Mládežnický zpravodaj č. 9 - 23/24

Podzimní část sezóny je již minulostí i u naší mládeže. Při pohledu na tabulku jednotlivých kategorií je zřejmé, že naši mladíci zažili povedený podzim. Posuďte sami. :)

DOROST U19

15. kolo: MFK Chrudim - SK Petřín Plzeň 7 : 1 (4 : 1)

Branky: 11‘ Smutný, 19‘ Boguaj, 27‘ Dalecký, 33‘ vlastní, 58‘ Gerhart, 60‘ Lang, 68‘ Smutný

Sestava: Kobera (75‘ Oberreiter), Dalecký (70‘ Holý), Hromek (75‘ Mošner), Kaválek, Fojtů, Gerhart, Lang, Rešetár (70‘ Bíško), Boguaj, Smutný (75‘ Valenta), Čada

Hodnocení: V posledním utkání podzimu jsme chtěli odčinit výsledkový i herní nezdar z minulého utkání v Plzni. Kluci si naše slova vzali za svá a od první minuty na nich bylo vidět, jak chtějí utkání zvládnout. Hosté se přijeli soustředit na rychlé protiútoky a standardní situace. Zejména s jejich protiútoky jsme měli po celé utkání problém, kde nám vázla organizace hry. Naštěstí jsme byli kvalitnější v pokutovém území a Plzeň jsme rozstříleli výsledkem 7:1. Polovinu sezóny máme za sebou s vizitkou nejlépe střílejícího mužstva končícího na 3. místě tabulky České ligy dorostu.

Allstars: Boguaj Denis

Konečná tabulka po podzimu:


DOROST U18

15. kolo: SK Vysoké Mýto - MFK Chrudim 1 : 0 (0 : 0)

Branky: bez vstřelené branky

Sestava: Kalousek, Vavřín, Meduna, Kudlačík (73‘ Macháček), Tichý (73‘ Kaufman), Bíško (78‘ Tůma), Rešetár, Chichak, Mošner, Valenta (78‘ Gocman)

Hodnocení: Ve Vysokém Mýtě jsme odehráli herně dobrý zápas. V první půli jsme soupeři nic nedovolili, ale ani on nám toho moc nedovolil. Spíš tam byli jen náznaky šancí. Ve druhém poločase jsme změnili a šance jsme si vytvořili, z toho minimálně 3 vyložené. Naopak domácí hrozili standardními situacemi, se kterými jsme si dobře poradili, bohužel kromě jednoho rohu. Bohužel jsme poprvé prohráli, ale aspoň po dobrém výkonu. Domácím gratulujeme a my se pokusíme zvládnout poslední zápas podzimu, který nás čeká na Bohemce.

Allstars: Meduna Šimon

13. kolo (dohrávané): CU Bohemians Praha - MFK Chrudim 4 : 1 (0 : 1)

Branky: 45‘ Valenta

Sestava: Zářecký, Mošner (77‘ Tůma), Meduna, Vavřín, Kudlačík (69‘ Macháček), Tichý (59‘ Rešetár), Hromek, Bíško, Chichak (69‘ Holý), Boguaj (69‘ Kaufman), Valenta

Hodnocení: V prvních cca 20 minutách byli domácí aktivnější, měli lepší pohyb a my jsme byli statičtí. Dostali se do dvou šancí, které si ale nevypracovali a my jim je připravili vlastní chybou. Naštěstí jsme je přežili, naopak jsme se zlepšili a soupeře začali přehrávat. Měli jsme pět gólových šancí a několik náznaků, bohužel jsme využili pouze jednu šanci. Druhý poločas se mi ani nechce hodnotit, za prvé jsme nenavázali na první poločas a za druhé zapůsobili i jiné vlivy (hodně přísná druhá ŽK pro Lukáše Hromka). Myslím, že domácí vstřelili pouze jeden regulérní gól, na který jsme jim ještě přihráli sami. Na druhou stranu, kdybychom proměnili šance, které jsme měli v prvním poločase tak by druhý poločas vypadal nejspíše úplně jinak.

Allstars: Vavřín Marek

Konečná tabulka po podzimu:


DOROST U17

15. kolo: MFK Chrudim - SK Petřín Plzeň 4 :1 (1 : 0)

Branky: 8‘ Henderson, 67‘ Kohout, 89‘ Kohout, 90‘ Kohout

Sestava: Zavřel – Látal, Kučera, Komárek, Koutský (68´ Zářecký) – Brychnáč, Dvořák (25´ Tlapák), Kohout – Souček (60´ Horký), Novák (60´ Růžička), Henderson (68´ Olšán)

Hodnocení: Do utkání jsme vstupovali s chutí navázat na dobrý výkon z minulého kola proti Viktorii Plzeň a zakončit tak úspěšný podzim dalším povedeným utkáním. Po úvodním oťukávání jsme šli do brzkého vedení, kdy střelu Nováka vyrazil brankář hostí pouze před sebe a pro Hendersona už nebyl problém uklidit míč do branky – 1:0. Místo aby nás vedoucí gól nakopl k ještě větší aktivitě, tak se bohužel stal pravý opak. Začali jsme být pasivní, přestali jsme běhat, dostupovat a soupeře najednou bylo plné hřiště. I přesto jsme mohli vedení navýšit, ale Kohout ani Novák své šance neproměnili. Své šance měl i Petřín, který hrozil především ze standartních situací, ale žádná ze situací se naštěstí pro nás neujala. O přestávce jsme si museli některé věci vyříkat
a druhý poločas už byl z naší strany lepší. V 60´ minutě jsme soupeři odskočili na rozdíl dvou branek, kdy jsme skvěle vyřešili rychlý protiútok, na jehož konci zakončoval do odkryté branky Kohout po nezištné přihrávce Růžičky - 2:0. Nedlouho na to však hosté snížili a bylo zaděláno na drama - 2:1. Oba týmy pak měli několik dobrých šancí, ale skóre zůstalo neměnné až do samého závěru, kdy o našem vítězství rozhodl dvěma brankami Kohout - 4:1.

I přes výhru jsme dnes neodehráli příliš povedené utkání, nicméně i tak je potřeba klukům za celý podzim poděkovat a pochválit je za progres, jaký od léta jako tým udělali. Konečné třetí místo v tabulce je toho důkazem.

Allstars: Kohout Lukáš

Konečná tabulka po podzimu:


DOROST U16

15. kolo: SK Vysoké Mýto - MFK Chrudim 1 : 4 (2 : 6)

Branky: 2‘ Zvěřina, 12‘ Kumpošt, 18‘ Novotný, 44‘ Novotný, 50‘ Novotný, 73‘ Zvěřina

Sestava: Podaný, Bohuněk (65‘ Kusý), Holeka, Obermajer, Branda, Kumpošt, Vaško, Zvěřina (77‘ Krbálek), Oblouk (58‘ Valeš), Novotný (77‘ Nejedlý), Tomášek (58‘ Šimák)

Hodnocení: Utkání zhodnotil hráč Ondra Obermajer: V dalším kole mistrovských utkání jsme se u hostů potkali s Vysokým Mýtem. Hned od začátku jsme se snažili hrát kombinačně po obou stranách hřiště a kolem 2. minuty jsme dávali první gól, který vstřelil Zvěřina. V prvním poločase jsme vstřelili ještě tři góly, které dávali Kumpošt a 2x Novotný. Do konce poločasu jsme dostali pouze jeden gól. Do druhého poločasu jsme nastoupili skvěle, za pár minut jsme dali 5. gól a Pavel Novotný si připsal hattrick, ale prozatím jsme nepřestali hrát svoji hru. Za chvíli jsme dali náš poslední gól a poté jsme přestali hrát naši hru a začali jsme nakopávat.

Allstars: Novotný Pavel, Obermajer Ondřej


13. kolo (dohrávané): CU Bohemians Praha - MFK Chrudim 1 : 2 (1 : 0)

Branky: 62' Oblouk, 77' Tomášek

Sestava: Podaný, Kusý (75' Juriček), Holeka, Obermajer, Branda (70' Bohuněk), Kumpošt (60' Štěpánek), Vaško, Zvěřina, Oblouk, Novotný (75' Valeš), Šimák (60' Tomášek)

Hodnocení: Utkání zhodnotil hráč Daniel Juriček: Na začátku zápasu se nám nechtělo moc hrát, byli jsme všude druzí a bylo to bez energie. Bohužel v 7. minutě jsme dostali gól na 1:0. Po gólu se v naší hře toho moc nezměnilo. Stále jsme byli v soubojích druzí a měli jsme málo aktivity, ale občas jsme se dostávali k vápnu soupeře. První poločas jsme prohráli 1:0.

V druhém poločase jsme zvýšili aktivitu, začali se dávat přesné přihrávky a začali jsme si vytvářet více šancí. Za vyšší aktivitu jsme byli odměněni gólem na 1:1, který vstřelil Sam Oblouk v 62. minutě. V aktivitě jsme nepolevovali a šli jsme si pro výhru. Po skvělé akci vstřelil gól na 2:1 Honza Tomášek. Po gólu jsme se zaměřili hlavně na defenzivní práci. Rozhodčí odpískal konec a my jsme začali slavit.

Hodnocení trenéra Romana Brychnáče: V dohrávce odloženého utkání jsme se utkali s kvalitním týmem Bohemians na jejich hřišti. Již od prvních minut domácí předváděli jednoduchou hru ve vysokém tempu a rychlými přechody do ofenzivy, kde se díky rychlosti křídelních hráčů dostávali velmi snadno do zakončení. Tyto rychlé náběhy jsme nedokázali zachytávat a díky tomu se domácí již v 7. min dostali do vedení 1-0. Úvodní tlak domácích pokračoval a naše pozdní dostupování přineslo domácím pokutový kop v 18. minutě. Ti však odmítli navýšit své vedení a tak se skóre neměnilo. Toto byl zlomový okamžik zápasu, úvodní tlak domácích opadl, a my jsme začali přebírat iniciativu na hřišti. Pozitivní v této části bylo, že i přes špatný začátek zápasu, kdy jsme nedokázali reagovat na pohyb a rychlost domácích se naše hra pomalu zlepšovala a díky tomu přicházeli šance i na druhé straně.

Po poločasové poradě bylo vidět, že kluci nechtějí odjet domů bez bodu, přidali na pohybu a najednou nás bylo plné hřiště. Po křídelních kombinací jsme se dostávali před branku domácích a po kratším souvislém tlaku přišla odměna, kdy se po sérii nepovedených zakončení dostal k míči Oblouk a z hranice velkého vápna šťastnou střelou srovnal stav zápasu na 1-1. Domácí znervóznili, ale i přesto byli stále nebezpeční, jejich záběhy se nám však dařilo pokrývat a zachytávat centrované míče za obranu. Musíme ocenit, že kluci i v této fázi utkání nesklouzli k nakopávání a vyhazování míčů, ale snažili se i přes kvalitní press domácích o konstruktivní rozehrávku, přesně to na čem pracujeme v přípravě. Tato trpělivost nám přinesla velmi pohlednou akci, kdy po zrychlení hry na jeden dotek a využití křídelního prostoru Zvěřina dokázal najít v pokutovém území Tomáška, který si dokáže v těchto situacích poradit, a tak po střele na zadní tyč dostal vedení v 77. min na naší stranu 2-1. Domácí v závěru přidali na tempu, ale naše bojovnost a nasazení dotáhnout zápas do vítězného konce byla silnější. A když v 88. min Podaný skvělým zákrokem zneškodnil velmi nepříjemnou střelu domácích, bylo o vítězi rozhodnuto.

Jsme rádi, že se prvky z tréninkového procesu objevují v zápasech, a že je dokážeme praktikovat i proti tak kvalitnímu a fotbalovému týmu jako je Bohemians, kterým patří díky za skvělý zápas. Hráči si zaslouží pochvalu hlavně za druhý poločas, kdy zlepšený výkon přinesl odměnu za dosavadní práci v přípravě, a vítězství plné emocí po závěrečném hvizdu bylo sladkou tečkou za naší dosavadní společnou prací.

Allstars: Kusý Matěj

Konečná tabulka po podzimu:


ŽÁCI U15

15. kolo: MFK Chrudim - SK Vysoké Mýto 6 : 0 (3 : 0)

Branky: 10‘ Polák, 18‘ Benák M., 26‘ Lorenc, 48‘ Benák M., 66‘ Lorenc, 72‘ Vencl

Sestava: Mikan (54´ Smrček), Kaška (41´ Holešínský), Benák O. (54´ Nehoda), Vágner, Kurštejn, Lorenc, Dvořák (41´ Vencl), Benák M., Dušek (54´ Strnad), Polák, Uhlíř (41´ Flaška)

Hodnocení: Utkání jsme zvládli a zaslouženě vyhráli. Soupeře jsme k ničemu nepustili. Naše zakončení akcí, ale nemělo požadovanou úroveň, a i proto jsme dali pouze šest branek. Do dalšího zápasu se Svitavami se v tomto ohledu musíme zlepšit a brankové příležitosti lépe řešit, aby nás to v utkání nemrzelo.

Allstars: Benák Matyáš

1. kolo (dohrávané): TJ Svitavy - MFK Chrudim 0 : 3 (0 : 2)

Branky: 22‘ Polák, 36‘ Dušek, 57‘ Benák O.

Sestava: Paták (65´ Mikan), Flaška (52´ Holešínský), Benák O., Vágner, Kurštejn, Lorenc, Dvořák, Benák M., Dušek (70´ Kaška), Polák, Vencl (65´ Nehoda)

Hodnocení: Poslední mistrovský zápas jsme zvládli, jak po herní, tak i taktické stránce a získali jsme tři body. Hráči se snažili přenést na hřiště pokyny a hru, kterou jsme si řekli před zápasem, a celkem se jim to dařilo. Soupeřovi šance většinou vznikly po našich chybách, když naši hráči řešili špatně herní situace. Jinak jsme soupeře do ničeho nepustili a sami si vypracovali během zápasu dost slibných šancí, ze kterých jsme vytěžili tři góly. O ně se postarali ofenzivní hráči, což nás těší a doufáme, že i po zimní přestávce budou ve svém výkonu nadále pokračovat.

Allstars: Vágner Vojtěch

Konečná tabulka po podzimu:


ŽÁCI U14

15. kolo: MFK Chrudim - SK Vysoké Mýto 12 : 0 (6 : 0)

Branky: 5´ Koblížek, 12´ Ficek, 16´ Pecháček, 25´ Koblížek, 27´ Koblížek, 36´ Koblížek, 54´ Wenzl, 60´ Barvík, 67´ Voňka, 69´ Koblížek, 71´ Koblížek, 75´ Chaloupka

Sestava: Pištora, Kučera (41´ Čapka), Pecháček (41´ Wenzl), Záleský, Letocha (41´ Dibelka), Ficek, Pedro (41´ Pečinka), Chaloupka, Koblížek, Suk (50´ Voňka), Janeš (41´ Barvík)

Hodnocení: Celý zápas jsme měli pod kontrolou. Soupeř nás vůbec nedokázal prověřit a pouze před brankou zaparkoval autobus. Vůbec se mu nedařilo přejít na útočnou třetinu. Zápas byl pouze otázkou skóre, bohužel se nám nepodařilo mnoho jasných šancí využít. Kluky chceme pochválit, že stále měli chuť hrát a dát, co nejvíce gólů. Je však potřeba myslet na to, že další zápasy už nebudou takto jasné.

Allstars: Koblížek Adam

1. kolo (dohrávané): TJ Svitavy - MFK Chrudim 4 : 9 (3 : 6)

Branky: 6´ Koblížek, 21´ Uhlíř, 25´ Ficek, 28´ Koblížek, 29´ Uhlíř, 40´ Koblížek, 56´ Uhlíř, 62´ Uhlíř, 76´ Letocha

Sestava: Smrček (60´ Pištora), Čapka (56´ Kučera), Záleský, Pecháček, Dibelka, Wenzl (56´ Pedro), Pečinka (62´ Voňka), Koblížek, Chaloupka (60´ Letocha), Ficek (60´ Suk), Uhlíř (62´ Janeš)

Hodnocení: Tento zápas se nám dařilo v útočné třetině, kde jsme si dokázali vytvořit dost gólových příležitostí a řadu z nich proměnit. Bohužel naopak soupeř těžil z rychlých protiútoků a našich chyb v defenzivní činnosti, kterých bylo v tomto zápasu dost. Kluci však měli větší touhu po vítězství a zaslouženě zápas zvládli.

Allstars: Dibelka Daniel

Konečná tabulka po podzimu:


ŽÁCI U13

15. kolo: FK Slavoj Vyšehrad - MFK Chrudim 3 : 5

Branky: 1‘ Vrba, 2‘ Adam, 48‘ Nekvinda, 51‘ Vrba, 62‘ Laštůvka

Sestava: Šupík, Bažant, Pilař, Rykýř, Kaluža, Vrba, Teplý, Adam, Nekvinda, Šmidrkal, Laštůvka, Podlucký, Fianda, Vancl

Hodnocení: Výlet do Prahy, brzké vstávání, podzimní sychravé počasí, otevíráme bránu od hřiště, hrací plácek a zázemí žádná sláva, mokrá tráva, prý nezdravíme domácí trenéry, fotbal upachtěný, plný nepřesností, špatných prvních doteků… Tak by se dal charakterizovat zápas s Vyšehradem. Přitom začátek byl jak z partesu – 45. vteřina, pěkná akce Kryštofa po pravém křídle, servíruje před branku, kde pohotově uklízí Sam. Z rozehrávky domácích hned napadáme, Kryštof perfektně získá míč a krásnou střelou uklízí k tyči. Člověk si myslí, že se tím uklidníme, ale opak je pravdou – i my dokážeme hned po rozehrávce dostat branku a domácí snižují. Uteklo asi tak 100 vteřin zápasu a padly tři branky. A ze zápasu se stala taková divná plácaná. Z naší strany hodně podprůměrné utkání. Škoda, že někteří kluci si nevezmou formu z tréninků a nepředvedou ji v zápase. I pro domácí to byl šok, že chrudimští kluci museli po vyhraném utkání běhat sprinty… Soustředěnost, kreativita, lepší přehled o hře, udělat krok na víc, rychlejší reakce na všechno – to nám dnes bylo cizí. No, máme stále na čem pracovat.

Allstars: Vrba Samuel

13. kolo (dohrávané): MFK Chrudim – FK Náchod 2 : 4

Branky: 61‘ Kaluža, 70‘ Adam

Sestava: Šupík – Pilař, Rykýř, Kaluža, Staněk, Vrba, Teplý, Adam, Nekvinda, Laštůvka, Podlucký, Fianda, Vancl, Říha, Gellér, Nejtek

Hodnocení: V dohrávce mistrovských utkání jsme přivítali tým z Náchodu, který ještě neztratil ani jeden bod v soutěži. Po celé utkání se odehrával boj ve velké intenzitě, sprintových nábězích a spoustu osobních soubojů. S vedoucím týmem jsme drželi krok, kluci bojovali a nedávali hostům centimetr hřiště. Po dvou třetinách sice prohráváme 0:2, ale hra je dobrá, vesměs vyrovnaná. Cítíme šanci a chceme to ve třetí třetině otočit v náš prospěch. Hned na začátku snižuje Matěj střelou k tyči po dohraném rohu a za dalších deset minut vyrovnává Kryštof po individuální akci. Kluci v modrých dresech si ale nenechali utéct body a kvalitní hrou v útoku a dvěma střelami k tyči rozhodli o svém vítězství. Mohli jsme ještě utkání zdramatizovat, ale Patrikovu střelu gólman vyškrábl na tyčku…

Allstars: Šupík Deny, Vrba Samuel

Konečná tabulka po podzimu:




ŽÁCI U12

15. kolo: FK Slavoj Vyšehrad - MFK Chrudim 0 : 15

Branky: 2‘ Mádlo, 3‘ Mádlo, 3‘ Pospíšil, 4‘ Hovorka, 10‘ Hovorka, 13‘ Mach, 23‘ Drotár, 39‘ Hovorka, 58‘ Hovorka, 60‘ Hovorka, 73‘ Kunc, 75‘ Nevečeřal, 78‘ Hovorka, 83‘ Hovorka, 85‘ Hovorka

Sestava: Haman, Hovorka, Mádlo, Ulrich, Urban, Drotár, Kunc, Pavlas, Mach, Ondráček, Brožek, Nevečeřal, Kunc, Pospíšil, Čáslavka

Hodnocení: Sobotní utkání s pražským FK Slavoj Vyšehrad jsme začali velmi dobře. Kluci plnili hned od začátku pokyny, které jsme si řekli před zápasem. Už ve 4 minutě jsme vedli 0:3. Soupeř hned na to vystřídal gólmana. Kluci uzamkli soupeře před jeho branku, bohužel pro nás, to bylo dobývání jedné brány, kdy jsme neměli možnost hned skórovat, ale postupně se dostávat do vypracovaných šancí. Několikrát jsme po dobré kombinaci a rozebrání soupeře mohli zakončit do prázdné brány a vyhrát vyšším rozdílem, ale v pravý okamžik nám chyběl klid a rozvaha v zakončení. V tom se musíme zlepšit. Soupeř nás jen párkrát pozlobil výpadem za nakopnutým míčem, což plynulo i z naší nekoncentrovanosti a po osobní chybě. Vždy jsme si s tím dokázali poradit i se zapojením našeho gólmana. Zápas nakonec skončil 0:15, kluci si vítězství zasloužili a naladili se na „Planeo Cup“.

Allstars: Hovorka Tomáš, Pavlas Marek

13. kolo (dohrávané): MFK Chrudim - FK Náchod 5 : 1

Branky: 6´, 9´, 33´, 43´ a 75´ Hovorka

Sestava: Haman, Brožek, Hovorka, Pavlas, Drotár, Petrák, Kunc, Buznea, Ulrich, Ondráček, Nevečeřal, Mádlo, Hromek, Jukl, Mach

Hodnocení: Ve čtvrtek jsme dohrávali poslední MU s FK Náchodem u nás na UMT. Počasí už bylo zimní, ale to nám nevadilo. Kluci na soupeře vlétli a snažili se hned od začátku ukázat, kdo bude diktovat hru. To se nám i vedlo a již v 10 minutě jsme vedli 2:0. Pak jsme si vybrali slabou chvilku a dovolili soupeři jednoduše po individuální chybě v obraně, vsítit branku a snížit tak stav na 2:1. To byla, ale poslední možnost, kterou soupeř měl. Od té doby jsme zase opět převzali otěže hry a postupnou a trpělivou hrou jsme soupeře přehráli 5:1.

Zápas hodnotíme velmi dobře, gólman nás podržel velmi dobrými zákroky, i když na něj nešlo moc střel, zapojoval se do rozehrávky a pomáhal tak udržet soupeře na vlastní polovině. Kluci pracovali jako jeden tým a podporovali se navzájem. Jedinou kaňkou na zápase byli fanoušci soupeře, kteří až dost nepříjemně pokřikovali na rozhodčího a rozdmýchávali, tak vyhrocené situace na lavičce soupeře."

Allstars: Hovorka Tomáš

Konečná tabulka po podzimu:

Tabulka ligy

2. MFK Vyškov 25 42:29 46
3. FC SILON Táborsko 25 36:22 42
4. SK Sigma Olomouc B 25 37:35 42
5. MFK Chrudim 25 45:41 37
6. AC Sparta Praha B 25 45:41 35
7. FC Sellier & Bellot Vlašim 25 34:30 35
8. SK Líšeň 2019 25 29:30 33

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.