Brankář Floder: Chrudim mi přirostla k srdci. Lidi zde za klub dýchají

Do Chrudimi přišel před dvěma a půl lety ze Zbrojovky Brno a ihned se stal naprosto suverénní jedničkou. Za celé své působení do branky pouštěl náhradníky jen sporadicky. Nyní je Jiří Floder na cestě směrem prvoligové angažmá, které, jak naznačil i trenér Radek Kronďák, v současné době aktivně řeší. Ať už to dopadne jakkoliv, je třeba mu popřát v další kariéře hodně štěstí!

Jirko, jak hodnotíš uplynulou sezonu z týmového hlediska?
Sezonu hodnotím určitě pozitivně. Podařil se nám úspěch, který se ještě doposud v Chrudimi nedokázal realizovat. I když start do sezony nebyl ideální, tak si pak vše postupně sedalo a nakonec z toho bylo výborné páté místo. Základem byla zdravá kabina, celou sezonu jsme drželi při sobě za jakékoliv situace.

Mužstvo dávalo velké množství branek, ale naopak hodně jich i dostávalo. Minulou sezonu to bylo přesně naopak. Čím si tu změnu vysvětluješ?
Oproti minulé sezoně jsme se mnohem více pouštěli do rozehrávky už od zadních řad. Byli jsme více na balonu, dostávali jsme se pak mnohem více do šancí a z toho pramenily góly. Nemyslím si, že bychom v defenzívě nějak výrazně propadali. V této sezoně, oproti minulé, jsme však dostávali mnohem více gólů ze standardek. To podle mě hrálo velkou roli v tom, že jsme obdrželi nyní více gólů.

Ty jsi několikrát Chrudim hodně podržel. Jaký zápas ze sezony se ti z tvého pohledu vybaví jako nejvydařenější a proč?
Z mého pohledu, co si teď vzpomínám, tak by to byl asi zápas teď na jaře v Opavě. Celé utkání jsme zodpovědně bránili, připsal jsem si pár zákroků a společně jsme odvezli cenný bod z těžkého prostředí. Pokaždé si cením, když můžu klukům pomoct k bodům a ideálně k vítězství. Navíc jsme v tu dobu měli několikazápasovou sérii bez čistého konta, kterou se nám podařilo zlomit.

Záda ti kryl Jáchym Šerák. Jaká jste byli brankářská dvojka, jaký je to parťák?
Se Šerym výborně vycházíme na hřišti i mimo něj. Na trénincích mezi námi panuje kamarádská atmosféra, ke které hodně přispívá i trenér Pavlík. V takové atmosféře se pak dobře pracuje a můžeme se posouvat dál. Musím zaklepat, že v Chrudimi mám štěstí na dobré parťáky.

Otázka, která všechny chrudimské fanoušky zajímá asi nejvíce - už víš, jak to s tebou bude v příští sezoně? Trenér Kronďák mluvil o zájmu z první ligy.. Nemůžeš ani naznačit?
Ke konci června mi končí v Chrudimi smlouva a teď se řeší, jaká bude moje další budoucnost. Můžu potvrdit trenérova slova, že se teď řeší angažmá v první lize. Teď bohužel nemůžu být ale konkrétnější.

Pokud to znamená, že tvá štace v Chrudimi je u konce. Jak ji budeš zpětně hodnotit? Po konci ve Zbrojovce jsi byl opravdu neotřesitelnou jedničkou.
Pokud by tato sezona byla opravdu moje poslední v Chrudimi, tak budu svoje angažmá zde rozhodně hodnotit jen pozitivně. Poznal jsem zde za 2,5 roku uvnitř klubu mnoho skvělých lidí, kteří pro něj dýchají. Klub mi za tu dobu přirostl k srdci. Jsem také vděčný za to, že jsem měl po celou dobu mého působení zde důvěru vedení a trenérů. Nezapomenu taky na skvělou partu kluků, která vždy táhla za jeden provaz.

Co bys Chrudimi chtěl popřát do dalších sezon?
Klubu přeji jen to nejlepší ve všech směrech a ať přináší chrudimský fotbal radost všem svým příznivcům. Ideálně, aby dosahoval na podobná umístění a pokud možno ještě lepší, než jsme dokázali vybojovat tento rok my.

Tabulka ligy

2. SK Sigma Olomouc B 31 49:41 57
3. FC SILON Táborsko 31 44:27 52
4. MFK Vyškov 31 45:38 48
5. MFK Chrudim 31 52:48 45
6. SFC Opava 31 39:39 41
7. FC Sellier & Bellot Vlašim 31 44:46 41
8. SK Líšeň 2019 31 34:34 40

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.