Mládežnický zpravodaj č. 4 - 23/24

Jak se vedlo našim mládežníkům v uplynulém týdnu?

DOROST U19

18. kolo (předehrávané): AC Sparta Praha - MFK Chrudim 2 : 0 (1 : 0)

Branky: bez vstřelené branky

Sestava: Kobera, Rešetár (58‘ Kaválek), Lang, Vondrouš, Gerhart, Hromek, Dalecký (58‘ Wirkner), Boguaj, Čada (50‘ Chichak), Smutný, Mošner (67‘ Valenta)

Hodnocení: Se Spartou jsme tentokrát vsadili na jednodušší způsob hry, ale k potřebnému výsledku to nevedlo. Celkově herní projev není špatný, ale začínají nám chybět body. Musíme se už chytit, abychom měli větší klid pro další práci.

Allstars: Nikdo

7. kolo: MFK Chrudim - FK Jablonec 4 : 1 (3 : 0)

Branky: 3‘ Smutný (pk), 18‘ Smutný, 45‘ Smutný, 74‘ Kaválek

Sestava: Kobera, Dalecký, Hromek, Kaválek, Fojtů, Gerhart, Lang, Boguaj, Rešetár (81‘ Pilař), Smutný (74‘ Mošner), Valenta (74‘ Čada)

Hodnocení: Po výsledkové krizi z posledních zápasů jsme s Jabloncem konečně zabrali. Pomohl nám skvělý první poločas, kdy se rovnou třikrát prosadil Michal Smutný. Ve druhém poločase jsme trochu polevili a hosté se prosadili po standardní situaci. Tečku za utkáním dal z rohového kopu Aleš Kaválek. Kluci dnes hodně chtěli, makali jeden za druhého a mohli jsme se tak po delší době radovat opět z vítězství.

Allstars: Smutný Michal


DOROST U18

7. kolo: TJ Sokol Třebeš - MFK Chrudim 1 : 1 (0 : 1)

Branky: 42‘ Čada

Sestava: Kalousek, Kudlačík, Kaufman, Bíško, Mošner, Meduna (61‘ Macháček), Čada (63‘ Zahradník), Vavřín, Pilař, Chichak (68‘ Henderson), Holý

Hodnocení: Chtěli jsme se prezentovat kvalitní a aktivní hrou jako minulý zápas. Na menším hřišti to bylo pouze o osobních soubojích, a kdo koho kde přetlačí. Domácí celý zápas hráli jednoduše, s čímž jsme si první poločas dokázali poradit. Naše kombinační hra byla dobrá, ale pouze po pokutové území, v něm jsme naše akce vyhodnocovali buď blbě, nebo zbrkle. A pokud jsme se již dostali do zakončení, tak bylo velmi nepřesné. K naší brance nám dopomohla chyba domácího hráče při rozehrávce a po přihrávce do pokutového území na Čadu, který si se svou šancí poradil, jsme se dostali do vedení. V druhém poločase jsme chtěli co nejdříve přidat druhou branku a tím se více uklidnit. Bohužel zůstalo jen u přání. Domácí začali více vystrkovat růžky a také měli svoji první velkou šanci, ale Kalousek výborně zasáhl. Pak přišly naše obrovské šance, kde hlavně Mošner a Pilař zazdili obrovské tutovky. A pak přišel trest, ke všemu po našem přímém volném kopu, rychlý protiútok, střela, nestřela do tyče a dohraná situace, která vyústila ve vyrovnávací branku. V nervózním závěru jsme se již do brankové příležitosti nedostali. Je to pro nás bodová ztráta, ale pokud nedáme jasné gólovky, tak na lepší výsledem nemůžeme pomýšlet.

Allstars: Holý Michal


DOROST U17

18. kolo (předehrávané): AC Sparta Praha - MFK Chrudim 3 : 1 (2 : 0)

Branky: 50‘ Drobný (pk)

Sestava: Zavřel, Tlapák, Kučera, Komárek, Bažout (54‘ Koutský), Drobný (69‘ Henderson), Kohout, Brychnáč (64‘ Dvořák), Látal, Souček (54‘ Horký), Růžička (64‘ Novák)

Hodnocení: Tentokráte jsme neměli dobrý úvod a měli plné ruce práce v defenzívě, ale postupně jsme hru vyrovnali a byli i nebezpeční (Kohout břevno). Jenže dvě fatální chyby poslaly soupeře do vedení, navíc Růžička nedokázal mezitím vyrovnat a Kohout volil střelu místo přihrávky před prázdnou branku. Po přestávce se nám po brejku Kohouta s Drobným podařilo snížit z penalty, ale již zanedlouho jsme opět inkasovali po dohrání TK domácích, navíc Zavřel bravurně kryl pokutový kop domácích. Snížit mohl Henderson, pak i ve velké šanci Kohout, po rohovém kopu i Komárek s Tlapákem. Nestalo se a výhra domácích tak byla zasloužená.

Allstars: Kučera Ondřej


7. kolo: MFK Chrudim - FK Jablonec 2 : 1 (0 : 1)

Branky: 47‘ Kohout, 53‘ Kohout

Sestava: Kolbaba, Dítě (46‘ Brychnáč), Kučera, Komárek, Koutský (80‘ Tlapák), Dvořák, Látal, Olšán (46‘ Kohout), Drobný, Novák (46‘ Bauer), Horký (46‘ Růžička)

Hodnocení: Utkání jsme dobře začali a vypracovali jsme si i šance (Novák, Dvořák, Kučera), ale nebyli jsme v koncovce přesní. Postupně však měl náš výkon klesající tendenci a jak se má zakončovat nám ukázali na konci poločasu hosté, kteří šli krásnou střelou do vedení. O přestávce jsme se snažili změnit vše, co se dalo, do hry šli čtyři noví hráči a ti utkání během chvilky rozhodli, vytvořili si spoustu šancí, jenže koncovka nebyla dobrá, a tak zůstalo jen u dvou branek, které průběh utkání otočily.

Allstars: Kohout Lukáš


DOROST U16

7. kolo: TJ Sokol Třebeš - MFK Chrudim 2 : 4 (1 : 2)

Branky: 26‘ Sadílek, 35‘ Tomášek, 50‘ Tomášek, 90‘ Oblouk

Sestava: Podaný, Juriček (58‘ Hilbert), Holeka, Obermajer, Nejedlý (46‘ Novotný), Kumpošt (70‘ Mrázek), Valeš (58‘ Vaško), Kusý (46‘ Oblouk), Tomášek, Sadílek

Hodnocení: Utkání zhodnotil hráč Jan Hilbert: V dalším utkání jsme nastoupili na hřišti Třebše. Ze začátku zápasu jsme byli aktivnějším a lepším týmem a vytvořili si několik šancí. Bohužel jsme však nedokázali žádnou proměnit, a v 17‘ nás soupeř potrestal gólem. My jsme ale nepřestali hrát, a dvěma pěknými akcemi se nám podařilo do konce poločasu skóre otočit. Do druhé části jsme vstoupili opět dobře a navýšili jsme stav utkání již na 3:1. Poté jsme přestali hrát a nabízet se, soupeř toho využil a nechytatelnou střelou zpoza vápna zdramatizoval zápas. Posledních deset minut bylo nervózní z obou stran. O zápase jsme rozhodli gólem v 90‘. Po oslavě našeho gólu následovala strkanice oceněná žlutými kartami. Po zásluze přivážíme z Hradce po řadě mrzutých výsledků z předchozích utkání 3 body.

Hodnocení trenéra: Když na hřišti děláme, co máme, můžeme být úspěšní a dokážeme tak prodat naše přednosti. Utkání šlo za námi až do stavu 1:3, kdy jsme přestali hrát a posadili soupeře na koně. Soupeř se poté snažil změnou rozestavení ještě utkání zlomit, ale kluci se nenechali rozhodit a z individuální akce po straně jsme dokázali přidat ještě jednu branku.

Allstars: Sadílek Dominik


ŽÁCI U15

2. kolo (dohrávané): FK Čáslav - MFK Chrudim 0 : 2 (0 : 1)

Branky: 40‘ Strnad, 79‘ Dvořák

Sestava: Paták, Flaška (69´ Šustr), Dvořák, Polák, Lorenc, Vágner (69´ Nehoda), Benák O., Strnad (41´ Vencl), Benák M., Kaška (41´ Holešínský), Dušek

Hodnocení: První poločas nebyl z naší strany dobrý. Bylo málo pohybu bez míče a hra byla neurovnaná. I tak se nám ale ke konci poločasu podařilo vstřelit gól. O poločase jsme provedli nějaké změny, což bylo následně na naší hře znát. Skoro celý druhý poločas jsme domácí nepustili za půlku. Nakonec se nám z mnoha šancí podařilo ke konci zápasu dát ještě jeden gól. Z Čáslavi si odvážíme zaslouženě tři body.

Allstars: Nikdo

7. kolo: MFK Chrudim - SK Sparta Kolín 10 : 0 (5 : 0)

Branky: 5‘ Vencl, 15‘ Dušek, 20‘ Polák (pk), 21‘ Benák O., 29‘ Benák M., 54‘ Benák O., 57‘ Nehoda, 66‘ Vencl, 72‘ Lorenc, 75‘ Šustr

Sestava: Smrček, Šustr, Holešínský, Polák, Lorenc, Dvořák (58´ Kaška), Vencl, Benák M., Dušek (49´ Vágner), Benák O., Nehoda (49´ Vágner)

Hodnocení: Celý zápas jsme měli pod kontrolou a byla jen otázkou, kolik branek dáme. Číslo na ukazateli na konci zápasu byla desítka. Bohužel jsme mohli vyhrát výraznějším rozdílem, ale mnoho šancí naši hráči zahodili. To nás může v dalších zápasech mrzet. Jinak musíme hráče pochválit za předvedený výkon.

Allstars: Lorenc Jaroslav


ŽÁCI U14

2. kolo (dohrávané): FK Čáslav - MFK Chrudim 2 : 2 (0 : 1)

Branky: 10´ Janeš, 67´ Wenzl

Sestava: Smrček, Letocha (41´ Čapka), Pečinka, Záleský, Dibelka (57´ Kučera), Wenzl, Ficek (41´ Uhlíř), Koblížek, Barvík (57´ Voňka), Janeš (57´ Pecháček), Chaloupka (57´ Mach)

Hodnocení: Do utkání jsme vstoupili výborně a podařilo se nám skórovat. Poté trochu upadlo tempo a naše hra již nebyla tolik aktivní a směrem dopředu, jak bychom chtěli. Soupeře se nám díky dobré defenzivní činnosti podařilo úplně eliminovat. Měli jsme i dost dalších šancí na zvýšení skóre, ale bohužel se nám podařilo proměnit jen jednu z nich. Posledních 10 minut hry jsme ze dvou standartních situací obdrželi gól, z velké části za to může nekoncentrovanost. Také neklid v posledních 30 metrech hřiště a střílení ze vzdálenosti, ze které jen těžko můžeme ohrozit branku soupeře.

Allstars: Pečinka Patrik


7. kolo: MFK Chrudim - SK Sparta Kolín 2 : 2 (2 : 1)

Branky: 4’ Pecháček, 11’ Koblížek

Sestava: Smrček (37´ Ficek), Čapka (57’ Suk), Pečinka, Záleský, Letocha (41’ Dibelka), Wenzl, Koblížek, Pecháček (62’ Pedro), Mach (41’ Chaloupka), Voňka (41’ Janeš), Barvík (55’ Uhlíř)

Hodnocení: Bohužel nám dva rychlé góly ublížily a ve 20. minutě jsme přestali úplně hrát. Soupeř měl na vše hodně času a mohli jsme být rádi, že nepřidal více gólů! Ve druhém poločase došlo ke zlepšení, ale hra stále nevypadala podle našich přestat. Opět jsme neproměnili některé naše šance a soupeř v poslední 10 minutovce dokázal srovnat.

Allstars: Nikdo


ŽÁCI U13

7. kolo: TJ Sokol Třebeš - MFK Chrudim 0 : 34

Branky: 2‘ Vrba, 3‘ Souček, 5‘ Kaluža, 7‘ Šupík, 12‘ Gellér, 16‘ Gellér, 19‘ Adam, 27‘ Šupík, 32‘ Vrba, 33‘ Vrba, 34‘ Vrba, 36‘ Šmidrkal, 37‘ Teplý, 43‘ Šmidrkal, 44‘ Kaluža, 46‘ Souček, 48‘ Laštůvka, 50‘ Teplý, 51‘ Teplý, 54‘ Vrba, 56‘ Laštůvka, 64‘ Říha, 71‘ Souček, 73‘ Říha, 76‘ Šmidrkal, 76‘ Šmidrkal, 80‘ Souček, 82‘ Teplý, 83‘ Rykýř, 85‘ Teplý, 86‘ Šupík, 88‘ Šupík, 89‘ Gellér, 90‘ Souček

Sestava: Bažant, Říha, Kaluža, Vrba, Šupík, Teplý, Adam, Šmidrkal, Souček, Rykýř, Gellér, Laštůvka, Podlucký

Hodnocení: Krásné nedělní odpoledne, pěkný trávník, spoustu branek. Nás dál mohou posouvat jen těžká utkání a toto se k nim určitě nezařadilo. Kluci zvládli základní pokyny, vzadu na nulu a co nejvíce roztahovat hřiště. Trápilo nás jen klidné a efektivní zakončení a vyhodnocení herní situace, kdy to tlačíme na sílu do tří hráčů. Čekají nás další čtyři těžká utkání běhen dvou týdnů, musíme se na ně řádně připravit.

Allstars: Laštůvka Jaroslav


ŽÁCI U12

7. kolo: TJ Sokol Třebeš - MFK Chrudim 3 : 19

Branky: 2‘ Hovorka, 8‘ Petrák, 13‘ Hovorka, 20‘ Hovorka, 24‘ Ulrich (pk), 29‘ Buznea, 31‘ Petrák, 47‘ Buznea, 57‘ Petrák, 61‘ Kunc, 63‘ Mádlo, 66‘ Hovorka, 68‘ Hovorka, 71‘ Ulrich, 76‘ Nevečeřal, 79‘ Buznea, 82‘ Nevečeřal, 84‘ Mádlo, 87‘ Petrák

Sestava: Haman, Kepka, Hovorka, Petrák, Buznea, Ulrich, Ondráček, Mádlo, Hromek, Isamene, Nevečeřal, Drotár, Kunc, Pavlas

Hodnocení: V neděli jsme sehráli utkání na hřišti TJ Sokol Třebeš, se soupeřem jsme neměli zatím zkušenost, ale i přesto jsme šli do zápasu hned od začátku a snažili se určovat tempo hry. V první a druhé třetině nás zdobila kombinační hra, stavění hry od brankáře a následné chytré zakončení. V zápase bylo vidět spousta hezkých momentů, které dokonale připravené hřiště sic menších parametrů, nabízelo. Kluci velice dobře, využívali obě strany, chtěli vyhrát za každou cenu. Bohužel, jsme se nevyvarovali zbytečných chyb, které dokázal soupeř potrestat, to je ale fotbal
a musíme se z toho ponaučit, aby se to již nestávalo, nebo aspoň si v daných situacích dokázali lépe poradit. Zápas jsme jednoznačně ovládli a zaslouženě vyhráli 3 : 19.

Ještě je stále na čem pracovat a posouvat se dál. Zápasy jsou náročné a musíme se připravit
a naladit tak, aby se šlo do zápasu na 100 % soustředěně.

Allstars: Pavlas Marek, Mádlo Tomáš

Tabulka ligy

2. MFK Vyškov 25 42:29 46
3. FC SILON Táborsko 25 36:22 42
4. SK Sigma Olomouc B 25 37:35 42
5. MFK Chrudim 25 45:41 37
6. AC Sparta Praha B 25 45:41 35
7. FC Sellier & Bellot Vlašim 25 34:30 35
8. SK Líšeň 2019 25 29:30 33

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.