Klíč k podzimnímu úspěchu? Jsme prostě tým, má jasno Radek Kronďák

Fotbalisté Chrudimi zakončili podzimní část nakonec na šestém místě tabulky FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY a na skvělý podzim budou chtít na jaře rozhodně navázat. Za úspěšným podzimem se ohlédl trenér Radek Kronďák!

Pane trenére, šesté místo po podzimu. Vzhledem k těm změnám před podzimní částí, věřil jste tomu před startem sezóny?
Šesté místo je nad očekávání, ale pokud chcete dělat trenéra, musíte věřit vždy. Samozřejmě vidíte nějakou realitu, kterou máte a ta pro nás v létě moc příjemná nebyla. Proběhla obrovská proměna kádru a to je vždy o tom, že si to musí nějak sednout. Ovšem také potřebujete nějakou kvalitu, aby to mohlo fungovat a s tím jsme měli problém. Dá se říci, že čtyři dny před prvním mistrovským utkáním jsme měli k dispozici 14 hráčů, protože 9 hráčů v létě skončilo. Takže jsem spíše doufal, že kádr ještě dobře doplníme.

Hodně se mluvilo o tom, že se tým musí pořádně sehrát. V jakém momentě se to zlomilo do podoby, kdy jste byl spokojen?

Musím říci, že jsme vlastně správné složení sestavy hledali nejen v přípravných zápasech, ale i v mistrovských utkáních, těch změn bylo opravdu dost. Zlomový zápas byl asi s Prostějovem. Před tímto utkáním jsme byli poslední v tabulce a nezvládnout ho by byl asi velký problém. Jenže do sestavy se vrátil po zranění Honza Řezníček, v týdnu přišel Martin Toml a v tomto utkání chytil střeleckou fazónu David Huf. Rázem tam byla ta kvalita, o které jsem mluvil. Samozřejmě nemohu nezmínit, že v Chrudimi jsme prostě TÝM, ten drží pohromadě a v tomto utkání se to jen potvrdilo.

Jakých bodů si zpětně nejvíce ceníte a proč?

Cením si všech bodů, protože profi fotbal je prostě o výsledcích a pokud je nemáte, tak nemáte šanci být úspěšný. Ale zmíněné utkání s Prostějovem a tři body - ty byly pro nás asi nejdůležitější. Porazit Vyškov ale stojí také za zmínku.

Vzhledem k umístění čeká nás, co se týče příchodů a odchodů, klidná zima?
Co se bude dít v zimním období zatím nejsem schopný říci a jakékoliv umístění v tom nehraje roli. Řeší se ekonomická otázka klubu a od té bude vše odvozeno. V pondělí 11.12. dopadla dobře jednání s městem Chrudim o podpoře klubu, za což je potřeba moc poděkovat zastupitelům města! A díky této podpoře máme možnost řešit, co se bude dále odehrávat.

Překvapil vás nejlepší střelec David Huf? Přicházel jako posila na poslední chvíli, na začátku to herně nebylo ideální….
O Davidovi jsem toho řekl již dost. Strašně nám pomohl a okolnosti jeho řekněme slabších výkonů v začátcích byly zapříčiněny tím, že prostě strašně dlouho nehrál a každý od něj očekává pouze góly .My jsme se s ním snažili pracovat tak, aby získal sebevědomí a cítil důvěru a to si myslím, že se povedlo. A on nám všem to jen vrátil svými góly. Ovšem hra Chrudimi není jen o Davidovi, nesmíme zapomínat na celý kádr. Opakuji - jsme jeden tým.

Největší otazník jistě visí právě nad Davidem Hufem. Jste v tomto směru optimista?
S Davidem je dohoda, že pokud bude mít nabídku z vyšší soutěže, tak ho budeme těžko držet, ale pokud to z nějakých důvodů nedopadne, tak by měl zůstat na jaře u nás.

Máte nějaké náznaky dalších odchodů?

O dalších odchodech nevím, všichni hráči projevili zájem pokračovat. Bude záležet, jaká bude situace v klubu a my trenéři bychom si samozřejmě přáli spíše mužstvo ještě vhodně doplnit.

Máte za sebou skončený druhý rok v MFK Chrudim, jak ho hodnotíte a jaké máte vyhlídky k jarní části soutěže?

Předem musím říct, že jsem zde poznal několik skvělých lidí a jsem rád, že zde mohu působit. Přišli jsme s Jindrou Tichaiem a Romanem Pavlíkem před dvěma lety a úkol byl jasný - záchrana v soutěži, kdy po podzimu bylo deset bodů! Nám se to s mužstvem povedlo a 28 jarních bodů nás s přehledem udrželo v soutěži, parádní jízda. Loňský podzim, řekl bych, úspěšný se ziskem 23 bodů a krásné šesté místo v tabulce po podzimu. Jarní část se pro nás stala takovým „remízovým“ půlrokem, a proto bodů bylo méně a umístění na 10. místě bylo trochu zklamáním. A plány na další jarní část? MFK Chrudim má nejlepší umístění ve FNL na 10. místě, tak nás určitě láká toto umístění vylepšit.

Po mezibloku přijde delší pauza, co vy a Vánoce ?Jak si užíváte svátky klidu ? Vypouštíte myšlenky na fotbal?

Pauza mezi mistrovskými utkáními je strašně dlouhá (skoro čtyři měsíce), takže si můžeme přes vánoční svátky od fotbalu odpočinout a užít si to v klidu s rodinou. Ovšem kdyby někdo ohledně fotbalu zavolal, tak ho hned klidně řeším.

Tabulka ligy

2. MFK Vyškov 25 42:29 46
3. FC SILON Táborsko 25 36:22 42
4. SK Sigma Olomouc B 25 37:35 42
5. MFK Chrudim 25 45:41 37
6. AC Sparta Praha B 25 45:41 35
7. FC Sellier & Bellot Vlašim 25 34:30 35
8. SK Líšeň 2019 25 29:30 33

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.