Chrudim zpátky v tréninku, odstartovala třítýdenní meziblok

Po dvanácti dnech volna se chrudimští fotbalisté znovu zapojili do tréninku. Nyní je čekají tři týdny trénování a tři přípravné zápasy, na což naváže delší dovolená. Kdo byl na prvním tréninku? A jaká je situace okolo nejlepšího střelce Chrudimi Davida Hufa?

„Meziblok je proto, protože nemůžeme mít volno tak dlouho. To nejde, trénovat se musí. My si nyní dáme tři týdny tréninků a zápasů, pak nás čeká měsíční dovolená a uvidíme, jestli to přinese úspěch," popisoval důvody rozhodnutí tréninkových dávek na přelomu listopadu a prosince trenér Radek Kronďák. „Cílem je udržení hráčů v zátěži, dovolená nemůže být osm týdnů, to by potom bylo strašné," dodal chrudimský kouč.

Na prvním tréninku na umělé trávě Stadionu Emila Zátopka se sešel téměř kompletní tým z podzimní části. Vinou nemoci chyběl Jan Řezníček, další záložník Daniel Langhamer dostal ještě volno po reprezentačním srazu.

Navíc trenéři zkouší dva nové, mladé hráče. Jedná se o devatenáctiletého záložníka Tomáše Krále, který doposud působil v juniorském týmu a rezervě Mladé Boleslavi, dále také obránce Ondřeje Sedláčka, jenž sbíral starty v pardubickém béčku v České fotbalové lize. „Jsou to mladí kluci a jsem rád, že si je nyní můžeme vyzkoušet, zda s námi budou pokračovat i po novém roce," odhalil plány Kronďák.

Chrudimské fanoušky jistě hodně zajímá i pozice dvanáctigólového střelce Davida Hufa. „David je u nás na roční hostování z Pardubic. Díky jeho gólům si ho nemohl nikdo nevšimnout a Pardubice by si ho měly stáhnout do prvního bloku zimní přípravy. Poté se rozhodnout, zda si ho nechají nebo ne. Samozřejmě bude částečně záležet i na samotném hráči. Máme rozhodně zájem, aby u nás pokračoval dál a po celé sezoně byl ještě lépe připravený na ligu. Pardubice mají plné právo si ho nechat, takže do těchto věcí moc zasahovat nemůžeme," popsal situaci Radek Kronďák.

Již v sobotu sehrají chrudimští fotbalisté první přípravný duel s rezervou hradeckých Votroků.


Tabulka ligy

2. MFK Vyškov 25 42:29 46
3. FC SILON Táborsko 25 36:22 42
4. SK Sigma Olomouc B 25 37:35 42
5. MFK Chrudim 25 45:41 37
6. AC Sparta Praha B 25 45:41 35
7. FC Sellier & Bellot Vlašim 25 34:30 35
8. SK Líšeň 2019 25 29:30 33

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.