Mládežnický zpravodaj č. 7 - 23/24

Minulý víkend byl pro naše mládežníky nadmíru úspěšný. Svá utkání vyhrála totiž všechna mládežnická mužstva. Za zmínku stojí především vysoká výhra naší U19, která si po výborném výkonu a výhře 5:1 odvezla všechny tři body z Teplic. Jen tak dál. :)

DOROST U19

12. kolo: FK Teplice - MFK Chrudim 1 : 5 (1 : 3)

Branky: 5‘ Gerhart, 10‘ Valenta, 36‘ Smutný, 59‘ Hromek, 61‘ Rešetár

Sestava: Kobera, Dalecký (85‘ Drobný), Hromek, Kaválek, Fojtů, Gerhart, Bíško (46‘ Rešetár), Lang (69‘ Mošner), Valenta (69‘ Boguaj), Čada, Smutný

Hodnocení: 1:5 je opravdu pěkný výsledek. Tohle nečekal asi nikdo. Ale musíme neskromně uznat, že jsme vyhráli naprosto zaslouženě a konečný výsledek mohl být ještě vyšší, klidně i dvouciferný. Kluci hýřili zdravým sebevědomím a na hřišti to bylo prostě znát. Chtěli jsme si to s domácími rozdat a předvedli jsme asi nejlepší výkon od začátku soutěže. Teď neusnout na vavřínech a zkoncentrovat se na poslední 3 těžká utkání.

Allstars: Kobera Matěj

Foto z utkání: zde


DOROST U18

12. kolo: MFK Chrudim - FC Slovan Liberec 3 : 1 (2 : 0)

Branky: 22‘ Pilař, 44‘ Boguaj, 59‘ Boguaj

Sestava: Kalousek, Kaufman, Vavřín, Meduna, Macháček, Pilař, Holý, Rešetár (61‘ Chichak), Mošner (47‘ Zářecký), Wirkner (61‘ Tichý), Boguaj (61‘ Kudlačík)

Hodnocení: Většina prvního poločasu se odehrávala ve středu hřiště a moc šancí jsme neviděli. Naštěstí se nám ve 20 minutě povedla křídelní akce, při které jsme donutili soupeře k faulu v PÚ
a následovala penalta, kterou Šimon Pilař proměnil. Následně jsme nedotáhli další slibné akce tím, že jsme buď pokazili finální přihrávku, nebo špatným výběrem místa a když se vše povedlo tak jsme netrefili skoro prázdnou bránu. Naštěstí jsme dali gól do šatny a šli do druhého poločasu s náskokem dvou gólů. Druhý poločas jsme si zkomplikovali vyloučením. Po vyloučení měl soupeř několik šancí, při kterých nás podržel Luboš Zářecký skvělými zákroky, a naopak Denis Boguaj potrestal chybu soupeře třetím gólem. Liberec sice snížil, a když se pak počet hráčů na hřišti vyrovnal, tak jsme zápas dotáhli ke třem bodům. Byl to těžký a bojovný zápas s kvalitním soupeřem a vítězství si moc vážíme.

Allstars: Boguaj Denis


DOROST U17

12. kolo: FK Teplice - MFK Chrudim 2 : 3 (2 : 0)

Branky: 69‘ vlastní, 81‘ Novák, 85‘ Látal

Sestava: Zavřel, Tlapák, Kučera, Komárek, Bažout, Látal, Dvořák (60‘ Olšán), Zářecký (46‘ Růžička),Drobný (70‘ Koutský), Bauer (60‘ Novák), Henderson (60‘ Horký)

Hodnocení: První poločas jsme byli méně na míči než domácí, ale dokázali jsme být párkrát nebezpeční, jenže bez efektu a nabídli jsme dvě situace vlastními zaváháními domácím a ti je dokázali využít. Po pauze tento vývoj pokračoval, domácí jednu šanci neproměnili. Postupně se zvyšovala naše aktivita, na které měli veliký podíl střídající hráči i změna rozestavení, donutili jsme domácí k chybě a vstřelení vlastní branky, což nás ještě více probudilo. Výsledkem pak byl obrat v posledních 10 minutách, kdy se ujaly dvě povedené střely z hranice pokutového území. Nejprve Novák vymetl šibenici domácí branky a následně Látal zakončil střelou vnější šajtlí k tyči útok po pravé straně hřiště a dokonal tak obrat v utkání.

Allstars: Látal Jakub


DOROST U16

12. kolo: MFK Chrudim - FC Slovan Liberec 2 : 1 (2 : 1)

Branky: 21‘ Štěpánek (pk), 44‘ Oblouk

Sestava: Ondrůšek, Kusý, Holeka, Obermajer, Branda (79‘ Juriček), Štěpánek (57‘ Valeš), Kumpošt, Šimák (79‘ Průša), Oblouk, Novotný (64‘ Bohuněk), Tomášek (79‘ Sadílek)

Hodnocení: Utkání zhodnotil hráč Jan Tomášek: Ve 12. kole nás čekal dle tabulky nejlepší soupeř -Liberec. Od začátku jsme do toho šli naplno. Podařilo se nám hned ve 21. minutě jít do vedení po proměněné penaltě. Soupeři se podařilo skórovat na 1:1 a ke konci první půle jsme do vedení šli zase my. Druhý poločas byl hodně soubojový, nepřinesl žádnou branku, za to na obou stranách několik karet. Konec zápasu byl dost dramatický, ale vydrželi jsme, a tak si zaslouženě bereme 3 body.

Komentář trenéra: Do utkání s lídrem tabulky, který ještě neztratil ani bod jsme chtěli vstoupit sebevědomě a hlavně fotbalově. Nechtěli jsme v žádném případě padnou do hlubokého bloku
a čekat na příležitost. Celkem se nám dařilo soupeři vnutit naši hru, Liberec se za první poločas dostal pouze do jedné velké šance, kterou ale i proměnil. Druhý poločas byl o něco více nervózní z obou stran. Liberec srážela extrémní nedisciplinovanost a našim hráčům se dařilo nenechat se vyprovokovat, byli jsme dost silní v hlavách. Toto utkání jsme chtěli více vyhrát my, než soupeř
a zaslouženě po velmi dobré hře bereme všechny body my. Hlavní je teď neusnout na vavřínech
a makat dál!

Allstars: Holeka Václav

Foto z utkání: zde


ŽÁCI U15

12. kolo: FK Slavoj Vyšehrad - MFK Chrudim 0 : 6 (0 : 3)

Branky: 13‘ Benák O., 26‘ Dušek, 33‘ Nehoda, 58‘ Polák, 61‘ Lorenc, 80‘ Lorenc

Sestava: Mikan, Flaška, Holešínský (50´ Uhlíř), Lorenc, Chaloupka (59´ Záleský), Vágner, Polák, Benák M., Nehoda (50´ Koblížek), Dušek, Benák O.

Hodnocení: V sobotu jsme zavítali na hřiště, kde i známá filmová postava Lavi dávala góly. Hrálo se na UMT, která už něco pamatovala a hráči si chvilku zvykali na odskoky a rychlost hřiště. První poločas jsme vstřelili tři góly a měli i další šance. Druhá půlka z naší strany už byla jen o tom kolik gólů vstřelíme. Bohužel z mnoha šancí jsme přidali pouze další tři góly. Utkání jsme zvládli a budeme se připravovat na Tempo Praha.

Allstars: Polák Alex


ŽÁCI U14

12. kolo: FK Slavoj Vyšehrad - MFK Chrudim 1 : 8 (1 : 3)

Branky: 8´ Wenzl, 11´ Uhlíř, 31´ Barvík, 53´ Wenzl, 67´ Koblížek, 69´ Wenzl, 74´ Wenzl, 79´ Chaloupka

Sestava: Smrček, Kučera (53´ Letocha), Koblížek, Záleský, Dibelka, Pečinka, Wenzl, Janeš (53´ Suk), Ficek, Barvík (59´ Chaloupka), Uhlíř (41´ Voňka)

Hodnocení: Utkání jsme celou dobu kontrolovali. Soupeř pouze nakopával dlouhé míče, ale naše obrana si s nimi dokázala poradit. Tento zápas se nám dařilo proměnit většinu šancí, které jsme si nachystali, což je dobrý posun. Na klucích bylo vidět, že chtějí hrát i za rozhodnutého stavu a přidávat další góly. Je potřeba však neusnout na vavřínech a pokračovat v tvrdé práci, které se nám bude vracet v podobě dobrých výsledků!

Allstars: Wenzl Matouš

Tabulka ligy

2. MFK Vyškov 25 42:29 46
3. FC SILON Táborsko 25 36:22 42
4. SK Sigma Olomouc B 25 37:35 42
5. MFK Chrudim 25 45:41 37
6. AC Sparta Praha B 25 45:41 35
7. FC Sellier & Bellot Vlašim 25 34:30 35
8. SK Líšeň 2019 25 29:30 33

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.