Kutík: Úspěch nás nakopne do další práce

V minulém týdnu dovršili chrudimští fotbalisté málo vídaný úspěch. Z pozice druholigového týmu dokázali v patnáctičlenné konkurenci z nejvyšší české a slovenského soutěže a z týmů FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY získat jako jediní tři vítězství a stali se tak výherci zimní Tipsport ligy. A co přesně tento titul obnáší?

Chrudimští zažili snový vstup do zápasové části přípravy před jarní části druhé ligy. Prvoligové soupeře z Teplic a Mladé Boleslavi porazili svěřenci kouče Radka Kronďáka shodně 2:1, na závěr přetlačili Varnsdorf nejtěsnějším možným výsledkem 1:0. „Je to příprava, ale šli jsme do zápasů s tím, že je určitě chceme zvládnout a porvat se o co nejlepší výsledek,“ neskrýval motivaci Chrudimi autor jediného gólu proti Varnsdorfu Daniel Kutík.

Vítězství v celém turnaji však v kabině nijak nepřeceňovali. „Brali jsme to pozitivně. Myslím si, že nás to především nakopne do další práce. Každý zápas se jako tým posouváme dál, a i když je to příprava, i tak vidím, že náš tým je čím dál tím víc pevnější,“ chválil práci celého týmu Chrudimi.

A jakou si Chrudim vysloužila odměnu? „Za první místo jsme obdrželi finanční prémii ve výši 200 tisíc Kč a putovní pohár,“ sdělil generální sekretář Martin Škrha. „Těší nás, že jsme především mohli dobře reprezentovat naše město a ukázali ho v dobrém světle napříč celou republikou,“ dodal.

Sedmý tým tabulky FORTUNA: NÁRODNÍ LIGY má za sebou více jak tři týdny přípravy, stále ještě není ani v polovině. „Příprava probíhá zatím dobře, jedeme podle plánu, něco od běháme a zase něco uděláme na hřišti. Já osobně jsem zatím spokojen,“ okomentoval dosavadní průběh přípravy Daniel Kutík.

Ve středu 7.2.2024 čeká Chrudim třetiligový soupeř FK Pardubice B, následovat bude hned v sobotu duel s Duklou Praha. „Budeme se snažit pořád hrát a zlepšovat se, ať je soupeř jakýkoliv,“ uzavřel Daniel Kutík. Do soutěže vstoupí Chrudimští v první březnovou sobotu na půdě Táborska.

Tabulka ligy

2. MFK Vyškov 26 44:32 46
3. SK Sigma Olomouc B 26 38:35 45
4. FC SILON Táborsko 26 36:23 42
5. MFK Chrudim 26 45:41 38
6. AC Sparta Praha B 26 48:44 36
7. FC Sellier & Bellot Vlašim 26 35:35 35
8. FC Zbrojovka Brno 26 34:34 34

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.