez míče – to nás hodně tlačí a trápí…

Za konfrontaci jsme opravdu rádi, utkání nám ukázalo spoustu věcí, na kterých budeme pracovat a postupně je odstraňovat nebo naopak ty dobré ještě více rozvíjet. Kluci si zaslouží pochvalu, opravdu se vydali ze svých sil a po zápase ještě pomohli 07, které trápí marodka a nebyli tak v dostatečném počtu.


HRÁČI U-13:

FK Dukla Praha - MFK Chrudim 5:2

SC Xaverov - MFK Chrudim 5:2

FK Admira Praha - MFK Chrudim 3:2

Sobotní turnaj se ukázal jako ideální pro spoustu fotbalových momentů a zároveň nám ukázal, jak fotbal dokáže být krutý. Po návratu z marodky se nám tým trochu rozrostl a mohli jsme odehrát 3 zápasy ve formátu 7 + 1, hrané na dva poločasy po 25 minutách. Tedy kluci měli dostatek minut a maximum doteků s míčem. Počasí bylo jak na houpačce, chvilku chladno, pak zase teplo a vítr. Zápasy na sebe navazovaly a kluci neměli možnost prochladnout.

První zápas jsme nastoupili proti FK Dukla Praha. Velmi dobrý soupeř, který přijel s dostatkem kluků na střídačce a dokázal točit dvě mužstva. My jsme se však dokázali i s tímto mužstvem velmi dobře popasovat. Hned od začátku jsme hráli svou hru, hodně vysoko a tlačili jsme soupeře do chyb, což se ukázalo jako dobrý recept. Bohužel se soupeř ujal vedení po naší individuální chybě. To kluky nakoplo a znovu se pustili do tlaku, který vyústil, po důrazu před brankou, ve vyrovnání. Stejně i druhý gól byl jako přes kopírák: centrovaný míč před branku a důraz Adama Suchánka, který takto dal 2 branky. První poločas skončil 1:2 pro nás. Do druhého poločasu soupeř poslal novou sedmičku, která nás hned ze začátku zatlačila před naši branku. Kluci, odolávali a zároveň soupeře nepříjemně kousali. Díky dobrému výkonu brankáře se podařilo soupeři přeci jen vyrovnat a následně i navýšit své konto o další branku. Bohužel ke konci zápasu jsme se nevyvarovali chyb a ty se nám staly osudnými a soupeř tak dokončil zápas s výhrou 5:2.

Druhý zápas s SC Xaverov byl pro kluky již několikátým měřením sil. Z minulého týdne nám soupeř měl co vracet. Bohužel i s tím šli kluci do zápasu. S vědomím minulé výhry si v hlavě nesli porážku soupeře, ale dnes byl zápas nový a soupeř namotivovaný. Hned od začátku jsme se nechali zatlačit před naši bránu, bohužel i to se nám stalo osudným a soupeř rychle vedl 2:0. S tím se kluci nechtěli smířit a začali hrát naši hru. S kombinací od golmana se nám podařilo, díky individuálnímu průniku Filipa Vencla, snížit na 2:1. Další minuty byly jak pro nás, tak i soupeře náročné. Hra se přelévala nahoru a dolů. Bylo vidět spoustu hezkých akcí a po individuálních chybách nás soupeř trestal. Výsledek ještě korigoval Patrik Zlesák, který tak zakončil zápas výsledkem 5:2 pro soupeře.

Do posledního zápasu s FK Admira Praha jsme šli poznamenáni dvěma porážkami, ale plni odhodlání vyhrát. Bohužel se v předchozím zápase s Xaverovem zranilo několik hráčů včetně golmana. Proto nastoupili kluci, kteří stále měli sílu a chuť vyhrát. Bylo to těžké. Soupeř měl víc hráčů na střídání, my jsme v plné přípravě, a navíc půl týmu po nemoci. I tak jsme se zhostili hry velmi důstojně, dařila se nám vysoká hra, presink a rozehrání od branky. Diktovali jsme hru, ale nepodařilo se nám vsítit gól, což se povedlo soupeři a šel do vedení 1:0. Kluci svou bojovností a individuálními průniky Filipa Vencla srovnali na 1:1 a do konce poločasu navýšili vedení, opět po akci se zakončením Filipa Vencla, na 1:2. Do poslední půlky jsme však šli s jedním hráčem na střídačce a to se nám stalo osudné. Postupně klukům docházely síly, soupeř toho využil a dvěma brankami otočil zápas na konečných 3:2.

Co nám zápasy ukázaly? Dobrou připravenost kluků, i těch po nemoci. Chuť hrát a vůli po dobrém výsledku. Všichni kluci si vyzkoušeli i jiné posty, než většinou hrají a zažili si tím situace i z jiného pohledu. Kluci si zaslouží poděkování za snahu nedat se tak lacino a s každým soupeřem sehráli srovnatelnou bitvu, která byla jen šťastnější pro soupeře. Dnes nám štěstí tolik nepřálo. Zároveň nám to ukázalo, že máme prostor ve zjednodušení některých situací při zakončení na branku. Narazit si a naběhnout a následně zakončovat střelou na branku. Také ne vždy je dobré hrát pod tlakem, ale umět si i oddechnout a fotbalovou chytrostí si odpočinout. Budeme mít ještě spoustu šancí si tyto situace zažít, vyzkoušet a posouvat se tím dál.

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.