Mládežnický zpravodaj č. 68

Co se stalo v uplynulém období?


HRÁČI U-19:

1. SK Prostějov - MFK Chrudim 1:4 (0:2)

sestava: Špánik, Pešek, Krška, Černý, Nykodým, Češka, Látal, Bauer, Kozák, Musílek, Straka, Holub, Skohoutil, Vaško, Holubec

hodnocení: Dnes jsme se chtěli prezentovat podobným způsobem, jako v předchozím utkání v Líšni. Tentokrát jsme si pohlídali úvodních 20´, které minule rozhodly, byli jsme koncentrovaní, a kromě několika centrům do pokutového území a následným závarům jsme domácím nic dalšího nedovolili. Postupem času jsme začali vystrkovat růžky a dostávat se do vyložených příležitostí. Až čtvrtá naše šance byla gólová, kdy se po centru Kozáka prosadil hlavou Straka. Ve 44´ David Látal pelášil sám na brankáře a poslal nás do dvoubrankového vedení.

Po změně stran byla hra již více rozháraná, ale pořád jsme byli nebezpečnější

a v 63´ se po pěkné průnikové přihrávce Patrika Skohoutila prosadil Roman Musílek. V 70´ sice domácí korigovali, kdy jsme trošku podcenili „padající list“ od soupeřova záložníka. Definitivní tečku za utkáním dal velmi dobře hrající David Bauer, který se opět po vysunutí Skohoutilem ocitl sám před brankářem a střelou na přední tyč jsme vstřelili poslední branku utkání.

Utkání můžeme hodnotit opět kladně, tentokrát jsme slušný výkon podpořili i výsledkem, což nám pomůže do další těžké práce.


HRÁČI U-17:

1. SK Prostějov - MFK Chrudim 4:1 (2:1)

Branky: Pilař z pk

Sestava: Špánik – Lang, Čejka, Vaníček, Sedlák - Holý, Vavřín Tichý (50. Valenta), Novotný L.– Valenta (46. Gocman), Pilař

Hodnocení: I když Omicron skolil více jak polovinu týmu, bylo pro nás utkání velmi dobré a poučné. Domácí šli do vedení po chytré střele a dorážce, kdy naše obrana spinkala. Naši šanci měl na hlavě Čejka, ale gólman domácích ho vychytal a na noze Vavřín, ale prosadil se až Pilař po pokutovém kopu. Jenže ještě do poločasu domácí skórovali po rohovém kopu a naší nedůslednosti v bránění standardních situací. S tím jsme měli problémy celé utkání. Pak ještě Novotný pohrdl připravenou šancí, trefil pouze boční síť. Po pauze se náš výkon zvedl, dokázali jsme soupeře zmáčknout, ale nedali jsme branku. Po vyrovnání hry domácími jsme obdrželi ještě dvě branky z brejků po našich velmi hrubých chybách, a ještě nás dvakrát podržel gólman Špánik. Domácí zvítězili zaslouženě, my jsme odehráli nešťastné utkání téměř bez střídání, a navíc se nám zranil Mára Tichý. Uvidíme, co ukáže vyšetření u lékaře. I přes prohru hráči zaslouží poděkování za předvedený výkon. Děkujeme hráčům U 16 za přístup a pomoc.


HRÁČI U-13:

Hodnocení přípravného turnaje v Chrudimi (halový turnaj mladších žáků ročník 2009 a mladší) 22.1. 2022

Výsledek: 2. a 3. místo na turnaji

Sestava: Dvořák, Kurštejn, Rychtařík, Vencl, Wenzl, Zlesák, Polák, Čapka, Ficek, Stejskal, Letocha, Paták

hodnocení: Sobota byla ve znamení turnaje a šli jsme do toho s tím, že v rámci přípravy postavíme dvě mužstva, aby kluci měli dostatečnou zátěž a minutáž. To se povedlo a podařilo se nám postavit dva týmy Červený a Černý. Oba týmy byly doplněny kluky z mladšího ročníku, vzhledem k tomu, že se potýkáme s velkou nemocností a karanténou některých hráčů. Celkem se účastnilo 6 týmů včetně nás. Zápasů tedy bylo dost, což pro kluky bylo i zpestření, nejen se popasovat mezi sebou, hrát ve formátu 4+1, s povrchem a s týmy se kterými se běžně nepotkávají. Turnaj nám ukázal, že kluci jsou hladoví po míči a chtějí hrát i dávat góly. Zápasy přinesly i pěkné individuální akce, které přispěly k tomu, že jsme na turnaji získali spousty týmových ocenění např: nejlepší hráč Červených Stejskal, nejlepší hráč Černých Wenzl, nejlepší gólman turnaje Ficek a nejlepší hráč turnaje Vencl. Na začátku zimní přípravy nám to ukázalo spoustu věcí a zároveň to kluky zdravě nakoplo. Budeme rádi, když si to přenesou do dalších zápasů. Celý turnaj vyhrálo o fous mužstvo z Čáslavi a tímto jim také gratulujeme. Na turnaji se ukázalo i několik dívek. Troufám říct, že mezi kluky nezapadly, ale ukázaly, že jsou velmi dobře připravené a zároveň turnaj obohatily pěknými fotbalovými momenty.

Na čem musíme začít pracovat: Turnaj nám ukázal, že je třeba pracovat dál na fyzičce, to nám silnější soupeři neodpustí. Zároveň musíme zlepšit práci s míčem a začít týmově smýšlet. Příští víkend hrajeme v Praze na hřišti Xaverova pod širým nebem.



Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.