Mládežnický zpravodaj č. 11 - 23/24

Co přinesly uplynulé dva týdny u naší mládeže?

DOROST U19

25. kolo: MFK Chrudim – FC Silon Táborsko 0 : 3 (0 : 1)

Branky: nikdo

Sestava: Kobera, Dalecký (69´ Mošner), Holý (69´ Fojtů)), Kaválek, Vondrouš, Gerhart, Lang, Pilař (62´ Kudlačík), Čada, Hromek (56´ Kohout), Boguaj (62´ Gábel)

Hodnocení: Před zápasem jsme si řekli, že se musíme vyvarovat zbytečných ztrát a vyvarovat se nebezpečným protiútokům soupeře. Druhý pokyn byl eliminovat rozdílového hráče černé pleti Afolabiho Soliua. Výsledek? 0:3 pro Táborsko a hráč Soliu nám vstřelil jednu branku a při dalších dvou asistoval. Na druhou stranu jsme nepůsobili dobře běžecky, byli jsme pomalí, nedůrazní a v kombinaci často nepřesní. Přesto jsme se dostali do vyložených příležitostí, které jsme neproměnili. Soupeř zvítězil naprosto zaslouženě.

Allstars: Nikdo

Foto z utkání: https://www.rajce.idnes.cz/klang/album/mfk-chrudim...

26. kolo: FK Jablonec – MFK Chrudim 6 : 2 (4 : 1)

Branky: 25´ Čada P., 31´ Malý, 39´ Kubín, 45´ Malý, 66´ Malý, 81´ Čada P. - 43´ Dalecký, 72´ Hromek

Sestava: Kobera (70´ Zavřel), Dalecký, Holý (69´ Fojtů), Kaválek (46´ Gábel), Vondrouš, Gerhart, Lang (60´ Fojtů), Pilař, Čada, Hromek, Boguaj (67´ Kohout)

Hodnocení: V zápase s vedoucím týmem soutěže jsme propadli v obraně. Dostávali jsme velmi laciné branky, proto je výsledek takový, jaký je. Herně to tak hrozné nebylo, ale individuální chyby, nezodpovědnost a lehkomyslnost znamenal debakl, ze kterého se musíme co nejdříve oklepat. Obecně se nám hodně rychle musí zvednout klíčoví hráči, kteří mají tým táhnout, protože jejich sportovní forma není absolutně žádným přínosem pro náš tým a pokud budou daní chlapci pokračovat v takovýchto výkonech, brzy dostanou příležitost jiní hráči. Trpělivost začíná docházet.

Allstars: Hromek Lukáš


DOROST U18

21. kolo: FK Jablonec – MFK Chrudim 1 : 5 (1 : 2)

Branky: 7´ Olšán, 38´ Mošner, 63´ Bauer, 77´ Zahradník, 78´ Rešetár

Sestava: Zářecký – Gábel (63´ Rešetár), Meduna, Macháček, Kudlačík, Mošner, Vavřín (69´ Tichý), Olšán, Bauer, Henderson (70´ Zahradník), Kohout (63´ Bíško)

Hodnocení: Do zápasu jsme vstoupili velice dobře a brzo jsme se ujali vedení, ale po sérii chyb jsme domácím dovolili lehce srovnat skóre, a to nás zbrzdilo. Sice jsme měli více míč, ale nebyli jsme nebezpeční hlavně proto, protože jsme byli pomalý. Naštěstí jsme chvilku před poločasem přidali druhý gól a do druhého poločasu jsme nastoupili v daleko vyšším tempu, které jsme udrželi po skoro celý druhý poločas, což se projevilo na vstřelených brankách. Vyhráli jsme zaslouženě, jen by to chtělo, abychom udrželi kvalitu výkonu co nejdéle.

Allstars: Vavřín Marek

22. kolo: MFK Chrudim – TJ Sokol Třebeš 5 : 2 (3 : 0)

Branky: 22´ Bauer, 30´ Kudlačík, 39´ Vavřín, 75´ Tichý, 80´ Rešetár

Sestava: Zářecký – Gábel (46´ Rešetár), Meduna, Macháček, Fojtů (60´ Zahradník), Mošner, Vavřín (46´ Bíško), Kudlačík (46´ Tichý), Olšán, Elišák (46´ Henderson), Bauer

Hodnocení trenéra: I přes vítězství nejsme maximálně spokojeni, přestože jsme po prvním poločase vedli o tři branky. Naše hra ale byla statická, chyběla i přesnost. Sice jsme měli nějaké náznaky šancí, ale ty jsme nedotáhli ke gólovému efektu. Na začátku druhého poločasu jsme inkasovali, ale naše hra se trošku zlepšila, vypracovali jsme si dostatek šancí, které jsme zahazovali. V některých případech i lajdácky…! Proto přišel trest v podobě druhého gólu v naší bráně. Sice jsme poté přidali další dva góly, ale za mě to je málo. Musíme si uvědomit, že pokud jsme na hřišti, tak musíme každou situaci řešit na 100 %, jinak nás to příště může mrzet daleko více než v tomto zápase.

Allstars: Mošner Jan


DOROST U17

25. kolo: MFK Chrudim – FC Silon Táborsko 4 : 1 (1 : 1)

Branky: 16´ Horký, 49´ Látal, 63´ Souček, 66´ Tomášek

Sestava: Zavřel – Dítě, Tlapák, Procházka (25´ Bažout), Koutský (60´ Souček, 65´ Komárek) – Drobný, Kučera, Látal, Koblížek, Horký (60´ Růžička) - Novák (60´ Tomášek)

Hodnocení: Utkání pro nás začalo nešťastnou penaltou, do poločasu jsme ale stihli vyrovnat a měli jsme i další šance, jenže jsme byli nepřesní a nedůslední. Po poločase jsme lépe vstoupili do děje utkání, dokázali jsme skórovat a po změnách v sestavě i definitivně rozhodnout v poměrně krátké době o našem zaslouženém vítězství. Stínem utkání je pak zranění tří hráčů, kteří utkání nedohráli.

Allstars: Koblížek Marek

Foto z utkání: https://eu.zonerama.com/Bazi-foto/Album/11291925

26. kolo: FK Jablonec – MFK Chrudim 1 : 4 (1 : 2)

Branky: 33´, 39´ a 53´ Kohout, 86´ Novák

Sestava: Kolbaba – Dítě, Tlapák, Bažout, Koutský (60´ Komárek) – Drobný, Kučera, Látal, Koblížek (60´ Novák), Horký (46´ Růžička) - Kohout (75´ Brychnáč)

Hodnocení: Utkání pro nás začalo nešťastnou chybou, do poločasu jsme ale stihli stav otočit a po pauze měli jsme i další šance po akcích Koblížka (Kohout, Růžička), jenže jsme byli před prázdnou brankou velmi nepřesní. Nakonec jsme dokázali ještě dvakrát skórovat a definitivně rozhodnout o našem zaslouženém vítězství. Střelecky se blýskl Kohout a výkonem pak vyčníval především kapitán Látal.

Allstars: Látal Jakub


DOROST U16

21. kolo: FK Jablonec – MFK Chrudim 1 : 2 (0 : 1)

Branky: 20' Šimák, 70' Novotný

Sestava: Ondrůšek, Kusý (55' Hilbert), Holeka, Vaško, Branda (66' Nejedlý), Štěpánek, Oblouk (69' Valeš), Zvěřina (55' Novotný), Kumpošt, Šimák, Sadílek (66' Průša)

Hodnocení obránce Jana Hilberta: K dalšímu zápasu jsme nastoupili proti hráčům z Jablonce, kteří byli za námi v tabulce jen o šest bodů. I přes pěkné počasí jsme zápas odehráli na umělé trávě, která už měla svá nejlepší léta za sebou. Na začátku zápasu jsme byli lehce aktivnější, ale šance si vytvořili oba týmy. Ve dvacáté minutě jsme se ujali vedení gólem, kdy se po standardní situaci prosadil Jakub Šimák. Následovala velmi vyrovnaná hra a nikomu dalšímu se do konce poločasu nepodařilo vstřelit branku. Ve druhém poločase jsme s přibývajícím časem začali na soupeře víc tlačit a v sedmdesáté minutě z prostoru kolem penalty vstřelil gól po přihrávce ze strany hřiště Pavel Novotný. O šest minut později soupeř snížil po mojí chybě. To dalo soupeři novou energii do zápasu, ale nám se až do konce podařilo udržet jednobrankový rozdíl. Na konci nesměla chybět strkanice mezi celými týmy. Jsme rádi, že si z Jablonce po náročném zápase odvážíme tři body.

Hodnocení trenéra: První poločas se nesl v poměrně kvalitní hře obou týmů, hrál se rychlý důrazný fotbal, který ale nepřinesl zrovna hodně šancí. Druhý poločas, po naší druhé brance byl z naší strany spíš jen boj o udržení důležitého vedení, což se nakonec povedlo.

Allstars: Šimák Jakub

22. kolo: MFK Chrudim – TJ Sokol Třebeš 1 : 3 (0 : 3)

Branky: 87´ Sadílek (pk)

Sestava: Ondrůšek, Kusý (73' Nejedlý), Holeka, Obermajer (46' Hilbert), Branda (64' Průša), Valeš (37' Bohuněk), Oblouk, Zvěřina (46' Růžička), Novotný, Šimák, Sadílek

Hodnocení trenéra: Utkání dvou rozdílných poločasů. V prvním jsme byli úplně mimo mísu, nedařilo se nám nic a některým hráčům na hřišti se ani nechtělo. V určitých případech šlo opravdu o velmi slabý a odfláknutý výkon, kdy jsme si mysleli, že po pohovorech a minulém utkání jsme pochopili oč hrajeme. Ne všichni. Druhý poločas byl pravým opakem toho prvního, kdy jsme po důrazné domluvě o přestávce do utkání vtrhli s velkým elánem, vytvořili si několik šancí, které jsme nedokázali proměnit, i díky čemuž se výsledek zastavil na skóre 1:3. Z prvního poločasu se potřeba se poučit a navázat v dalším utkání na náš druhý poločas.

Allstars: Nikdo

Foto z utkání: https://www.rajce.idnes.cz/petronela2023/album/mfk...


ŽÁCI U15

21. kolo: MFK Chrudim – FK Náchod 1 : 1 (0 : 1)

Branky: 5´ Machač

Sestava: Mikan (41´ Paták), Horák (55´ Bodnár), Vencl, Vágner, Makovský (41´ Kurštejn), Flaška, Benák, Holešínský (41´ Dušek), Švejk (41´ Polák), Machač (63´ Kaška), Nehoda (41´ Benák)

Hodnocení trenéra: Zápas se nám nepovedl. Nedáváme góly z jasných situací a dostáváme zbytečné branky po našich hrubých chybách v obraně. Další zápas hrajeme s Kolínem.

Allstars: Machač Martin

22. kolo: SK Sparta Kolín – MFK Chrudim 2 : 2 (0 : 2)

Branky: 8´ Horák, 29´ Polák

Sestava: Mikan, Vencl, Kurštejn, Vágner, Horák (72´ Bodnár), Benák, Polák, Holešínský (53´ Makovský), Dušek (74´ Kaška), Machač (53´ Nehoda), Benák

Hodnocení trenéra: Zápas z naší strany byl špatný. Nedáme více gólů v prvním poločase a ve druhém inkasujeme opět z vlastních hrubých chyb, které se opakují.

Allstars: Horák Prokop


ŽÁCI U14

21. kolo: MFK Chrudim – FK Náchod 9 : 3 (2 : 1)

Branky: 8´ a 23´ Uhlíř, 42´ Koblížek, 55´ a 62´ Wenzl, 62´ Koblížek, 68´ Wenzl, 73´ Chaloupka, 77´ Záleský

Sestava: Pištora – Čapka, Pecháček (41´ Záleský), Kučera (41´ Dibelka) - Barvík, Pedro, Zlesák (41´ Wenzl), Koblížek, Ficek (41´ Chaloupka) - Uhlíř (41´ Suk), Voňka (41´ Letocha)

Hodnocení trenéra: Do utkání jsme sice vstoupili chybou v komunikaci a po zásluze jsme inkasovali 1. branku, hned z protiútoku se nám však podařilo vyrovnat. Po druhé brance jsme ale polevili a platonickou převahu nezúročili. Po vystřídání v poločase jsme měli více ze hry, byli jsme aktivnější a důraznější v zakončení. Díky tomu jsme zápas bez problémů dovedli k devíti gólům. Stále je však co zlepšovat, chybí mám udržet koncentraci po celý zápas.

Allstars: Wenzl Matouš

22. kolo: SK Sparta Kolín – MFK Chrudim 2 : 4 (2 : 2)

Branky: 3´ Pecháček, 19´ Záleský, 42´ a 80´ Ficek

Sestava: Smrček – Suk (41´ Ficek), Chaloupka (60´ Kučera), Dibelka, Letocha (41´ Čapka), Pecháček (41´ Pedro) - Pečinka (51´ Voňka), Zlesák, Záleský - Wenzl, Janeš (41´ Barvík)

Hodnocení trenéra: První poločas nebyl úplně podle našich představ, i když jsem se dokázali dostat do dvoubrankového vedení. Bohužel se nám nedařilo dostat klid na kopačky a soupeře jsme pustili do několika šancí, které dokázal využít. Všichni střídající hráči vnesli do utkání klid a konečně se nám dařilo předvádět naši hru, kterou se chceme prezentovat. Vytvořili jsme si mnoho 100% šancí, ale až tristně jsme je nedokázali proměnit. Soupeř hrozil jen z rychlých protiútoků, ale s těmi si obrana dokázala poradit. Myslím, že zápas to byl kvalitní a kluci si museli sáhnout na dno a makat celých 80 minut, jinak by odešli ze hřiště bez třech bodů.

Allstars: Čapka Radim, Dibelka Daniel


ŽÁCI U13

21. kolo: SK Sparta Kolín – MFK Chrudim 8 : 6

Branky: 2x Teplý, 1x Staněk, Adam, Pilař a Šmidrkal

Sestava: Šupík – Říha, Kaluža, Vrba, Nekvinda, Teplý, Adam, Šmidrkal, Rykýř, Pilař, Gellér, Laštůvka, Beneda, Fianda, Staněk

Hodnocení trenéra: Domácí měli výborný vstup do utkání a první třetinu vyhráli 3:0. Snažili jsme se s utkáním něco udělat, ale pokaždé, když jsme se dostali na dostřel jedné branky, udělali chybu a domácí trestali. Proto je jejich vítězství zasloužené. Nám po celé utkání chyběla větší herní odvaha, více kreativity a od některých hráčů větší zápal do hry.

Allstars: Pilař Radek

20. kolo: MFK Chrudim – SK Vysoké Mýto 15 : 1

Branky: 4x Teplý a Beneda, 2x Vrba, 1x Nekvinda (pen), Nejtek, Laštůvka, Rykýř, Fianda

Sestava: Šupík – Kaluža, Vrba, Nekvinda, Teplý, Adam, Rykýř, Pilař, Laštůvka, Beneda, Fianda, Nejtek, Podlucký

Hodnocení trenéra: Domácí utkání nabídlo prakticky hru na jednu bránu s dodatkem „festival zahozených šancí“. To, jak se chováme v zakončení, jak k tomu přistupujeme, je celkem na zamyšlení. Už v zápase v Kolíně, kdy jsme asi 6x trefili brankovou konstrukci, nebylo zakončení ve velké kvalitě. A v tomto zápase to bylo snad ještě horší. Mohli jsme klidně nastřílet přes třicet branek. Hostující gólman někdy čaroval, určitě bych ho nazval hráčem zápasu. Herně to bylo sice trochu pomalejší, než umíme, ale sneslo to nějaké přísnější měřítko.

Allstars: Nekvinda Lukáš

22. kolo: MFK Chrudim – TJ Sokol Třebeš HK 29 : 0

Branky: 6x Šmidrkal a Teplý, 5x Souček, 3x Vrba a Laštůvka, 2x Gellér 1x Kaluža, Nekvinda, Pilař a Staněk

Sestava: Šupík – Říha, Kaluža, Vrba, Teplý, Šmidrkal, Souček, Rykýř, Gellér, Laštůvka, Podlucký, Nekvinda, Pilař, Staněk

Hodnocení trenéra: Chtěli jsme, aby kluci dobře kombinovali a dostávali se do šancí přes nějakou fotbalovou dovednost. Rozhodně jsme nechtěli, aby se proti beznadějně poslednímu týmu celé soutěže hnali za výsledkem a nastříleným brankám. V první třetině to herně nebylo špatné, jen jsme nedokázali proměnit asi dvacet šancí. Od druhé třetiny už to bohužel sklouzlo do hurá střelby za každou cenu. Stále musíme pracovat na přesnějším a klidnějším zakončení a vyhodnocení celé herní situace.

Allstars: Šmidrkal Bruno


ŽÁCI U12

21. kolo: SK Sparta Kolín – MFK Chrudim 5 : 6

Branky: 3x Hovorka, 2x Petrák, Novotný

Sestava: Haman, Hovorka, Kozel, Pavlas, Mach, Brožek, Petrák, Drotár, Hromek, Růt, Mádlo, Novotný, Urban

Hodnocení trenéra: V neděli jsme sehráli utkání v Kolíně s vedoucím celkem SK Sparta Kolín. Věděli jsme, že to nebude jednoduché utkání, ale věřili jsme, že máme na to soupeře porazit. Proto jsme šli vítězství naproti hned od začátku. Soupeř svou kvalitu ukázal v rozehrávce zakládání postupného útoku. Kluci se však drželi našich pokynů, že chceme hrát fotbal, vytvářet dostatečný tlak a postupnou kombinací si vytvářet šance a tlačit se do zakončení. A to se nám i v úvodu zápasu povedlo, soupeře jsme přehrávali a postupně zasypávali i střelami, které mnohdy se štěstím chytil velmi dobře chytající gólman soupeře. Nám se ho však podařilo hned v 1 minutě překonat a tím se i dostat do klidu a většího tlaku. Další gól jsme přidali v závěru první třetiny a jednoznačně ji vyhráli 0:2. V druhé třetině jsme nepolevili, na klucích bylo vidět, že zápas chtějí mít pod kontrolou, vysoké napadání neslo ovoce, a i ve druhé třetině se nám povedlo skórovat a navýšit tak naše vedení na 0:4. Třetí třetina úplně zbytečně přinesla drama, v podobě darování gólů soupeři, vždy po individuálních chybách ať už od gólmana, tak zálohy a obrany, kde jsme propadli v souboji, nebo nedokázali dát dostatečně dobrou přihrávku. A s takovým soupeřem si toto dovolit nemůžeme, Kolín nás za to dokázal potrestat. I nám se však po dvou brankách soupeře, podařilo opět navázat na naši hru z první a druhé třetiny a navýšit tak konto branek o další dvě. Konečný stav zápasu byl nakonec 5:6.

Hru hodnotíme jako velice povedenou, včetně soupeře, zápas byl krásnou ukázkou fotbalu. Kluci hráli s nasazením, týmově, zakládali útoky od brankáře, kombinacemi si vytvářeli šance a vše, co jsme trénovali si přenesli do utkání. Musíme však udržet koncentraci po celých 90 minut a nebýt spokojeni s výsledkem po dvou třetinách.

Allstars: Brožek, Kozel

20. kolo: MFK Chrudim – SK Vysoké Mýto 19 : 2

Branky: 9x Hovorka, 4x Petrák, 4x Mádlo, Hromek, Haman

Sestava: Haman, Hovorka, Kozel, Pavlas, Brožek, Petrák, Drotár, Hromek, Růt, Mádlo, Urban, Pospíšil, Buznea, Kepka

Hodnocení trenéra: Ve středu jsme sehráli odložené utkání s SK Vysoké Mýto a načali tím anglický týden. Utkání mělo pozvolné tempo, kluci ještě posilněni výhrou z víkendu, se do soupeře hned od začátku zakousli a bylo vidět, že chtějí vyhrát. A to se nám i povedlo vysoko 19:2. Soupeř dokázal po dvou individuálních chybách a nesoustředění v rozehrávce skórovat, ale to bylo vše. Hodnotíme zápas dobře, byla možnost si vyzkoušet hráče na různých postech a trochu si otestovat, jak na tom jsou. Z čehož se nám ukázala spousta zajímavých věcí a na nich můžeme individuálně pracovat.

Allstars: Hovorka Tomáš

22. kolo: MFK Chrudim – TJ Sokol Třebeš HK 15 : 1

Branky: 3x Růt, 3x Drotár, 2x Buznea, 2x Hovorka, 2x Hromek, Brožek, Petrák, Pavlas

Sestava: Haman, Hovorka, Kozel, Pavlas, Brožek, Petrák, Drotár, Hromek, Růt, Mádlo, Urban, Pospíšil, Buznea, Kepka

Hodnocení trenéra: V sobotu jsme sehráli utkání proti TJ Sokol Třebeš, které bylo hodně podobné tomu středečnímu utkání, soupeře jsme zasypali střelami a nepustili ho téměř za polovinu hřiště, až na pár překopnutých balonů se na naši polovinu nedostal. Bohužel my neměli nabito ostrými a tím pádem vše končilo na velmi dobře chytajícím gólmanovi, anebo těsně mimo branku. Soupeř se však dostal po nakopnutém balonu a naší hrubce v obraně do šance a následně i kopání pokutového kopu, z kterého zjemnil výsledek na konečných 15:1.

Hodnotíme zápas dobře, byla možnost si vyzkoušet hráče na různých postech a trochu si je opět otestovat. Zkoušeli jsme si výstavbu, kombinaci a zakončení. V zakončení jsme promrhali tolik střel a šancí, že jsme to ani nestačili počítat. Na tom pracujeme, ale chladná hlava z tréninku nás bohužel limituje a v zápase to není úplně ono.

Allstars: Růt Vojtěch

Tabulka ligy

2. MFK Vyškov 25 42:29 46
3. FC SILON Táborsko 25 36:22 42
4. SK Sigma Olomouc B 25 37:35 42
5. MFK Chrudim 25 45:41 37
6. AC Sparta Praha B 25 45:41 35
7. FC Sellier & Bellot Vlašim 25 34:30 35
8. SK Líšeň 2019 25 29:30 33

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.