Šance v Chrudimi? Cítím se skvěle, hlásí reprezentant Mašek

Reprezentační přestávka je definitivně za námi a chrudimští fotbalisté tak vyráží vstříc dalším druholigovým bodům. Další cesta povede do Prostějova, kde se Chrudim představí v sobotu v 10:30 dopoledne. Před zápasem jsme vyzpovídali chrudimského reprezentanta Lukáše Maška, jemuž se povedlo na reprezentačním srazu skórovat proti Portugalsku!

Lukáši, máš za sebou reprezentační sraz a zápasy proti Portugalsku a Anglii. Jak se sraz vydařil?
Sraz beru jako povedený. Remízu s Portugalskem jsme brali jako úspěch a o to víc mě těší, že proti tak dobrému soupeři jsem se dokázal prosadit. S Anglií jsme též hráli vyrovnané utkání, ve kterém bohužel rozhodla efektivita ke konci utkání.

Vraťme se do Chrudimi, kde jsi na hostování. Jak vnímáš tuto šanci pro jaro?
Tak naší hlavní prioritou je pokusit se vyhrávat každý zápas, nebo alespoň bodovat. Vnímám to tu jen pozitivně. Neřeším co bude, soustředím se teď především na zápasy, abych týmu pomohl co nejlépe.

Právě v Chrudimi bys měl gólově nahradit nejlepšího střelce podzimu Davida Hufa. To je poměrně silný závazek, že?
V přípravě mi to střílelo, teď jsem se tři kola neprosadil. Role to určitě není jednoduchá, ale věřím, že když tam spadne ta první branka, tak už to pojede.

V prvních kolech se ti sice prosadit nepodařilo, ale v zápase s Brnem jsi vystřihl dvě asistence. Ukázal jsi trenérům, že tvůj přínos bude i jiný, než je střílení branek?
Určitě mojí povinností není jen střílení gólů, ale i jejich příprava na ně. Z asistence mám stejnou radost jako u vstřelení branky. Mým hlavním cílem je pomoct týmu všemi způsoby, abychom vyhráli.

Dařila se zejména spolupráce s Danem Langhamerem, se kterým se znáš už z Boleslavi. Kooperace na hřišti funguje dobře?
S Langym se znám už delší dobu a vždycky to byl jeden z hráčů, u kterého jsem věděl dopředu, co s míčem udělá. V tréninku mi na góly přihrává on a v zápase já jemu. Tak snad se to někdy otočí.

Jaké jsou tvé pocity z Chrudimi po tříměsíčním působení?
Jsem šťastný, že jsem dostal tuhle příležitost a zatím si to užívám. Z osobního hlediska se cítím mnohem lépe, jelikož to herní vytížení je to, co mi vždycky scházelo.

Po reprezentační přestávce budete v Prostějově plnit roli favorita. Co od zápasu očekáváš?
Víme, že to nebude jednoduché utkání, spíše bojovné, ale jedeme se tam porvat o tříbodový zisk a potvrdit naší formu.

Tabulka ligy

2. MFK Vyškov 25 42:29 46
3. FC SILON Táborsko 25 36:22 42
4. SK Sigma Olomouc B 25 37:35 42
5. MFK Chrudim 25 45:41 37
6. FC Sellier & Bellot Vlašim 25 34:30 35
7. SK Líšeň 2019 25 29:30 33
8. SFC Opava 25 27:29 33

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.