Mládežnický zpravodaj č. 69

Co se stalo v uplynulém období?


HRÁČI U-17:

FK Meteor Praha VIII - MFK Chrudim 1:3 (0:1)

branky: Pilař z pk, Vavřín (Pilař), Gocman (Pilař)

sestava: Kobera – Bleha (46. Kaválek), Vondrouš, Lang, Čejka – Kosina (70. Bleha), Vaníček, Vavřín Fojtů (65. Čada) – Valenta (46. Gocman), Pilař (80. Valenta)

hodnocení: Utkání lépe začali domácí, byli aktivnější a vytvořili si i příležitosti, které neproměnili. Postupně jsme hru vyrovnali, a i my jsme dokázali ohrozit branku domácích. Jediný gól se zrodil po zisku míče na polovině soupeře. Při průniku byl faulován Kosina a Pilař pk zužitkoval. Velkou šanci měl do poločasu ještě Fojtů, ale nepodařilo se mu míč umístit do prázdné branky. Druhý poločas jsme začali na hřišti dominovat. Hra byla velmi dobrá i pohledná a dokázali jsme dvakrát skórovat po pěkných kombinacích. V závěru utkání jsme ale vlastní nepozorností a liknavostí nabídli domácím korekci výsledku a ti se jí rádi chopili, takže nám bylo horko před naší brankou. Výsledkem bylo ale jen snížení stavu a nepodařený samostatný nájezd Čady, který ani nezakončil.



HRÁČI U-13:

Hodnocení přípravného utkání v sobotu 29.1. v Chrudimi proti týmu U14 a Nedělního trianglu v Praze proti FTA (fotbalové akademii) a SC Xaverov

MFK Chrudim U13 : MFK Chrudim U14 6:3

Velice nás trápí toto období vzhledem ke karanténám a tím byl i náš tým i soupeře z části ovlivněn. Do utkání jsme šli s tím, že si kluci vyzkouší větší hřiště a zároveň se mohou poměřit se staršími kluky. Do zápasu jsme šli s tím, že chceme hrát svou hru a tím, že jsme v přípravě a těžko poskládané sestavě. Kluci, ale hned od začátku diktovali tempo hry a zároveň v první 20. minutovce do ničeho soupeře nepustili, ba naopak, zatápěli soupeři tak, že měl problémy to uhrát. Odměnou klukům bylo vedení po první 20. minutovce 3:0, soupeř ani nevystřelil na branku, díky velmi dobré hře zezadu, kombinovanou s brankářem. V druhé a třetí 20. minutovce se podařilo soupeři hru vyrovnat, a ukázal nám svou plnou sílu, měl několik šancí a dal z nich i góly. Nám se také podařilo navýšit vedení a do poslední 20. minutovky jsme šli s tím, že zápas chceme uhrát, ne za cenu nakopávání, ale kombinace a konstruktivní hry. Což se nám povedlo a kluci zaslouženě vyhráli 6:3.

Zápas nám ukázal, že kluci jsou dobře připraveni a dokáží se porvat i v zápase, který nebyl jednoduchý. Zároveň se míče nebojí a přemýšlí kam nahrát míč. A kdy zaútočit a vytěžit z toho maximum. Zaslouží si za hru velkou pochvalu.


Nedělní triangl v Praze proti FTA (fotbalové akademii) a SC Xaverov:

FTA : MFK Chrudim 1:3 a SC Xaverov : MFK Chrudim 2:8

Nedělní triangl byl náročný pro všechny nejen silným větrem, ale i tím, že jsme měli v nohách přípravu ze soboty proti U14, a nakonec jsme museli vlivem karantén i nachlazení odehrát zápasy v 8 lidech ve formátu 7 + 1, bez střídání. Kluci se do všech soupeřů zakousli a ukázali, že umí hrát fotbal. Každý zápas se hrál 2 x 20 minut. Tedy vždy jedna půlka byla proti soupeři náročná z pohledu silného protivětru. Ani to kluky nezlomilo. Chtěli ukázat, že fotbal umí hrát a také to ukázali. Kombinační hrou se dostávali k soupeřově brance a vždy minimálně polovinu času uzamkli soupeře na jeho půlce. Náročný fotbal jim byl odměnou co do počtu branek, o které se poděli Vencl 5 x (v prvním zápase dal 3 branky do sítě FTA a 2 branky do sítě SC Xaverova), Rychtařík 2 x (do sítě SC Xaverova), Semerád 4 x (do sítě SC Xaverova). Soupeři také ukázali svou kvalitu, a navíc měli vždy min 4 kluky na střídání. Klobouk dolů. Kluci i po sobotě dokázali uběhat náročné zápasy a tento víkend se jim týmově opravdu povedl.

Zápasy nám ukázaly, že kluci jsou opravdu fyzicky dobře připraveni. Postupně klukům stoupá sebevědomí a ukazují se ve velmi dobrém světle. Dokážeme se porvat i s velmi silným a kvalitním soupeřem. Dokážeme vysoko napadat a hrát ve velkém tempu. Zapracovat však musíme na fotbalové chytrosti, kdy odpočívat a nabrat sílu, kdy napadat a nevydat všechny síly. Zároveň, jak si měnit posty za hry, tak aby nás v tu chvíli soupeř nezamkl před naší brankou.



HRÁČI U-10:

29.1. v sobotu jsme se zúčastnili turnaje ročníku 2011 v Chrudimi. Bylo přihlášeno 6 mužstev.
Do turnaje jsme nastoupili jen s 6 hráči.
Naše hra byla odvážná a neměli jsme ze starších kluků strach. Bojovnost, důraz na balón, rychlost a dobrá rozehrávka od brankáře, nám přineslo hezké čtvrté místo v turnaji. Porazili jsme týmy z Třemošnice a z Letohradu. Hráč z MFK Chrudim Hovorka Tomáš obdržel cenu za nejlepšího brankáře turnaje, dle hodnocení trenérů z ostatních mužstev. Gratulujeme

1 místo Přibyslav, 2 místo Svitavy, 3 místo Sparta Kutná Hora

V neděli 30.1 jsme odehráli turnaj v Hlinsku Winter cup. V nové hale v Hlinsku bylo přihlášeno 7 týmu. Turnaj se odehrál v rychlém tempu, zápas trval 15minut.
Do turnaje jsme vlétli s velkou chutí zvítězit a přivést do Chrudimě pohár.
Po třech výhrách na kluky přišla únava ze sobotního náročného turnaje v Chrudimi. Přišly remízy s týmy ze Svitav a s Chotěboři. Čekal nás poslední zápas s týmem z Hlinska A. Tento zápas rozhodl o vítězi celého turnaje. Celý zápas jsme vedli o branku, v poslední minutě jsme obdrželi gól.
Zápas skončil pro oba týmy zaslouženou remízou 1:1
V tomto turnaji jsme odehráli pěkné kombinace ve dvojicích. Je potřeba při zakončení více rozvahy, a ne to uspěchat. Chybí nám aktivita při uvolňování bez míče. V celém turnaji jsme nenašli přemožitele. Děkuji pořadateli za uspořádání dobrého turnaje, za hodnotné dary, poháry a za občerstvení pro hráče.

1 Hlinsko A, 2 MFK Chrudim, 3 Letohrad



Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.