Mládežnický zpravodaj č. 67

Co se stalo v uplynulém období?


HRÁČI U-19:

SK Líšeň - MFK Chrudim 2:1 (2:0)

sestava: Tlustý J., Pešek, Gregovský, Češka, Novák, Bauer, Sedlák, Holub, Kozák, Musílek, Pilař, Černý

hodnocení: Dvě hloupé branky z úvodu utkání nakonec rozhodlo o celkovém vítězi tohoto zápasu.

My jsme sice od 20´ - 90´ byli lepším týmem, dařilo se nám tentokrát plnit přesně to, co jsme si řekli, ale domácí nás vycvičili v produktivitě, kdy jsme ze 7 vyložených šancí proměnili pouze jednu jedinou. Klukům tedy můžeme vytknout hrubé chyby v defenzívě v první čtvrtině utkání a řešení situací v pokutovém území. Jinak můžeme být s hrou, kterou jsme se předvedli, spokojeni.


MFK Chrudim „Juniorka - MFK Chrudim U19 2:2 (2:2)

sestava: Janůj, Tlustý J., Novák, Češka, Vondrouš, Holub, Sedlák, Kozák, Bauer, Pešek (C), Musílek, Straka, Tlustý T., Skohoutil, Kozák, Černý, Pilař

hodnocení: V úvodu zimní přípravy jsme si tréninkové jednotky zpestřili utkáním s naší „Juniorkou“. Hrálo se na neutrálním hřišti v Chotěboři, kde jsme se s těžkými podmínkami vyrovnali hůře, než starší soupeř. Do utkání jsme šli s určitými záměry, které se nám bohužel nedařilo příliš plnit. Zkušenější „Juniorka“ hrála více chytře, vyhrávala většinu osobních soubojů, a i celkově na šance byla lepším týmem. My jsme hráli pomalu, naivně a až na pár pasáží jde celkově utkání za „Juniorkou.



HRÁČI U-18:

MFK Chrudim - FC Vysočina Jihlava 1:0 (0:0)

branky: 83´ Straka

sestava: Kobera (U16) - Rozsypal, Krška, Vaško, Kühr - Mec, Tlustý T., Skohoutil, Brychnáč (Modrovič) - Leníček (Šeda), Straka

hodnocení: První přípravné utkání po zimní přestávce jsme sehráli na UMT Pardubice- Hůrka.
Do utkání jsme vstupovali se záměrem praktikovat střední obranný kompaktní blok a po zisku míče snahou o rychlý přechod do útoku. Hosté se podle předpokladu prezentovali trpělivou přípravnou fází, včetně prolínání a rotací středových hráčů a útočníků. Nutno přiznat, že jsme obranný blok měli proti záměru posunutý hlouběji. Tím jsme hostům umožnili si vytvořit několik nebezpečných střeleckých pozic z hranice velkého pokutového území a několik nebezpečných závarů v našem pokutovém území. Vše jsme ale přežili bez inkasované branky. Naši největší šanci prvního poločasu neproměnil Tlustý, když průnikovou křídelní přihrávkou uvolnil Straku a ten ho opět oslovil ideální přihrávkou do pokutového území, kde střelec nastřelil pouze dvoumetrového (přesně 203 cm) brankáře hostí.
V druhém poločase jsme již obranný blok měli postavený podle představ, získávali více míčů a kombinacemi si vytvářeli zajímavé střelecké pozice a situace. Křídelními kombinacemi hlavně na levé straně vynikali především Kühr, Straka a hlavně Modrovič. Po jedné z kombinací jsme zahrávali rohový kop, který hosté odvrátili pouze ke Skohoutilovi, ten nečekaně pro trenéry levačkou míč opět vrátil do šestnáctky hostí, kde našel Straku a ten si již v podobných situacích ví rady, s jistotou razantně podél brankáře a jdeme se radovat. Vítězíme 1:0.

Na úvod přípravy utkání s kvalitním soupeřem. Kvalitní týmový výkon s řadou kvalitních individuálních výkonů (Kobera, Straka, Vaško, Modrovič).


HRÁČI U-17:

SK Líšeň - MFK Chrudim 0:2 (0:2)

Branky: Čada (Rešetár), Vavřín (Čada)

Sestava: Špánik – Bleha (46. Hromek), Lang, Nepovím (46. Čejka), Macháček (46. Růžička) – Holý (75. Nepovím), Vavřín (75. Rešetár), Rešetár (46. Tichý), Fojtů (46. Novotný L.) – Čada (46. Valenta)

Hodnocení: První přípravné utkání se hrálo ve svižném tempu, ale dominovala celková nepřesnost hry z obou stran. Možnosti skórovat měla obě družstva, nám se to dvakrát podařilo (dále mohli skórovat i Novotný a Valenta, Lang a Vavřín) a měli jsme i další šance, domácí svoje možnosti nevyužili nebo je vychytal solidně chytající Špánik.


HRÁČI U-16:

MFK Chrudim - FC Vysočina Jihlava 0:3 (0:0)

Branky:

Sestava:

Hodnocení: První přípravné utkání v novém roce jsme sehráli na UMT Na Hůrkách v Pardubicích proti Jihlavě.

Od začátku bylo zřejmé, že se jihlavští hráči budou snažit kontrolovat hru různými výměnami a sbíháním si otevírat prostory v naší defenzivě. Většinou jsme tyto snahy dokázali přečíst, i díky naší zodpovědnosti a chytrosti jsme soupeře nepouštěli do velkých šancí. Naopak jsme mohli v prvním poločase 2x udeřit my, ale ani šance Šimka, ani Sloupa brankou neskončila.

Druhý poločas Jihlava přidala na tempu, začala si tvořit stále více šancí. Nebezpeční jsme mohli být také my, ale naše dvě nadějné šance skončily naší chybou rychlým protiútokem s následným gólem soupeře.

Po celé utkání nás srážely individuální chyby, z týmového pojetí tam bylo také několik situací, které jsme mohli řešit lépe. Teprve druhá porážka ročníku U16 v sezoně nám tak může pomoci k dalšímu rozvoji jak individuálních herních dovedností, tak těch týmových...


HRÁČI U-15:

MFK Chrudim U15 : MFK Chrudim U14 9:1

branky:

sestava:

hodnocení: BEZ HODNOCENÍ

fotogalerie: https://bit.ly/3tIEHIO

Fotogalerie

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.