Roman Čáp: Bylo příjemné se vrátit

Po úvodním vítězství na hřišti Viktorie Žižkov si dali chrudimští fotbalisté ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE nedobrovolnou čtrnáctidenní přestávku. Nyní jdou zpět do akce.Na půdě Táborska se v neděli odpoledne (16:00) bude chtít k tříbodovému zisku pomoci i Roman Čáp, který se v zimní přestávce vrátil z Chlumce do výběru Jaroslava Veselého.

Do ligy se vrátíte po čtrnáctidenní pauze proti Táborsku. Jak nepříjemná byla tato přestávka?

Tak nepříjemné to je v tom, že celou zimní přípravu se na to těšíte a po prvním zápase musíte zase čtrnáct dní čekat. Nebudeme se ale na nic vymlouvat, na zápas jsme dostatečně připraveni a chceme ho zvládnout.

Může to mít v následujícím zápase v Táborsku vliv? Že oni hráli a vy ne?

Tak zápasové a tréninkové tempo je vždycky jiné, ale bereme to tak jak to je, v téhle době nikdy nevíte, kdy hrát budete a kdy ne a proto je potřeba, abychom byli připraveni na všechno.

Co přesně lze od Táborska čekat?

Přes zimu dokázali posílit tým, viděli jsme video, takže vím, jak to hrají a to, že jsou na konci tabulky, nic neznamená. Ten zápas bude strašně těžký, my ale nemůžeme čekat, co předvedou oni, musíme se soustředit sami na sebe a hrát svoji hru.

Vy jste přišel po rok a půl dlouhé pauze zpět do druholigové Chrudimi. Cítíte, že jste se za tu dobu herně posunul?

Myslím si, že herně jsem se posunul určitě, přece jenom ten rok a půl v ČFL lize mi dal hodně. Trenér mi říkal, že je to vidět, za což jsem rád. Velký rozdíl je v rychlosti, půlku zimní přípravy mi zase trvalo si na to navyknout. Ve 2. lize je to hodně už i o taktice, ale je příjemné se sem zase vrátit.

Poprvé jste naskočil už na Žižkově, jaký byl návrat do druhé ligy?

Návrat to byl hezký, protože se vyhrálo. Šel jsem na hřiště asi v 60. minutě, nic lehkého to nebylo, ale kluci mi pomohli, tak se mi už potom hrálo lépe. Důležité je, že se to zvládlo.

V Chrudimi panuje v záložní řadě silná konkurence. Jsi připraven se prát o místo?

Šel jsem do Chrudimi s tím, že pokud budu chtít hrát, tak se budu muset o to místo porvat. Konkurence je velká a to je dobře.

Tabulka ligy

2. MFK Vyškov 23 40:28 43
3. FC SILON Táborsko 24 35:22 39
4. SK Sigma Olomouc B 24 34:35 39
5. MFK Chrudim 24 39:38 34
6. SK Líšeň 2019 24 29:29 33
7. FK Příbram 24 25:31 33
8. AC Sparta Praha B 24 43:41 32

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.