Mládežnický zpravodaj č. 2 - 23/24

Co přinesl uplynulý týden u našich mládežnických mužstev?

Dorost U19

16. kolo (předehrávané): FC Viktorka Žižkov - MFK Chrudim 1 : 2 (0 : 0)

Branky: 57‘ Smutný, 88‘ Smutný

Sestava: Kobera, Čada, Vondrouš, Kaválek, Gerhart, Lang (78‘ Moc), Pilař, Dalecký (66‘ Rešetár), Hromek, Smutný (88‘ Fojtů), Valenta (66‘ Mošner)

Hodnocení: Se Žižkovem se hrálo vyrovnané utkání. Vyloženějších příležitostí měli v prvním poločase domácí více, ale podržel nás Matěj Kobera. V našich šancích nám chyběl potřebný klid
a přesnost. Ve druhém poločase jsme se šťastnou brankou dostali do vedení a to domácí lehce otupilo. V 88´ jsme z rychlého protiútoku odskočili na rozdíl dvou branek. Domácí v závěru snížili
z pokutového kopu. Dnes jsme rádi za další 3 body, ale fotbal dnes trochu trpěl.

Allstars: Kobera Matěj

4. kolo: FC Hradec Králové - MFK Chrudim 3 : 0 (2 : 0)

Branky: bez vstřelené branky

Sestava: Kobera, Lang, Vondrouš, Gerhart, Moc (46‘ Kaválek), Pilař (46‘ Valenta), Dalecký, Hromek (80‘ Macháček), Čada (62‘ Rešetár), Smutný, Boguaj (71‘ Wirkner)

Hodnocení: Pokud nejsme schopní proměnit ani jednu z 5 vyložených příležitostí, nemůžeme myslet na bodový zisk. Domácí proměnili vše, co mohli a proto zaslouženě vyhráli.

Allstars: Nikdo

Foto z utkání zde.

17. kolo (předehrávané): MFK Chrudim - SK Slavia Praha U18 0 : 1 (0 : 0)

Branky: bez vstřelené branky

Sestava: Kobera, Lang, Vondrouš, Gerhart, Moc, Pilař (69‘ Wirkner), Dalecký, Hromek (85‘ Kaválek), Boguaj (69‘ Valenta), Smutný, Chichak (60‘ Čada)

Hodnocení: Opatrný první poločas, kdy se hrálo spíše mezi vápny. Po změně stran jsme přeli na vyšší level a „gólovky“ byly na světě. Bohužel jsme v zakončení vyhořeli jako proti Hradci a nebyla by to Slavia, aby nás za to vytrestala. V 87´ jsme inkasovali z kopačky Antiče a bylo rozhodnuto.

Allstars: Vondrouš Jan

Foto z utkání zde.

5. kolo: MFK Chrudim - SK Kladno 2 : 2 (2 : 0)

Branky: 13‘ Lang, 35‘ Smutný

Sestava: Kobera, Lang, Kaválek, Gerhart, Moc (68‘ Chichak), Wirkner (68‘ Pilař), Dalecký, Hromek, Boguaj (88‘ Kaufman), Smutný, Čada (76‘ Valenta)

Hodnocení: S Kladnem jsme chtěli odčinit výsledkový nezdar z posledních dvou utkání. Na hosty jsme nastoupili aktivní hrou a hned ve 13´ se prosadil Matyáš Lang. Ve 35´ jsme šli do dvoubrankového vedení po pěkné hlavičce Michala Smutného. V rozmezí 62´-65´ hosté vyrovnali. V dalším průběhu jsme se usadili na polovině Kladna, ale opět jsme své šance zahazovali a další branka tak nepadla.

Allstars: Gerhart Tobiáš

Foto z utkání zde.


Dorost U18

4. kolo: MFK Chrudim - FC Tempo Praha 1 : 1 (1 : 1)

Branky: 30‘ Kaufman

Sestava: Oberreiter, Kaufman, Fojtů, Tůma, Macháček (56‘ Meduna), Bíško, Tichý (70‘ Henderson), Rešetár, Mošner (70‘ Novák),Valenta (62‘ Gocman), Wirkner (56‘ Kudlačík)

Hodnocení: Tempo se u nás představilo jako hodně kvalitní soupeř, my jsme bohužel opět nechytili začátek a u už v 8 minutě po sérii chyb inkasovali, hosté byli u každého míče dřív a hlavně byli důraznější. Naštěstí se nám Jakubem Kaufmanem podařilo vyrovnat a do konce poločasu jsme mohli i skóre otočit. Ve druhém poločase jsme měli pouze jednu velkou šanci, soupeř byl sice více na míči, ale do velké šance jsme ho nepustili. Zápas to byl spíše bojovný, bod s kvalitním soupeřem bereme.

Allstars: Oberreiter Ondřej

Foto z utkání zde.

5. kolo: FC Sellier & Bellot Vlašim - MFK Chrudim 2 : 2 (1 : 1)

Branky: 13‘ Bíško, 86‘ vlastní

Sestava: Oberreiter, Macháček, Kudlačík (68‘ Zahradník), Kaufman, Chichak, Fojtů, Bíško, Valenta, Tůma (56‘ Mošner), Tichý (68‘ Gocman), Rešetár

Hodnocení: Ve Vlašimi jsme podali zatím nejslabší výkon, chyběl pohyb a celkově mi tam chyběla chuť, která v minulých zápasech byla. Navíc jsme domácím branky doslova darovali. Kluky můžeme pochválit jen za to, že vždy dokázali vyrovnat. V dalších zápasech musíme hodně přidat.

Allstars: Kaufman Jakub


Dorost U17

16. kolo (předehrávané): FC Viktorka Žižkov - MFK Chrudim 0 : 6 (0 : 3)

Branky: 21‘ Komárek, 33‘ Kohout, 41‘ Růžička, 51‘ Kohout, 68‘ Bauer, 72‘ Bauer

Sestava: Kolbaba, Dítě, Kučera, Komárek, Bažout (60‘ Koutský), Drobný (65‘ Horký), Olšán (60‘ Dvořák), Látal, Souček, Růžička (60‘ Bauer), Kohout (60‘ Novák)

Hodnocení: V tomto utkání jsme velmi dobře zvládli defenzívní část a byli jsme velmi nebezpeční před brankou soupeře, což se nakonec projevilo i na konečném stavu utkání, když ještě několik velmi slibných akcí jsme nedotáhli do úspěšného konce.

Allstars: Kohout Lukáš

Foto z utkání zde.

4. kolo: FC Hradec Králové - MFK Chrudim 3 : 1 (1 : 0)

Branky: 69‘ Bauer

Sestava: Kolbaba, Dítě (75‘ Horký), Kučera, Komárek, Bažout (60‘ Koutský), Drobný, Olšán, Látal, Souček (60‘ Tlapák), Kohout (75‘ Dvořák), Růžička (46‘ Bauer)

Hodnocení: Ze začátku jsme dobře navázali na minulé utkání a i přes inkasovaný gól jsme působili velmi slušně, dokázali jsme si připravit i vyložené možnosti, ale bohužel jsme byli v koncovce nepřesní až zbrklí (Kohout, Růžička, Drobný). Domácí ale také nelenili a zejména v závěru poločasu jsme tahali za kratší konec. Po pauze se opakoval scénář z první půle, domácí zvýšili stav na 2:0, dokázali jsme ještě snížit po ukázkovém brejku Drobného s Bauerem, ale zbytečná ztráta míče na polovině domácích, odkop a fatální chyba stopera utkání rozhodla. Bylo to již třetí utkání v 7 dnech a na některých hráčích to bylo, bohužel, znát až moc. Musíme uznat, že vyhráli domácí zaslouženě, poučit se z chyb a připravit se na další dvě utkání v tomto týdnu, 5 utkání ve 14 dnech je opravdu hodně.

Allstars: Látal Jakub

Foto z utkání zde.

17. kolo (předehrávané): MFK Chrudim - SK Slavia Praha U16 2 : 1 (2 : 0)

Branky: 2‘ Kohout (pk), 15‘ Drobný

Sestava: Zavřel – Dítě (70´ Tlapák), Kučera, Komárek, Bažout – Olšán (45´ Brychnáč), Kohout (75´ Novák), Látal – Drobný, Bauer (60´ Růžička), Horký (60´ Souček)

Hodnocení: Do utkání jsme šli s odhodláním odčinit porážku z minulého kola, kdy jsme v derby podlehli HK. Kluci na svého soupeři vlétli s chutí a výsledkem toho bylo brzké vedení 2:0. Už ve druhé minutě proměnil pokutový kop Kohout po faulu na Horkého a nedlouho na to zvýšil Drobný po výborné individuální akci Bažouta. O chvilku později mohlo být ještě veseleji, kdy se za obranu hostů dostal Bauer, v jasné příležitosti ho ale vychytal brankář Slavie. Po výborné úvodní dvacetiminutovce jsme však začali být zbrklí a především nepřesní, čímž jsme dostali Slavii do hry
a ta začala diktovat tempo hry. Výsledkem toho bylo snížení na začátku druhé půle po povedené střele z hranice velkého vápna. Poté se obraz hry příliš nezměnil. Hosté se hnali za vyrovnáním, nám se však podařilo tlak soupeře díky velké vůlí a bojovnosti ustát, a i díky skvěle chytajícímu Zavřelovi nakonec dovést utkání do zdárného konce. Vítězství proti silnému protivníkovi je třeba si vážit, nicméně víme, kde nás tlačí bota a co je potřeba do dalšího zápasu zlepšit.

Allstars: Zavřel Mikuláš

Foto z utkání zde.

5. kolo: MFK Chrudim - SK Kladno 4 : 2 (1 : 1)

Branky: 13‘ Kohout, 59‘ Drobný, 62‘ Drobný, 75‘ Kohout

Sestava: Zavřel – Dítě (62´ Dvořák), Tlapák, Kučera, Bažout (62´ Koutský) – Látal, Kohout, Brychnáč – Drobný (72´ Henderson), Bauer (45´ Růžička), Horký (62´ Souček)

Hodnocení: Bude doplněno

Allstars: Kohout Lukáš

Foto z utkání zde.


Dorost U16

4. kolo: MFK Chrudim - FC Tempo Praha 0 : 3 (0 : 1)

Branky: bez vstřelené branky

Sestava: Ondrůšek, Juriček (55‘ Nejedlý), Holeka, Obermajer (61‘ Valeš), Branda (46‘ Hilbert), Vaško, Zvěřina (55‘ Tomášek), Kumpošt, Štěpánek, Šimák (70‘ Tesař), Sadílek

Hodnocení: Utkání zhodnotil hráč Kryštof Valeš: V dalším kole mistrovských utkání jsme se doma utkali proti kvalitnímu Tempu Praha, kde byla většina hráčů starších. První poločas jsme se nedokázali dostat pořádně do zakončení a špatně jsme dostupovali hráče. Po špatné rozehrávce jsme dostali gól a poločas skončil 0:1. Druhý poločas byl z naší strany lepší, zklidnili jsme hru, více jsme se tlačili dopředu a vytvářeli si zajímavé šance. Bohužel ani to nestačilo a nakonec zápas skončil 0:3.

Komentář trenéra: Další velmi těžké utkání, kdy jsme byli primárně pod tlakem starších hráčů Tempa. I přes 3 inkasované branky jsme dokázali do defenzivy pracovat kompaktně. Naši hráči na hřišti nechali veškeré své síly. Pro kluky je to další motivace v práci, takové zápasy nás také čekají a nesmíme se zaleknout starších soupeřů!

Allstars: Štěpánek Adam

5. kolo: FC Sellier & Bellot Vlašim - MFK Chrudim 3 : 3 (2 : 2)

Branky: 4‘ Tomášek, 44‘ Sadílek (pk), 48‘ Tomášek

Sestava: Ondrůšek, Juriček (60‘ Šimák), Hilbert, Obermajer, Nejedlý (46‘ Branda), Vaško (46‘ Valeš), Mrázek (66‘ Kusý), Kumpošt (70‘ Tesař), Štěpánek, Tomášek, Sadílek

Hodnocení: Utkání zhodnotil hráč Daniel Branda: V mistrovském utkání jsme se setkali s dobrým a srovnatelným týmem jako jsme my. Začátek zápasu jsme vzali do svých rukou, když po centru Honza Tomášek dal gól. Potom nám opadlo tempo soupeř byl víc na míči a dostali jsme 2 góly. Díky bojovnosti a chybě brankaře jsme ve 44' měli penaltu, kterou Dominik Sadílek proměnil. Do druhého poločasu jsme šli s chutí vyhrát a otočit zápas. Což se nám podařilo ve 48' minutě při 2 gólu Honzi Tomáška. Bohužel v 66' po naší chybě soupeř srovnal. Celý druhý poločas jsme byli více na míči a tlačili soupeře. Měli jsme hodně šancí, které jsme neproměnili a proto odjíždíme s remízou.

Komentář trenéra: Pozitivní nástup do prvního poločasu vygradoval v gól ze standardní situace, poté však naše aktivita opadla a my se nedokázali dostat do hry. Byli jsme málo aktivní a vyhazovali jednoduché míče. Druhý poločas jsme začali velmi dobře a po vystihnuté přihrávce Sadílkem, který připravil ideální pozici Tomáškovi jsme se dostali do vedení. Celý druhý poločas byl převážně v naší režii, na hřišti byl zcela jiný tým než v poločase prvním. Vytvořili jsme si několik dobrých šancí, které jsme nedokázali proměnit. Poté přišla naše taktická chyba a soupeř z ojedinělé akce vyrovnal. Za druhý poločas patří klukům pochvala, přesně takto bychom se chtěli prezentovat. Závěrem ještě musím zmínit, že cílem všech na hřišti musí být ochrana zdraví hráčů, to hlavně rozhodčími.

Allstars: Tomášek Jan


Žáci U15

1. kolo: MFK Chrudim - FK Orlicko 3 : 0 (0 : 0)

Branky: 18´ Vágner, 29´ a 52´ Benák M.

Sestava: Paták, Flaška (72´Kaška), Holešínský (41´Šustr), Polák, Kurštejn, Lorenc, Vágner, Benák O., Dvořák (41´Vencl), Benák M., Dušek (67´Nehoda)

Hodnocení: První mistrovský zápas jsme zvládli dobře. Byli jsme po celý zápas lepším mužstvem a soupeře až na jednu situaci do ničeho vážného nepustili. Ve všech statistikách jsme byli lepší
a zaslouženě jsme vyhráli.

Allstars: Benák Matyáš


Žáci U14

1. kolo: MFK Chrudim - FK Orlicko 1 : 3 (1 : 2)

Branky: 7´ Koblížek

Sestava: Smrček - Pečinka, Dibelka (62´ Letocha), Záleský, Wenzl - Čapka (41´ Suk), Koblížek (57´ Pedro), Pecháček (62´ Voňka), Janeš (41´ Ficek), Chaloupka (62´ Kučera) - Uhlíř (41´ Barvík)

Hodnocení: Prvních 20 minut jsme soupeře přehrávali a vytvořili si několik šancí, bohužel nám chyběla trpělivost v posledních 30 metrech hřiště. Poté jakoby nám došla šťáva a soupeř díky našemu nedůrazu před vápnem dokázal dvakrát skórovat. Začátek druhého poločasu byl jako ten první, ale opět se nám pár slibných šancí nepodařilo dotáhnout dokonce. Bohužel nás celé utkání zlobily základní fotbalové prvky - přihrávky, první dotek, práce s míčem nebo důraz.

Allstars: Záleský Vít


Žáci U13

1. kolo: SK Vysoké Mýto - MFK Chrudim 4 : 20

Branky: 5x Teplý, 4x Šmidrkal, 3x Souček, 2x Dubina a Adam, 1x Gellér, Pilař, Nekvinda a Říha

Sestava: Šupík – Říha, Kaluža, Vrba, Nekvinda, Teplý, Adam, Šmidrkal, Souček, Rykýř, Pilař, Gellér, Dubina

Hodnocení: K prvnímu MU jsme zavítali do Vysokého Mýta. Od začátku jsme chtěli být hodně aktivní, snažit se přenášet věci z tréninku do zápasu. Chvíli to trvalo, než si to sedlo, ale v první třetině od 10´ jsme na hřišti jasně vládli. Do druhé třetiny jsme nastoupili ale hodně vlažně a nekoncentrovaně a domácím jsme darovali tři branky, z toho dvě z kategorie hodně laciných.
V třetí třetině jsme opět přidali na pohybu a na konstruktivní hře to bylo hned znát. Za první a třetí třetinu pochvala, za druhou mírně zdvižený ukazováček.

Allstars: Adam Kryštof


Žáci U12

1. kolo: SK Vysoké Mýto : MFK Chrudim 2 : 13

Branky: Šimon Ondráček 2x, Michael Buznea 2x, Tomáš Hovorka 4x, Robin Ulrich 2x, Matyáš Petrák, Tomáš Kepka, Filip Hromek

Sestava: Haman, Kepka, Hovorka, Petrák, Buznea, Ulrich, Ondráček, Mádlo, Hromek, Pospíšil, Urban, Jukl, Mach

Hodnocení: V sobotu jsme sehráli první MU s Vysokým Mýtem. Terén i počasí přálo fotbalu a my jsme chtěli ukázat, jak jsme na sobě v přípravě pracovali. Výsledek hovoří jasně pro nás, ale nebylo to zcela jednoduché. Soupeř chtěl také hrát, ale většinou se uchýlil k nákopu. Proto jsme se snažili soupeře zmáčknout a uzamknout na jeho polovině a dokázali si tím vytvořit spoustu šancí, které až moc často končili v náručí gólmana Mýta, nebo těsně mimo branku. Kluci, byli pečliví a vytrvalí, pěknou kombinační hrou ukázali, že fotbal hrát umí a že chtějí vyhrát. V zápase bylo vidět i spousta věcí/akcí, které byly fotbalově pestré a pro oko lahodící. Kluci si dali i dva vlastňáky, čímž poskvrnili konto našemu gólmanovi, ale to plyne z naší kombinační hry. Vítězství bylo zasloužené a start do sezóny se nám povedl. Musíme však ještě přidat v efektivitě zakončení, střel na bránu bylo opravdu hodně.

Allstars: Haman Jakub, Hovorka Tomáš

Tabulka ligy

2. MFK Vyškov 25 42:29 46
3. FC SILON Táborsko 25 36:22 42
4. SK Sigma Olomouc B 25 37:35 42
5. MFK Chrudim 25 45:41 37
6. AC Sparta Praha B 25 45:41 35
7. FC Sellier & Bellot Vlašim 25 34:30 35
8. SK Líšeň 2019 25 29:30 33

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.